Maurice

Koffiebar Maurice, Berchem

Adres:

Cogels-Osylei 88
2600   Berchem

Toon de ligging

Telefoon:

03 284 89 44

Type:

Koffiebar

Hyperlinks:

Faciliteiten:

Terras

Doorlopend:  ma di wo do vr za zo - 00:00 - 18:00

Maurice in de media

MAURICE: de pop up koffiebar met brei-artikelen tot eind september

Verschenen in gazetvanzurenborg.be op 30 08 2014. Citaat:

Een pop-up koffiebar in Zurenborg met breiartikelen, van waar het idee?

"Véronique Leysen: 'Ik droomde er al een paar jaar van om een koffiebar te openen met als thema 'Alice in Wonderland'. Dat is er niet van gekomen, maar ik heb het idee nooit laten varen. Ik heb al een caravan waarin ik een beetje zoals in New York, koffie verkoop en wat lekkers. Nu open ik dus een echte koffiebar die ik combineer met de collectie breiartikelen 'Maurice'. Mensen proberen toch graag die artikelen uit en in de koffiebar kan dat. De caravan zal er ook staan! Voor de koffieshop voor de hele periode dat hij open is.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekendtip: koffie sippen en cheesecake eten bij Maurice Coffee Bar

Verschenen in knackweekend.be op 29 08 2014. Citaat:

"Véronique Leysen leerden we het voorbije jaar kennen als een fervente breister. Ze startte haar eigen knitwearlabel Maurice, genoemd naar haar overleden grootvader. Maar ze zag het groter, want 'breien zonder een goed kopje koffie gaat niet'."

"In Antwerpen vind je bijna op elke hoek van de straat een koffiebar, maar wat maakt de koffiebar van Maurice zo speciaal? 'In New York heb ik enorm veel koffiebars bezocht. Je hebt er duizenden en elk van hen is uniek. Koffiebars in de Big Apple zijn altijd conceptueel, er is altijd iets speciaals mee. Bij de ene dragen ze leuke uniformpjes, de andere heeft een eigen branderij, geen enkele is gewoon een koffiebar. Voor mijn eigen koffiebar heb ik me laten inspireren door de Greenwich, een wijk in New York.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Veronique Leysen opent koffiebar in Antwerpen

Verschenen in nieuwsblad.be op 06 08 2014. Citaat:

"Actrice en voormalig Ketnetwrapster Veronique Leysen lanceerde vorig jaar nog jaar haar eigen breilabel en daar komt nu nóg een eigen zaak bij: Leysen opende maandag de deuren van haar tijdelijke koffiebar in Berchem."

"In de bar in de Guldenvliesstraat, vlak bij het station, kunt u dus niet alleen terecht voor koffie en New Yorkse lekkernijen zoals pretzels en scones, maar ook voor haar breiwerk. Blikvanger op de kaart is de artisanale Maurice-koffie. 'Net als bij onze knitwear gaan we volledig voor het authentieke', aldus de 28-jarige Leysen. 'Ik volgde een baristacursus en koos voor een artisanaal bereide slow coffee van een kleine koffiebranderij.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Reviews over koffiebar Maurice

Lunch

door op
Zou je hier opnieuw komen? nee
geschikt voor een romantische uitje? nee
geschikt voor kinderen? ja
geschikt voor zaken? nee
geschikt voor een groep? nee
Globaal:
5
Maaltijd: 9
Bediening: 6
Sfeer: 6

Wij hebben een overheerlijke lunch gehad bij Bistro Maurice. Daar was niets op aan te merken, lekker en mooi gepresenteerd. Heel vriendelijke mensen, maar toch er waren zoveel minpunten , heel spijtig.
Wij hadden een tafeltje gereserveerd en na aandringen werd er op terras een tafel van de ketting losgemaakt en 3 stoelen geplaatst. De rest van de stoelen bleven naast ons tafel opgestapeld staan en achter één van onze stoelen bleef de parasol gewoon dwars op de grond liggen. Alles behalve uitnodigend en gezellig om te eten. De bestelling liet heel lang op zich wachten en na een vraag aan de keuken stond het prompt op onze tafel. Of wel was er een tekort aan personeel ofwel hadden zij een mindere dag. Heel spijtig !

In de buurt van koffiebar Maurice

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.