Fong Mei

Chinees restaurant Fong Mei, Antwerpen

Adres:

Van Arteveldestraat 65-67
2060   Antwerpen

Toon de ligging

Telefoon:

03 225 06 54

Chef-kok:

Pui Kwok

Type:

Restaurant

Keuken:

Chinees

Hyperlinks:

Michelin '15:

Pagina 114
Comfort: 1 vork
Selectie "Bib Gourmand"

GaultMillau '16:

Pagina 106
Keuken: 14.0 /20

Middag: ma di wo do vr za zo - 00:00 - 00:00
Avond: ma di wo do vr za zo - 00:00 - 00:00

Fong Mei in de media

Tafelen: Fong Mei, Antwerpen
Hapjes die het hart raken

Verschenen in Weekend Knack op 12 12 2012. Citaat:

"In Fong Mei tref je naast klassiekers ook bereidingen die je nergens anders in ons land vindt, zoals: gefruite dikke darmen (14,50 euro), eendenkaak met vijf kruiden (16,50 euro) of rundermaag met gezouten groenten (14,50 euro). De dimsumkaart is opgevat als een invulformulier en er is ruimte gemaakt voor een brede keuze aan transparant glibberige rijstdeegrolletjes. Het is aangewezen om een dimsummaaltijd met zijn vieren of meer te eten en dan bij voorkeur aan een tafel met draaiend blad. Zo kan men ieder op eigen ritme snoepen van zo veel mogelijk en uiteenlopend lekkers."

Beoordeling keuken: 8/10.
Prijs/kwaliteit geproefde menu: 8,5/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Fong Mei is beste Chinese restaurant van België

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 11 2012. Citaat:

"Gault&Millau riep het Antwerpse Fong Mei uit tot beste Chinese restaurant van België. Chef Lam Leung Kwai trekt dan ook geregeld naar Hong Kong om zijn culinaire kennis bij te schaven. (...) Wat onderscheidt zijn keuken van de traditionele Chinese restaurants? ‘In de eerste plaats bieden we gerechten aan die je in de rest van Antwerpen niet vindt’, vertaalt zaalmedewerker Yifan Wu zijn chef. ‘Gerechten als eendenkaak, kippenpoten en zachte schelpenkrab zijn moeilijk te vinden en importeren we rechtstreeks uit China.’"

Lees het volledige artikel (externe link)

GaultMillau 2013

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012.

Vandaag is de 10de editie van GaultMillau voorgesteld.

Uitgereikte awards:

  • Beste chef: Peter Goossens, Hof van Cleve
  • Beste gastvrouw: Lieve Goossens, Hof van Cleve
  • Chef van het jaar: Kobe Desramaults, In de Wulf
  • Beste jonge chef Vlaanderen: Matthieu Beudaert, Table d'Amis
  • Beste jonge chef Wallonië: Benoit Neusy, L'Imperatif
  • Beste jonge chef Brussel: Alexandre Dionisio, Chez Alexandre
  • Brasserie van het jaar: Bozar Brasserie, Brussel
  • Prijs Plezier Vlaanderen: restaurant Veranda, Berchem
  • Prijs Plezier, Wallonië: restaurant Delys, Saint-Georges sur Meuse
  • Prijs Plezier, Brussel: Madou's Provence
  • Mooiste terras: restaurant Slagmolen, Opglabbeek
  • Beste wijnkaart: D’Eugénie à Emilie, Baudour
  • Beste sommelier: Pierre Thirifays, restaurant Li Cwerneu, Huy
  • Italiaan van het jaar: Un Altro Mondo, Wavre
  • Aziaat van het jaar: Fong Mei, Antwerpen
  • Dessert van het jaar: Bruneau, Brussel
  • Beste groenterestaurant: Volta, Gent

Toelichting (franstalig) bij GaultMillau 2013 door Philippe Limbourg, editor in chief GaultMillau.

Bron video: Rtl.be

De restaurantgids ligt vanaf deze week in de winkel en kost 27 euro.

In de buurt van restaurant Fong Mei

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.