De Godevaart

Alle persartikels over restaurant De Godevaart

De Godevaart in een nieuw jasje

Verschenen in beetgraag.be op 15 07 2016. Citaat:

Ook beetgraag.be proefde van het vernieuwde Godevaart te Antwerpen.

Behalve het nieuwe interieur, dat nog meer de nadruk legt op comfort, was het opmerkelijk hoe de chef terugvalt op het pure eerlijke eten, de essentie. De 4-gangen menu viel dan ook erg in de smaak.

Lees het volledige artikel (externe link)

De Godevaart 2.0

Verschenen in Koken op hakken op 08 07 2016. Citaat:

De Godevaart te Antwerpen heeft met de recente renovatiewerken een fris, modern interieur en een prachtige binnentuin.

Koken op Hakken bewondert de aparte sfeer en geniet van de harmonie tussen de verschillende vertrekken en het eigentijdse comfort. Natuurlijk is zij nog altijd enorme fan van chef Dave De Belder, die nu nog meer aandacht besteedt aan lichte bereidingen waarin seizoensgroenten een belangrijke rol spelen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Godevaart is volledig gerenoveerd

Verschenen in gva.be op 25 06 2016. Citaat:

Restaurant De Godevaart te Antwerpen onderging een grondige renovatie met een nieuw terras, nieuwe meubels en een nieuwe zaak.

'Zonder de samenwerking met de nieuwe eigenares had ik dit niet kunnen doen', geeft chef-kok Dave De Belder toe. 'Zij kocht het huis en investeerde in de re-styling.'

De keuken evolueert ook mee en Dave De Belder slaagt de weg van de moleculaire keuken in. 'Ik zou zeggen dat ik eigentijds kook, een pure keuken heb met hoog op smaak gebrachte producten', vertelt hij aan gva.be.

Lees het volledige artikel (externe link)

De Godevaart, Antwerpen
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 27 03 2014. Citaat:

Gespot op de website 'wbpstars.com'
Reportage over restaurant De Godevaart te Antwerpen.

Restaurant De Godevaart, Antwerpen

Verschenen in Kris Kookt op 09 03 2014. Citaat:

"Dave en zijn keukenbrigade weet ons volledig te overtuigen. Onze hoge verwachtingen zijn niet alleen ingevuld, ze zijn ineens overtroffen. (...) In dit restaurant klopt echt alles. Dave weet de moleculaire keuken juist te doseren waardoor de gerechten uitdagend en enorm creatief zijn. Tamara en de bediening verzorgen dit geweldig diner met een juiste dosage tussen een losse, vriendelijke, en professionele bediening met de nodige klasse."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Godevaart, Antwerpen

Verschenen in Be-Gusto op 08 01 2014. Citaat:

"Dave komt regelmatig passioneel zijn gerechten aan tafel voorstellen en dat weet ook mijn Franse tafelgenoot te waarderen. Dave gebruikt hedendaagse technieken maar respecteert ook het basisproduct en gaat nooit te ver. Hij zorgt ervoor dat soms verschillende smaken door techniek perfect in evenwicht gebracht worden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Minder openingsuren en meer kwaliteit bij restaurant De Godevaart

Verschenen in gva.be op 05 10 2013. Citaat:

"Chef-kok Dave De Belder van restaurant De Godevaart heeft drie middaglunches per week geschrapt. Hij geeft toe dat hij daarmee gokte, maar het werkt."

"De keuken van Dave onderscheidt zich door hoog afgewerkte, detailrijke en smaakverscheiden bereidingen, waar veel tijd en energie in steekt. Om zijn medewerkers de nodige rust te gunnen en meteen aan scherpte te laten winnen, besloot hij het restaurant te sluiten op de minst drukke momenten."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Godevaart, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 22 05 2013. Citaat:

"Dan volgt het hoofdgerecht, wagyubeef met gerookte lendenbiefstuk en zachtgegaarde schouder die licht werd gelakt, met erbij sukade, radijsjes en Remekerkaas. Het lichtgerookt vlees, het zoete van de sukade, de zuren van het radijsje en het aantrekkelijk zout van de kaas, een unieke combinatie die een vlekkeloos gerecht geeft."

Beoordeling Zone03: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

De Godevaart: Een wereldreis vol boeiende smaken.

Verschenen in Be-Gusto op 21 03 2013. Citaat:

"In de bediening treffen we een vrouwelijke tandem die gezien mag worden. Eline en Katja zorgen op een vriendelijke manier voor de professionele touch. Dat de chef ook nog eens zijn gerechten aan tafel komt voorstellen en uitleggen creëert vertrouwen en maakt het verhaal volledig af. Dave experimenteert met moleculaire technieken maar gaat echter nooit te ver. Hij zorgt ervoor dat soms contrasterende smaken door techniek perfect in evenwicht gebracht worden. Van Durf naar genialiteit op het bord zo weet hij van op papier onmogelijke creaties een sublieme symbiose te creëren. Zijn gerechten gaan nooit vervelen en brengen frisheid en intense smaaktoetsen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Tafelen: De Godevaart, Antwerpen
Back on track

Verschenen in Weekend Knack op 15 11 2012. Citaat:

"Wij waren in de gelegenheid om verschillende gerechten te degusteren, waaronder de smakelijkste zeeduivel die we ooit proefden. De vis was eerst op het vel gegaard, waarna het visvlees op eigen vetlaag verder werd gekonfijt in sinaasappelolie met gember en vervolgens op het bord gebracht met kokkels, krokant gefrituurde garnaalkoppen, bereidingen van pompoen en saus met citroengras, gember en kokos. Wij genoten ook van gekonfijte en gelakte lamsnek, afgedekt met aardappelcroutons, begeleid door een dikke saus van ansjovis en puree van bloemkool, en opgediend met crème van pistache en koolrabi."

Beoordeling keuken: 8,5/10.
Prijs/kwaliteit geproefde menu: 8,5/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Chef Godevaart succes in Australie

Verschenen in atv.be op 12 11 2012. Citaat:

"De jonge Antwerpse chef-kok Dave De Belder gooit hoge ogen in het Australische Sydney. De Belder verzorgt er de keuken van Cara and Co, een prestigieuse concept store, waar ook Vlaamse mode verkocht wordt."

Bekijk de reportage op atv.be

Jong Keukengeweld
Thuis-actrice Tina Maerevoet in De Godevaart

Verschenen in humo.be op 11 10 2012. Citaat:

"Zelf ben ik niet zo’n ervaren viseter. Ik durf al snel een vleesgerecht uit het menu kiezen. Maar deze avond verandert mijn leven. Als hoofdgerecht plaatsen ze een schelvis voor mijn neus. Een nooit geziene schelvis met een ‘schuimpje’ erbovenop en een garnituur van pompoen, raap, gember en citroengras. Dit heb ik nog nooit gegeten. Het is een feestje in mijn mond. De schelvis moet met enorm veel liefde gemaakt zijn, zo zacht en zwoel. De ‘fluwelen vis’ beroert mijn binnenste."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2012

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2012. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie.

Van 1 oktober tot 15 november 2012 bieden 39 topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor 45 euro, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Meer info: website Jong keukengeweld

Topchef Viki Geunes lijft 3 collega's in voor Antwerpen Proeft

Verschenen in gva.be op 26 04 2012. Citaat:

"Topchefs Wouter Keersmaekers, Axel Colonna-Cesari en Dave De Belder zullen samen Viki Geunes van sterrenrestaurant 't Zilte 'De Chéfs' vormen op Antwerpen Proeft 2012. Het culinaire festival Antwerpen Proeft lanceerde vorig jaar De Chéfs. Hierbij bieden vier chef-koks, met een quotering van 15 of meer in gastronomische gids Gault&Millau, in een eigen paviljoen zowel budgetvriendelijke proevertjes als all inclusive arrangementen aan."

Reserveren kan vanaf donderdag 3 mei via www.antwerpenproeft.be.

Lees het volledige artikel (externe link)

Atv De Nieuwe Antwerpenaar stelt voor:
Dave De Belder, chef-kok De Godevaart

Verschenen in atv.be op 28 02 2012. Citaat:

"De Nieuwe Antwerpenaar is een reportagemagazine waarin Antwerpenaars en onze stad de hoofdrol spelen. In dit programma komt u te weten waarvan en van wie Antwerpenaars houden, hoe ze leven en wat hen dagdagelijks bezighoudt."

Bekijk de reportage op atv.be (tot minuut 05:50)

Gespot op het web - Anvers: Godevaart, goût d’hier, technique d’aujourd’hui

Verschenen in eigen redactie op 17 12 2011. Citaat:

Gespot op de buitenlandse blog 'Les pieds dans le plat'
Blogbericht (in het Frans) van Gilles Pudlowski over Dave de Belder (Godevaart, Antwerpen)
Lees het verslag

Jong Keukengeweld 2011 - Provincie Antwerpen
Actie van 1 oktober tot 15 november

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie. Van 1 oktober tot 15 november bieden 48 jonge topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor € 45, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Dit restaurant is één van de deelnemers.
Meer info: website Jong keukengeweld

Binnenkort verschijnt het boek: Jong Keukengeweld.

Antwerpse chef kookt in Australië

Verschenen in gva.be op 13 07 2011. Citaat:

"Chef-kok Dave De Belder van restaurant De Godevaart op de Sint-Katelijnevest wordt chef-kok in één van de grootste modepaleizen van Australië, de Cara & Co Concept Store."

Lees het volledige artikel (externe link)

Eetadressen met een tuin: Antwerpen

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 06 2011. Citaat:

Iedereen heeft er zo wel een. Of meer dan een. Van die adressen waar je op zomerdagen uren aan tafel kunt zitten. Buiten. Tussen het groen.

De Standaard Magazine selecteerde eetadressen in Antwerpen waar het gezellig buiten tafelen is. Dit restaurant is er één van.

Boek: 'Topchefs koken gezond'

Verschenen in eigen redactie op 07 04 2011. Citaat:

'Gezond' en 'superlekker': 15 topchefs bewijzen dat die twee perfect matchen. David Bertolozzi, Matthieu Beudaert, Stéphane Buyens, Olly Ceulenaere, Bernard Claessens, Dave De Belder, Kwinten De Paepe, Bart Desmidt, Patrick Devos, Frederick Dhooge, Thomas Locus, Lieven Lootens, Peter Maertens, Giovani Oosters en Frederick Schaffrath gingen de uitdaging aan.

In dit boek presenteren de chef-koks 60 creatieve en haalbare gerechten - van hapje tot toetje - op basis van gezonde producten en superfoods die je een 'boost' geven.

De chefs, allen SANA Member Chef, worden daarbij geïnspireerd door Sandra Bekkari. Met tal van interessante lifestyle- en producttips biedt zij in dit boek een houvast om te werken aan een gezond leefpatroon.

Meer info over 'Topchefs koken gezond'
Meer info over SANA

'Topchefs koken gezond', publicatie van Stichting Kunstboek
ISBN 978-90-5856-374-3, 192 p., €24,95

De Godevaart: jong keukentalent

Verschenen in 6minutes.be op 03 03 2011. Citaat:

"Dit decor sluit goed aan bij de gedreven aanpak van Dave De Belder waar basisproducten zoals vis, vlees en groenten met uiterste zorg aangekocht worden. “Ik heb de laatste jaren veel tijd en energie geïnvesteerd in het toepassen en verfijnen van nieuwe keukentechnieken om meer diepgang in mijn bereidingen te leggen,” aldus de jonge chef."

De Godevaart: Pure en innovatieve keuken

Verschenen in genieten.be op 16 02 2011. Citaat:

"Chef-kok Dave De Belder leerde het vak onder andere in De Librije van Jonnie Boer in Zwolle, een uitstekende en veeleisende leerschool. Zijn eigen restaurant ‘De Godevaart’ is ondergebracht in een oude viswinkel, een unieke locatie die met zijn drie ruimtes plaats biedt aan ongeveer 40 gasten. De inrichting is elegant en vrij strak, in grijze tinten, met maagdelijk witte tafellakens."

De Godevaart

Verschenen in eigen redactie op 10 01 2011. Citaat:

'Nieuwe keukentechnieken boeien me. Om mijn gasten lichtere en meer intens smakende gerechten te kunnen serveren. Maar toegevoegde waarde in het bord krijg je niet allen met technieken. Ook en vooral authentieke producten zorgen voor het juiste en fijn smaakprofiel' (Dave De Belder, website De Godevaart)
Bron video: Youtube.com

SANA Member Restaurant

Verschenen in eigen redactie op 07 01 2011. Citaat:

In elk SANA Member Restaurant worden een aantal gerechten aangeboden die volledig volgens de SANA-principes zijn bereid, en waarbij de identiteit en creativiteit van de chef behouden zijn.

Bij de bereiding van elk SANA-gerecht wordt bijzondere aandacht besteed aan een maximale biobeschikbaarheid, dit wil zeggen, elk gerecht wordt zo klaargemaakt dat uw lichaam de beschermstoffen die natuurlijke voeding te bieden heeft maximaal kan opnemen.

Overzicht SANA Member Restaurants.

Proefkonijn Agnes Goyvaerts: De Godevaart in Antwerpen.

Verschenen in demorgen.be op 22 12 2010. Citaat:

"De Belder serveerde ons een feestelijk menu met een persoonlijke handtekening, mooi opgebouwd in een rustgevend interieur zonder franje."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Godevaart: Gedreven chef kookt gedegen

Verschenen in knackweekend.be op 25 10 2010. Citaat:

"De Belder heeft zijn oor bij de klant te luister gelegd en kwam tot de ontdekking dat met culinair vertier geen vaste klantenkring valt op te bouwen. Daarom is hij meer gedegen gaan koken. De gedreven kok leeft zich nog uit bij de hapjes en probeert zich verder in te houden."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Jong keukentalent met neus voor uitzonderlijke topproducten

Verschenen in detafelvantine.be op 08 10 2010. Citaat:

"Met de doorbraak van nieuwe keukentechnieken staat ook de zorg om met smaakrijke producten te werken weer helemaal vooraan in de belangstelling. Chef en 'coming man' Dave De Belder van het Antwerpse restaurant De Godevaart is zich daarvan bewust. Voor vis en vlees werkt hij met een uitzonderlijke leverancier en producent."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

De Godevaart

Verschenen in UIT-Magazine (VAB) op 01 10 2010. Citaat:

"Chef Dave De Belder wordt bij de toekomstige groten van het land gerekend. De Godevaart heeft de ambitie de grenzen van de gastronomie te helpen verleggen."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Vlaanderen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

  • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
  • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
  • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 25 chef-koks/restaurants in Vlaanderen geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Mes & Vork: Focus op de top.
Restaurant Godevaart te Antwerpen.

Verschenen in DM magazine op 20 03 2010. Citaat:

"Dave De Belder behoort tot de garde jonge, ambitieuze chefs wier moeilijke zoektocht naar culinaire sensaties je extra kan waarderen. (...) Zowel zijn hoofdgerecht met Deense kabeljauw als dat met lamsnek staan als een monument en behoren tot het lekkerste wat we de laatste jaren in de Scheldestad gegeten hebben."

Lees het volledige artikel (externe link)

Masterclass : 05/12/09 - Aflevering 9
Dave De Belder, chef-kok De Godevaart te Antwerpen.

Verschenen in kanaalz.be op 05 12 2009. Citaat:

Willem Asaert, culinair journalist van Knack Weekend, selecteert in Masterclass 11 jonge en veelbelovende topchefs. Rudy Morren, acteur en Bourgondiër, is hun gastheer en ontvangt hen in Nieuwpoort.

Op het menu van de jonge topchefs staat telkens een persoonlijk gerecht dat met klassieke of eigentijdse kooktechnieken vorm en smaak krijgt.

Aflevering 9 : Chef-kok Dave De Belder - Restaurant De Godevaart te Antwerpen.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Portret van Dave De Belder.
Chef-kok restaurant De Godevaart te Antwerpen.

Verschenen in Weekend Knack op 02 12 2009. Citaat:

"De Belder is al enkele jaren actief in Antwerpen en gooit hoge ogen met een sterk technische keuken. Eten en koken is voor hem een voortdurende ontdekkingstocht. Hij is niet bang van experimenteel werk en houdt van innovatie. Een bezoek aan De Godevaart is voor nieuwsgierige eters altijd een boeiende ervaring."

Dave De Belder van De Godevaart is komend weekend op 5 en 6 december te zien op Kanaal Z in de negende aflevering van Masterclass (Z Style).

Score GaultMillau 2010: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

79 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Out for Lunch 2009 / Antwerpen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 17 10 2009. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van
50 zakenlunch-adresjes.

Er werden 12 adresjes in Antwerpen geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Alle 5 Favoriet : Frank Fol

Verschenen in De Standaard Magazine op 26 09 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Frank Fol:
Krua Thai (Leuven), Don Camillo (Hoegaarden), Elckerlijc (Maldegem), De Godevaart (Antwerpen), Clandestino (Haasdonk).

Frank Fol is groentekok en voedingsconsulent.

Lees het volledige artikel (externe link)

De Godevaart

Verschenen in Goesting Antwerpen op 01 07 2009. Citaat:

"Sinds Dave De Belder zijn restaurant De Godevaart van om de hoek in de Wolstraat naar een groter pand in de Katelijnevest verhuisde is zijn keuken er mijlenver op vooruit gegaan. Pluspunt van het nieuwe huis is de rustige binnentuin, ontegensprekelijk de meest verfijnde buitenplek voor foodies in de stad."

Zone03 beoordeling: 5 sterren

Al Dente : Waar eet Marc Legrange ?

Verschenen in DM magazine op 16 05 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Marc Lagrange :
Chez Fred (Antwerpen), Euterpia (Berchem), L'Atelier en Folie (Koksijde), De Schone van Boskoop (Boechout), De Godevaart (Antwerpen).

Marc Legrange is zelfstandig fotograaf en exposeert deze zomer zijn in Koksijde en Knokke.

En toen kwam de crisis ...
De Godevaart te Antwerpen.

Verschenen in Weekend Knack op 01 04 2009. Citaat:

"De eerste maanden na de verhuizing stroomde het publiek toe, maar toen kwam de crisis en de omzet kelderde met 40 procent. Dat is een klap voor het jonge bedrijf. Inmiddels is de zaalbrigade afgeslankt. Maar in de keuken kan men moeilijk met minder koks, want de culinaire hoogstandjes zijn bewerkelijk."

Beoordeling keuken: 8,5/10.

MINITEST: Restaurant Godevaart (Antwerpen)

Verschenen in UIT-Magazine (VAB) op 01 02 2008. Citaat:

"In de nieuwe moleculaire keuken gaan verrassing en speelsheid hand in hand, maar verliezen chefs die visueel willen scoren wel eens de smaak uit het oog. Dat is niet het geval bij Dave De Belder, die contrasterende smaken en structuren perfect in evenwicht brengt en de techniek niet laat zegevieren op de smaak van het ingrediënt."

Beoordeling keuken: 5 vorkjes (maximum)

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

10 restauranttips voor 2008

Verschenen in gastronomennet.be op 16 01 2008. Citaat:

"Tien gastronomische adressen die beslist een ommetje waard zijn : Bien Soigné (Antwerpen), Chou (Brussel), Le Cor de Chasse (Barvaux-sur-Ourthe), Lam & Yin (Antwerpen), L'Eclipse (Rocourt), Le Fruit Défendu (Brussel), De Godevaart (Antwerpen), Il Mondo di Miccoli (De Pinte), De Smaak (Izegem)."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

De Godevaart

Verschenen in Goesting Antwerpen op 07 12 2007. Citaat:

"Dave presenteert hier een vernieuwde, inventieve keuken waar alle texturen en smaken tot in de verfijning worden afgewerkt. Soms gedurfd, anderzijds verloochent hij de klassieke keuken niet, dat proef je. Antwerpen heeft een toprestaurant bij."

Beoordeling: 5 sterren.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.