L'Amitié

Alle persartikels over restaurant L'Amitié

L’Amitié maakt eigen wijn voor verjaardag

Verschenen in gva.be op 19 09 2017. Citaat:

Bistro-bar L’Amitié op het Zuid heeft speciaal voor haar tiende verjaardag een eigen wijn.

Speciaal voor de gelegenheid koos hij samen met sommelier Kevin Matters een grüner veltliner. Na de oogst hebben we 40% van onze wijn deels in houten vaten laten rijpen later is de rest toegevoegd",  Thomas Baeyens, chef-kok L'Amitié. "Die rijping op vat maakt de wijn wat ronder, hoewel je de typische zuurgraad van de grüner veltliner niet verliest. Verder proef je groene appel, een beetje citrus en steenfruit."

Lees het volledige artikel (externe link)

Fingerfood, sharing is caring: L'Amitié

Verschenen in Weekend Knack op 14 09 2017. Citaat:

Hier kun je kiezen uit een uitgebreide lijst bordjes, van hummus met koriander, over een portie chorizo of bellottaham tot kleine gerechten. Die zijn gewoon onderverdeeld in koud (sushi van paling, crème van erwten met asperges) en warm (zwezerik, artisjok en truffel, mosseltjes met curry). Alles is van superieure kwaliteit, net als de drankenkaart.

3, 4 en 5 oktober 2017: Amuse Geuze @ L'Amitié

Verschenen in eigen redactie op 23 06 2017. Citaat:

In samenwerking met Karen Blereau organiseert restaurant L'Amitié van chef-kok Thomas Baeyens op 3, 4 en 5 oktober de 6e editie van Amuse Gueuze. 3 avonden puur plezier, ambacht en nice food!

Wat mag je verwachten? Een superleuke avond onder vrienden, 5 (h)eerlijke gerechten met aangepaste exclusieve geuze en lambiek bieren, deskundige uitleg van biersommeliers én een leuke goodie bag.

De plaatsen zijn beperkt tot max. 40 personen per avond.

Reserveren kan via www.amusegueuze.com. Max 6 tickets per naam.

Uit eten: bar-bistro L'Amitié

Verschenen in beetgraag.be op 03 02 2017. Citaat:

L' Amitié is een hotspot bij foodbloggers. Deze keer schoof Beetgraag aan tafel en ook nu niets anders dan lovende commentaren.

"De gegrilde inktvis met romesco bracht ons wederom naar de zevende foodhemel en tussen het getetter door genoten we er enorm van om de gerechtjes in drie te verdelen en samen uit dat ene bordje te smullen. Zoals het echte vrienden betaamt."

"De langoustines met pompelmoes en burrata bezorgden ons de perfecte afsluiter van een perfecte avond onder vriendinnen, waarbij we niet gewoon gegeten hebben, maar ons eten echt ‘beleefden’."

Ontdek de gerechten van Thomas Baeyens op Apicbase.com

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: L' Amitié

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 28 01 2017. Citaat:

Jan Scheidtweiler, resencent voor De Tijd, keert hier graag terug omwille van de smakelijke gerechten, scherpe prijzen en vlotte openingsuren.

"Het liefst van al lijkt de chef ons te willen tonen hoe smakelijk 'simpele' producten als buikspek, makreel en varkenspoot kunnen zijn. Simpel en smakelijk, de nieuwe Amitié is een toffe plek." 

Lees het volledige artikel (externe link)

Bistro bar L’amitié, voor jou getest

Verschenen in Nullam Microwaveum op 11 01 2017. Citaat:

Met meer klantencomfort, een groter en meer gevarieerd culinair aanbod en doorlopende openingsuren speelt Bistro-Bar L’Amitié in op veranderende eetgewoontes en het nieuwe voedingsbewustzijn.

Mensen kunnen voortaan ook buiten de klassieke etenstijden terecht voor een lekkere hap en een goed glas. "Voor wie laat wil lunchen of vroeg wil dineren, hebben we een aparte kaart voorzien. Met die doorlopende uren spelen we in op de dynamiek die eigen aan is aan het Antwerpse Zuid.", aldus Thomas Baeyens

Lees het volledige artikel (externe link)

L'Amitié, Antwerpen

Verschenen in elidesc says op 26 12 2016. Citaat:

Voor elidesc.com was het haar eerste bezoek aan L'Amitié te Antwerpen zonder het met het vorige concept te kunnen vergelijken.

Het restaurant ontgoochelde niet en ze genoot van kwaliteitsvol eten in een moderne, hedendaagse sfeer.

Lees het volledige artikel (externe link)

L'Amitié, Antwerpen

Verschenen in Be-Gusto op 14 12 2016. Citaat:

Over de restyling en het aangepaste concept van restaurant L'Amitié te Antwerpen is al veel gezegd en geschreven en werd het dus hoog tijd voor Be-Gusto om ook eens te gaan proeven.

Zijn bezoek loste alle verwachtingen in. Hij genoot van de aangename sfeer én van de verschillende gerechten met kwalitatieve ingrediënten. Dit was bistronomie op zijn best!

Lees het volledige artikel (externe link)

L'Amitié, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 07 12 2016. Citaat:

Het vernieuwde L'Amitié te Antwerpen was de plaats van gebeuren voor Marc Declercq van Goesting Antwerpen.

Zowel de koude als de warme gerechten waren een schot in de roos. Goed gekruid smeuïg vlees, rijke smaken met frisse toetsen worden gecombineerd en een dessert om U tegen te zeggen.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Van restaurant naar bistro bar: L’Amitié in Antwerpen

Verschenen in Avocado van de duivel op 09 11 2016. Citaat:

Restaurant L'Amitie te Antwerpen staat al langer op de lijst van te bezoeken restaurants van Avocado van de Duivel. Eindelijk was het voor Caroline zover en kreeg ze de kans om van het vernieuwde concept te proeven.

Het interieur was alvast geslaagd. Lange banken met cognackleurig zacht leder, ruwe bakstenen muur en mooie indirecte verlichting.

De kaart is, zoals geweten, ook vernieuwd en je kan hier terecht voor kleinere bites, charcuterieplankjes en gerechtjes om te delen. Alles smaakte uiterst lekker met als favoriet gerecht de carpaccio van cecina, gepocheerde ganzenlever en truffelvinaigrette. Een van het lekkerste dat Caroline dit jaar al at!

Lees het volledige artikel (externe link)

L’Amitié wordt bistro-bar

Verschenen in Macaron Manon op 03 11 2016. Citaat:

L'Amitié 2.0 blijkt een groot succes te zijn. Ook blogster Manon, van Macaron Manon, was onder de indruk van zowel het interieur alsook het eten.

Ze kreeg ook de kans om even met chef Thomas Baeyens te babbelen, die zijn beslissing om het concept om te gooien uitlegde. 'Mensen gaan meer uit eten dan ooit maar willen wel minder lang aan tafel zitten, sneller en laagdrempeliger bediend worden en meer vrijheid hebben in hun keuze. Ze zijn ook veel kritischer geworden en gaan veel bewuster met voeding om.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Bistro-Bar L’Amitié van Thomas Baeyens op het Antwerpse Zuid

Verschenen in Kris Kookt op 02 11 2016. Citaat:

Voor Kris Kookt was het hoog tijd om het vernieuwde L'Amitié te bezoeken. Chef Thomas Baeyens gaf zijn restaurant een volledige facelift en veranderde het concept naar een bar bistro. Geen lange meergangenmenu's maar een gevarieerde kaart met ruime keuze.

De avond was dan ook een enorm succes. De chef bewees nog eens zijn kunnen met topgerechten, die verder nog vergezeld werden door een uitstekende keuze wijnen.

Lees het volledige artikel (externe link)

L’ Amitié kreeg knappe restyling

Verschenen in gva.be op 27 09 2016. Citaat:

Restaurant L’ Amitié op de Vlaamsekaai te Antwerpen heeft een vernieuwd interieur. Chef-kok Thomas Baeyens liet verbouwingen uitvoeren en gooide zelf de kaart om.

'Geen ellenlange menu’s meer. Mensen willen vaak snel iets eten. Daarom heb ik van het restaurant een barbistro gemaakt', vertelt Thomas Baeyens aan Gazet van Antwerpen.

De grootste nieuwigheid is dat voor- en hoofdgerechten plaatsruimen voor kleinere gerechtjes, die samen een menu kunnen uitmaken. Sommige mensen zijn tevreden met twee van die gerechten, anderen nemen er vier.

Lees het volledige artikel (externe link)

Thomas Baeyens, chef-kok L'Amitié, start half september met een nieuw concept

Verschenen in eigen redactie op 06 06 2016. Citaat:

L'Amitié bestaat ondertussen bijna 9 jaar. Wat begon als een no-nonsense bistro is uitgegroeid tot een vaste bistronomie waarde in Antwerpen.

De laatste 2-3 jaar is chef-kok Thomas Baeyens volop bezig geweest met de ontwikkeling van iets nieuws, een verhaal dat hij al lange tijd wil vertellen.

Eindelijk is het zover! Tot en met 9 juli kan u nog in L'Amitié terecht zoals het nu is. Daarna gaat de zaak 2 maanden dicht voor verbouwingen en komt hij vanaf midden september terug met een nieuw verhaal.

In samenwerking met architect Lieven Musschoot wordt een volledig nieuwe zaak gecreëerd, mét een nieuw concept.

L'Amitié organiseert op 26 en 27 april een 'Wine and Dine'-avond ism. Entrepot du Vin

Verschenen in eigen redactie op 11 04 2016. Citaat:

Entrepot du Vin en chef Thomas Baeyens van Restaurant L'Amitié slaan op 26 en 27 april de handen in elkaar voor een heerlijke "wine and dine" avond.

De keuken van chef Thomas Baeyens is een echte terroirkeuken. Thomas werkt uitsluitend met de allerbeste producten. De typische eigenschappen en herkomst van het product zijn voor hem zeer belangrijk. PUUR is hier het sleutelwoord. Een filosofie die ook wij onderschrijven.

Entrepot du Vin kiest resoluut voor kleinschalige wijnbouwers met liefde voor hun vak en een groot respect voor het terroir en de natuur.

Entrepot du Vin selecteerde eerst de wijnen, Chef Thomas Baeyens bedacht bij elke wijn een heerlijke combinatie.

Prijs, inclusief aperitief, alle wijnen, 5 gangen-diner, water en koffie of thee: 75 euro pp.

Meer info over dit event

L'Amitié

Verschenen in FoodTaster op 10 03 2016. Citaat:

Het was een heel aangenaam bezoek van foodtaster.be aan restaurant L'Amitié te Antwerpen.

Al van bij het binnenkomen, werd de groep heel vriendelijk en fijn ontvangen en deze lijn werd de hele middag doorgetrokken. De gerechten waren allemaal zeer mooi gepresenteerd en uiterst smakelijk.

Een extra pluim nog voor de keuken; de gevraagde variaties aan het menu werden feilloos aangepast, zonder dat ze een kopie werden van de voorziene gerechten. Chapeau!

Score voor restaurant : 74/100

Lees het volledige artikel (externe link)

Smaakvol Antwerpen: 8 adressen om uit te proberen

Verschenen in knackweekend.be op 29 10 2015. Citaat:

Onder het motto 'Smaakvol Antwerpen' ging WeekendKnack op zoek naar eetwinkeltjes, bistro's, eetcafés en gastronomische eethuizen waar je heerlijk kan smullen. Het magazine selecteerde acht adressen om zeker eens uit te proberen.

Lees het volledige artikel (externe link)

L’Amitié: Evenwichtige en intense smaaksensaties

Verschenen in Be-Gusto op 01 09 2015. Citaat:

Om het 8-jarig bestaan te vieren van zijn restaurant, ging eigenaar en chef Thomas Baeyens zelf zijn Belgische wijn bottelen. Redenen genoeg dus voor Be-Gusto om een nieuw bezoek te brengen aan dit gezellige restaurant.

En Thomas miste zijn start niet! De wijn, cuvée L'Amitié, was zeer geslaagd en het voorgerecht, een heerlijk kommetje bouchot mosselen met vadouvan kruiden, was meteen een topper van formaat.

Zo ook met de rest van het menu, bewees de chef dat hij smaken kan samenbrengen en de juiste intensiteit met finesse kan combineren.

Lees het volledige artikel (externe link)

L’Amitié: hoogstaand eten in een no-nonsens kader

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 20 07 2015. Citaat:

Hot Cuisine de Pierre proefde het verjaardagsmenu van restaurant L'Amitié. Stuk voor stuk lekkere gerechten, vlotte bediening, verrassende wijnen en mooie pairings.

Het concept 'bistronomie' komt hier volledig tot zijn recht: lekker en betaalbaar dineren in een gezellig kader. Geen stijve bedoening, gewoon lekker zonder tierlantijntjes.

Lees het volledige artikel (externe link)

Antwerpse chef Thomas Baeyens van restaurant L’Amitié serveert eigen wijn

Verschenen in vtm.be op 17 07 2015. Citaat:

VTM plaatst vandaag restaurant L'Amitié in de kijker.

L'Amitié bestaat 8 jaar en presenteert voor deze verjaardag een eigen wijn die volledig biologisch is.

Dat ze er iets van wijn kennen, is geen geheim. In 2012 werden ze door Gault&Millau uitgeroepen tot Wine world ambassador van het jaar.

Er is ook een speciale verjaardagsmenu.

Lees het volledige artikel (externe link)

L' Amitié, 8 jaar!

Verschenen in eigen redactie op 07 07 2015. Citaat:

L' Amitié viert zijn 8ste verjaardag in stijl, met een nieuw logo, een nieuwe website, een speciaal verjaardagsmenu en een eigen gepersonaliseerde wijn.

Restaurant l’Amitié opende zijn deuren in de zomer van 2007 in een oude koffiebranderij aan ‘t Zuid te Antwerpen en is ondertussen uitgegroeid tot één van de vaste waarden.

Eigenaar en chef-kok is Thomas Baeyens. Na zijn opleiding aan de hotelschool Ter Groene Poorte deed hij ervaring op in verschillende toprestaurants zoals De Schone van Boskoop in Boechout, De Pastorale in Reet en Le Petit Zinc te Antwerpen.

L’Amitié is een gezellig, warm en laagdrempelig adres met een keuken op hoog niveau aan betaalbare prijzen. De keuken is allereerst een terroirkeuken. PUUR is hier het sleutelwoord.

Lees ook: artikel Gazet van Antwerpen, Citta 27 juli 2015

L’Amitié: Genieten op het Antwerpse Zuid

Verschenen in Be-Gusto op 24 07 2014. Citaat:

"Waar we vroeger de stijl van Baeyens als klassiek Frans-Belgisch beschreven merken we vandaag een lichte evolutie waarbij de kwaliteit van het product wel centraal blijft staan maar ook creatiever gewerkt wordt met het combineren van smaken. Vooral in de twee geproefde desserts zorgt dit voor een extra positieve noot. Het motto van de chef luidt nog altijd dat hij geen compromis sluit als het over ingrediënten gaat. Enkel topproducten zijn welkom in zijn keuken met als gevolg dat L’Amitié een vaste waarde voor culinair plezier is."

Lees het volledige artikel (externe link)

L'Amitié, Antwerpen: Pure no-nonsense op het Antwerpse Zuid

Verschenen in Be-Gusto op 26 05 2013. Citaat:

"In vergelijking met ons bezoek van vorig jaar is de evolutie van dit gastronomische ‘Bistronomie’ restaurant duidelijk merkbaar. Kortelings zou in deze lijn ook de wijnkaart een ‘biologische & natuurwijn’ toets krijgen. Een evidentie voor Chef Thomas is dat hij geen compromis sluit als het over ingrediënten gaat, enkel de topproducten zijn welkom. Via een klassieke basis serveert hij lichtjes verfijnd zijn versie van pure gerechten, à l’Amitiè!"

Lees het volledige artikel (externe link)

L'Amitié, Antwerpen

Verschenen in Kris Kookt op 10 05 2013. Citaat:

"Op een dinsdagavond na een food-pairing met fever tree was onze honger niet enorm groot. Daarom kozen we enkel voor een hoofdgerecht. Een prachtig bord met perfect gegaard varkansvlees. Heerlijk sappig en enorm smaakvol. Hierbij een mooie portie groenten, Artisjok en groene asperges. heerlijke aardappelen en een jus waar subtiel de citroentijm in terug te vinden was."

Lees het volledige artikel (externe link)

L'Amitié, Antwerpen
Weekend Knack: Antwerpse smaakmakers

Verschenen in Weekend Knack op 25 07 2012. Citaat:

"Op de plaats van eethuis Table d’Anvers kwam L’Amitié, een knus restaurant met een bibliotheek en ouderwetse verlichting, waar er lekker, zonder culinaire flauwekul en tegen realistische prijzen wordt gegeten. Het eethuis is ondergebracht in een voormalig pakhuis. De glazen vloervensters in de gang laten resten zien van de rails die vroeger de spoorwagentjes met koffie naar de kade reden. Philip Daelemans is de geroutineerde zaalman. "

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: Antwerpse smaakmakers

Verschenen in Weekend Knack op 25 07 2012. Citaat:

"De Scheldestad gaat prat op een rijke tafelcultuur. Ook de omgeving doet niet onder. De streek rond Mechelen wordt 'de groentetuin van Europa' genoemd en snoepers kunnen hun hart ophalen aan allerlei lokale lekkernijen zoals Antwerpse Handjes, Lierse Vlaaien, Turnhoutse wafels, Heistse noppen." Weekend Knack maakte een selectie.

 • Alternatieve visbrasserie: Au Vieux Port
 • Klassebistro: Au Vieux Port
 • Kwaliteit zonder poeha: Restaurant Het Gerecht
 • Bistronomie: Restaurant Veranda
 • Gastronomie zonder franjes: L'Amitié
 • Bij de bakkampioen: Lunch-Lounge Het Gebaar
 • Betaalbare verfijning: Restaurant Vin Perdu
 • Hedendaagse gastronomie: Restaurant Helsen
 • Familiale brasserie: Baron van Zon
 • Verrassende gastronomie: Restaurant Nuance
 • Lekkere winkels: Bakkerij Goossens, Chocolatier Del Rey, Kaashandel Schockaert, Mechelen

L'Amitié: Pure no-nonsens op het Antwerpse Zuid

Verschenen in Be-Gusto op 27 04 2012. Citaat:

"Chef Thomas Baeyens opende een vijftal jaar geleden dit kleine gezellige restaurant op het trendy Antwerpse Zuid nadat hij ervaring opdeed in verschillende topkeukens zoals Le Petit Zinc, De Pastorale en De Schone van Boskoop. Hij serveert een keuken waar puurheid centraal staat; pure smaken, pure aroma’s, pure verwennerij. (...) Een mooie correcte keuken met aandacht voor smaken en puurheid. Misschien weinig verrassend maar vol zekerheden en gezelligheid troef."

Lees het volledige artikel (externe link)

L'Amitié.
Antwerps restaurant zonder flauwekul

Verschenen in knackweekend.be op 12 04 2012. Citaat:

"In L’Amitié, een knus restaurant ondergebracht in een voormalig pakhuis aan de Vlaamse Kaai, kun je lekker eten, zonder culinaire flauwekul en aan realistische prijzen."

Lees het volledige artikel (externe link)

L' Amitié

Verschenen in Goesting Antwerpen op 08 12 2010. Citaat:

"We eindigen met een warm vijgentaartje met huisbereid ijs van hazelnoten, coulis van sinaasappel met specerijen en gebakken reine-claude met kaneel, huisbereid ijs van zure room en bubbels van pruim. Een waardige afsluiter van een mooie evenwichtig etentje aan de erg budgetvriendelijke prijs van €55 per persoon. Een pittig detail: Thomas bestierde die avond de keukendienst op z'n eentje. Een topprestatie!"

Beoordeling Zone03: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Out for Lunch 2009 / Antwerpen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 17 10 2009. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van
50 zakenlunch-adresjes.

Er werden 12 adresjes in Antwerpen geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Al Dente : Waar eet Evi Hanssens ?

Verschenen in DM magazine op 03 10 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Evi Hanssens:
Lollapalooza (Antwerpen), Magis (Tongeren), Chez Rini - De Schelp (Antwerpen), L'Amitié (Antwerpen), Ribamar (Sesimbra, Portugal).

Evi Hanssens is presentatrice.

Bien Cuit : L'Amitié

Verschenen in Vacature op 02 05 2009. Citaat:

Reactie lezer : "L'Amitié was een leuke ontdekking, en ik heb fijn en lekker gegeten. Spijtig dat à la carte eten hier vrij prijzig uitkomt."

Reactie redacteur : "Een mooi verzorgde en smakelijke zakenlunch voor 25 euro is een mooi aanbod. Dat doet het beste verhopen voor een diner à la carte."

Score : 16/20

L'Amitié

Verschenen in Goesting Antwerpen op 02 08 2007. Citaat:

"Thomas Bayens, de nieuwe eigenaar, heeft een voorbeeldig palmares. Hij werkte in de Pastorale (Reet), De Schone van Boskoop (Boechout), La Pérouse 2, Petit Zinc en Panna Cotta (Antwerpen)."

Beoordeling: 4 sterren.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.