Graanmarkt 13

Alle persartikels over restaurant Graanmarkt 13

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Seppe Nobels, Graanmarkt 13 & Parmaham

Verschenen in Kris Kookt op 17 06 2016. Citaat:

José Cristobal Álvarez Garcia van Olé Pata Negra werd uitgenodigd door Seppe Nobels van restaurant Graanmarkt 13 te Antwerpen om de Parmaham, die maar liefst 36 maanden gerijpt is, aan te snijden.

Kris Kookt kreeg allerlei variaties van de Parmaham geserveerd. Verschillende smaken en variaties werden in deze overheerlijke lunch verwerkt!

Lees het volledige artikel (externe link)

Graanmarkt 13, Antwerpen

Verschenen in Kris Kookt op 27 04 2016. Citaat:

Chef Seppe Nobles heeft zeker geen introductie nodig. Zijn restaurant, een laagdrempelig & bistronomisch concept met groenten in de hoofdrol, draait op volle toeren en in 2014 werd Graanmarkt 13 nog uitgeroepen tot beste groenterestaurant van Vlaanderen.

Kris Kookt mocht aan tafel schuiven voor een heerlijk diner met super lekkere gerechten, uiteraard ook met de nodige porties groentebereidingen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Graanmarkt 13, Antwerpen
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 23 02 2016. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een San Pellegrino private dinner @ Graanmarkt 13 te Antwerpen.
Lees het verslag

Graanmarkt 13, Antwerpen

Verschenen in Be-Gusto op 21 12 2015. Citaat:

Over de uitnodiging voor een 'S.Pelegrino Private Diner' in 'The Apartment' van chef Seppe Nobels boven zijn restaurant Graanmarkt 13, moest Be-Gusto uiteraard niet lang nadenken.

Samen met 'Belgian Taste Buds' beleefde hij een unieke ervaring. Seppe brengt zoveel smaak en intensiteit in zijn creatieve groenten bereidingen en 'The Apartment' is een echte oase van luxe en rust.

Zowel in het bord als qua sfeer, een terechte Bistronomie hotspot voor Antwerpen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld & Studio Brussel pop-up restaurant!

Verschenen in Koken op hakken op 26 09 2015. Citaat:

Koken op Hakken was te gast in het pop-up restaurant van Jong Keukengeweld en Studio Brussel. Voor één avond doken 5 jonge, enthousiaste Jong Keukengeweld chefs samen de keuken in en serveerden ze een 4-gangenmenu. De chefs van dienst waren Jonas & Laurence Haegeman (De Vijf Seizoenen), Bert Denoulet (Tafel 10), Seppe Nobels (Graanmarkt 13) en Jo Grootaers (Altermezzo).

Het resultaat? Hier werd gekookt op hoog niveau, om duimen en vingers van af te likken!

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Kobe Desramaults, Seppe Nobels en EVA introduceren vegetarische kookopleiding

Verschenen in knackweekend.be op 12 02 2015. Citaat:

"Dat steeds meer mensen ervoor kiezen om regelmatig vegetarisch te eten, is geen nieuw gegeven. Dat bewijst onder andere het grote succes van allerhande acties zoals Dagen Zonder Vlees. Jammer genoeg wordt er in de koksopleidingen weinig tot geen aandacht besteed aan de plantaardige en vegetarische keuken."

"Met 'Vegucation' brengt EVA vzw, in samenwerking met de twee topchefs Kobe Desramaults (In De Wulf) en Seppe Nobels (Graanmarkt 13) daar verandering in. 'Zo zullen toekomstige koks voorbereid zijn op de toenemende vraag naar vegetarische gerechten en kunnen ze meewerken aan de evolutie naar lekkere en gezonde voeding die ook duurzaam is', meent de organisatie."

Lees het volledige artikel (externe link)

Graanmarkt 13, Antwerpen

Verschenen in elidesc says op 17 01 2015. Citaat:

"Bij het voorgerecht schenken ze een Oostenrijkse Grüner Veltliner. Fris en subtiel genoeg bij de krachtige en tegelijk evenwichtige smaken van de wilde zalm / witte kool / shiitake / sjalot / langoustine. Dit gerecht is zo hard mijn ding dat ik er bijna emotioneel van word. De uitstekende zalm verleidt met z’n glans binnenin, de sjalot zet z’n zoetste beentje voor, de winterse kool en het schuim van langoustine bulken van de smaak."

Lees het volledige artikel (externe link)

Graanmarkt 13, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 04 12 2014. Citaat:

"Na een correcte wachttijd proeven we van rode poon, morcilla (Spaanse bloedworst), polenta, spinazie en pastinaak. Dit gerecht wordt foutloos gepresenteerd, het samenspel van groenten, kruiden, vis en vlees geeft een heerlijk mondgevoel. De zuivere smaken van elk ingrediënt blijven behouden, dit is enkel voor geroutineerde chefs weggelegd."

Beoordeling DM.City Antwerpen: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Gault Millau 2015 - Onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 10 11 2014. Citaat:

Het grootste nieuws was uiteraard de bekendmaking van de Chef van het jaar, en dat is Filip Claeys van De Jonkman in Brugge. Opvallende stijger is Christophe Hardiquest, chef-kok van restaurant Bon-Bon (Brussel), hij behaalt de zeer begeerde score van 19,5/20. Hij komt daarmee naast Peter Goossens aan de absolute top van de Belgische gastronomie. Hoogste nieuwkomer is The Jane in Antwerpen, het restaurant van Nick Bril en Sergio Herman, dat zijn intrede doet in de gids met een mooie 16/20.

Lees het volledige artikel

Jonge Vlaamse chefs op culinaire missie in Moskou

Verschenen in knackweekend.be op 22 10 2014. Citaat:

"De jonge keukentalenten Seppe Nobels (Graanmarkt 13) en Dennis Nobels (l’Epicerie du cirque) zijn tijdelijk aan de slag in Moskou in het kader van de Vlaamse gatronomische week in de Russische stad."

"Seppe Nobels toont zijn culinaire talenten in restaurant Chugunni Most. Dennis Broeckx doet hetzelfde in restaurant Kak Est. 'Vandaag dezelfde kwaliteitsvolle producten in Rusland vinden zoals wij dat in Vlaanderen gewoon zijn, is een geweldige uitdaging”, zegt Nobels. "En het is ook een hele eer dat wij onze Vlaamse gastronomie in Rusland mogen promoten', aldus Dennis Broeckx aan."

Lees het volledige artikel (externe link)

Graanmarkt 13, Antwerpen
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2014. Citaat:

Gespot op de website 'Spinelli's Dolce Vita'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan restaurant Graanmarkt 13 te Antwerpen.
Lees het verslag

Graanmarkt 13: PITTIG 'Restaurant van het jaar'

Verschenen in eigen redactie op 02 10 2014. Citaat:

PITTIG Magazine verkoos Graanmarkt 13 tot 'restaurant van het jaar'. Meer info: lees het verslag.

Graanmarkt 13, chef-kok Seppe Nobels, uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant 2015

Verschenen in standaard.be op 29 09 2014. Citaat:

"Het Antwerpse restaurant Graanmarkt 13 mag zich een jaar lang het Beste Groenterestaurant van Vlaanderen noemen, zo is maandag bekendgemaakt tijdens de voorstelling van de Groene GaultMillau 2015 in Mechelen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Groene GaultMillau 2015: overzicht awards

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Tijdens de voorstelling van de nieuwe Groene GaultMillau-gids 2015 werden volgende awards uitgereikt:

 • Beste Groenterestaurant van Vlaanderen: Graanmarkt 13, Antwerpen
 • Beste Groenterestaurant van Wallonië/Luxemburg: Le Coq aux Champs, Soheit-Tinlot
 • Beste Groenterestaurant van Nederland: Bolenius, Amsterdam
 • Denk Groenten! Denk Fruit! Award 2015 Hoogste percentage groenten en fruit: Vous lé Vous, Vlimmertingen
 • Beste Smaak en Gezondheid Award 2015: Lemonnier, Lavaux-Sainte-Anne
 • Beste Groenten en Fruit communicatie Award 2015: Taste and Colours
 • Beste Veggie Award 2015: De Eetstee, Amersfoort

De tweede editie van de Groene GaultMillau, die nu in de winkel ligt, bevat dubbel zo veel gezonde adressen als in de editie 2014.

In de gids zijn meer dan 300 adressen verzameld van de beste groente- en vegetarische restaurants, de interessantste markten en groente- en fruitwinkels van de Benelux. Maar ook van opmerkelijke soep- en saladbars, exotische groenterestaurants en glutenvrije restaurants. De redactie van de gids besteedde tevens aandacht aan de nieuwe collectieve moestuintrend met een overzicht van zowat alle plukboerderijen in België.

Meer info: website Groene GaultMillau

Graanmarkt 13, Antwerpen: Food, Fashion & Lifestyle onder één dak

Verschenen in Be-Gusto op 14 05 2014. Citaat:

"Met zijn vernieuwd keukenconcept focust Seppe volledig op seizoensgebonden en kwaliteitsvolle terroir producten die hij omzet in creatieve smaaksensaties. Hij legt de nadruk op één menu om zo de prijzen te drukken en de toegankelijkheid te verhogen. Wat we zelf niet kunnen kweken, halen we vlakbij klinkt het. Vis uit de Noordzee en vlees van een zorgvuldig geselecteerde boer uit de buurt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Beste Benelux Groentenrestaurant 2015: genomineerden

Verschenen in eigen redactie op 07 05 2014. Citaat:

Vier restaurants uit Vlaanderen, 4 uit Wallonië en Groothertogdom Luxemburg en 4 uit Nederland dingen mee naar de titel van Beste Benelux Groenterestaurant 2015. Daarmee schiet de wedstrijd voor het Beste Benelux Groenterestaurant definitief uit de startblokken.

Een professionele jury onder leiding van Frank Fol, De Groentekok, zal de genomineerde restaurants één voor één bezoeken en beoordelen. Daarna zal er 1 grote winnaar uit elke regio worden gekozen. Dat betekent dat zowel Vlaanderen, Wallonië/Groothertogdom en Nederland hun 'Beste Groenterestaurant' mogen verwelkomen.

De genomineerden voor Vlaanderen en Wallonië zijn: Taste and Colours (Kortrijk), Vous lé Vous (Wimmertingen) , Naturell (Gent), Graanmarkt 13 (Antwerpen), Little Asia (Brussel), Maison Lemonnier (Lavaux St-Anne), Le Coq aux Champs (Tinlot) en Fruits de la Passion (Perwez).

Meer info en stemmen via website 'Denk Groenten'.

Antwerpen Proeft strikt sterrenchefs van 't Zuid

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 02 2014. Citaat:

"Twee sterrenchefs van het Antwerpse Zuid, Olivier De Vinck van Kommilfoo en Dennis Broeckx van L‘Epicerie du Cirque, doen alvast mee aan Antwerpen Proeft. Verder tekenen ook jonge topchefs Seppe Nobels en Wouter Van Steenwinkel present. Beiden verwierven met hun respectievelijke restaurants Graanmarkt 13 en Ardent een vermelding in de GaultMillau. Ook de geprezen Antwerpse sushibar Zaowang en de Kontichse bierbrasserie Zytho zullen aanwezig zijn aan de Waagnatie."

Antwerpen Proeft vindt plaats van 15 tot 18 mei 2014 aan de Waagnatie op het Eilandje.
Meer info: www.antwerpenproeft.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld: Graanmarkt 13, Antwerpen

Verschenen in beetgraag.be op 08 11 2013. Citaat:

"Als hoofdgerecht hadden we keuze uit twee gerechten: griet of onglet. Ik koos voor de vis. Die was perfect gegaard. De spinazie die onder de vis lag was heerlijk. De schorseneren waren prachtig beetgaar en de chips van schorseneren waren een leuke verrassing. En de saus… God, de saus was wederom hemels!"

Lees het volledige artikel (externe link)

De kok die zijn dak liet beplanten
Seppe Nobels, Graanmarkt 13

Verschenen in De Standaard Magazine op 02 11 2013. Citaat:

"Met een kruidentuin en bijenkorven op het dak van zijn restaurant is Seppe Nobels één van de eerste Belgische chefs die aan urban farming doen. Ook in zijn gerechten trekt hij resoluut de groene kaart."

Lees het volledige artikel (externe link)

Graanmarkt 13, Antwerpen
Jong Keukengeweld - Verslag actie Studio Brussel

Verschenen in eigen redactie op 03 10 2013. Citaat:

Op woensdag 2 oktober was Studio Brussel op bezoek in Graanmarkt 13 te Antwerpen.

Chef-kok Seppe Nobels ontving er luisteraars van Studio Brussel voor een driegangenmenu ter gelegenheid van de lancering van Jong Keukengeweld. Tout Va Bien zorgde voor live muziek.

Bron video: Studio Brussel

Graanmarkt 13, Antwerpen

Verschenen in Tafel voor een op 03 10 2013. Citaat:

"Vandaag is Graanmarkt 13 meer dan ooit een van mijn favoriete adresjes in Vlaanderen. Met de unieke locatie, de stadstuin en de bijenkorven als setting werkt Seppe Nobels hier met passionele creativiteit en een innemende persoonlijkheid aan zijn signatuur op het ritme van de seizoenen. The flavour of happiness, indeed."

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Studio Brussel in samenwerking met Jong Keukengeweld: 30 sept - 4 oktober 2013

Verschenen in eigen redactie op 27 09 2013. Citaat:

Van maandag 30 september tot vrijdag 4 oktober bouwt Studio Brussel elke dag één restaurant in Vlaanderen om tot een Studio Brussel-restaurant.

Je kan een tafel winnen door te luisteren naar Studio Brussel en de gelukkigen mogen er 's avonds eten op de kosten van Studio Brussel met bovenop nog een akoestische set van een jonge band.

Weekprogramma Studio Brussel:

 • Maandag 30/09: 't Vijfde Seizoen (Aalter) met Delvis
 • Dinsdag 01/10: Bart De Bondt (Tienen) met Float Fall
 • Woensdag 02/10: Graanmarkt 13 (Antwerpen) met Tout Va Bien
 • Donderdag 03/10: Boury (Roeselare) met Protection Patrol Pinkerton
 • Vrijdag 04/10: Altermezzo (Tongeren) met Horses

Deze actie kadert binnen de promotie van Jong Keukengeweld, waarbij jongeren van 1 oktober tot 15 november 2013 bij 45 jonge chefs in Vlaanderen terecht kunnen voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen! - Website Jong Keukengeweld 2013

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Atv Hotspot op bezoek bij Graanmarkt 13 te Antwerpen

Verschenen in atv.be op 16 06 2013. Citaat:

Zoë van Atv bezoekt Graanmarkt 13 te Antwerpen en krijgt uitleg van chef Seppe Nobels over bijen, stadstuinieren en het nieuw concept van Graanmarkt 13.

Bekijk de reportage op atv.be (van minuut 09:00 tot einde)

Graanmarkt 13 Antwerpen: super concept store met restaurant

Verschenen in yourlittleblackbook.be op 14 05 2013. Citaat:

"Op het menu van het restaurant staan heerlijke seizoensgebonden gerechten, bereid tot kleine kunstwerkjes. In nieuwe restaurants vind ik het altijd leuk om een tasting menu of menu van de chef te nemen indien mogelijk. Wij aten bij Graanmarkt 13 Antwerpen een heerlijk 5 gangen menu met bijzondere smaken. Zo proefde ik we voor het eerst een ceviche van rauwe zeeegel! Voor of na het eten is het leuk om nog een drankje in de bar te doen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Agnes Goyvaerts bezoekt Graanmarkt 13
DMuze: The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 11 05 2013. Citaat:

"Graanmarkt is meer dan een restaurant. Het statige herenhuis herbergt ook een eigentijdse modewinkel en een galerie. Maar Graanmarkt 13 is voor alles een concept, met een elegante, uitgekiende huisstijl, heel grootstedelijk, waar de lat op alle vlak hoog wordt gelegd."

"Graanmarkt 13 houdt de vinger op de pols. De keuken en het aangename interieur beantwoorden aan de verwachtingen van shoppende dames en heren. Maar de kans dat de keuken een té modieuze toer op gaat, lijkt niet onbestaande."

Graanmarkt 13

Verschenen in eigen redactie op 15 12 2012. Citaat:

Bron: YouTube.com - StileItalia TV

Lekkere eetadressen in Antwerpen volgens Le Soir

Verschenen in eigen redactie op 06 12 2012. Citaat:

Le Soir maakte een lijst met lekkere eetadressen in Antwerpen: Café Hopper, Veranda, Gigi Il Bullo, Pazzo, Graanmarkt, Bar(t)a-vin, Le Dôme.

Lees het volledige artikel (externe link)

Graanmarkt 13 - Seppe Nobels
Dag in Beeld

Verschenen in humo.be op 01 10 2012.

Hoe ziet een dag van Seppe Nobels, chef-kok Graanmarkt, er uit?

Jong Keukengeweld 2012

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2012. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie.

Van 1 oktober tot 15 november 2012 bieden 39 topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor 45 euro, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Meer info: website Jong keukengeweld

Fashion & Food: Een slaatje als toemaatje

Verschenen in Weekend Knack op 29 08 2012. Citaat:

Modewinkels en flagship stores zetten de deur open voor de horeca en de klant vaart er wel bij. Gezellig winkelen, koffie drinken en een hapje eten: het kan allemaal onder één dak.

Weekend Knack maakte een selectie.

 • Graanmarkt 13 - Antwerpen
 • Modewinkel Hospital/Restaurant Glorious - Antwerpen
 • Platform Store RA - Antwerpen
 • Verso/Verso Café - Antwerpen
 • Multibrandstore Princess/Bar-Ristorante Renaissance - Antwerpen
 • Flamant Home/Flamant Dining - Antwerpen
 • Smets Premium Store Brussels/Bowery - Brussel
 • BMW/Enjoy - Brussel
 • Theo and Camper - Antwerpen
 • Mercedes-Benz/WY - Brussel

50 favoriete restaurants van de Njam-chefs.
Selectie Antwerpen

Verschenen in Feeling.be op 27 08 2012. Citaat:

Waar eten de nam-chefs als ze niet zelf aan het fornuis staan? Hun lijst van lievelingsrestaurants in Vlaanderen en Brussel was lang, de njam-redactie selecteerde er 50 uit.

Hier de selectie van Antwerpen.

Gespot op het web - Anvers: au bonheur de Seppe

Verschenen in eigen redactie op 16 12 2011. Citaat:

Gespot op de buitenlandse blog 'Les pieds dans le plat'
Blogbericht (in het Frans) van Gilles Pudlowski over Seppe Nobels (Graanmarkt 13, Antwerpen)
Lees het verslag

Jong Keukengeweld 2011 - Provincie Antwerpen
Actie van 1 oktober tot 15 november

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie. Van 1 oktober tot 15 november bieden 48 jonge topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor € 45, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Dit restaurant is één van de deelnemers.
Meer info: website Jong keukengeweld

Binnenkort verschijnt het boek: Jong Keukengeweld.

Al Dente: Waar eet Vincent Van Duysen?

Verschenen in DM magazine op 30 04 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Vincent Van Duysen:
Lam & Yin (Antwerpen), Hungry Henrietta (Antwerpen), Euterpia (Antwerpen), Graanmarkt 13 (Antwerpen), Umu (Londen, Verenigd Koninkrijk), The Lion (New York, USA).

Vincent Van Duysen is naast gerenommeerd architect ook designer. Voor de Italiaanse meubelfabrikant De Padova ontwierp hij recent de Shadow table - meer info.

Al Dente: Waar eet Cath Luyten?

Verschenen in DM magazine op 09 04 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Cath Luyten:
Varelli (Antwerpen), Caffè Internationale (Antwerpen), Den Artist (Antwerpen), De Arme Duivel (Antwerpen), Graanmarkt 13 (Antwerpen).

Cath Luyten draait reportages voor 'Vlaanderen Vakantieland' en presenteert 'De kazakkendraaiers' op Een.

Al Dente: Waar eet Ellen Verbeek?

Verschenen in DM magazine op 05 03 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Ellen Verbeek:
Francesco (Antwerpen), La Papaye Verde (Brussel), Hostaria Antica Roma (Rome, Italië), Dal Dottore (Antwerpen), Graanmarkt 13 (Antwerpen).

De lederen schoenen en handtassen van de Belgische ontwerpster Ellen Verbeeck zijn geliefd in binnen- en buitenland. Ze staat bekend om haar eigenzinnige intwerpen met een hoekje af.
Meer info: Bags & Shoes Ellen Verbeek

Masterclass: 06/11/10 - Aflevering 7
Seppe Nobels, chef-kok Graanmarkt 13 te Antwerpen.

Verschenen in kanaalz.be op 06 11 2010. Citaat:

Claudia Allemeersch, de beste hobbykok van Vlaanderen, gaat in een nieuwe reeks van Masterclass in de leer bij veelbelovende chef-koks uit Vlaanderen. Op het menu van de jonge topchefs staat telkens een persoonlijk gerecht dat met klassieke of eigentijdse kooktechnieken vorm en smaak krijgt.

Aflevering 7 : Chef-kok Seppe Nobels - Restaurant Graanmarkt 13 te Antwerpen.

Masterclass: Klassiekers in het nieuw.
Nieuwe reeks op Kanaal Z vanaf 25 september.

Verschenen in eigen redactie op 21 09 2010. Citaat:

Claudia Allemeersch, de beste hobbykok van Vlaanderen, gaat in een nieuwe reeks van Masterclass in de leer bij veelbelovende chef-koks uit Vlaanderen. De reeks loopt vanaf 25 september 10 weken lang op Kanaal Z.

Volgende chef-koks staan op het programma:

 • 25/09: Patrick en Freddy Vandecasserie - Villa Lorraine
 • 02/10: Koen Verjans - Innesto/De Barrier
 • 09/10: Jan Tournier - Cuchara
 • 16/10: Ingrid Neven - Pazzo
 • 23/10: Jason Blanckaert - C-Jean
 • 30/10: Matthieu Beudaert - Table d'Amis
 • 06/11: Seppe Nobels - Graanmarkt 13
 • 13/11: Floris Panckoucke - Savarin
 • 20/11: Gregory Schatteman - Mange-Tout
 • 27/11: Kwinten De Paepe - Trente

Graanmarkt 13

Verschenen in Goesting Antwerpen op 08 09 2010. Citaat:

"Graanmarkt 13 is het eerste eigen restaurant van de nog jonge chef. Vanuit zijn open keuken stuurt hij gerechten de zaal in zoals carpaccio van Charolais met lauwe toast met merg en ganzenlever, lentetruffel en sorbet van parmezaan (€18); krokant gebakken kalfszwezeriken met cœur de bœuf-tomaat, frisse salade en Comtékaas met graanmosterd uit Charroux (€24); ..."

Beoordeling Zone03: 4 sterren.

Aan Tafel: Graanmarkt 13

Verschenen in De Standaard Magazine op 30 04 2010. Citaat:

"Seppe Nobels beheerst de klassieke basistechnieken van de keuken en waagt zich voorlopig niet verder: een verstandige beslissing. De foutjes, eigen aan juniorkoks, worden gecompenseerd door goede en verse producten, genereuze porties, redelijke prijzen en een vriendelijke bediening."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes.

Lees het volledige artikel (externe link)

Tafelen: Grote van morgen.
Restaurant Graanmarkt 13 te Antwerpen.

Verschenen in Weekend Knack op 31 03 2010. Citaat:

"Het gegoede volk kent de chef uit de tijd dat hij chef-aan-huis was. Zij komen naar hier voor het lekkere eten, het discrete huiskamersfeertje en ook om bij elkaar te zijn. Chef Seppe Nobels laat dagelijks proeven dat het mogelijk is om modern en superlekker te eten zonder moleculair gegoochel. Goede producten juist bereiden: daar draait het bij hem om."

Beoordeling keuken: 8/10. Prijs-kwaliteit geproefde menu: 6,5/10.

Proefkonijn Agnes Goyvaerts: Antwerpse verleiding.
Restaurant Graanmarkt 13 te Antwerpen.

Verschenen in DM magazine op 13 03 2010. Citaat:

"Chef Seppe Nobels werd in 2005 uitgeroepen tot Beste juniorkok van België, liep stage bij Wout Bru en werkt nog steeds met hem samen voor catering en events."

Lees het volledige artikel (externe link)

Seppe Nobels, chef-kok restaurant Graanmarkt 13

Verschenen in eigen redactie op 01 03 2010. Citaat:

Seppe Nobels volgde een opleiding aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde waar hij de kans kreeg om enkele interessante keukenstages te lopen, onder meer in Folliez (Mechelen, 1 Michelinster), Maison du Cygne (Brussel, 2 Michelinsterren), Villa Bellerose (Saint-Tropez, Relais & Chateaux, 1 Michelinster) en Osteria Le Logge (Sienna, Gianni Brunelli).

Hij werkte de voorbije jaren in restaurant Absoluut Zweeds in Antwerpen waar chefs Christer Elfing en Harry Belmans een vernieuwende, experimentele keuken brachten met een lichte Scandinavische tint. In 2005 nam hij deel aan de wedstrijd “Beste Juniorkok van België” waar hij vier van de zes hoofdprijzen in de wacht sleepte. Nadien trok hij naar Le bistrot d’Eygalières (Eygalières, 2 Michelinsterren) om er samen met chef Wout Bru dagelijks te streven naar een Frans-Provençaalse keuken op topniveau.

Op 13 februari startte Seppe Nobels zijn eigen restaurant Graanmarkt13 te Antwerpen.

Graanmarkt 13

Verschenen in Goesting Antwerpen op 24 02 2010. Citaat:

"Graanmarkt 13 is een hip en nieuw adres voor wie houdt van de goede dingen des levens: prachtige designerkleding in een prachtig pand, op een al even prachtige locatie. Boven de winkel is een galerij, beneden een restaurant"

Graanmarkt 13: strak, rustgevend en smaakvol

Verschenen in outinantwerp.be op 19 02 2010. Citaat:

"De kaart is een evenwichtige oefening tussen vlees en vis, waarbij smaak centraal staat. De chef houdt niet van ingewikkelde technieken of combinaties, hij wil dicht bij het product staan. Als we voor een lunchmenu komen (25 euro), staat er een carpaccio van varkenspoot gevolgd door een stukje pladijs op het menu."

Graanmarkt 13

Verschenen in atv.be op 15 02 2010. Citaat:

"Op de Graanmarkt in Antwerpen heeft het nieuwe hippe project Graanmarkt 13 zijn deuren geopend. Achter de gevel huist niet alleen een winkel, maar ook nog een toprestaurant en een galerij. Voor ieder wat wils, dus. De bedenkers van het project wilden een plek creëren waar het aangenaam toeven is, net zoals een droom die uitkomt."

Nieuw in Antwerpen: Graanmarkt 13

Verschenen in elle.be op 01 02 2010. Citaat:

"We houden van shoppen, lunchen met vrienden en voor een vleugje cultuur zijn we ook te vinden. De combinatie van dit alles vind je bij Graanmarkt 13. In dit bijzondere huis vertelt elke verdieping een verhaal: beneden kan je dineren en koffiekletsen, op het gelijkvloers shoppen en op de eerste verdieping is er ruimte voor exposities en feesten."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.