Het Nieuwe Palinghuis

Alle persartikels over restaurant Het Nieuwe Palinghuis

50 favoriete restaurants van de Njam-chefs.
Selectie Antwerpen

Verschenen in Feeling.be op 27 08 2012. Citaat:

Waar eten de nam-chefs als ze niet zelf aan het fornuis staan? Hun lijst van lievelingsrestaurants in Vlaanderen en Brussel was lang, de njam-redactie selecteerde er 50 uit.

Hier de selectie van Antwerpen.

Zeetong Meunière: Favoriete adressen

Verschenen in De Standaard Magazine op 23 06 2012. Citaat:

De redactie van De Standaard bundelde 11 kaartklassiekers met bijhorende adressen. Hier haar selectie van zeetong meunière restaurants:
Bristol (Knokke -Heist), Estaminet De Peerdevisscher (Oostduinkerke), Het Nieuwe Palinghuis (Antwerpen), Kaai 15 (Nieuwpoort), Patyntje (Gent), Stad Kortrijk (Oostende), Voltaire (Heverlee).

Lees het volledige artikel (externe link)

Paling in 't groen: Favoriete adressen

Verschenen in De Standaard Magazine op 23 06 2012. Citaat:

De redactie van De Standaard bundelde 11 kaartklassiekers met bijhorende adressen. Hier haar selectie van paling in 't groen restaurants:
Albatros (Erembodegem), Het Genot op den Berg (Maarke-Kerkem), Het Nieuwe Palinghuis (Antwerpen), Palinghuis (Schoonaarde), Siphon (Damme), Stapsteen (Heusden), 't Laurierblad (Berlare), 't Oud Scheepken (Eksaarde), Victoria (Hoeilaart).

Lees het volledige artikel (externe link)

15x luxe zonder kaviaar

Verschenen in De Standaard Magazine op 24 03 2012. Citaat:

"Echte luxe heeft niets te maken met dure ingrediënten, kelners in maatpak of artistieke decoratie. Bruno Vanspauwen maakte een selectie van restaurants waar de luxe te vinden is in de perfecte eenvoud van producten, gerechten en sfeer.
De selectie bestaat uit 14 Belgische restaurants en 1 restaurant in Nederland, De Kromme Watergang te Hoofdplaat."

DMuze: Waar eet Michel Van Tricht?

Verschenen in DM magazine op 29 10 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Michel Van Tricht:
Het Nieuwe Palinghuis (Antwerpen), Frituur N°1 (Hoogstraat 1, Antwerpen), 't Fornuis (Antwerpen), Maritime (Antwerpen).

Michel Van Tricht is de bekendste kaasmeester van België.

Het Nieuwe Palinghuis: Royaal en strak geserveerd

Verschenen in knackweekend.be op 25 06 2011. Citaat:

"Erik Haentjens runt bijna 30 jaar Het Nieuwe Palinghuis aan de oude voetgangerstunnel. In zijn vermaard visrestaurant neemt paling een bijzondere plaats in. Dankzij zijn reputatie krijgt hij tijdens het seizoen (maart-november) nog elke week dertig kilo wilde Oosterscheldepaling geleverd. Een hoog quotum dat voor hem net voldoende is en waar hij, gezien de beperkte wekelijkse aanvoer, trots op is. "

Lees het volledige artikel (externe link)

Beste palingrestaurants van Vlaanderen
Selectie Weekend Knack

Verschenen in Weekend Knack op 25 06 2011. Citaat:

De culinaire experts van Weekend Knack gingen op zoek naar de smakelijkste 'paling in groen'.

Lees het volledige artikel (externe link)

Paling Proef Parcours

Verschenen in Weekend Knack op 08 06 2011. Citaat:

"Op zoek naar de smakelijkste paling in het groenste groen deden onze culinaire experts, Pieter Van Doveren en Willem Asaert, een ronde langs de bedevaartplaatsen van palingliefhebbers."

Bezochte Palingrestaurants, met hun waardering van 1 tot 5:
- Au Vieux Port, Antwerpen - waardering: 5
- Het Nieuwe Palinghuis, Antwerpen - waardering: 4
- 't Laurierblad, Berlare - waardering: 4
- Albatros, Erembodgem - waardering: 5
- Victoria, Hoeilaart - waardering: 3
- Siphon, Damme - waardering: 4
- Het Palinghuis, Schoonaarde - waardering: 4
- De Groenendijk, Wintam-Bornem - waardering: 3

Lees het volledige artikel (externe link)

'Festival van de Canadese Atlantische Kreeft' vanaf 21 mei in vijf Antwerpse restaurants.

Verschenen in outinantwerp.be op 13 05 2010. Citaat:

"Sinds vorig jaar en onder impuls van invoerder LobsterFish, de provincie Nova Scotia en de Canadese Ambassade in België, zijn er meerdere restaurants, die deelnemen aan het ‘Festival van de Canadese Atlantische Kreeft’. Ook in Antwerpen. Ze bedenken elk een menu waarin kreeft de hoofdrol speelt. Elk restaurant maakt de schaaldieren klaar op zijn eigen manier, volgens de inspiratie en creativiteit van de chef."

De 5 deelnemende restaurants zijn: Docks Café, Dôme su Mer, Nieuw Palingshuis, Den Beer en Raven.

Al Dente : Waar eet Peter Van Asbroeck ?

Verschenen in DM magazine op 10 10 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Peter Van Asbroeck:
Frit-Uurtje (Canadalaan 51, Sint-Job-In-'t-Goor), Het Nieuwe Palinghuis (Antwerpen), Elckerlijc (Maldegem), Bruneau (Ganshoren), Fiskebar (Antwerpen), Ons Restaurant (Deurne).

Peter Van Asbroeck is acteur en presentator.

Het Nieuwe Palinghuis

Verschenen in Goesting Antwerpen op 13 01 2009. Citaat:

"Het Nieuwe Palinghuis is een van die bakens van de klassieke viskeuken zoals er in Antwerpen nog maar weinig zijn. Het restaurant bestaat al meer dan 25 jaar en mag zich een huis van vertrouwen noemen."

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.