Bún

Alle persartikels over restaurant Bún

Gault Millau 2019: bekroningen

Verschenen in eigen redactie op 06 11 2018.
  • Chef van het jaar: David Martin (La Paix in Anderlecht)
  • Gastheer van het Jaar: Fabrice D’Hulster (Sea Grill in Brussel)
  • Italiaanse Chef van het Jaar: François Piscitello (La Villa des Bégards in Embourg)
  • Aziaat van het Jaar: Bún (Antwerpen)
  • Terras van het Jaar: Bachtekerke (Bachte-Maria-Leerne) 
  • Sommelier van het Jaar: Yanick Dehandschutter (Sir Kwinten in Lennik)
  • Dessert van het Jaar: Martijn Defauw (Rebelle in Marke)
  • Brasserie van het Jaar: Brasserie Julie (Sint-Martens-Bodegem)
  • Gastro-bistro van het Jaar: Veranda (Antwerpen)
  • Groentenchef van het Jaar: Nicolas Decloedt (humus x hortense in Brussel)
  • Wijnkaart van het Jaar: Au Gré du Vent (Seneffe)
  • Bierkaart van het Jaar: De Gebrande Winning (Sint-Truiden)
  • Prijs & Plezierverhouding van het Jaar: Le 54 (Tongeren), Le Tournant (Brussel) en Attablez-Vous (Namen)
  • Nieuwkomer van het jaar: Souvenir, met een score van 15,5/20 (Gent)

BÚN: Vietnamese Street Food te Antwerpen

Verschenen in Kris Kookt op 13 05 2016. Citaat:

Het kleinste restaurant van Vlaanderen, BÜN te Antwerpen, serveert authentiek Aziatisch Streetfood dat aangepast werd aan de Europese eetcultuur. Bepaalde ingrediënten in de klassieke Vietnamese gerechten worden vervangen door lokale producten omdat ze beter van kwaliteit en meer verantwoord zijn.

Kris Kookt is alvast laaiend enthousiast. Hij proefde heerlijke gerechten, allemaal mooi kruidig en enorm smakelijk. Ze waren ook niet zo zwaar als misschien verwacht, wat gelukkig nog plaats overhield voor het lekkere dessert.

Lees het volledige artikel (externe link)

Bún, Antwerpen
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 17 02 2016. Citaat:

Gespot op de website 'Spinelli's Dolce Vita'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan restaurant Bún te Antwerpen.
Lees het verslag

Bib Gourmand 2016 - Nieuwkomers België

Verschenen in eigen redactie op 09 11 2015. Citaat:

Michelin heeft de nieuwste Bib Gourmand 2016 voorgesteld. In totaal staan er 168 restaurants in België, waaronder 28 nieuwkomers.

Lees het volledige artikel

3 Antwerpse nieuwkomers in Bib Gourmand

Verschenen in atv.be op 09 11 2015. Citaat:

Drie Antwerpse restaurants zijn voor het eerst opgenomen in de culinaire gids Bib Gourmand. Het gaat om het restaurants Ciro's, Bùn en B23.

Restaurant Bún, Vietnamese Street Food te Antwerpen

Verschenen in coolinary.be op 11 02 2015. Citaat:

"Er zijn verschillende redenen waarom ons eerste bezoek aan BÚN ons nog lang zal bijblijven. Street food van de bovenste plank, ik ben er fan van. Zowat alles met mijn vingers gegeten en ook dat is een zaligheid. Huibrecht die ogenschijnlijk moeiteloos de stap van restaurantmanager (Pure C) tot chef van Vietnamese street food wist te nemen maar ook gewoon de no nonsense aanpak van het koppel. BÚN bruist en dat hebben we nu ook eindelijk geweten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bun in Antwerpen

Verschenen in Brugse vertellementjes op 09 01 2015. Citaat:

"Van de beperkte kaart kozen we voor op houtskool gegrilde 'dog cockles' om te delen, dan elk vers bereide springrolletjes met black tiger prawn en West-Vlaams rood rundvlees. Als hoofdgerecht namen we beiden de rice noodles met gegrilde makreel. We bleven bij cava tijdens ons eten en namen ook nog wat water. De bediening is heel vlot, het eten super."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bún, Antwerpen

Verschenen in Illyvanilly op 08 01 2015. Citaat:

"We kozen een lekker wijntje en 2 typische hapjes voor erbij: de springrolls en de nems. Zo fris en smaakvol toch die Vietnamese keuken. Super! Als hoofdgerecht kon ik echt niet weerstaan aan de Pho Bo. Niets hartverwarmender dan zo’n grote kom noodles soep! En met West-Vlaams rood rund dan nog! Top hoor!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel : Bún

Verschenen in De Standaard Magazine op 13 09 2014. Citaat:

"Alles, werkelijk alles wat ik proefde, was uitmuntend."

"Ziehier mijn ideale culinaire wereld: alle restaurants zo goed en zo goedkoop als deze kleine Vietnamese eetbar zonder pretentie."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Bún, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 04 09 2014. Citaat:

"Ik krijg een kom noedelsoep met stukjes varken en longhaas, ook bekend als onglet de boeuf. De soep is geparfumeerd met citroengras, daarnaast kan ik de soep versterken met twee pittige sausjes en met limoen verfrissen. De twee gerechten zijn typisch en smaakvol."

Beoordeling DM.city Antwerpen: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Bún

Verschenen in elidesc says op 08 08 2014. Citaat:

"Een hoger dan initieel ingeschatte rekening later ronden we een geslaagd rendez-vous in Aziatisch geïnspireerd Antwerpen af. BÚN heeft naar mijn mening bijzonder veel potentieel: hip interieur, uitbaters met kennis van zaken, verfijnde keuken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bún, Antwerpen: Vietnamese Streetfood

Verschenen in Be-Gusto op 04 08 2014. Citaat:

"Antwerpen heeft er een nieuwe culinaire hotspot bij. Met BÚN opende aan de Sint-Jorispoort het eerste Vietnamees Streetfood restaurant."

"Onze kennismaking met de vele gerechten van BÚN was uitermate interessant en het passionele verhaal van Hoa en Huibrecht proef je in de gerechten. Versheid staat steevast op het menu van deze opgewaardeerde streetfood keuken. Met de verbluffende cohesie van de Banh Cuom en de aangename structuur & smaak van de Black tiger prawn met krokante rijstvlokjes wist BÚN ons meer dan te overtuigen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Nieuw in Antwerpen: Bún

Verschenen in elle.be op 21 06 2014. Citaat:

"Wanneer de rechterhanden van twee topchefs met verschillende achtergronden beslissen om samen de krachten te bundelen, dan weet je dat er culinaire hoogstandjes worden gecreëerd. Meet BÚN in Antwerpen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Vietnamees streetfood in nieuw restaurant BÚN

Verschenen in nieuwsblad.be op 19 06 2014. Citaat:

"De Vietnamese Hoa Truong en de Nederlander Huibrecht Berends pasten het Aziatische streetfood-concept aan de Europese eetcultuur aan. In hun nieuwe restaurant aan de Sint-Jorispoort kan je de hapjes niet enkel meenemen voor onderweg, maar is er ook plaats voor een twaalftal eters."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.