Kommilfoo

Alle persartikels over restaurant Kommilfoo

Sterrenlunch bij Kommilfoo in Antwerpen

Verschenen in njam! op 13 07 2016. Citaat:

Chef Olivier de Vinck van restaurant Kommilfoo te Antwerpen kende geen klassieke koksopleiding en is een 'self made' chef. Daardoor durft hij buiten de lijnen te denken en kookt hij veel uit zijn buikgevoel. Intussen is Olivier beloond met een Michelinster en een 16/20 in de GaultMillau.

Het njam!-team ging op onderzoek en proefde een uiterst lekkere lunch. Het signatuur-dish van Kommilfoo is de bereiding met melkgeit. De 6 weken oude geitjes worden geserveerd met het ribstuk enerzijds en de schouder, 17 uur gekookt in een bouillon en korkant gebakken, anderzijds. Ook de passende wijnen gaven een meerwaarde aan het geheel.

Lees het volledige artikel (externe link)

Kommilfoo, Antwerpen
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 24 05 2016. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan sterrenrestaurant Kommilfoo te Antwerpen.
Lees het verslag

Kommilfoo: 'Gastronomie op het Antwerpse Zuid'

Verschenen in Be-Gusto op 13 05 2016. Citaat:

Kommilfoo op het Antwerpse Zuid is een stijlvol gastronomisch restaurant, ingericht met moderne accenten en kunstwerken. Chef Olivier De Vinck kookt met een mooie mix van kwalitatieve producten die hij met een moderne toets verwerkt.

De signatuur gerechten zijn de bereidingen van melkgeit uit de Pyreneeën en dat moest Be-Gusto toch eens proeven. Het was dan ook meesterlijk! Ook het hertenkalf gerecht was een prachtige cohesie van smaken met voldoende finesse en frisheid.

Kommilfoo is een absolute 'must do' voor topgastronomie op het Antwerpse Zuid!

Lees het volledige artikel (externe link)

Kommilfoo, Antwerpen

Verschenen in vierbordjes.be op 19 12 2015. Citaat:

Sterrenchef Olivier de Vinck, chef-kok van restaurant Kommilfoo te Antwerpen, brengt volgens Bruno Vanspauwen een verzorgde, beheerste keuken zonder risico.

Kommilfoo is een mooie, elegante zaak, waarin je je meteen goed voelt. Het onthaal en de bediening zijn op niveau: vriendelijk, efficiënt en met klasse, maar zonder stijfdeftigheid.

Lees het volledige artikel (externe link)

Kommilfoo, Antwerpen

Verschenen in Restaurantrecensies van Carla op 19 12 2014. Citaat:

"Ik kreeg kabeljauw met diverse bereidingen van schorseneer, een crunch van mimolette en een witte wijnsaus. In een apart schaaltje kreeg ik een heerlijke aardappelmousseline. Ook ik had absoluut geen klagen, mijn gerecht was ook perfect uitgevoerd en alle onderdelen waren erg lekker. De schorseneer was verwerkt tot puree, tot crème en gewoon in stukjes beetgaar gekookt en nog even omgeschud met wat boter, erg lekker dus."

Lees het volledige artikel (externe link)

Antwerpen Proeft strikt sterrenchefs van 't Zuid

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 02 2014. Citaat:

"Twee sterrenchefs van het Antwerpse Zuid, Olivier De Vinck van Kommilfoo en Dennis Broeckx van L‘Epicerie du Cirque, doen alvast mee aan Antwerpen Proeft. Verder tekenen ook jonge topchefs Seppe Nobels en Wouter Van Steenwinkel present. Beiden verwierven met hun respectievelijke restaurants Graanmarkt 13 en Ardent een vermelding in de GaultMillau. Ook de geprezen Antwerpse sushibar Zaowang en de Kontichse bierbrasserie Zytho zullen aanwezig zijn aan de Waagnatie."

Antwerpen Proeft vindt plaats van 15 tot 18 mei 2014 aan de Waagnatie op het Eilandje.
Meer info: www.antwerpenproeft.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Antwerp Diner
Verslag editie 2014

Verschenen in Be-Gusto op 04 02 2014. Citaat:

"Alweer een ongeziene culinaire prestatie en dat voor bijna 500 couverts. Appelmans & Josephines gaven de juiste kick off met op een leisteentje gedresseerde amuses. Wouter van de Schone van Boskoop bevestigde met een mooi bord pure smaken en combinatie krab en ossestaart. Lady chef Ingrid van Pazzo doet het elk jaar weer, ze imponeert tussen de line up mannen en krijgt enorm veel lof. Ook dit jaar was haar Thaïs gekorste kabeljauwfilet overheerlijk. Voor de grosse piece tekende Olivier van restaurant Kommilfoo. Hij koos voor een uitstekend op lage temperatuur gegaarde schouder van melkvarken dat gekarameliseerd werd. Dertien handelingen per bord en dit dankzij de Q2 band in 20 minuten geserveerd voor 480 personen. Chapeau. Dat ‘The Jane’ klaar is om Antwerpen te veroveren was ook duidelijk. Het was Sergio zelf die samen met Nick en team een prachtig verfijnd dessert dresseerden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Kommilfoo: Stijlvol tafelen op het Antwerpse Zuid

Verschenen in Be-Gusto op 31 07 2013. Citaat:

"Olivier de Vinck is reeds 15 jaar lang een culinaire referentie op het trendy Antwerpse Zuid. Koken is zijn passie en dat proef je! Elk jaar is Olivier ook één van de drijvende krachten achter het spektakel Antwerp Diner. Een must voor elke foodie met een groot hart! De keukenstijl van Olivier evolueert duidelijk en nieuwe trends en kooktechnieken worden regelmatig ingepast. Hij brengt een verfijnde Frans-Belgische keuken met moleculaire en Oosterse toetsen maar het respect voor het product en het gebruik van kraakverse ingrediënten staat altijd centraal."

Lees het volledige artikel (externe link)

Delta Gids 2013: Awards

Verschenen in eigen redactie op 16 05 2013. Citaat:

Bij de lancering van de nieuwe editie van de Deltagids werden ook opnieuw Gouden, Zilveren en Bronze Delta's uitgereikt.

Vlaanderen:

  • Gouden Delta : De Jonkman - Brugge (Filip Claeys)
  • Zilveren Delta : Jer - Hasselt (Wim Schildermans)
  • Bronzen Delta : Kommilfoo - Antwerpen (Olivier de Vinck de Winnezeele)

Wallonië:

  • Gouden Delta: Philippe Meyers - Braine l’Alleud (Philippe Meyers)
  • Zilveren Delta: Le Cyrano - Waimes (Gerty Linnertz)
  • Bronzen Delta: Les Trois P'tits Bouchons - Mont-sur-Marchienne (Shunsuke Yoshida)

Brussel:

  • Gouden Delta: La Villa Lorraine - (Ukkel) Alain Bianchin
  • Zilveren Delta: Le Vintage - (Watermaal-Bosvoorde) Johnny Brosteau
  • Bronzen Delta: Wy - (Brussel Sablon) Guus Van Zon

Verslag 'Antwerpen Proeft' wandeling

Verschenen in Be-Gusto op 11 05 2013. Citaat:

"Het was moeilijk om proevertjes over te slaan want stuk voor stuk creëerden de chefs vol passie deze 'creatievelingen'. De nieuwe locatie inspireerde de organisatie duidelijk want er werden enkele gastronomische kleppers binnengehaald!"

Verschenen over 'Antwerpen proeft' op andere blogs:

Lees het volledige artikel (externe link)

Kommilfoo, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 13 12 2012. Citaat:

"Het lijkt wel alsof de Michelinster de chef vleugels gaf en hem transporteert naar de hogere gelederen van de gastronomie. Dit is een eigentijdse, lichte en vooral erg smaakvolle keuken. En vooral een feest voor de zintuigen."

Beoordeling Zone03: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Antwerp Diner viert 13de editie
Zondag 2 december 2012

Verschenen in eigen redactie op 08 11 2012. Citaat:

Op zondag 2 december 2012 - de avond na World Aids Day - vindt aan de Antwerpse gedempte zuiderdokken in de prestigieuze zaal ‘Zuiderkroon’ de 13de editie van Antwerp Diner plaats. Onder het motto “Wij zetten AIDS op het menu” zamelen vrijwilligers uit de Antwerpse horeca en zakenwereld met deze spectaculaire benefietavond geld in voor drie goede doelen die zich inzetten voor de bestrijding en de preventie van AIDS en HIV.

Antwerp Diner wil met de 13de editie de trend van de vorige jaren verderzetten. Het wordt opnieuw een waar culinair feest met het kruim van de Antwerpse restaurant -en hotelchefs. Dit jaar is het de beurt aan bekende Antwerpse top- en sterrenchefs Ingrid Neven (Pazzo), Marc Gottenbos (Horta), Wouter Keersmaekers (De Schone Van Boskoop), Olivier de Vinck (Kommilfoo), Gerard Spuesens (Hilton Antwerp), Alain Smet (Radisson Blu Astrid), Ron Diephout (Brasserie Appelmans), Marcellino Moortgat (Josephine’s) en Francesco De Candia (Fransesco & Julia) om het gastronomische luik van de avond in te vullen. Zij stellen een schitterend degustatiemenu samen dat wordt gecombineerd met de mooiste wijnen, zorgvuldig gekozen door topsommelier, William Wouters, van restaurant Pazzo. Het geheel wordt overgoten met een muzikale show ondersteund door vele topartiesten en begeleid door de topmuzikanten van Vlaanderen onder leiding van Steve Willaert.

Hoogtepunt van de avond is de Antwerp Diner tombola, waarbij elk lot garant staat voor een waardevolle prijs.

Alle info op www.antwerp-diner.be.

Kommilfoo: PITTIG restaurant van het jaar

Verschenen in eigen redactie op 28 08 2012. Citaat:

PITTIG Magazine koos Kommilfoo uit als 'restaurant van het jaar' voor editie Antwerpen. Chef-kok Olivier de Vinck werd verkozen omwille van zijn passie voor lekkere, pure bereidingen.

Olivier de Vinck, chef-kok Kommilfoo
Demonstratie - Weekend Food Experience

Verschenen in knackweekend.be op 02 05 2012. Citaat:

Op 26 maart demonstreerde Olivier de Vinck van het restaurant Kommilfoo in Antwerpen voor Weekend Knack de bereiding van een gastronomische menu.

Video: Olivier De Vinck, chef Kommilfoo Antwerpen

Verschenen in knackweekend.be op 02 05 2012. Citaat:

Agnes Goyvaerts bezoekt Kommilfoo
DMuze: The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 07 04 2012. Citaat:

"De kaart van Kommilfoo verandert om de vijf weken. Vijftien jaar al staat de chef aan het fornuis 'en wij maken nooit hetzelfde gerecht opnieuw', zegt hij. Toch is er één punt op de kaart die niet verandert, dat is de melkgeit uit de Pyreneeën. Geit kun je op jiet veel plaatsen eten, en niet iedereen lust het. 'Men denkt vaak dat het een sterke stalsmaak heeft', zegt de chef, 'maar melkgeit smaakt juist heel zacht'."

Proefwerk: Kommilfoo

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 24 03 2012. Citaat:

"Olivier De Vinck heeft met noeste arbeid een restaurant uitgebouwd dat beheerst het midden houdt tussen classicisme en vernieuwing. Wie dat kan, scoort bij Michelin en heeft een adres waar je mensen met een gerust gemoed naartoe kan nemen."

Kommilfoo, Antwerpen: One of my favorites in Antwerp

Verschenen in Be-Gusto op 14 03 2012. Citaat:

"Olivier is geen eendagsvlieg, hij bouwde gefaseerd zijn reputatie op en Kommilfoo is dan ook een plek waar wij graag met buitenlandse gasten komen. Hij brengt een verfijnde Frans-Belgische keuken met moleculaire en Oosterse toetsen maar altijd respect voor het product en verse ingrediënten centraal."

Lees het volledige artikel (externe link)

Tafelen: Geraffineerd en gevarieerd
Restaurant Kommilfoo te Antwerpen

Verschenen in Weekend Knack op 21 12 2011. Citaat:

"Wij kozen voor de ‘gastronomische wandeling’ (vijf gangen, 65 euro) en namen daar het wijnarrangement bij (35 euro). De eerste bereiding uit het menu wist te verrukken: in het bord lagen tartaar van kalf en ceviche van nobashigarnaal met mayonaise van mascarpone en ansjovis, gepekelde roze radijs en gevarieerde texturen van komkommer."

Beoordeling keuken: 8/10. Prijs/kwaliteit geproefde menu: 7/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Gespot op het web - Anvers: Olivier et sa table tendance

Verschenen in eigen redactie op 17 12 2011. Citaat:

Gespot op de buitenlandse blog 'Les pieds dans le plat'
Blogbericht (in het Frans) van Gilles Pudlowski over Olivier de Vinck de Winnezeele (Kommilfoo, Antwerpen)
Lees het verslag

'Na vijftien jaar een ster'
Kommilfoo

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 11 2011. Citaat:

"'Na vijftien jaar dagelijks bevestiging te krijgen van onze klanten, krijgen we nu ook een bekroning van de restaurantgidsen.' Met zijn vrouw Inger Blancquart en zijn team zorgt hij dat er dagelijks lekker eten wordt voorgeschoteld. 'Vijftien jaar geleden ben ik gestart als kok van klassieke Franse gerechten, zeven jaar geleden begon ik te experimenteren met de moleculaire keuken en nu probeer ik het beste van beide te combineren.' Zo serveert hij gekarameliseerde schouder van een melkgeit. 'We laten dat 17uur garen en karameliseren, zoals grootmoeders hun stoofpotje maken. Het verschil is dat wij technologie uit de moleculaire keuken gebruiken om de perfecte temperatuur en gaartijd te garanderen.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Drie nieuwe sterrenrestaurants in Antwerpen

Verschenen in nieuwsblad.be op 21 11 2011. Citaat:

"Maandag maakte Michelin zijn lijst met sterren voor 2012 bekend. Restaurant Kommilfoo aan de Vlaamsekaai heeft zijn eerste ster binnengehaald. Met 't Zilte op het dak van het MAS heeft Antwerpen nu ook officieel een tweesterrenrestaurant. In Brasschaat krijgt het heropende Kasteel Withof één ster."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Promotie naar 1 ster.
Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

12 restaurants kregen hun eerste ster in de Michelingids 2012. Dit restaurant is er één van.

Antwerpen proeft... De Chéfs!
18 tem 21 augustus.

Verschenen in eigen redactie op 25 07 2011. Citaat:

De verjaardagseditie van Antwerpen Proeft, van 18 tem 21 augustus 2011, wordt pas écht een feest met 'De Chéfs'.

Elke dag presenteert een andere Antwerpse top-Chéf met een quotering van vijftien of meer in GaultMillau, een all inclusive gastronomisch arrangement met gepast onthaal, aperitief, gangenmenu, begeleidende dranken, koffie en zoveel meer.

Meer info: www.dechefs.be - www.antwerpenproeft.be

‘De Chefs' verwennen lekkerbekken
Antwerpen Proeft 2011

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 06 2011. Citaat:

"‘Antwerpen Proeft', het grootste culinaire feest van het land dat eind augustus plaatsheeft en jaarlijks zo'n 120.000 lekkerbekken naar de Zuiderdokken lokt, pakt dit jaar uit met een nieuwigheid. Tijdens de vier dagen dat het culinair festival duurt, zullen vijf Antwerpse topchefs de bezoekers verwennen met kleine gratis degustaties."

"De chefs die werden uitgekozen voor dit nieuwe initiatief zijn Viki Geunes van 't Zilte (restaurant op het MAS), Johan Segers van 't Fornuis, Olivier De Vinck de Winnezeele van Kommilfoo en Jo Bussels van Radis Noir. Roger Van Damme van Het Gebaar zal elke dag voor het dessert zorgen."

Meer info op www.antwerpenproeft.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Restaurant Kommilfoo te Antwerpen: deelnemer Restaurantweek 2010

Verschenen in atv.be op 03 05 2010. Citaat:

"De ongedwongen maar zeer correcte bediening maakt dat u in dit gerestaureerde ruime pakhuis ten volle kunt genieten van deze opmerkelijke keuken: zoals het hoort!"

Kommilfoo: trendy met table d'amis.

Verschenen in 6minutes.be op 10 12 2009. Citaat:

"Kommilfoo biedt dus enerzijds een meer dan behoorlijk restaurant en anderzijds de gastentafel. Hier kunnen de gasten hun chef aan het werk zien in een open strakke designkeuken en is de sfeer totaal verschillend van het restaurant. Deze keuken is opgevat als een demonstratieruimte waarbij de gasten tussen de gerechten door, de chef aan het werk zien, hem vragen kunnen stellen en de geheimen achter de diverse bereidingen van dichtbij kunnen bekijken."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Score GaultMillau 2010: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

79 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Out for Lunch 2009 / Antwerpen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 17 10 2009. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van
50 zakenlunch-adresjes.

Er werden 12 adresjes in Antwerpen geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Kommilfoo

Verschenen in Goesting Antwerpen op 08 12 2008. Citaat:

"Je betaalt een correcte prijs voor alle hoogstaande ingrediënten die in de gerechten verwerkt zijn. Een staande ovatie voor de keuken."

Beoordeling: 5 sterren.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.