Marcel

Alle persartikels over restaurant Marcel

Marcel, Antwerpen: een Parijse sfeer in de Zeemanskerk

Verschenen in Be-Gusto op 24 06 2014. Citaat:

"De filet van Dorade royal komt volgens de regels van de kunst met een mooi stukje king krab, beetgare primeurgroentjes en ratte d’Ardeche aardappeltjes met sjalotjes en schanul. Een bord eenvoud maar wel zeer lekker waarbij de chef juiste gaartijden en perfecte smaakcohesie serveert."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Marcel, Antwerpen

Verschenen in elidesc says op 28 03 2013. Citaat:

"De vorm van de zalm verrast enigszins, want ik had een typische forel verwacht. Desalniettemin smaakt dit nesse en tegelijk krokant op vel gebakken visje. De zachte smaken van de mosselen, de garnalen en de tomaat worden gecompenseerd door de sterke zuring en de volle puree. Het schuimende sausje verbindt alle ingrediënten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Marcel - Dave De Croebele
Dag in Beeld

Verschenen in humo.be op 01 10 2012.

Hoe ziet een dag van Dave De Croebele, chef-kok Marcel, er uit?

Jong Keukengeweld 2012

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2012. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie.

Van 1 oktober tot 15 november 2012 bieden 39 topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor 45 euro, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Meer info: website Jong keukengeweld

Alle 5 Favoriet: Cara Van Der Auwera

Verschenen in De Standaard Magazine op 10 12 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Cara Van Der Auwera:
Club Havana (Brussegem), Francesco (Antwerpen), Rouge Glamour (Vilvoorde), Marcel (Antwerpen), De Oppemse Hoeve (Meise).

Cara Van Der Auwera presenteert 'Huizenjacht' op VT4.

MARCEL, nieuwe Bib Gourmand in Antwerpen: In Parijse sferen naast het MAS

Verschenen in nieuwsblad.be op 08 11 2011. Citaat:

"In de schaduw van het MAS ligt het gezellige restaurant Marcel. Dave: 'We zijn nog geen jaar open en er is al een hype ontstaan. We kregen heel goede recensies en het volk volgde. Met deze vermelding trekken we waarschijnlijk meer buitenlanders aan. Dave en Lieze, die eerder restaurant Rimbaud uitbaatten, streven een Parijse sfeer na."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelin - Bib Gourmand 2012: Belgische nieuwkomers

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2011. Citaat:

Vandaag werd door Michelin de nieuwe Bib Gourmand Benelux 2012 gids voorgesteld.

De restaurantgids bevat een selectie van 242 restaurants, waarvan 39 nieuwe.

Een restaurant in de Bib Gourmand serveert een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert voor maximaal 35 euro, of voor maximaal 36 euro in de hoofdsteden Brussel, Luxemburg en Amsterdam.

In België zijn er 22 nieuwkomers. Dit restaurant is er één van.

Bekijk het volledig overzicht via DeStandaard.be

Het Eilandgevoel van Francesca Vanthielen

Verschenen in standaard.be op 14 05 2011. Citaat:

Francesca Vanthielen toont haar favoriete eetadressen in de schaduw van het pas geopende Mas: Sil'Eau, Felixpakhuis, 't Zilte, Marcel en De Waanzee.

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Marcel

Verschenen in De Standaard Magazine op 26 03 2011. Citaat:

"Marcel is een sterk en coherent concept, en het is er aangenaam vertoeven. Maar wat uit de keuken komt, is verrassend onregelmatig."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 2 bordjes (redelijk).

Tafelen: Adieu Rimbaud, Bonjour Marcel.
Restaurant Marcel: Nostalgisch Grand Café

Verschenen in Weekend Knack op 09 03 2011. Citaat:

"Vanaf de eerste dag liep het als een tierelier. Dat komt omdat het huis een ziel heeft en omdat het eten lekker is. Marcel is gewoon zoals het moet zijn! De vertrekken met vijf meter hoge plafonds zijn op een knusse manier ingericht en je krijgt de indruk dat het eethuis er altijd is geweest."

Beoordeling keuken: 7,5/10. Prijs-kwaliteit geproefde menu: 8/10.

Mes & Vork: Stevige stap vooruit.
Restaurant Marcel te Antwerpen.

Verschenen in DM magazine op 06 03 2011. Citaat:

"Ook in het andere gerecht geeft Dave De Croebele voorrang aan smaakhomogeniteit boven esthetische bordschikking. Eendenfilet glaceert hij beheerst met een mengsel van soja, verjus, honing, knoflook en ingekookte kalfsjus. Op Bretoense wijze smeuïg gegaarde aardappelen, slijmerwtjes en champignons geven het geheel een gevariëerde beet."

Lees het volledige artikel (externe link)

Marcel

Verschenen in Goesting Antwerpen op 02 02 2011. Citaat:

"Het resultaat is een nostalgisch ingericht restaurant met twee eetruimtes dat perfect past bij de status van het gebouw. Het meubilair bestaat uit een mix van oude en nieuw gereproduceerde meubelen, verlichtingselementen en attributen uit de jaren 20 en 30. Een groot barmeubel verdeelt de ruimte in twee."

Beoordeling Zone03: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Marcel opent deuren in schaduw van het MAS

Verschenen in nieuwsblad.be op 20 01 2011. Citaat:

"In tegenstelling tot de vorige zaak beschikt restaurant Marcel (genoemd naar de grootvader van chef-kok Dave) over een leuk terras dat uitkijkt op het Museum Aan de Stroom (MAS). En waar Lieze en Dave restaurant Rimbaud nog met z'n twee draaiende hielden, werken er nu in totaal acht mensen in de nieuwe zaak."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.