L'Epicerie du Cirque

Alle persartikels over restaurant L'Epicerie du Cirque

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

L’Epicerie du Cirque in een bakje

Verschenen in gva.be op 08 08 2016. Citaat:

Een primeur! Sterrenrestaurant L'Epicerie du Cirque te Antwerpen laat vanaf heden ook gerechten aan huis leveren. Enkele voor- en hoofdgerechten en vooral fingerfood dat je kan delen.

De proefperiode is voorbij en de resultaten waren positief. 'We wilden vooral niet inboeten op kwaliteit, hoewel het gerecht in een bakje is geserveerd', legt Bram Broeckx, broer van chef Dennis, aan gva.be uit.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Jonge Vlaamse chefs op culinaire missie in Moskou

Verschenen in knackweekend.be op 22 10 2014. Citaat:

"De jonge keukentalenten Seppe Nobels (Graanmarkt 13) en Dennis Nobels (l’Epicerie du cirque) zijn tijdelijk aan de slag in Moskou in het kader van de Vlaamse gatronomische week in de Russische stad."

"Seppe Nobels toont zijn culinaire talenten in restaurant Chugunni Most. Dennis Broeckx doet hetzelfde in restaurant Kak Est. 'Vandaag dezelfde kwaliteitsvolle producten in Rusland vinden zoals wij dat in Vlaanderen gewoon zijn, is een geweldige uitdaging”, zegt Nobels. "En het is ook een hele eer dat wij onze Vlaamse gastronomie in Rusland mogen promoten', aldus Dennis Broeckx aan."

Lees het volledige artikel (externe link)

L’Épicerie Du Cirque, Antwerpen

Verschenen in Be-Gusto op 22 10 2014. Citaat:

"De keuken van L’Epicerie du Cirque zit in een positieve spiraal en kende een mooie evolutie. Dit is Bistronomie van het hoogste niveau en met het menu 'Les Saveurs Du Cirque' toont de chef volledig zijn kwaliteit. De verzorgde aandacht voor presentatie, gaartijden en smaakcohesie staan centraal. Volkse gezelligheid in een hippe buurt, een crazy kitchen rebel en vooral lekker eten...hier komen we graag terug!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

l’Epicerie du Cirque, Antwerpen

Verschenen in elidesc says op 21 02 2014. Citaat:

"Als voorgerecht serveren ze deze middag tataki van hert met koolrabi. Origineel! Hoewel ik bij het declameren van het menu even ontgoocheld ben geen vis te horen, valt dit streepje wild echt wel in de smaak. Het gerecht oogt en proeft fris, ook door de nodige groene blaadjes."

Lees het volledige artikel (externe link)

Antwerpen Proeft strikt sterrenchefs van 't Zuid

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 02 2014. Citaat:

"Twee sterrenchefs van het Antwerpse Zuid, Olivier De Vinck van Kommilfoo en Dennis Broeckx van L‘Epicerie du Cirque, doen alvast mee aan Antwerpen Proeft. Verder tekenen ook jonge topchefs Seppe Nobels en Wouter Van Steenwinkel present. Beiden verwierven met hun respectievelijke restaurants Graanmarkt 13 en Ardent een vermelding in de GaultMillau. Ook de geprezen Antwerpse sushibar Zaowang en de Kontichse bierbrasserie Zytho zullen aanwezig zijn aan de Waagnatie."

Antwerpen Proeft vindt plaats van 15 tot 18 mei 2014 aan de Waagnatie op het Eilandje.
Meer info: www.antwerpenproeft.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Agnes Goyvaerts bezoekt L'Epicerie du Cirque
The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 04 01 2014. Citaat:

"We zijn het eens: we hebben zeer lekker gegeten in een ontspannen sfeer met vriendelijke bediening."

Chef Dennis Broeckx werd door De Morgen uitgeroepen tot beloftevolle chef van 2014.

l’Epicerie du Cirque, Antwerpen

Verschenen in Restaurantrecensies van Carla op 17 12 2013. Citaat:

"De filet was smeltend zacht en perfect van garing, wat nog zo makkelijk niet is bij fazant. De puree met de mosterd was lekker, zo ook alle groentjes die op het bord lagen. De crosnes waren mooi krokant en de chipjes van pastinaak waren lekker. De Albufeirasaus maakte het geheel compleet. In een apart kommetje kregen we nog het vlees van het boutje met erop espuma van pastinaak en laurier, ook bijzonder smakelijk."

Lees het volledige artikel (externe link)

L’Epicerie du Cirque, Antwerpen
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 10 12 2013. Citaat:

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over L'Epicerie du Cirque te Antwerpen, dat onlangs bekroond werd met een Michelinster.
Lees het verslag

L'épicerie du Cirque, Antwerpen

Verschenen in Kris Kookt op 26 11 2013. Citaat:

"L'épicerie du Cirque staat voor betaalbare 'Bistronomie' & volkse gezelligheid op het Zuid. Een adres om zeker te onthouden! Zo dacht Michelin er ook over en bekroonde dit top no-nonsense restaurant met een ster !!!! Verwacht hier niet het klassieke sterrenrestaurant met een klassieke bediening. Dit restaurant staat voor zijn losse service en gaat helemaal voor het No Nonsense concept. Iets waar wij van hebben genoten."

Lees het volledige artikel (externe link)

L’Epicerie du Cirque: Jong Keukengeweld

Verschenen in Be-Gusto op 02 10 2013. Citaat:

"Ook met dit menu doet Jong Keukengeweld Broeckx zijn reputatie alle eer aan. Een verzorgde aandacht voor presentatie, gaartijden en smaakcohesie staan centraal. Volkse gezelligheid in een hippe buurt, hier komen we graag terug!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

L’epicerie du Cirque, Antwerpen
Restaurantweek

Verschenen in Avocado van de duivel op 04 06 2013. Citaat:

"We genieten nog even volop van het seizoen, want bij beide hoofdgerechten worden heerlijke beetgare asperges geserveerd: ik krijg een mooi stuk dorade op vel met witte asperge en een gepocheerd eitje, hij een perfect gegaard stukje kalfsrug met crème van ui en ook witte asperge. Volmondige instemming langs beide kanten van tafel!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Epicerie du Cirque: one of my favorites in Antwerp

Verschenen in Be-Gusto op 14 03 2013. Citaat:

"Met dit menu ‘Les Saveurs du Cirque’ doet Broeckx zijn reputatie alle eer aan. Een verzorgde aandacht voor presentatie, gaartijden en smaakcohesie staan centraal. Dat de chef iets vroeger dan zijn gasten (de plakkers) de zaak verliet kunnen we hem als kersverse vader natuurlijk vergeven:)! Wij zijn overtuigd dat dit adresje op het Antwerpse Zuid nog hoge toppen gaat scheren. Volkse gezelligheid in een hippe buurt, hier komen we graag terug!"

Lees het volledige artikel (externe link)

L'Epicerie du Cirque, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 13 12 2012. Citaat:

"Het eerste voorgerecht is gebraiseerde kardoen, lauw geserveerd met zachte crème van Comté, gepekelde bietjes en 'tripmadam' (vetkruid). Een uitstekende start met een vegetarisch gerecht, gedurfd en geslaagd. Het tweede gerecht is een noordzeekrabsalade met melk van avocado en chili, opgelegde knolselder en krokante sesam. De gepekelde groenten zijn correct gedoseerd. Dit is een schoolvoorbeeld van puur eigentijdse Scandinavische keuken."

Beoordeling Zone03: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

L'Epicerie du Cirque - Dennis Broeckx
Dag in Beeld

Verschenen in humo.be op 05 10 2012.

Hoe ziet een dag van Dennis Broeckx, chef-kok L'Epicerie du Cirque, er uit?

Jong Keukengeweld 2012

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2012. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie.

Van 1 oktober tot 15 november 2012 bieden 39 topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor 45 euro, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Meer info: website Jong keukengeweld

L'Epicerie du Cirque: Gezelligheid in de Antwerpse Volkstraat

Verschenen in Be-Gusto op 22 09 2012. Citaat:

"De porties zijn misschien niet super groot maar wel mooi verfijnd, pure smaken en een eerlijke prijs/kwaliteit verhouding. Volkse gezelligheid in een hippe buurt, hier komen we graag terug!"

Lees het volledige artikel (externe link)

l'Epicerie du Cirque in Antwerpen

Verschenen in Restaurantrecensies.web-log.nl op 23 01 2011. Citaat:

"Toen ik langs de keuken liep was ik stomverbaasd over het kleine oppervlak. Een wonder dat daarvandaan al die fijne gerechten waren gekomen! Het menu kost hier voor 6 gangen 60 euro, de wijnen doen tussen de 5.50 en de 6.50 per glas. Wisselen dessert voor kaas kost 9 euro. *5-gangen 50 euro, 4 gangen 40 en 3 gangen 35."

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

L'Epicerie du Cirque.

Verschenen in Goesting Antwerpen op 03 02 2010. Citaat:

"Je vindt hier verrassende gerechten en 'vergeten groenten' terug. Het menu 'Coupe de Foudre' biedt verschillende gangen aan. (...) Hier heb ik zeer fijn en reuzegezellig gegeten, we vertrekken in een romantische mood naar huis."

Beoordeling Zone03: 5 sterren.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.