Ellis Gourmet Burger

Alle persartikels over restaurant Ellis Gourmet Burger

'Eén restaurant is moeilijker dan een keten'
Thierry Canetta, zaakvoerder Ellis Gourmet Burger

Verschenen in tijd.be op 22 08 2014. Citaat:

"Ondertussen blijven van de vijf oprichters nog twee zaakvoerders over en is Ellis Gourmet Burger een geöliede, geprofessionaliseerde machine. 'Voor het einde van dit jaar komt er een achtste vestiging in Leuven en openen we de eerste buitenlandse Ellis in Rotterdam.' Ook op de agenda staan Luik, Namen en Amsterdam. 'Ik zie minstens 30 Ellis Gourmet Burgers in België. Ook in Frankrijk en Luxemburg zien we mogelijkheden.' Ambitieus, maar Canetta maakt zich sterk dat de moeilijkste fase achter de rug is. 'Als restauranthouder moet je alles zijn: een culinaire kenner, een marketeer, een people manager en een ondernemer. Eenmaal je een keten hebt, kan je specialisten aannemen. Zo kan ik de taken waar ik zelf minder goed in ben, delegeren.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Ellis Gourmet Burger Antwerpen MAS

Verschenen in elidesc says op 21 12 2013. Citaat:

"Ik blijf fan van Ellis en in het bijzonder hun broodjes. In West-Vlaanderen noemen wij dat gewoon ovenkoekjes; na inburgering heb ik geleerd dat dat in Gent een babs is. Die babs een tikkeltje gegrild is wat mij betreft het perfect hamburgerbroodje!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Luxemburgers

Verschenen in De Standaard Magazine op 12 10 2013. Citaat:

"Was de hamburger jarenlang te min voor chef en gastronoom, dan lijken ze hem tegenwoordig zelfs in sterrenzaken in de armen te sluiten. De hamburger knipt de banden met die ene Duitse stad door en wordt een chique wereldburger. Zeg maar luxemburger."

"Ketens als De Burgerij en Ellis Gourmet Burger nemen in ons land het voortouw. Ze zetten burgers op het menu waarover is nagedacht, mét goed ingrediënten."

The Bollywood Delight @ Ellis Gourmet Burger

Verschenen in legourmandbelge.be op 06 09 2013. Citaat:

"De Bollywood Delight bleek geen al te groot broodje, wat ik goed vind. Voor mij hoeven die uit de kluiten gewassen platte pistolets helemaal niet, geef mij maar een iets kleinere bun. Er zat wel een voldoende groot stukje kipfilet tussen, dat kruidig gemarineerd was, wat garant stond voor een zeer sappig stukje vlees met veel smaak. Voorzien van de chutney, waarvan de smaak toch wat verdrukt werd door de marinade, spinazieblaadjes en tomaat was dit zeker geen onaardige hap. Het yoghurtsausje werd apart geserveerd. Met voorsprong de beste kipburger die ik al binnen speelde, dat zeker."

Lees het volledige artikel (externe link)

Eethuis 'Ellis Gourmet Burger': De betere hamburger

Verschenen in knackweekend.be op 15 08 2013. Citaat:

"Yannick, Amaury, Thierry, Robin en David zijn vijf ondernemende koks die zich hebben voorgenomen om de hamburger te herwaarderen tot comfy food. Zij zetten hun schouders onder een gemeenschappelijk project: Ellis of het eerherstel van de burger. Aan de creatie van de gourmetburgers gingen maanden van research vooraf. Na de periode van onderzoek belandden de fast-food-foodies in een periode van ontwikkeling. Het team is vertrokken van het authentieke recept."

Lees het volledige artikel (externe link)

Places: Ellis Gourmet Burger

Verschenen in Venuez op 05 08 2013. Citaat:

"Uit onvrede met het huidige burgeraanbod in Vlaanderen, besloten vijf ondernemers enkele jaren geleden om een Ellis-keten uit de grond te stampen. Hun missie was eenvoudig: geen vettige hamburgers, maar verfijnde creaties die ofwel op een knapperige bun ofwel tussen een toast geserveerd worden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Ellis Gourmet Burger, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 03 07 2013. Citaat:

"Ik ga voor de Meatlover by Dierendonck (€13). De hamburger is samengesteld met sappig gebakken vlees, afgetopt met een schijf tomaat, krokante sla, ringen rode ui, augurk en goede ketchup. Het broodje is zacht, maar niet kleffig. Ook de portie koolsla erbij (€3,50) is van goede kwaliteit. Dit is een viersterrenhamburger!"

Beoordeling Zone03: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Guerilla @ Ellis Gourmet Burger, Antwerpen

Verschenen in legourmandbelge.be op 08 05 2013. Citaat:

"De burger van Viki gaat voor mij met de pluimen lopen. Een echt perfect gebakken stukje vlees, dat er qua vettigheid net ietsje over zat. Maar dat is eigen aan het lamsvlees. Het ging geweldig samen met de zuiderse smaken die verwerkt werden in de toppings. Het slaatje ging in een hap binnen en deed enkel snakken naar meer. (...) Ondertussen vernam ik dat de lamsburger van Viki Geunes een vaste plaats kreeg op de kaart, naast andere toppers van onder meer Frederic Van Tricht en Hendrik Dierendonck."

Lees het volledige artikel (externe link)

Gourmet Burger Guerilla met Nick Bril en Vicky Geunes
Ellis Gourmet Burger Antwerp

Verschenen in Be-Gusto op 29 04 2013. Citaat:

Healthy Burger ‘Sea Inspiration’ by Nick Bril:
Een broodje met zeealgen en zeewater, Oosterscheldekreeft en gepocheerde oester. De creatieve salade van gemarineerde groenten, artisjok, rode biet, raapjes werd extra verfijnd door een crème van rozenwater en bloedsinaasappel. Over een geslaagde start gesproken, vol van finesse, creativiteit en smaakcohesie. Chapeau Nick om op zo’n korte tijd deze topkwaliteit te serveren!

Lam Burger by Viki Geunes:
Knuthenlund lamsburger uit Denemarken met een mayonaise van bbq aubergine en paprika. Apart een krokantje met een salade van iceberg, gepekelde groentjes en yoghurt van rauwmelkse schapenmelk. Dit geheel werd bijgestaan door een shot van gin-olijven en gezouten citroen. Met het krokantje zet Geunes duidelijk zijn ’t Zilte signatuur. Het Knuthelund lamsvlees is mooi rosé gebakken en zit vol van smaak.

Lees het volledige artikel (externe link)

Viki Geunes en Nick Bril stellen burger samen voor nieuwe hamburgerrestaurant

Verschenen in gva.be op 26 04 2013. Citaat:

"Na de opening van een Ellis Gourmet in Brussel, Knokke en nu Antwerpen zijn de vijf hamburgerianen niet waar ze uiteindelijk moeten belanden. 'Neen, we zoeken nog steeds naar de ideale hamburger', zegt Thierry Canetta. Juist daarom hebben we topchefs om hún hamburger gevraagd. Het is niet de bedoeling de hamburger met oester en oosterscheldekreeft van Nick Bril of de lamburger met venkel, wortel, olijven en mayonaise van geroosterde aubergines van Viki Geunes op de kaart te zetten. 'Maar we willen ons wel laten inspireren door hen', aldus David. En de chefs vinden het tof. Voor Viki Geunes trekt de uitdaging. Nick Bril is dan weer blij dat hij eventjes buiten de lijntjes van een driesterrenkeuken mag kleuren."

Lees het volledige artikel (externe link)

Ellis Gourmet Burger opent derde vestiging.
Ellis Gourmet Burger, Antwerpen

Verschenen in eigen redactie op 02 04 2013. Citaat:

Op maandag 15 april 2013 opent het derde Ellis Gourmet Burger restaurant. Deze keer in Antwerpen, met uitzicht op het MAS. Eerder vestigde Ellis Gourmet Burger zich in 2011 op het Brusselse Sint Katelijneplein en vorig jaar op de Knokse Zeedijk.

Ook in hun derde restaurant zullen klanten naast het gamma 'Classic' en 'Veggie' Gourmet Burgers ook van Signature Gourmet Burgers kunnen genieten.

In deze laatste categorie werd recent in samenwerking met kaasmeesters Michel en Frederick Van Tricht de Lovin’ Spoonful gecreëerd. Het krokante broodje bevat een lamsburger met gegrilde paprika’s en tapenade waarbij een afzonderlijke lepel met Torta de Oveja kaas geserveerd wordt. Deze smeuïg lopende en pittige Spaanse schapenkaas werd door de kaasmeesters Van Tricht geselecteerd.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.