Invincible

Alle persartikels over restaurant Invincible

Lunch bij InVINcible

Verschenen in Avocado van de duivel op 23 11 2017. Citaat:

Als hoofdgerecht serveert Kenny ons een stoverij van hazenbillen, gemarineerd in porto (Graham’s Six Grapes), linzen, trompet de mort champignons en butternut gegaard op de Green Egg. Daarbij komt een zalige Graham’s Vintage Port 1983 (mijn geboortejaar, yes!). Deze porto rijpte twee jaar op vat en dan verder op de fles. Vintage wijst op uitzonderlijk jaar (tja…) en kan heel goed bewaard worden.

Lees het volledige artikel (externe link)

InVINcible, Antwerpen

Verschenen in elidesc says op 17 10 2014. Citaat:

" Ik kom hier zonder aarzelen terug. Mijn complimenten overigens voor het opvallend aangename personeel: zo vlot en tegelijk gedienstig, het blijft een kunst die ze bij InVINcible met zichtbaar gemak beheersen!"

Lees het volledige artikel (externe link)

InVINcible, Antwerpen

Verschenen in Kris Kookt op 01 04 2014. Citaat:

"Invincible kan je kort omschrijven als een feel-good wijnrestaurant. Kenny Burssens scoort dan ook enorm goed in de culinaire gidsen: Brasserie van het jaar 2012 door Gault&Millau. Bib Gourmand in de Michelin gids en ook in de Bistronomie gids kan Invincible natuurlijk niet ontbreken. Je kan hier kiezen tussen het restaurant gedeelte en de toog aan de open keuken. Een open keuken vind ik altijd een extra beleving in een restaurant. Bij Invincible is het net nog een tikkeltje meer. Aan de toog in de keuken kijk je werkelijk op de chefs hun vingers. Altijd leuk natuurlijk."

Lees het volledige artikel (externe link)

Invincible: Antwerpse gezelligheid op hoog niveau

Verschenen in Be-Gusto op 08 12 2012. Citaat:

"Kenny weet door de juiste mix van gezelligheid, vriendelijkheid en betaalbare gastronomie een 'feel happy' stijl te creëren en dit maakt van Invincible dan ook één van onze vaste waarden in Antwerpen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: Invincible

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 26 05 2012. Citaat:

"Invicble staat voor een feelgoodkeuken, en met de nieuwe chef (Cédric Dubois) achter het fornuis kan een van de betere brasseries van Antwerpen aan een nieuw hoofdstuk beginnen."

Michel Van Dousselaere: Waar ik graag eet

Verschenen in De Standaard Magazine op 31 03 2012. Citaat:

De favoriete adressen van Michel Van Dousselaere:
Hertog Jan (Sint Michiels), Oud Sluis (Sluis, Nederland), Couvert Couvert (Heverlee), Invincible (Antwerpen), Pakhuis (Gent).

Michel Van Dousselaere is acteur. Hij speelt de vader van Danni Lowinski in de gelijknamige serie.

Lees het volledige artikel (externe link)

Nieuwe namen voor Antwerpen Proeft

Verschenen in gva.be op 07 03 2012.

"De organisatie van het culinaire festival Antwerpen Proeft heeft negen nieuwe restaurants aan de affiche toegevoegd. Opvallende nieuwkomers zijn onder meer InVINcible van topsommelier Kenny Burssens, het eigentijds Kantonese restaurant Fong Mei en Ko'uzi van sushichef Junko Kawada. De lijst omvat verder nog Mea Cuppa, Sushi Palace, El Puerto, Las Tapas, Flying Chefs en Mama Matrea.

Lees het volledige artikel (externe link)

InVINcible: Relax genieten aan de open keuken

Verschenen in Be-Gusto op 07 02 2012. Citaat:

"Invincible heeft een kleine kaart met een 3-gangen menu aan 35€, hebt dan keuze uit 5 voorgerechten, 4 hoofdgerechten en 3 desserts. Wie een specialiteit of suggestie, zoals de “zeebaars en croute de sel”, wil betaalt een kleine meerprijs. De keuze van wijnen per glas is enorm, maar nog beter laat je passend assisteren door de familie Burssens! Op lekkere koffie kan je ook rekenen want Kenny is voormalig Belgisch kampioen Barista."

Lees het volledige artikel (externe link)

Gespot op het web - Anvers : la maison de Kenny et Wendy

Verschenen in eigen redactie op 16 12 2011. Citaat:

Gespot op de buitenlandse blog 'Les pieds dans le plat'
Blogbericht (in het Frans) van Gilles Pudlowski over Kenny Burssens (Invincible, Antwerpen)
Lees het verslag

InVINcible is beste brasserie

Verschenen in nieuwsblad.be op 15 11 2011. Citaat:

"Wijnrestaurant 'InVINcible', dat anderhalf jaar geleden van het Zuid verhuisde naar het historisch centrum, is door GaultMillau uitgeroepen tot 'brasserie van het jaar'. Die onderscheiding komt er amper een week nadat de zaak van Kenny en Wendy Burssens (beiden 30) door Michelin werd bedacht met een Bib Gourmand, een onderscheiding die wordt gegeven aan eetgelegenheden die tegen democratische prijzen kwalitatieve maaltijden serveren."

Lees het volledige artikel (externe link)

Antwerpen scoort dik in restaurantgids Gault Millau

Verschenen in gva.be op 15 11 2011. Citaat:

"Antwerpse chef-koks scoren nog in de culinaire gids GaultMillau. Johan Segers van Het Fornuis stijgt naar 18 op 20 en 3 koksmutsen. Vicky Geunes van 't Zilte had die score al en behoudt ze. Bart De Pooter van restaurant Pastorale in Reet wordt Chef van het jaar en hij was ook een stijger naar 18 op 20. Invincible van Kenny Burssens in de Haarstraat heeft de Brasserie van het jaar."

Lees het volledige artikel (externe link)

GaultMillau 2012 - Overzicht onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011.
  • Chef van het jaar: Bart De Poorter - De Pastorale (Rumst)
  • Gastheer van het jaar: Va Doux Vent (Ukkel)
  • Beste ambassadeur van de Italiaanse keuken: Bruno Giovanni - Senza Nome (Schaarbeek)
  • Mooiste terras: Gasthof Halifax (Deinze)
  • Beste wijnkaart: Folliez (Mechelen)
  • Druiventros van het jaar: sommelier Marc Leveau van Le Pilori (Ecaussinnes-Lalaing)
  • Beste brasseriekeuken: Invincible (Antwerpen)
  • Beste desserts: Les Flâneries Gourmandes (Sint-Gillis)
  • Beste groenterestaurant: Philippe Fauchet (Saint-Georges-sur-Meuse) en Kobe Desramaults - In de Wulf (Dranouter)
  • Beste prijs-plezierverhouding: De Vitrine (Vlaanderen), Leonor (Brussel) en Cuisinémoi (Wallonië)
  • Jonge topchefs van het jaar: Dimitri Leysens van Magis (Tongeren), Thomas Locus van Bistro Margaux (Sint-Martens-Bodegem), Pierre Massin van Chai Gourmand (Gembloux)
  • Ontdekking van het jaar: Volta (Gent)

Invincible, Nieuwe Bib Gourmand in Antwerpen: Wijnrestaurant met vergeten producten

Verschenen in nieuwsblad.be op 08 11 2011. Citaat:

"Zaakvoerder Kenny Burssens van InVINcible is ontzettend verrast met het goede nieuws. 'In de Bib Gourmand, dat is fantastisch! Ik streef ernaar om heel scherpe prijzen te hanteren. Dat maakt wel dat je creatiever moet zijn. Zo serveer ik niet snel kreeft of ganzenlever, maar probeer ik vergeten producten weer in de kijker te zetten. Zo hebben we een trio van kalfsvlees dat erg populair is.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelin - Bib Gourmand 2012: Belgische nieuwkomers

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2011. Citaat:

Vandaag werd door Michelin de nieuwe Bib Gourmand Benelux 2012 gids voorgesteld.

De restaurantgids bevat een selectie van 242 restaurants, waarvan 39 nieuwe.

Een restaurant in de Bib Gourmand serveert een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert voor maximaal 35 euro, of voor maximaal 36 euro in de hoofdsteden Brussel, Luxemburg en Amsterdam.

In België zijn er 22 nieuwkomers. Dit restaurant is er één van.

Bekijk het volledig overzicht via DeStandaard.be

Jong Keukengeweld 2011 - Provincie Antwerpen
Actie van 1 oktober tot 15 november

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie. Van 1 oktober tot 15 november bieden 48 jonge topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor € 45, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Dit restaurant is één van de deelnemers.
Meer info: website Jong keukengeweld

Binnenkort verschijnt het boek: Jong Keukengeweld.

Restaurants met een uitstekend wijnassortiment

Verschenen in knackweekend.be op 14 09 2011. Citaat:

Weekend Knack selecteerde negen restaurants met een uitstekende wijnkaart.

Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Invincible: De wijngek is terug

Verschenen in knackweekend.be op 13 12 2010. Citaat:

"Kenny Burssens installeerde een kok, zodat hij zijn handen vrij heeft om zich met de klanten bezig te houden. De spijskaart bestaat uit een vijftiental gerechten. Voor 35 euro selecteert zijn er een drietal bereidingen. Wie een signatuurgerecht wil inlassen, betaalt een kleine meerprijs."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Tegen de beste prijs in Invincible

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 11 2010. Citaat:

"Het jonge restaurant Invincible staat niet alleen voor het eerst in de GaultMillau gids. Het krijgt meteen ook de vermelding voor de beste verhouding tussen prijs en genieten. 'Het is fantastisch', zegt Kenny Burssens, die samen met zijn vrouw Wendy Van den Bergh het restaurant Invincible uitbaat. 'Het is altijd leuk als je in je vak op een of andere manier uitblinkt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Selectie 'Meest trendy'
Knack Weekend - Culinair Referendum 2010

Verschenen in knackweekend.be op 15 09 2010. Citaat:

Voor het Culinair Referendum 2010 selecteerde Pieter Van Dooveren 10 eethuizen voor de categorie 'Meest Trendy'. Dit restaurant maakt deel uit van de selectie.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Tafelen: Geslaagde comeback
Wijnrestaurant Invincible te Antwerpen.

Verschenen in Weekend Knack op 28 07 2010. Citaat:

"We waren enthousiast over het eten en de geselecteerde wijnen, die per glas werden geschonken en waarvoor redelijke prijzen werden aangerekend."

Beoordeling keuken: 7,5/10. Prijs-kwaliteit geproefde menu: 7,5/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Kenny Burssens van Restaurant InVINcible haalt 30ste plaats op World Barista Championship

Verschenen in outinantwerp.be op 06 07 2010. Citaat:

"Op het World Barista Championship in Londen heeft de Belgische kandidaat Kenny Burssens de 30ste plaats gehaald, op 60 deelnemers. Burssens strandde net voor de halve finale. "Technisch was Kenny perfect, maar de jury ging voor een zachtere koffie", zegt zijn trainer Manu Demets."

Kenny Burssens neemt deel aan wereldkampioenschap koffie-experts

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 06 2010. Citaat:

"In de internationale wijnwereld is Kenny Burssens al een naam als een klok. De topsommelier van het wijnrestaurant Invincible in de Haarstraat in Antwerpen wil nu ook de koffiewereld veroveren. Hij dingt morgen mee naar de titel van wereldkampioen barista."

Details van het kampioenschap op www.worldbaristachampionship.com

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Invincible

Verschenen in Goesting Antwerpen op 09 06 2010. Citaat:

"Voor het hoofdgerecht kies ik piepkuiken met dragon, ondertussen al een signatuurgerecht van Invincible. Het piepkuiken wordt onder deegkorst gegaard. Als de gebakken korst aan tafel wordt opengesneden komen er heerlijke geuren vrij die ook aan de andere tafeltjes met genoegen worden opgevangen."

Beoordeling Zone03: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Mes & Vork: Applaus voor de comeback.
Restaurant Invincible te Antwerpen.

Verschenen in DM magazine op 22 05 2010. Citaat:

"Wijnrestaurants werken doorgaans kwaliteitsgedreven. De inborst van uitbaters zorgt ervoor dat de klant zelden beduveld wordt. Daarvoor houden ze te veel van wijn en hun vak. Wijnaficionado Kenny Burssens van Invincible is er zo één. En terug van weggeweest. Zijn aanhang haalt opgelucht adem."

Lees het volledige artikel (externe link)

InVINcible, de re-make: dynamisch, vlot en ongedwongen.

Verschenen in outinantwerp.be op 21 03 2010. Citaat:

"De formule van InVINcible is lichtjes gewijzigd. Elke dag is er een plat du jour voor minder dan 20 euro. Je kan ook 3-gangen aan 35 euro samen stellen uit een menu die elke 6 weken aangepast wordt. Specialiteiten van het huis zijn de hoevekip in vin Jaune of de zeebaars in zoutkorst. Voor aangepaste wijnen kan je vertrouwen op het advies van het huis."

Nieuwe horecawind waait door Haarstraat.
Restaurant Invincible te Antwerpen.

Verschenen in gva.be op 14 03 2010. Citaat:

Invincible zat lang in de Pacificatiestraat op het Zuid. 'Daar zijn we nu een jaar dicht, maar we misten het en zochten een nieuwe locatie', vertelt Kenny. 'Via via hoorden we dat dit pand vrijkwam omdat Gin Fish ermee stopte. Met de kelder erbij hebben we plaats voor vijftig mensen. We zijn alleen door de week open, en hebben een driegangenmenu voor 35 euro.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.