Het Gebaar

Alle persartikels over restaurant Het Gebaar

Het Gebaar in Antwerpen

Verschenen in Restaurantrecensies van Carla op 03 08 2016. Citaat:

Met vol lof en bewondering beschrijft Carla op haar blog haar bezoek aan Het Gebaar te Antwerpen. Zowel zijzelf als haar tafelgenoten werden verwend door beeldschone en ontzettend smakelijke gerechten. Een waar feest!

Lees het volledige artikel (externe link)

Het Gebaar in Antwerpen

Verschenen in Restaurantrecensies van Carla op 05 11 2015. Citaat:

Het was weer moeilijk kiezen voor Carla want er staat zoveel lekkers op de kaart bij Het Gebaar. Uiteindelijk lukte het wel en kon het festijn beginnen.

Wederom werd het een heerlijke lunch met perfect gebalanseerde gerechten, heerlijk op smaak gebracht en prachtig gepresenteerd!

Lees het volledige artikel (externe link)

Het Gebaar, Antwerpen
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 15 07 2015. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan sterrenrestaurant Het Gebaar te Antwerpen.
Lees het verslag

Het Gebaar, Antwerpen

Verschenen in Be-Gusto op 06 07 2015. Citaat:

Afgaand op de foto's op de blog van Be-Gusto zie je duidelijk dat de desserts van sterrenchef Roger Van Damme echte kunstwerken zijn. Het verbaast dan ook niet dat het uitwerken van sommige desserts vaak een jaar kunnen duren.

Natuurlijk zijn het niet alleen de 'looks' maar ook de smaken die perfect uitgebalanceerd zijn. De andere gerechten van het op Belgische klassiekers gebaseerde lunch zijn van hetzelfde niveau en samen met de vriendelijke ontvangst en huiselijke sfeer zorgen ze voor een onvergetelijke ervaring.

Lees het volledige artikel (externe link)

Nespresso Mornings: ontbijten met de zon, wat sterren én koffie

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 15 04 2015. Citaat:

"Nespresso had me namelijk uitgenodigd op de hoogste verdieping van een torengebouw aan de Louizalaan in Brussel. Het restaurant Villa in The Sky was de uitgelezen plek voor een menu uitgewerkt door vijf topchefs. Dit menu werd vergezeld van een wakker wordende zon, zodus een prachtig uitzicht over de hoofdstad en heerlijke koffie van Nespresso. De vijf chefs van dienst waren Roger Van Damme (Het Gebaar*), Filip Claeys (De Jonkman**), Jean Philippe Darcis, Alexandre Dionisio (Villa in The Sky*) en David Martin (La Paix*). Elke chef had een gerecht met een passende koffie gecreëerd."

Lees het volledige artikel (externe link)

Het Gebaar in Antwerpen

Verschenen in Restaurantrecensies van Carla op 08 10 2014. Citaat:

"Perfect gebakken Wagyu beef kregen we, mooi nagezouten, met krokant vet en nog mooi rosé, precies zoals we het lekker vinden. Erbij, gepresenteerd in een hol stuk bot, de salade van quinoa, waarin ik iets van wasabi proefde, kleine paddestoelen, diverse aardappelbereidingen, waaronder links een lekker hartige crumble van aardappel met een heerlijke crème en een stukje rauw Wagyu beef. Links een vogelnestje van aardappel, gevuld met stoof van ossenstaart en ook een bijzonder lekkere crème erop. Verder nog diverse groentjes, waaronder zilveruitjes, een streep puree van aubergine met knoflook en een heerlijke jus. Absoluut genieten dit gerecht."

Lees het volledige artikel (externe link)

Het Gebaar, Antwerpen

Verschenen in Restaurantrecensies van Carla op 02 03 2014. Citaat:

"De interpretatie van Het Gebaar van de klassieke bouillabaisse, volledig hernieuwd en als volgt geserveerd: dagverse Noordzeevis, gestoomd, gegrild en gebakken temidden van seizoensgroenten, schelpdieren en een jus van schaaldieren. Een schitterend bord kreeg ik, de jus van schaaldieren werd aan tafel bijgeschonken, dus ik kon nog even genieten van de keur aan prachtige ingrediënten in het bord."

Lees het volledige artikel (externe link)

Het Gebaar, Antwerpen

Verschenen in Restaurantrecensies van Carla op 16 10 2013. Citaat:

"Wij kregen een mooi bord met twee grote stukken perfect klaargemaakt kalfsvlees. Eromheen allereerst zoals men in Vlaanderen het noemt, een vogelnestje. Een balletje gehakt met een eitje erin. Het eigeel zoals het hoort nog lopend. Lekker, want het gehakt was licht krokant en daar hou ik van. Verder heerlijke groentjes, veelal licht gekarameliseerd en twee hele fijne krullen van gefrituurde aardappel."

Lees het volledige artikel (externe link)

Roger van Damme wint Innovation Award voor Frozen Elements

Verschenen in knackweekend.be op 23 09 2013. Citaat:

"Sterrenchef Roger Van Damme is met zijn 'Frozen Elements' die hij ontwikkelde voor het diepgevroren dessertengamma van patissiers Deleye en Didess in de prijzen gevallen op Horeca Expo Gent. Hij won er de prestigieuze Innovation Award in de categorie Food and Concept. De culinaire vakjury roept daarmee het concept uit tot meest innoverend product voor de horeca."

Lees het volledige artikel (externe link)

Het Gebaar, Antwerpen

Verschenen in Restaurantrecensies van Carla op 09 05 2013. Citaat:

"Krokant gebakken zwezeriken, jus van truffel, gehaktbrood, mayonaise van champignons en gemarineerde bloemkool. In één woord fantastisch. Perfecte zwezerik, heerlijke jus, heerlijk gehaktbrood, mooie mayonaise en fantastisch lekkere bloemkool. Ook nog een morille, poedertjes her en der, het kon maar niet op. Werkelijk heerlijk!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Lunch-Lounge Het Gebaar
Sweet memories van het peperkoekenhuisje

Verschenen in Be-Gusto op 16 02 2013. Citaat:

"Niet alleen de gerechten op de mooie website getuigen van pure klasse maar ook op het bord zijn het ware schilderachtige kunstwerkjes. In de bediening vielen er wel een aantal steken en de timing was ook met vallen en op staan, maar dat tovert Roger dan weer weg met een dessert-swung."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Meesterkoks van België: nieuwe leden

Verschenen in eigen redactie op 24 01 2013. Citaat:

De Meesterkoks van België bekleden een unieke positie. De vereniging bestaat vandaag uit 140 top-chefs die samen de geschiedenis van de Belgische gastronomie vormen. Dit jaar zijn er een recordaantal nieuwe Meesterkoks.

De Meesterkoks anno 2013 zijn een moderne en dynamische vereniging die de link legt tussen de top van de Belgische gastronomie en de lekkerbekken in dit land. De nieuwe dynamiek van de vereniging, onder impuls van haar nieuwe voorzitter Frank Fol, wordt gedragen door het Masterplan 'The Mastercooks of Belgium – On the Move', een resultaat van een enquête en verschillende brainstormsessies onder meer bij onze leden.

De vernieuwde uitstraling van de vereniging wordt geïllustreerd met een nieuw logo, een gestileerde vlam in beweging, die staat voor koken en passie.

Dit jaar van 16 tot 22 september organiseren de Meesterkoks van België voor het eerst 'de Week van de Belgische keuken'. Tijdens deze week worden een aantal belangrijke evenementen opgezet waaronder wedstrijd De Ster van de Belgische keuken.

De nieuwe Meesterkoks van België (restaurants):
Mario Aerts, Het Komfoor - Filip Claeys, De Jonkman - Jacques Colemont, Figaro - Sang Hoon Degeimbre, l’Air du Temps - Gert De Mangeleer, Hertog Jan - Bart Depooter, De Pastorale - Bart Desmidt, Bartholomeus - Philippe Fauchet - Didier Galet - Viki Geunes, ‘t Zilte - Richard Hahn, L’Ecailler du Palais Royal - Christophe Hardiquest, Bon-Bon - Lieven Lootens, ‘t Aards Paradijs - Eric Martin, Lemonnier - René Mathieu, Château de Bourglinster - Bert Meewis, De Slagmolen - Arabelle Meirlaen - Pierre Resimont, l’Eau Vive - Angelo Rosseel, La Durée - Thierry Theys, Nuance - Roger Vandamme, Het Gebaar - Franky Vanderhaegen, Hostellerie St-Nicolas - Wouter Van der Vieren, WY - Johan Van Raes, The Glorious.

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Roger van Damme creëert dessert Mandarine Exclusive

Verschenen in knackweekend.be op 15 11 2012. Citaat:

"Zijn nieuwste creatie Mandarine Exclusive smaakt fris en zoet en oogt hedendaags. De bekende dessertchef haalde zijn inspiratie bij de mandarijn in zijn puurste vorm en zes kruiden die verwerkt zijn in de likeur. 'Een bom van smaken', aldus Van Damme. 'De mandarijnenlikeur is zoet en daarom heb ik gezocht naar een goede, eerder zurige, tegenhanger. Die vond ik in de Calamondin-vrucht. Verder werkte ik met sinaasappel en panna cotta. Het is heel belangrijk om verschillende smaken eenwichtig te combineren.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2013: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

11 restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2013: Arabelle Meirlaen, Bartholomeus, Bruneau, Danny Horseele, De Jonkman, De Karmeliet, L'Air du Temps, Het Gebaar, Pastorale, 't Fornuis, 't Zilte.

Het Gebaar, Antwerpen
Weekend Knack: Antwerpse smaakmakers

Verschenen in Weekend Knack op 25 07 2012. Citaat:

"Roger van Damme beheerst de laatste technieken en zijn gerechten zijn uitzonderlijk delicaat. Zo maakt hij lichte marshmallows door koude en warme melk met gelatine snel op te kloppen, of een luchtige crème brûlée waarbij de crème wordt opgespoten met een drukfles en dan ‘gebrand’. Roger bereid ook hartig en romig ijs van wasabi en soja, zonder suiker en zonder dooiers."

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: Antwerpse smaakmakers

Verschenen in Weekend Knack op 25 07 2012. Citaat:

"De Scheldestad gaat prat op een rijke tafelcultuur. Ook de omgeving doet niet onder. De streek rond Mechelen wordt 'de groentetuin van Europa' genoemd en snoepers kunnen hun hart ophalen aan allerlei lokale lekkernijen zoals Antwerpse Handjes, Lierse Vlaaien, Turnhoutse wafels, Heistse noppen." Weekend Knack maakte een selectie.

 • Alternatieve visbrasserie: Au Vieux Port
 • Klassebistro: Au Vieux Port
 • Kwaliteit zonder poeha: Restaurant Het Gerecht
 • Bistronomie: Restaurant Veranda
 • Gastronomie zonder franjes: L'Amitié
 • Bij de bakkampioen: Lunch-Lounge Het Gebaar
 • Betaalbare verfijning: Restaurant Vin Perdu
 • Hedendaagse gastronomie: Restaurant Helsen
 • Familiale brasserie: Baron van Zon
 • Verrassende gastronomie: Restaurant Nuance
 • Lekkere winkels: Bakkerij Goossens, Chocolatier Del Rey, Kaashandel Schockaert, Mechelen

Gault Millau Antwerp City Guide
Gault Millau Gala Diner

Verschenen in Be-Gusto op 14 05 2012. Citaat:

"De gids met slogan “make life tasty” is een verzameling van 260 bladzijden met alles over de beste adressen in Antwerpen Stad en provincie. Cultuurtempels, musea, historische gebouwen, parken, markten, Aquatopia, mode, bars, nightlife, de fijnste food shopping adressen, wellness, …en natuurlijk de 100 beste restaurants van de Metropool en de onmiddellijke omgeving."

"Ook dit jaar realiseerde Gault Millau voor meer dan 400 aanwezigen een banket van gastronomisch niveau. In samenwerking met Belgocatering, Mise en Place, Stella Maris, Levi Party Rental en natuurlijk de Antwerpse topchefs werd er in Stuurboord met zicht op de Schelde een stijlvol diner gepresenteerd. De wijnen werden nauwgezet gekozen en besproken door Jurgen Lijcops van restaurant “The Glorious”."

Bekijk de video via GaultMillau.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Het Gebaar
Proeven bij überpattisier Roger van Damme

Verschenen in nieuwsblad.be op 28 04 2012. Citaat:

"Een bord van Van Damme is als een cadeautje dat je mag blijven uitpakken. We worden uitgenodigd op een ongewone reis van texturen, smaken en geuren. Nog voor ik één hap heb genomen, ben ik al ontroerd."

Lees het volledige artikel (externe link)

Boek: Bakken met Roger van Damme

Verschenen in eigen redactie op 17 04 2012. Citaat:

Voor zijn nieuwe boek selecteerde Roger van Damme meer dan 35 klassieke bereidingen van brood, taart en gebak. Ze zijn onderverdeeld in vijf bakmomenten: ontbijt, picknick, vieruurtje, feest en koekjes bakken. Alle recepten komen rechtstreeks uit het tv-programma ‘Bakken’ van njam! De instructies zijn helder en duidelijk en zowel geschikt voor de absolute leek als voor het geoefende bakwonder.
Meer info via Njam.tv

Persvoorstelling van het boek:

Bron: YouTube - Reportage: NJAMhetKOOKKANAAL

Titel: Bakken met Roger van Damme
Aantal pagina's: 192 blz., Uitvoering: Hard Cover
Fotografie: Frank Croes, ISBN: 978-90-5916799-5
Prijs: €24,99

Lunch Lounge Het Gebaar

Verschenen in Foodcouture.be op 27 01 2012. Citaat:

"De hovenierswoning van de Antwerpse Kruidtuin. Het deed me denken aan sprookjes uit m’n kindertijd over peperkoekenhuisjes verborgen in het dichte bos. En ja, ook hier zoals in vele sprookjes kwamen we ons verwarmen aan het haardvuur. De menukaart vermeldt geen voorgerechten, enkel lunchgerechten en patisserie."

Gespot op het web - Anvers: le geste auguste du pâtissier

Verschenen in eigen redactie op 16 12 2011. Citaat:

Gespot op de buitenlandse blog 'Les pieds dans le plat'
Blogbericht (in het Frans) van Gilles Pudlowski over Roger Van Damme (Het Gebaar, Antwerpen)
Lees het verslag

Roger Van Damme in actie

Verschenen in eigen redactie op 06 12 2011. Citaat:

Bron: Youtube.com

Alle 5 Favoriet: Geert Hoste

Verschenen in De Standaard Magazine op 03 12 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Geert Hoste:
The Glorious (Antwerpen), Ferrier 30 (Antwerpen), Liang's Garden (Antwerpen), Het Gebaar (Antwerpen) en Da Lidia (Maasmechelen).

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Score GaultMillau 2012: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

12 restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Roger Van Damme maakt pompoensoep met een toets van hazelnoot.
Chef-kok Het Gebaar

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

Bron: YouTube.com - Njam

Boek: De chefs van België.
De smaakmakers van de Belgische keuken.

Verschenen in eigen redactie op 04 11 2011. Citaat:

In De chefs van België maakt u kennis met de meest invloedrijke Belgische chefs van het moment. Meer dan 30 chefs vertellen hier openhartig over hun culinaire ideeën en geven hun visie op de Belgische keuken van vandaag. Alle chefs stellen ook drie signatuurgerechten voor.

In De chefs van België vindt u gerechten van onder meer Peter Goossens, Geert Van Hecke, Kobe Desramaults, Kwinten De Paepe, Lionel Rigolet, Johan Segers, Yves Mattagne, Roger Van Damme, Viki Geunes, Sang-Hoon Degeimbre, David Martin, Bart De Pooter, Thierry Theys, Maxime Collard, Gert De Mangeleer, Filip Claeys en nog vele andere smaakmakers van de Belgische keuken.

De chefs van België
ISBN: 9789020997408, Verkoopprijs: 49,99 EUR
Aantal pagina's: 500
Auteurs: Willem Asaert, Marc Declercq
Meer info: Lannoo.be

Tien restaurants met een uitzonderlijk terras

Verschenen in knackweekend.be op 03 08 2011. Citaat:

Weekend Knack koos tien eethuizen met een verzorgde keuken en een uitzonderlijk terras.

Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Antwerpen proeft... De Chéfs!
18 tem 21 augustus.

Verschenen in eigen redactie op 25 07 2011. Citaat:

De verjaardagseditie van Antwerpen Proeft, van 18 tem 21 augustus 2011, wordt pas écht een feest met 'De Chéfs'.

Elke dag presenteert een andere Antwerpse top-Chéf met een quotering van vijftien of meer in GaultMillau, een all inclusive gastronomisch arrangement met gepast onthaal, aperitief, gangenmenu, begeleidende dranken, koffie en zoveel meer.

Meer info: www.dechefs.be - www.antwerpenproeft.be

Sterrenchefs op Tomorrowland

Verschenen in gva.be op 05 07 2011. Citaat:

"Het dancefestival Tomorrowland krijgt bezoek van verschillende topchefs. Sterrenchef Wout Bru en collega Roger Van Damme zullen culinair uitpakken op het festival."

"Ook enkele andere bekende Antwerpse zaken zoals de pitazaak Finjan, zijn vertegenwoordigd. De Berchemse kwaliteitszaak "De Burgerij" zorgt voor de hamburgers. En de vegetariërs worden vertegenwoordigd door Lombardia van chef Alain Indra."

Meer info op www.tomorrowland.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Eetadressen met een tuin: Antwerpen

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 06 2011. Citaat:

Iedereen heeft er zo wel een. Of meer dan een. Van die adressen waar je op zomerdagen uren aan tafel kunt zitten. Buiten. Tussen het groen.

De Standaard Magazine selecteerde eetadressen in Antwerpen waar het gezellig buiten tafelen is. Dit restaurant is er één van.

‘De Chefs' verwennen lekkerbekken
Antwerpen Proeft 2011

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 06 2011. Citaat:

"‘Antwerpen Proeft', het grootste culinaire feest van het land dat eind augustus plaatsheeft en jaarlijks zo'n 120.000 lekkerbekken naar de Zuiderdokken lokt, pakt dit jaar uit met een nieuwigheid. Tijdens de vier dagen dat het culinair festival duurt, zullen vijf Antwerpse topchefs de bezoekers verwennen met kleine gratis degustaties."

"De chefs die werden uitgekozen voor dit nieuwe initiatief zijn Viki Geunes van 't Zilte (restaurant op het MAS), Johan Segers van 't Fornuis, Olivier De Vinck de Winnezeele van Kommilfoo en Jo Bussels van Radis Noir. Roger Van Damme van Het Gebaar zal elke dag voor het dessert zorgen."

Meer info op www.antwerpenproeft.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Boek: Roger Van Damme Desserts

Verschenen in eigen redactie op 20 04 2011. Citaat:

Het eerste dessertboek van Roger van Damme. Met 31 originele desserts en meer dan 150 praktische tips. In dit boek leert Roger Van Damme de lezer desserten maken zoals hij ze op njam! presenteert.
Meer info via Njam.tv

Persvoorstelling van het boek:

Bron: YouTube - Reportage: NJAMhetKOOKKANAAL

Titel: Roger van Damme Desserts
Aantal pagina's: 240 blz., Uitvoering: Hard Cover
Fotografie: Frank Croes, ISBN: 987-90-5916-534-2
Formaat: 203 x 270mm, Prijs: €29,99

Al Dente: Waar eet Sven Ornelis?

Verschenen in DM magazine op 16 04 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Sven Ornelis?
Het Gebaar (Antwerpen), Hof van Cleve (Kruishoutem), Little Asia (Brussel), The Paddock (Keerbergen), L'Assiette Champenoise (Tinqueux, Frankrijk), The Fat Duck (Bray, Berkshire, Verenigd Koninkrijk).

Sven Ornelis is presentator bij Q-music en auteur van het boek 'De smaak van het verlangen'.

Feeling Pop-up Restaurant: 25 april tem 24 mei 2011.

Verschenen in eigen redactie op 16 04 2011. Citaat:

Van 25 april tot en met 24 mei kan men in het tijdelijke Feeling restaurant te Aalst proeven van een gastronomisch menu samengesteld door 3 topchefs (Sergio Herman, Peter Goossens en Roger van Damme). Het Feelingmenu van drie gangen met aperitief en aangepaste wijnen kost €99.

De locatie van dit Feeling Popup restaurant is bijzonder: Mnu:kitchen (Wijngaardveld 16, Aalst). In deze ruimte met open keuken en live- videostreaming kunnen telkens 20 gasten aan tafel.

Het Gebaar in Antwerpen

Verschenen in Restaurantrecensies.web-log.nl op 03 03 2011. Citaat:

"Ikzelf kreeg de Sole Meunière (34.75). Meunière bereiding van tongfilet gecombineerd met Oosterschelde paling en gemarineerde makreel. Geserveerd met handgerolde couscous en crème van groene curry. Een prachtig bord kreeg ik op. Op een mooie rechthoek van geweldig lekkere couscous (ik ben niet zo’n couscousfan, maar deze was fantastisch) lag de prachtige tongfilet, waarop nog wat gefrituurde inktvis en garnalen lagen. Diverse flinterdunne chipjes lagen erbij waarop heerlijk kruidjes zaten, een crumble van sesam met vis trof ik nog aan, een geweldig lekkere mousse van makreel, boterzacht en zalvend diverse groene groentjes piepklein gehakt, twee lichtzuur gemarineerde stukjes makreel en in een rolletje groente drie heerlijke streepjes paling. Verder nog een half eitje en wat crème van groene curry. Een absoluut fantastisch gerecht!"

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Roger Van Damme trekt naar El Bulli

Verschenen in atv.be op 21 02 2011. Citaat:

Roger Van Damme, chef van restaurant Het Gebaar in Antwerpen, trekt naar El Bulli voor een reportage voor het kookkanaal Njam! van Studio 100.

'De weg naar El Bulli' is vanaf 21 februari, een week lang te zien op Njam!

Njam Tv: Desserts - Roger Van Damme.
Chef-kok Het Gebaar.

Verschenen in eigen redactie op 19 02 2011. Citaat:

Op basis van telkens één centraal product maakt topchef én toppatissier Roger van Damme een heerlijk dessert klaar.

Overzicht van de dessert recepten van Roger Van Damme op Njam.tv

Chefs Summit 2011

Verschenen in vitaya.be op 26 01 2011. Citaat:

"Op maandag 31/01 en dinsdag 1/02 kan u getuige zijn van ‘Next Level Cooking’ onder leiding van sterrenchefs Sergio Herman, Peter Goossens en Roger van Damme in het exclusieve kader van ‘Metropolis Antwerpen’. Kleurrijke live demonstraties en heerlijke degustaties in een uniek kader."

Roger Van Damme Desserts.
Wekelijks programma op kookzender Njam!

Verschenen in eigen redactie op 06 12 2010. Citaat:

Voor Njam! maakt Roger Van Damme, chef-kok restaurant Het Gebaar te Antwerpen, elke week één basisdessert klaar. Maar hij doet zijn naam van dessertenkunstenaar alle eer aan. Want met enkele extra en verrassende bereidingen tovert hij zijn dessert om tot een schitterend dessertbord.

Meer info: Njam.tv

Nieuwe kookzender Njam! start morgen.

Verschenen in eigen redactie op 30 11 2010. Citaat:

Op 1 december om 17 uur start Studio 100 haar tweede digitale zender, Njam!

Eén van de drijvende krachten achter Njam! is Peter Goossens, die ook aandeelhouder is. Naast Peter Goossens zullen ook Roger Van Damme (Het Gebaar), Thierry Theys (Nuance), Johan Segers ('t Fornuis), Manuel Wouters, Dominique Persoone en Giuseppe Giacomazza (La Botte) programma's maken voor deze kookzender. Er zullen ook buitenlandse producties te zien zijn van Jamie Oliver, Antonio Carluccio, Rick Stein, Joël Robuchon, James Martin en Gary Rhodes.

Njam! is enkel digitaal te bekijken bij Telenet Digitaal (Kanaal 20).
Meer info: Njam.tv

Na zestien jaar eindelijk eerste ster
Roger van Damme van 't Gebaar

Verschenen in nieuwsblad.be op 23 11 2010. Citaat:

"Dit is fantastisch nieuws. Een schitterende bekroning voor zestien jaar keihard werken. Ik heb vroeger gezegd dat ik zou stoppen als ik ooit een Michelinster zou halen. Omdat dat voor mij het hoogst haalbare leek. Maar wees gerust: ik ga dat nu niet doen. Ze hebben lang gewacht om me die ster te geven, ik ga nu keihard werken om ze zo lang mogelijk te houden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Maandagshow VTM: Roger Van Damme krijgt eerste Michelinster.

Verschenen in vtm.be op 23 11 2010. Citaat:

Roger Van Damme wordt beloond met een eerste Michelin-ster. Hij ontvangt heel wat felicitaties van collega-topchefs.

Bekijk de reportage op Vtm.be

Extra sterren voor Belgische restaurants.
Geen veranderingen aan de top.

Verschenen in standaard.be op 22 11 2010. Citaat:

"Twee Belgische restaurants krijgen een tweede Michelinster in de nieuwe Michelin Gids België-Luxemburg 2011. Er zijn geen veranderingen aan de top met drie sterren. Acht restaurants krijgen voor het eerst een ster. Dat heeft Michelin vandaag bekend gemaakt."

De gids is vanaf donderdag 25 november te koop voor €19,95 in België.

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Toprestaurants Het Gebaar, 't Fornuis en Dôme bevestigen

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 11 2010. Citaat:

"Ik zou niet verder willen stijgen. Des te dieper kan je vallen.' Roger Van Damme van Het Gebaar is erg tevreden met zijn score van 18 punten bij GaultMillau. Ook Johan Segers van 't Fornuis behoudt zijn score van 17, terwijl restaurant Dôme een puntje wint en op dezelfde hoogte komt als 't Fornuis."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

10 restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Al Dente: Waar eet Bartel Dewulf?

Verschenen in DM magazine op 06 11 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Bartel Dewulf:
't Nieuw Stadion (Gentbrugge), De Kapelaan (Aalst), Cartel (Aalst), Het Gebaar (Antwerpen), 't Fornuis (Antwerpen) en Hof van Cleve (Kruishoutem).

Bartel Dewulf is gedelegeerd bestuurder van het Aalsterse bedrijf Belgocatering en van mnu:, het culinaire platform van Sergio Herman, Peter Goossens en Roger van Damme.

Dessertkampioen wordt tv-ster

Verschenen in nieuwsblad.be op 11 06 2010. Citaat:

"Njam!, de culinaire zender waarvan Studio 100-baas Gert Verhulst en sterren- chef Peter Goossens de bezielers zijn, krijgt nieuw toptalent aan boord. Roger Van Damme wordt het gezicht van een programma over desserts. Logisch: Van Damme is wereldkampioen in die culinaire discipline."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Roger van Damme, nieuwe ambassadeur 'Antwerpen proeft' voor 2010 en 2011.

Verschenen in eigen redactie op 24 02 2010. Citaat:

Over Antwerpen Proeft zegt Roger Van Damme:
"Bedoeling is onder andere dat ik mee waak over de kwaliteit en de affiche. Zo blijft diversiteit belangrijk. En is een mooie mix altijd het streefdoel. Een evenwicht dus tussen gastronomie, internationale keukens, eigentijdse namen en speciale gevallen als Kaasmeester Michel Van Tricht. Verder is het natuurlijk een eer om onze stad te kunnen vertegenwoordigen. Zeker voor een Zeeuwse Antwerpenaar."

Meer info: Festival 'Antwerpen Proeft'

Topchefs testen nieuwe smaken.
Reportage The Flemish Primitives - Brugge, 08/02/2010

Verschenen in standaard.be op 09 02 2010. Citaat:

"In Brugge is een groot congres gehouden voor iedereen die met gastronomie te maken heeft. Zowat al onze topchefs waren er bij. Topchefs zoeken constant naar manieren om de perfecte smaken te vinden."

Extra artikel op standaard.be over The Flemish Primitives:
"Oesters bezwangerd met de smaak van kiwi op congres The Flemish Primitives."

Roger van Damme stelt Mnu: voor

Verschenen in atv.be op 24 12 2009. Citaat:

"Mnu: is een culinaire denk- en doetank. Grensoverschrijdend en grensverleggend. Want het gaat om een samenwerking tussen driesterrenchefs Peter Goossens, Sergio Herman en de maker van 'het beste dessert ter wereld', tevens 'Chef van het jaar 2009' Roger van Damme. Culinaire kruisbestuiving. Deze chefs brengen hun ideeën en ervaringen bij elkaar in de speciaal ontworpen Mnu:Kitchen.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Baas aan boord : aflevering dd. 19/12/09
Roger Van Damme, chef-kok Het Gebaar te Antwerpen.

Verschenen in kanaalz.be op 19 12 2009. Citaat:

'Baas aan Boord' volgt het dagelijkse leven van top-executives. Grote bazen van grote bedrijven worden 's ochtends thuis - in stijl - opgepikt en worden dan naar hun werk gereden. Een journalist en cameraman van Kanaal Z volgen de CEO in al zijn/haar doen en laten.

In deze aflevering volgt Kanaal Z de chef-kok Roger Van Damme.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Alle 5 Favoriet : Herman Verbruggen

Verschenen in De Standaard Magazine op 12 12 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Herman Verbruggen:
Het Land (Berlaar), Marcus (Deerlijk), Het Gebaar (Antwerpen), El Warda (Antwerpen), Reuzenhof (Borgerhout).

Herman Verbruggen vertolkt de rol van Marc Vertongen in 'FC De Kampioenen'.

Lees het volledige artikel (externe link)

Patissier Picasso.
Roger Van Damme en de kunst der desserts - Interview.

Verschenen in DM magazine op 05 12 2009. Citaat:

Op uw website omschrijft u Het Gebaar als een lunch lounge.

"Ja, we zijn in feite een lunchroom die wat luxueuzer geworden is met de jaren. We hebben nu de appreciatie gekregen van een bepaalde restaurantgids, en het is natuurlijk fantastisch dat zij zo breeddenkend zijn om ons dat te gunnen. Ik kan me best inbeelden dat bepaalde restauranteurs het daar moeilijk mee hebben, zo van'tearoompje in Antwerpen wordt Chef van het Jaar'."

Chef van het Jaar maakt desserts voor Delhaize

Verschenen in nieuwsblad.be op 04 11 2009. Citaat:

"Proeven van de lekkere desserts van de kersverse Chef van het Jaar 2010 Roger van Damme kan vanaf vrijdag 5 november want dan liggen vier afzonderlijk verpakte desserts in de winkelrekken van Delhaize. Het succes van de talentrijke chef-kok wordt meteen verzilverd. De warenhuisketen Delhaize werkt regelmatig samen met grote namen uit de culinaire wereld. Roger van Damme, chef van het Antwerpse restaurant Het Gebaar, is een van de meest vernieuwende patissiers van ons land. Hij wordt de peetvader van de moleculaure patisserie genoemd. Zijn desserts zijn ook kunstwerkjes op een bord."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

De deejay van de moleculaire keuken.
Interview met Roger Van Damme, Chef van het jaar

Verschenen in standaard.be op 31 10 2009. Citaat:

"Heb je daarmee bereikt wat je wilde bereiken? Of hoop je ook op die eerste Michelinster?
'Voor mij is de cirkel rond. Ik heb eerder al een award gekregen voor het beste dessert ter wereld en voor het beste lunchconcept in Europa en nu ben ik Chef van het Jaar. Dat nemen ze je nooit meer af. Ondertussen heb ik ook al zoveel waardering van mijn collega's gekregen en heb ik zo'n goede reputatie opgebouwd; dat is evenveel waard als een ster.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Chef van het Jaar kookt alleen 's middags.
Roger van Damme, Het Gebaar (Antwerpen)

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 10 2009. Citaat:

"'Met onze formule is het onmogelijk ook nog 's avonds klanten te ontvangen. We hebben te veel variëteiten in het aanbod en moeten daarom 's ochtends vroeg aan de slag. De klanten kunnen tot 16 uur lunchen. Dan is het welletjes geweest. Ik heb een vrouw en twee kinderen en 's avonds wil ik thuis zijn', zegt Roger van Damme. Zijn eethuis stijgt van 17 naar 18 punten op de lijst van GaultMillau."

Lees het volledige artikel (externe link)

‘Roger blijft Roger'

Verschenen in standaard.be op 27 10 2009. Citaat:

"Chef van het jaar Roger van Damme heeft een ongewoon parcours. Hij ziet de bekroning als een bevestiging dat hij zijn stijl gevonden heeft."

"Van Damme is een naam die in Vlaanderen wordt gelinkt met de moleculaire keuken en met ‘foodpairing', de ‘wetenschappelijke' benadering van smaakcombinaties. Begin dit jaar was hij nog te bewonderen op het foodevenement The Flemish Primitives met voedingswetenschapper Bernard Lahousse. "

Patissier is beste kok.

Verschenen in standaard.be op 27 10 2009. Citaat:

"Van Damme is eigenlijk patissier en Het Gebaar is in oorsprong een theesalon. Maar Van Damme is ook een excellent voorbeeld van de nieuwe generatie die de jongste jaren duidelijk uit de schaduw treedt. Hij is bevriend met boegbeelden als Sergio Herman van Oud Sluis en de broer van Ferran Adrià, de dessertchef van elBulli, en werkt samen met de jonge wolven van de Belgische gastronomie, chefs die graag experimenteren en ervaringen uitwisselen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Antwerpse chefkok Roger Van Damme is Chef van het Jaar van GaultMillau

Verschenen in demorgen.be op 26 10 2009. Citaat:

"Verrassend was de nominatie van Roger Van Damme van Het Gebaar als Chef van het Jaar, want Van Damme is eigenlijk patissier en zijn moleculaire keuken is enkel 's middags tijdens de week open. "Als veruit de beste toont hij de actuele tendensen in de gastronomie aan. Zowel in de traditionele als moleculaire keuken blinkt Van Damme uit", zei Philippe Limbourg, hoofdredacteur van de gastronomische gids."

Lees het volledige artikel (externe link)

GaultMillau 2010 - Overzicht onderscheidingen.

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

Beste chef: Roger Van Damme - Het Gebaar, Antwerpen.

Beste jonge chef Vlaanderen: Thierry Theys - Nuance, Duffel.

Beste jonge chef Wallonië: Clement Petitjean - La Grappe d'Or, Torgny.

Beste jonge chef Brussel: Damien Vanderhoeven - Le Coriandre, Watermaal-Bosvoorde.

Beste gastvrouw: Caroline Claeys - Rascasse, Kapellen.

Beste sommelier: Pieter Verheyde - Hof van Cleve, Kruishoutem.

Beste wijnkaart: De Pastorale, Rumst.

Beste digestievenkaart: Le Sanglier des Ardennes, Durbuy.

Beste dessertenkaart: Li Cwerneu, Huy.

Mooiste terras: De Pastorie, Lichtaart.

Beste Mediterraan: Le jardin des Bégards, Luik.

Beste Aziaat: Nonbe Daigaku, Elsene.

Beste brasserie: Refter, Brugge.

Beste Benelux Groentenrestaurant: Clandestino, Haasdonk

Meest kindvriendelijke groenterestaurant Benelux: Potiron, Kasterlee.

Score GaultMillau 2010: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

Deze restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2010.

Sterrendiner in je huiskamer.

Verschenen in standaard.be op 26 05 2009. Citaat:

"Een diner van Peter Goossens en Sergio Herman, de driesterrenchefs van Hof van Cleve en Oud Sluis, met een dessert van specialist Roger van Damme bij u thuis? Dat kan met de Mnu:Box, het eerste project van hun nieuwe 'denk- en doetank' Mnu."

Meer info : www.mnuweb.com

Lees het volledige artikel (externe link)

Het Gebaar

Verschenen in 6minutes.be op 27 02 2009. Citaat:

"Roger Van Damme zorgt in Het Gebaar trouwens voor een uniek lunchconcept. De kaart voorziet immers uitsluitend lunchgerechten en patisserie. Samen met zijn team zorgt Roger ervoor dat op één enkel bord, evenveel bereidingen en technieken aan bod komen als de facetten die in een klassiek restaurant uitgespreid worden over voor- en hoofdgerecht."

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.