Gist

Alle persartikels over restaurant Gist

Gist

Verschenen in Be-Gusto op 20 02 2018. Citaat:

De ambachtelijke gastronomie van chef Dario Puglia weet ons steeds te prikkelen. Een stijl waar identiteit in zit en waar je proeft dat hij vol passie met zijn vak bezig is. Soms lijkt de puurheid misschien te ver gezocht maar bij Gist gaat een maaltijd nooit vervelen. Een trektocht doorheen de chef zijn repertoire geeft je altijd een mooi culinair verrassingsgehalte.

Lees het volledige artikel (externe link)

Gist, Antwerpen

Verschenen in Koken op hakken op 29 08 2016. Citaat:

Ook Stephanie Bex, auteur van Koken op Hakken, werd omvergeblazen door de kookkunsten van Dario Puglia.

In zijn restaurant Gist aan de Grote Markt te Antwerpen wist hij haar te verwennen met een heerlijk 3-gangenmenu, dat ook nog heel democratisch geprijsd was.

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Gist, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 01 06 2016. Citaat:

Gigi Il Bullo is nu Gist geworden en is een evolutie van chef Dario Puglia, die werkt aan zijn gastronomische droom.

Goesting Antwerpen is alvast overtuigd en zeker en vast fan. Wat ze voorgeschoteld kregen was van een zeer hoog smaakgehalte. Verrassende combinaties, perfect in balans met daarbij ook een zeer uitgebalanceerde wijkaart. De topbediening maakt het plaatje helemaal compleet!

Beoordeling: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Gist, Antwerpen

Verschenen in Be-Gusto op 27 01 2016. Citaat:

Met de nieuwe naam, Gist, en vernieuwd interieur wil chef Dario Puglia de essentie van zijn kookstijl benadrukken. Gist is natuurlijk en zorgt voor rijzende en zeer intense gerechten.

Bij zijn laatste bezoek was Be-Gusto uitermate onder de indruk. Dario's gerechten zijn uitmunted in eenvoud, intens en verfijd in smaak. Pure ambacht!

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Gist, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 04 12 2014. Citaat:

"Met een assortiment gegrilde najaarsgroenten uit volle grond wordt de toon gezet. Dario combineert kardoen, artisjok, aardpeer, chioggia biet, dooierzwammen en kastanje, stuk voor stuk à point gegrild, rijkelijk ondersteund met een fondue van jonge gorgonzola. Ik word van mijn stoel geblazen door deze groente-rock 'n roll."

Beoordeling DM.City Antwerpen: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Gigi Il Bullo verandert naam naar Gist

Verschenen in gva.be op 30 10 2014. Citaat:

"Gist staat voor leven, evolutie, verandering en natuur. Gigi Il Bullo was een vaste waarde geworden, maar klonk veel te Italiaans", vertelt Dario die zelf Italiaans is. "Ik wil volledig afstappen van het Italiaanse imago. Ik ben trots op mijn roots, maar ik wil me niet vastpinnen op één identiteit. We gaan gewoonweg voor een pure keuken waar we de producten voor zich laten spreken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Gigi il Bullo: Creatieve Italiaan in Antwerpen

Verschenen in knackweekend.be op 20 03 2014. Citaat:

"Er verscheen focaccia met zoute Deens ham van schapenbout, worst van everzwijn uit de Ardenne en mousse van kippenlever. Er was een lekker hapje van rode biet, bloemkoolpuree, aardpeer en bottarga. Terrine van kreeft was vooral samengesteld uit aardappel en kwam met mosterdsla en kappermayonaise. Balletjes van gerookte paling combineerde de chef met groene kool en saus en stro van prei."

Lees het volledige artikel (externe link)

Gigi Il Bullo, Antwerpen
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 19 12 2013. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan Gigi Il Bullo te Antwerpen.
Lees het verslag

Eten bij Dario is één grote verrassing

Verschenen in gva.be op 07 09 2013. Citaat:

"Wat Dario serveert, is puur en vers. 'Het is moeilijk te spreken over terroir, maar ik huldig dat principe wel. Ik werk graag met kazen van hier en met ambachtelijke geuze. Anderzijds, mijn vlees komt van een beenhouwer in San Sebastian. Die stuurt mij pakketten op. Ik weet niet altijd wat erin zit, maar ik verwerk alles. Waarom van hem? Hij selecteert runderen uit heel Europa. Ik ben zeker dat ik het beste van het beste heb. Hij levert onder meer aan Arzak, een driesterrenzaak in San, Sebastian.'"

Gastronomisch België behoort tot wereldtop

Verschenen in Weekend Knack op 24 07 2013. Citaat:

"Naast Kobe Desramaults van 'In de Wulf' doet ook de Antwerpenaar Dario Puglia zijn intrede in de meest exclusieve culinaire groep Gelinaz. (...) Dario Puglia heeft een restaurant in Antwerpen, zonder ster en niet te vinden in de San Pellegrino top-50, maar hij wordt wel gezien als de ambassadeur van de nieuwe Italiaanse keuken. Hij brengt een gastronomische keuken, fris en oprecht, opgebouwd rond zijn jeugdherinneringen. Hij profiteert daarbij van de mooie producten van bij ons en uit de rest van Europa."

Lees het volledige artikel (externe link)

Gigi Il Bullo: Much more than an Italian resto.

Verschenen in Be-Gusto op 29 05 2013. Citaat:

"Een keuken die regelmatig bekrachtigd wordt met een excentrieke tornado creëert natuurlijk vaak ophef. Mijn smaakpapillen werden alvast overtuigd door Gigi’s explosieve gerechten en ‘natural wine pairing’. De ontzettend vriendelijke bediening van zijn vrouw krijg je er gratis bij."

Lees het volledige artikel (externe link)

Gigi il Bullo
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 11 04 2013. Citaat:

Gespot op de website 'Fulgurances'
Verslag (in het Frans) over Gigi Il Bullo te Antwerpen.
Lees het verslag

Lekkere eetadressen in Antwerpen volgens Le Soir

Verschenen in eigen redactie op 06 12 2012. Citaat:

Le Soir maakte een lijst met lekkere eetadressen in Antwerpen: Café Hopper, Veranda, Gigi Il Bullo, Pazzo, Graanmarkt, Bar(t)a-vin, Le Dôme.

Lees het volledige artikel (externe link)

Gigi il Bullo, Antwerpen

Verschenen in yourlittleblackbook.be op 01 11 2012. Citaat:

"Het liefst benut de chef van Gigi il Bullo (als jij dat ook wilt) alles van het product dat ze je voorschotelen. Wij aten een konijntje incl. kop en orgaantjes. Klinkt spannend en vooral ook wel zielig, maar als je eet wat de pot schaft moet je ook wel eens iets nieuws proberen. En…. het was overheerlijk!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Gigi il Bullo, Antwerpen
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 12 09 2012. Citaat:

Gespot op de website 'FlandersToday.eu'
Verslag (in het Engels) van Robyn Boyle over zijn bezoek aan Gigi il Bullo
Lees het verslag

Agnes Goyvaerts bezoekt Gigi Il Bullo
DMuze: The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 31 03 2012. Citaat:

"Zijn kaart is eclectisch, hij kookt graag zoals zijn muts staat, en naargelang de producten die er zijn. 'Vandaag had ik alles wel met artisjok willen maken', zegt hij. 'als ik zo'n mooie lading binnen krijg'."

Keuken? Zeg niet 'Italiaans' maar 'spontane keuken' bereid door een Italiaan. De kaart wisselt voortdurend.

Gigi il Bullo, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 01 02 2012. Citaat:

"Natuurlijk willen we die dorade proeven! In de buik van de vissen stopt hij een kruidentuil met tijm, rozemarijn en salie. In de huid maakt hij inkepingen waar tijm, rozemarijn en look worden geduwd. De vis gaat dan in de oven. De kruiden geven het stevige, nog goed sappige visvlees een subtiel parfum. Ik heb zelden eerder zo'n lekkere dorade gegeten."

Beoordeling Zone03: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.