Fong Mei

Alle persartikels over restaurant Fong Mei

Tafelen: Fong Mei, Antwerpen
Hapjes die het hart raken

Verschenen in Weekend Knack op 12 12 2012. Citaat:

"In Fong Mei tref je naast klassiekers ook bereidingen die je nergens anders in ons land vindt, zoals: gefruite dikke darmen (14,50 euro), eendenkaak met vijf kruiden (16,50 euro) of rundermaag met gezouten groenten (14,50 euro). De dimsumkaart is opgevat als een invulformulier en er is ruimte gemaakt voor een brede keuze aan transparant glibberige rijstdeegrolletjes. Het is aangewezen om een dimsummaaltijd met zijn vieren of meer te eten en dan bij voorkeur aan een tafel met draaiend blad. Zo kan men ieder op eigen ritme snoepen van zo veel mogelijk en uiteenlopend lekkers."

Beoordeling keuken: 8/10.
Prijs/kwaliteit geproefde menu: 8,5/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Fong Mei is beste Chinese restaurant van België

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 11 2012. Citaat:

"Gault&Millau riep het Antwerpse Fong Mei uit tot beste Chinese restaurant van België. Chef Lam Leung Kwai trekt dan ook geregeld naar Hong Kong om zijn culinaire kennis bij te schaven. (...) Wat onderscheidt zijn keuken van de traditionele Chinese restaurants? ‘In de eerste plaats bieden we gerechten aan die je in de rest van Antwerpen niet vindt’, vertaalt zaalmedewerker Yifan Wu zijn chef. ‘Gerechten als eendenkaak, kippenpoten en zachte schelpenkrab zijn moeilijk te vinden en importeren we rechtstreeks uit China.’"

Lees het volledige artikel (externe link)

GaultMillau 2013

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

Vandaag is de 10de editie van GaultMillau voorgesteld.

Uitgereikte awards:

 • Beste chef: Peter Goossens, Hof van Cleve
 • Beste gastvrouw: Lieve Goossens, Hof van Cleve
 • Chef van het jaar: Kobe Desramaults, In de Wulf
 • Beste jonge chef Vlaanderen: Matthieu Beudaert, Table d'Amis
 • Beste jonge chef Wallonië: Benoit Neusy, L'Imperatif
 • Beste jonge chef Brussel: Alexandre Dionisio, Chez Alexandre
 • Brasserie van het jaar: Bozar Brasserie, Brussel
 • Prijs Plezier Vlaanderen: restaurant Veranda, Berchem
 • Prijs Plezier, Wallonië: restaurant Delys, Saint-Georges sur Meuse
 • Prijs Plezier, Brussel: Madou's Provence
 • Mooiste terras: restaurant Slagmolen, Opglabbeek
 • Beste wijnkaart: D’Eugénie à Emilie, Baudour
 • Beste sommelier: Pierre Thirifays, restaurant Li Cwerneu, Huy
 • Italiaan van het jaar: Un Altro Mondo, Wavre
 • Aziaat van het jaar: Fong Mei, Antwerpen
 • Dessert van het jaar: Bruneau, Brussel
 • Beste groenterestaurant: Volta, Gent

Toelichting (franstalig) bij GaultMillau 2013 door Philippe Limbourg, editor in chief GaultMillau.

De restaurantgids ligt vanaf deze week in de winkel en kost 27 euro.

Borden vol talent: 5 chef-koks met toekomst
DMuze: Al Dente

Verschenen in DM magazine op 10 11 2012. Citaat:

"Deze vijf rechttoerechtaanchefs kiezen voor een slanke personeelsbezetting of voor een onemanshow - lange werkdagen zijn hun deel. Boven alles willen ze hun talent stap voor stap zelf ontwikkelen. Vier twintigers maar ook een prille vijftiger, die pas nu zijn culinaire zenit lijkt te bereiken:
Pui Kwok (Fong Mei, Antwerpen), Thomas De Muynck (Karel De Stoute, Gent), Amber De Wispeleir (Alaise, 's Gravenwezel), Jef Rietjens (Vina Clara, Borgerhout), Benny Van Torre (Markt XI, De Haan)."

Pui Kwok

Verschenen in DM magazine op 10 11 2012. Citaat:

"Nu Pui Kwok eindelijk als chef-eigenaar in Fong Mei zijn culinaire thuis heeft gevonden, krijgt zijn talent ook een passend forum. De prille vijftiger lijkt daarmee een flinke aanzet te hebben gegeven om Antwerpen te verrijken met wat kan uitgroeien tot het meest waarachtige Chinese restaurant van de hele regio."

Fong Mei: Antwerpse nieuwkomer in Bib Gourmand 2013

Verschenen in nieuwsblad.be op 07 11 2012. Citaat:

"De enige Antwerpse nieuwkomer is Chinees restaurant Fong Mei uit de Van Arteveldestraat. Dat restaurant wordt in de Bib Gourmand omschreven als ‘een typisch Chinees restaurant met een traditionele keuken die rechtstreeks uit Hongkong komt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelin - Bib Gourmand Benelux 2013
Nieuwe 'Bib Gourmand'-adressen in België

Verschenen in eigen redactie op 05 11 2012. Citaat:

Voordat op 19 november alle adressen worden gepresenteerd die zijn geselecteerd voor de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2013, en voordat op 26 november de selectie van de MICHELIN Gids Nederland 2013 bekend wordt gemaakt, publiceert Michelin nu de Bib Gourmand Benelux 2013.

Alle Bib Gourmand restaurants zijn goede adressen. Ze onderscheiden zich door hun uitstekende prijskwaliteitverhouding. Het maakt niet uit of het trendy restaurants dan wel kleine bistro’s zijn. En of ze een klassieke dan wel een eigentijdse keuken hebben, of ze regionaal dan wel buitenlands koken. Deze restaurants hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze, ondanks de stijl van hun keuken, een compleet menu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) aanbieden voor een bedrag van maximaal € 35 (in de hoofdsteden is dat maximaal € 36).

In totaal is, met deze 5e editie van de Bib Gourmand Benelux, bijna 35 % van de selectie vernieuwd. Hij omvat nu 251 restaurants. België telt in totaal 138 Bib Gourmand adressen, waarvan 26 nieuw.

De Bib Gourmand 2013 ligt vanaf donderdag 8 november in de winkel en kost 15,95 euro.

Fong Mei, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 12 09 2012. Citaat:

"Mijn eerste lading dim sum smaakt naar meer en gelukkig word ik snel op mijn wenken bediend. Kleine stukjes inktvis in een pittige marinade, een sint-jakobsvrucht met knoflook en gember, gebakken Chinese ravioli gevuld met garnalen en vlees... Mijn geluk kan niet op. De apotheose bestaat uit varkensvlees met zwarte peper en rundvlees in zwartebonensaus, en ook daarvan laat ik geen kruimel liggen. Fong Mei serveert de Chinese keuken op haar best, met chef-koks die hun vak verstaan en een gastvrouw die gastvrijheid tot een kunst verheft. Een adresje om te koesteren!

Beoordeling Zone03: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

50 favoriete restaurants van de Njam-chefs.
Selectie Antwerpen

Verschenen in Feeling.be op 27 08 2012. Citaat:

Waar eten de nam-chefs als ze niet zelf aan het fornuis staan? Hun lijst van lievelingsrestaurants in Vlaanderen en Brussel was lang, de njam-redactie selecteerde er 50 uit.

Hier de selectie van Antwerpen.

Willem Asaert bezoekt Fong Mei.
DMuze: The fuzzy eater

Verschenen in DM magazine op 07 04 2012. Citaat:

"Tot onze verbazing doen de koks van Fong Mei de reputatie van hun voorgangers alle eer aan. Sterker nog, ze hebben het repertoire dimsumgerechten nog op een hoger niveau gebracht. Na een achttal passages hebben we ongeveer heel het dimsum-oevre minstens twee keer geproefd. Dimsum in Fong Mei moet niet onderdoen voor het betere werk in bijvoorbeeld een sterrenrestauant in Hong Kong waarover we eerder dit jaar schreven."

Nieuwe namen voor Antwerpen Proeft

Verschenen in gva.be op 07 03 2012.

"De organisatie van het culinaire festival Antwerpen Proeft heeft negen nieuwe restaurants aan de affiche toegevoegd. Opvallende nieuwkomers zijn onder meer InVINcible van topsommelier Kenny Burssens, het eigentijds Kantonese restaurant Fong Mei en Ko'uzi van sushichef Junko Kawada. De lijst omvat verder nog Mea Cuppa, Sushi Palace, El Puerto, Las Tapas, Flying Chefs en Mama Matrea.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.