Cuichine

Alle persartikels over restaurant Cuichine

Cuichine, Antwerpen
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 04 01 2016. Citaat:

Gespot op de website 'Spinelli's Dolce Vita'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan restaurant Cuichine te Antwerpen.

Lees het verslag

Weekend Knack Food Awards 2013

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2013. Citaat:

Knack Weekend en Le Vif Weekend kenden dit jaar opnieuw Food Awards toe aan chef-koks die een buitengewone prestatie leverden.

De uitreiking vond plaats op de openingsavond van Culinaria, het vierdaagse gastronomische festival in Tour en Taxis in Brussel (29 mei - 2 juni 2013).

De culinaire redacteurs Jean-Paul Gabriël en Pieter Van Doveren selecteerden hun kandidaten in 5 categorieën. In elke categorie waren er twee finalisten, waaruit één winnaar gekozen werd.

  • 'Buitengewone carrière'
    Jacques Colemont (Figaro, Hasselt) -winnaar-
    François Piscitello (Les Jardins de Bégards, Luik)
  • 'Beste kok'
    Christophe Pauly (Le Coq aux Champs, Soheit-Tinlot) -winnaar-
    Angelo Rosseel (La Durée, Izegem)
  • 'Jong Talent'
    Felix François (Het Vliegent Tapijt, Marke)
    Ludovic Vanackere (Atelier de Bossimé, Loyers) -winnaar-
  • 'Beste Sommelier'
    Sepodeh Sedaghatnia ('t Zilte, Antwerpen) -winnaar-
    Roland Kempinaire (Les 3 P'tits Bouchons)
  • 'Beste uitheemse kok'
    Fadi en Fakhri Abi Khalil (Orientalia, Brussel)
    Chuck Tang (Cuichine, Antwerpen) -winnaar-

Cuichine, Antwerpen: De verfijnde Kantonese keuken

Verschenen in Be-Gusto op 05 05 2013. Citaat:

"Szelim Man chef Chuck Tang werden opgegroeid met de traditionele Chinese keuken en wilden voor hun restaurant iets origineler op de kaart zetten en een Chinese keuken serveren met een knipoog naar een modernere verfijnde keuken. Hun project mag zeker geslaagd genoemd worden en er zit veel potentieel in deze visie. Ook qua bediening geen chaotische bedoeningen maar een professionele benadering."

Lees het volledige artikel (externe link)

Cuichine wederom

Verschenen in elidesc says op 07 01 2013.

"De tataki volgt vlotjes, want na hun verlofperiode hebben de klanten de weg nog niet helemaal teruggevonden (drie tafeltjes tijdens deze service). Magnifiek rundsvlees, smakelijk gecombineerd met gemarineerde komkommer en korianderpesto (alleen wat knullig gedresseerd). Ernaast ligt een fris en fruitig slaatje. Geslaagde start van de lunch, waarbij we verder van onze cava nippen en spuitwater drinken.

Lees het volledige artikel (externe link)

Cuichine: PITTIG ontdekking van het jaar

Verschenen in eigen redactie op 28 08 2012. Citaat:

PITTIG Magazine koos Cuichine uit als 'ontdekking van het jaar' voor editie Antwerpen.

Aline Julia: Waar ik graag eet

Verschenen in De Standaard Magazine op 21 04 2012. Citaat:

De favoriete adressen van Aline Julia:
Dôme (Antwerpen), Cuichine (Antwerpen), Ko'uzi (Antwerpen), Sombat (Antwerpen) en Lombardia (Antwerpen).

Coach en marketingexperte Aline Juliá presenteert 'Werk aan de Winkel' op VTM.

Lees het volledige artikel (externe link)

DMuze: The Happy Eater
Agnes Govaert bezoekt Cuichine

Verschenen in DM magazine op 14 01 2012. Citaat:

"Cuichine serveert Kantoneese keuken, maar is niet streng in de leer. Kempisch varken met zoetzure koolsalade of fazant in de wok met oesterzwammen klinken vertrouwd. (...) Met thee en koffie na, komt onze rekening op 130 euro, een zeer eerlijke prijs voor de verzorgde en persoonlijke maaltijd."

Cuichine, Antwerpen
Chinees op z'n best

Verschenen in Steps op 02 12 2011. Citaat:

"Nog maar een paar maanden oud en nu al genoteerd voor de Bib Gourmand 2012, dan moet je gewoon goed zijn. Het Chinese-Kantonese restaurant Cuichine wordt getipt als dé ontdekking van het jaar. (...) Cuichine laat je de keuze om à la carte te eten, te kiezen voor de tweewekelijks wisselende suggesties of om voor een van de menu's te gaan. Chuck staat achter de potten en pannen, Szelim staat in voor een feilloze zaalbediening. En blik op de kaart doet meteen watertanden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Cuichine

Verschenen in elidesc says op 25 11 2011. Citaat:

"Behalve de kennelijk beperkte variatie in groentengezelschap, kan ik geen minpunten bedenken over de keuken van Cuichine. Ze serveren eigentijds Chinees, een verademing vergeleken met wat wij van de meeneem kennen. Maar voornamelijk hun “Pekingeend all the way” menu intrigeert mij… Ooit wil ik dit proeven."

Lees het volledige artikel (externe link)

Tafelen: Lekker Chinees restaurant in Antwerpen
Restaurant Cuichine te Antwerpen

Verschenen in Weekend Knack op 23 11 2011. Citaat:

"Het repertoire op de spijskaart is origineel en het lezen scherpt de honger. Specialiteit is pekingeend all the way, met amuse van eend, het gelakte vel, soepje van eend en twee bereidingen met eend (op reservatie, 45 euro per persoon). Wij kregen kroepoek met wasabimayonaise en gestoomde jonge Japanse sojaboontjes als knabbelaars."

Beoordeling keuken: 8/10. Prijs/kwaliteit geproefde menu: 8/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Cuichine

Verschenen in De Standaard Magazine op 12 11 2011. Citaat:

"Ja, Cuichine doet in meer dan één opzicht denken aan Lam en Yin. Maar zoals een bekende Chinese president ooit zei: et alors? Zo uniek en origineel zijn onze Belgische eethuizen nu ook weer niet. Dit is onberispelijke kwaliteit tegen scherpe prijzen en zoals u onderhand weet, wordt dat in deze rubriek altijd toegejuicht."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Cuichine, Nieuwe Bib Gourmand in Antwerpen: Kantonese keuken in modern interieur

Verschenen in nieuwsblad.be op 08 11 2011. Citaat:

"'We hadden gehoopt op een vermelding in de Michelin, maar dit is beter', zegt Szelim Man. 'Zowel hij als chef kok Chuck zijn opgegroeid in de keuken van hun ouders die Chinese restaurants uitbaatten. 'Hier baten we een modern Chinees restaurant uit. Geen fastfood, geen wokrestaurant en geen afhaalchinees. Mensen kunnen genieten van de Kantonese keuken. Dit is een bekroning op ons harde werk, maar we blijven dagelijks presteren. Elke klant moet dezelfde kwaliteit proeven.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelin - Bib Gourmand 2012: Belgische nieuwkomers

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2011. Citaat:

Vandaag werd door Michelin de nieuwe Bib Gourmand Benelux 2012 gids voorgesteld.

De restaurantgids bevat een selectie van 242 restaurants, waarvan 39 nieuwe.

Een restaurant in de Bib Gourmand serveert een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert voor maximaal 35 euro, of voor maximaal 36 euro in de hoofdsteden Brussel, Luxemburg en Amsterdam.

In België zijn er 22 nieuwkomers. Dit restaurant is er één van.

Bekijk het volledig overzicht via DeStandaard.be

Al Dente: Topadresjes voor Chinees lekkers.

Verschenen in DM magazine op 15 10 2011.

Willem Asaert selecteerde 3 chinese topadresjes in Antwerpen waar verfijnde gerechten, verse producten en een boeiende wijnkaart komaf maken met het cliché van goedkoop Aziatisch afhaal:
Bij Lam en Yin, Cuichine en Lung Wah.

Cuichine

Verschenen in Goesting Antwerpen op 07 09 2011. Citaat:

"Cuichine is een nieuw Chinees restaurant in Zurenborg. Het volgt de trend die onder meer door Lam & Ying en andere oosterse restaurants werd ingezet: geen honderd met nummers aangeduide gerechten, maar een beperkte kaart met specialiteiten en enkele dagsuggesties. Ook het strakke in het zwart gestoken interieur duidt op een hedendaagse aanpak."

Beoordeling Zone03: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Eerste Chinees restaurant geopend in wijk Zurenborg

Verschenen in gva.be op 09 04 2011. Citaat:

"Twee jeugdvrienden, Szelim Man en Chuck Tang, toverden het befaamde café, 't Hof Van Ellende, om tot een modern en stijlvol ingericht Chinees restaurant. "Hier geen nummertjes op de kaart", aldus de eigenaars van Cuichine die hun eigen interpretatie van een aantal Chinese klassiekers serveren."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.