Brasserie Dock's

Alle persartikels over restaurant Brasserie Dock's

Pleasures en Boutique slaan handen in elkaar

Verschenen in chefsenmeesters.be op 22 03 2018. Citaat:

Boulevard Boutique, de Latemse foodbar van Sam D’Huyvetter, wordt herdoopt tot Pleasures Boutique.

De foodstore valt voortaan onder het kwaliteitslabel Pleasures, dat verschillende locaties en producten omvat: drie brasseries (Pakhuis in Gent, Dock’s in Antwerpen, La Quincaillerie in Brussel), de hoeve ‘Le Devant’ en het gastenverblijf ‘Laudonie’ beide in Frankrijk, de Bressekip AOP, en nog een heel aantal kwaliteitsproducten.

En nu komt er met Pleasures Boutique dus een extra locatie bij in het Pleasures verhaal.

Meer info over Pleasures: www.pleasures.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Proeven die oesters!
Oestermarkt @ La Quincaillerie (d'Ieteren Mail), Dock's Café en Pakhuis.

Verschenen in eigen redactie op 03 10 2016. Citaat:

Programma 2016:
- Vr. 21 oktober (17–21 uur): La Quincaillerie @ d'Ieteren Mail, Brussel
- Zat. 22 oktober (11–15 uur): Dock’s Café, Antwerpen
- Zon. 23 oktober (11-15 uur): Pakhuis, Gent

Het oesterseizoen komt op kruissnelheid en dat mag gevierd worden. Niet met veel tamtam noch met grootste show maar wel met een oestermarkt waar producenten fier hun ambachtelijk werk voorstellen. The proof of the oyster is in the eating.

Videoverslag van een vorige editie in Pakhuis Gent:

Het oesteraanbod van de drie brasseries is elk seizoen opnieuw ruim en gevarieerd.

Al deze oesters kan men tijdens de jaarlijkse oestermarkt aan zeer voordelige marktprijzen proeven.

Meer info: Pleasures Magazine

Culinaire Wedstrijd van 12 tem. 30 september. Dock's, Antwerpen.

Verschenen in eigen redactie op 12 09 2016. Citaat:

Van 12 tem. 30 september daagt Dock's te Antwerpen jou uit voor een culinaire wedstrijd.

Maak een culinair gerecht op basis van kip, neem er een foto van en stuur hem voor 30 september 2016 naar info@pakhuis.be, samen met het recept en je persoonlijke gegevens.

Het populairste gerecht (op Facebook) wint een etentje voor 6 personen. Daarnaast kiest ook de chef een gerecht uit die als tijdelijke suggestie op de kaart verschijnt.

Meer info

Brasserie Dock's... aan tafel bij wijnfreaks

Verschenen in Weekend Knack op 12 11 2015. Citaat:

"Dit huis van vertrouwen met een opvallend, theatraal interieur is al jaren beroemd om zijn zeevruchtenbanket en selectie oesters. Tegelijk kan je hier met een groot gezelschap aanmeren voor de betere brasseriekeuken. Voor de aanvoer van al dat lekkers kan Dock's een beroep doen op een eigen boerderij in Frankrijk, waar onder meer lam en Bressekippen gekweekt worden. Dat Dock's een professionele zaak is, blijkt ook uit de wijnopleiding die elke medewerker hier gevolgd heeft."

Lees het volledige artikel (externe link)

Dock's... 25 jaar jong!

Verschenen in eigen redactie op 23 10 2015. Citaat:

Dock’s opende begin 1991 zijn deuren.

De brasserie toonde meteen het karakter van een onverslijtbare Duitse diesel. Eénmaal op toerental ging de brasserie immers na een paar maanden op volle kracht vooruit. Niemand kon toen vermoeden dat Dock’s in het volatiele horecalandschap 25 jaar later als vaste waarde zou erkend worden.

Een gepaste gelegenheid dus om terug te blikken. Voor een verklaring voor het aanhoudende succes van Dock’s werden in Pleasures Magazine aan zakelijk leider Dimitri De Cuyper vijf frappante vaststellingen voorgelegd.

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan tafel bij wijnfreaks: 12 bescheiden restaurants met een indrukwekkende wijnkaart

Verschenen in knackweekend.be op 15 10 2015. Citaat:

Een goede wijnkaart hoeft niet altijd synoniem te zijn met een dure wijnkaart. WeekendKnack selecteerde 12 'bescheiden' restaurants die een indrukwekkende wijnselectie aanbieden aan heel schappelijke prijzen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Biermagazine bekroont Dock’s Café voor foodpairing

Verschenen in gva.be op 30 06 2015. Citaat:

Dock’s Café uit Antwerpen heeft de Foodpairing Award gewonnen van het gespecialiseerde Bierpassiemagazine. Het magazine reikt deze prijs uit voor het beste restaurant op gebied van foodpairing, de aandacht voor het gepaste bier bij het eten.

Uitbater Piet Vannieuwenhuyse van Dock's Café is uiteraard heel geëerd met deze award en beschouwt het als een bekroning voor zijn lange volgehouden inspanningen.

Gazet van Antwerpen : dossier foodpairing (pdf)

Momenteel biedt Dock's Café een assortiment van zo'n 39 bieren en plant voor zijn nieuwe kaart om elk gerecht met een passend bier te voorzien.

Lees het volledige artikel (externe link)

Topzaak met een toewijding voor topproducten

Verschenen in Gazet van Antwerpen op 20 06 2015. Citaat:

Luc Hoornaert - wijnhandelaar en invoerder van Japanse producten - spreekt zijn lof uit over Dock's Café.

In deze brasserie mag je 'van de boerderij op je bord' letterlijk nemen. In de Franse Bressestreek kweken ze op hun boerderij 'Le Devant' hun eigen varkens, lammeren en de wereldberoemde bressekippen. Maar voor veel mensen is Dock's Café ook dé referentie voor zeevruchten.

Dock's Café is in zijn 25 jarig bestaan uitgegroeid van artistieke brasserie tot een volwassen topzaak met een voorbeeldige toewijding voor kwaliteit op alle vlakken.

Lees het volledige artikel (externe link)

7 juni: Terre... @ Dock's Café, een uniek wijn event!

Verschenen in eigen redactie op 13 05 2015. Citaat:

Kom op 7 juni vanaf 14u tot 18u naar Dock's Café voor een uniek event.

Tijdens het event 'Terre...@Dock's Café' proeft u de nieuwste creaties van 4 bevlogen wijnmakers: Azienda Cos, Sicilia - Casa Ferreirinha, Douro - Filipa Pato, Bairrada - Ivo Varbanov, Bulgarije. Perfect begeleid door de specialiteiten van Dock's Café: op eigen hoeve gekweekte Bressekip en Bayeux varken.

'TERRE ... MER' is een initiatief van Swaffou en Wijnhuis Jeuris. Ze nodigen elk 2 wijnmakers uit die persoonlijk hun wijnen aan u komen voorstellen. Beide wijninvoerders hebben een heel uiteenlopend aanbod qua oorsprong, maar de rode draad is dezelfde: ze bieden wijnen met een ziel, wijnen voor de meerwaardezoeker.

Bekijk de website van dit event.

Dine with a star: Met sterren solidair aan tafel in Dock's Café voor een goed doel

Verschenen in eigen redactie op 23 04 2015. Citaat:

Marlène de Wouters kon meer dan 50 publiek bekende persoonlijkheden overtuigen om het project ‘Dine with a Star’ in Vlaanderen draagvlak te geven en stevig in de steigers te zetten.

 

In heel België zullen 95 etentjes met sterren vanaf zondag 26 april (21.30 uur) tot en met zondag 6 mei (21.30 uur) op eBay (code “dinestar”) geveild worden.

De hoogste bieder wint een fijn verzorgd 'dinner with a star' in het overbekende Dock’s Café in Antwerpen.

Lees het volledige artikel

Bier & Vis: Zwemmen in Geuze, Saison of Stout?
Reportage Beerpairing: Dock's Café, Antwerpen

Verschenen in Culinaire Ambiance op 09 03 2015. Citaat:

Speciale reportage in Culinaire Ambiance over hoe vis en bier elkaar kunnen vinden.

Dock's Café presenteert vier visgerechten met telkens een passend bier.

Lees het volledige artikel (externe link)

La Quincaillerie, Dock's Café en Pakhuis lanceren hun nieuw huisbier Principale Bruin

Verschenen in eigen redactie op 06 02 2015. Citaat:

Sinds 22 januari kan u in de brasseries La Quincaillerie, Dock's Café en Pakhuis hun nieuwe huisbier proeven.

Principale Bruin werd onder grote persbelangstelling gelanceerd in Pakhuis te Gent.

Principale Bruin pleziert door een zuivere, frisse, volle smaak die precies door nagisting in de fles ontstaat. Een vleugje kandijsuiker en Münchener mout zorgen samen voor een aroma van zachte karamel met licht gebrande toetsen die de romige smaakervaring voorafgaat. Met zijn donkerbruine gloed vol koperkleurige toetsen en een brede, stevige schuimkraag toont dit bier zijn hartig én hartelijk karakter. Een lange finale met genuanceerde bittere toetsen geeft aan Principale Bruin zelfs iets meditatiefs.

Kortom, een typisch rijk geschakeerd bier van Brouwerij Van Steenberge. Exclusief, vol finesse en met veel gevoel voor details.

Meer info: Pleasures Magazine

Zeventiende oestermarkt in Dock’s Café
18 oktober: 12u-15u

Verschenen in nieuwsblad.be op 17 10 2014. Citaat:

Maar wat is nu de beste oester? De platte, dik, dun, of zelfs een groene?
'Soms wordt gezegd dat de dikste oesters de beste zijn', antwoordt Piet Vannieuwenhuyse. 'Ik volg die redenering niet. Wij bieden een iets grotere dan middelgrote oester aan. Bij de Zeeuwse zie je dat aan het aantal nullen, ze zijn van klein naar groot genummerd met 1 tot 5 nullen. De Fransen zouden zichzelf niet zijn als ze dat anders zouden doen. Bij hen krijgt de kleinste cijfer 6, de grootste draagt het nummer 1.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Oestermarkt @ Dock's Café
Zaterdag 18 oktober van 12u tot 15u

Verschenen in eigen redactie op 28 09 2014. Citaat:

Dock's Café organiseert op zaterdag 18 oktober van 12u tot 15u haar befaamde oestermarkt. Naar jaarlijkse gewoonte worden alle oesterliefhebbers uitgenodigd om samen de start van het oesterseizoen te vieren.

Meer dan 10 oestersoorten uit 8 streken in Frankrijk, Zeeland en Engeland kunnen ter plaatse geproefd worden of meegenomen worden naar huis. Oesterkwekers geven die middag deskundige uitleg.

Hou je van oesters? Zorg dan zeker dat je er bij bent!

Uitzonderlijk Zuid-Afrikaans menu in Dock's Café

Verschenen in vierbordjes.be op 02 09 2014. Citaat:

"Zuid-Afrika is een van de oudste wijnlanden van de 'Nieuwe Wereld'. De wijncultuur gaat er terug tot de 17e eeuw met de Nederlandse Oost-Indische Compagnie."

"Op maandag 15 september heeft de Antwerpse brasserie Dock's Café een aantal vooraanstaande wijnboeren te gast tijdens een exclusief tasting dinner. Op deze avond wordt een uitzonderlijk menu geserveerd."

Lees het volledige artikel (externe link)

Dock's Café, Antwerpen
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 16 01 2014. Citaat:

Gespot op de website 'Spotted by Locals'
Verslag (in het Engels) over Dock's Café te Antwerpen.
Lees het verslag

Eigen kweek op zee
Dock's Café, Antwerpen

Verschenen in DM magazine op 02 11 2013. Citaat:

"Platte en holle, kleine en grote: les nouvelles huitres sont arrivés. Drie bekende oesterboeren - twee uit Frankrijk, één uit Zeeland - leveren een speciale, gehandtekende 'kweek' aan drie Belgische brasserieën."

"We proeven er drie van elke soort. Het verdict: smaakt naar meer. En hoewel ik de andere niet versmaad, blijft mijn voorkeur gaan naar de platte Zeeuwse. Om te vervolgen kies ik in Dock's Café van de kaart nog een stukje perfect gebakken kabeljauw, lekker met gebraiseerd witloof en een saus op basis van Principale, het huisbier. Een oester en een stukje verse vis, een volmaakte lichte lunch."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Nieuwe editie Pleasures Magazine is uit!

Verschenen in eigen redactie op 16 10 2013. Citaat:

'Pleasures V' is verkrijgbaar in Pakhuis, Dock's Cafe en La Quincaillerie.

Oestermarkten in Dock's Café, La Quincaillerie en Pakhuis.
Buitengewone oesterkwekers aanwezig.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2013. Citaat:

Naar jaarlijkse gewoonte worden alle oesterliefhebbers uitgenodigd om samen met de teams van de brasseries La Quincaillerie te Brussel, Dock’s Café te Antwerpen en Pakhuis te Gent de start van het oesterseizoen te vieren.

Programma Oestermarkten:

  • 18/10: La Quincaillerie, Brussel - van 17 tot 21 uur
  • 19/10: Dock's Café, Antwerpen - van 11 tot 17 uur
  • 20/10: Pakhuis, Gent - van 11 tot 15 uur

Met de hulp van een aantal vooraanstaande oesterkwekers, waaronder Véronique Gillardeau, Benoît Massé en Kees Sinke, worden tijdens deze dagen enkele duizenden oesters geopend tegen uitzonderlijke voorwaarden.

Deze oesterkwekers behoren ze tot de absolute wereldtop in hun vak. Véronique Gillardeau en Benoît Massé brengen, naast een aantal toppers uit hun ruim assortiment, uiteraard ook de signatuuroesters die ze speciaal en exclusief voor de drie brasseries hebben geaffineerd: 'Kara Savi' en 'Verte des Bardières'. Daarnaast is hetuitkijken naar de jonge Zeeuw, Kees Sinke, en zijn platte Zeeuwse oesters die hun gelijke niet kennen.

Pleasures Magazine IV.
Nieuwe editie: Porc de Bayeux

Verschenen in eigen redactie op 28 05 2013. Citaat:

Met een eigen magazine geven Pakhuis, Dock's Café en Le Quincaillerie hun typische 'feel good factor' extra vorm.

Deze vierde editie van Pleasures zet Fleurette in de kijker. Een varken van het Bayeuxras. Een heerlijk stukje varkensvlees met liefde gekweekt.

Bron: Vimeo - Video: Wim Van Durme

Dock's Cafe

Verschenen in vierbordjes.be op 16 05 2013. Citaat:

"Dit is een van de mooiste brasserieën van het land, prima gelegen op de Scheldekaai. Ondanks het feit dat ze al een hele tijd bestaat, is het management erin geslaagd om ze levendig en actueel te houden. Met onder meer een voor brasserieën opmerkelijke aandacht voor goede basisproducten, waaronder Bressekippen die in een eigen boerderij in de Franse Bressestreek worden gekweekt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Dmuze: Waar aten Veerle en Hugo Claus?

Verschenen in DM magazine op 09 03 2013. Citaat:

De favoriete adressen van Veerle en Hugo Claus:
Dock's Cafe (Antwerpen), Arte (Antwerpen), Les Deux Magots (Parijs, Frankrijk), Lam en Yin (Antwerpen), Le Prieuré (Villeneuve-lès-Avignon, Frankrijk), Euterpia (Berchem), Terminus Nord (Parijs, Frankrijk)

Revolutionair mosselbestek

Verschenen in eigen redactie op 21 10 2012. Citaat:

Met de start van het mosselseizoen zorgt Dock’s café ervoor dat we voortaan mosselen kunnen eten zonder vuile vingers of vettige glazen en dit door de invoering van een speciaal mosselbestek. Dit bestek is een uitvinding van Gilbert Debergh die voor zijn uitvinding alvast een patent aanvroeg. De voormalige distributeur van horecamateriaal ontwierp twee vorken waarmee de mosselen makkelijk en snel maar vooral zonder vuile vingers kunnen gegeten worden. Plakhanden en vieze glazen behoren tot het verleden.

Bron: YouTube.com

Drie Belgische brasseries presenteren voortaan signatuuroesters

Verschenen in standaard.be op 18 10 2012. Citaat:

"In samenwerking met de oesterskwekers Véronique Gillardeau en Benoît Massé, presenteren drie brasseries (Pakhuis, Dock's Café en La Quincaillerie) in Gent, Antwerpen en Brussel bij het begin van het nieuwe seizoen twee signatuuroesters. Zo vond Gillardeau een apart terroir langs de Ierse kust waar de 'Kara Savi' kon rijpen, terwijl Massé samen met Lefever de 'Verte des Bardières' creëerde."

Lees het volledige artikel (externe link)

Pleasures Magazine, Najaar 2012
Pakhuis, Dock's Café en Le Quincaillerie

Verschenen in eigen redactie op 15 10 2012. Citaat:

Met een eigen magazine geven Pakhuis, Dock's Café en Le Quincaillerie hun typische ‘feel good factor’ extra vorm.
Centraal in deze 3de editie: Oesters.

Pleasures 3 - Behind the scenes - video

Bron: Vimeo - Piet De Kersgieter

Tomaat Garnaal: Favoriete adressen

Verschenen in De Standaard Magazine op 23 06 2012. Citaat:

De redactie van De Standaard bundelde 11 kaartklassiekers met bijhorende adressen. Hier haar selectie van tomaat garnaal restaurants:
Aux Armes de Bruxelles (Brussel), Au Vieux Port (Antwerpen), Brasserie Bristol (Knokke-Heist), De Statie (Oostende), Dock's Cafe (Antwerpen), Le Fox (De Panne), Stad Kortrijk (Oostende).

Dock's

Verschenen in Feeling.be op 15 12 2011. Citaat:

"Baken van vertrouwen : In een stad als Antwerpen waar trendy restaurants even snel verdwijnen als ze zijn opgericht, is het net 20 jaar oude Dock's Café een echte aanleghaven van goede smaak. Ik beken: ik ben fan van dergelijke restaurants die de waan van de dag overstijgen Geen vergezochte nieuwlichterij en geen hocus pocus technieken, maar wel topproducten, een kok (Yannick Frooninckx) die weet wat hij doet en obers die niet om de paar maanden vervangen worden en er zichtbaar graag werken."

Njam Magazine, dec. 2011

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Alle 5 Favoriet: Frank Van Passel

Verschenen in De Standaard Magazine op 26 11 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Frank Van Passel:
Dock's Café (Antwerpen), Taverne du Passage (Brussel), Le Vismet (Brussel), Café 't Werftje (Werfkaai 29, Zeebrugge), Taste of India (Heverlee).

Frank Van Passel is regisseur. Zijn nieuwe film 'Het varken van Madonna' loopt momenteel in de bioscoop.

Dock's Café - Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 18 11 2011. Citaat:

Bron: YouTube.com - Citymotions

Pleasures Magazine, Najaar 2011.
Pakhuis, Dock's Café en Le Quincaillerie

Verschenen in eigen redactie op 15 10 2011. Citaat:

Met een eigen magazine willen Pakhuis, Dock's Café en Le Quincaillerie hun typische ‘feel good factor’, waarover de pers het ook zo graag heeft, extra vorm geven.

Als een cruiseschip-de-luxe op het droge
Dock's cafe bestaat 20 jaar aan Scheldekaai.

Verschenen in gva.be op 29 09 2011. Citaat:

"Economist Piet Vannieuwenhuyse is West-Vlaming, maar belandde bij de start van het Dock's Café in Antwerpen. Ook de huidige chef Yannick Vrooninckx en ontvangsdame Marleen draaien al jarenlang mee, en nog vele anderen met hen. Redelijk uniek dus. In totaal werken er 25 man fulltime: dat is toch even schrikken voor een brasserie."

Dock's café: revolutionair mosselbestek

Verschenen in 6minutes.be op 12 08 2011. Citaat:

"Met de start van het mosselseizoen zorgt Dock’s café ervoor dat we voortaan mosselen kunnen eten zonder vuile vingers of vettige glazen en dit door de invoering van een speciaal mosselbestek. Dit bestek is een uitvinding van Gilbert Debergh die voor zijn uitvinding alvast een patent aanvroeg. De voormalige distributeur van horecamateriaal ontwierp twee vorken waarmee de mosselen makkelijk en snel maar vooral zonder vuile vingers kunnen gegeten worden. Plakhanden en vieze glazen behoren tot het verleden."

Proef het Chavroux menu bij 12 Topchefs en betaal wat je wil!

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2011. Citaat:

Chavroux daagde twaalf topchefs uit om de zachte geitenkaas op een creatieve manier te verwerken in een driegangenmenu. Maar dat is nog niet alles: na afloop van je restaurantbezoek bepaal jij zelf wat je betaalt voor het Chavroux-menu! Dit restaurant is één van de deelnemers.

'Festival van de Canadese Atlantische Kreeft' vanaf 21 mei in vijf Antwerpse restaurants.

Verschenen in outinantwerp.be op 13 05 2010. Citaat:

"Sinds vorig jaar en onder impuls van invoerder LobsterFish, de provincie Nova Scotia en de Canadese Ambassade in België, zijn er meerdere restaurants, die deelnemen aan het ‘Festival van de Canadese Atlantische Kreeft’. Ook in Antwerpen. Ze bedenken elk een menu waarin kreeft de hoofdrol speelt. Elk restaurant maakt de schaaldieren klaar op zijn eigen manier, volgens de inspiratie en creativiteit van de chef."

De 5 deelnemende restaurants zijn: Docks Café, Dôme su Mer, Nieuw Palingshuis, Den Beer en Raven.

Docks café heropend

Verschenen in 6minutes.be op 03 04 2010. Citaat:

"Brasserie Dock's Café in Antwerpen heropende op 2 april zijn deuren. Nadat in de nacht van 2 maart een korte maar hevige brand het bargedeelte van Dock's Café vernielde, werd onmiddellijk gestart met de renovatie. Precies een maand duurden de herstellingswerken."

Al Dente: Waar eet Ann De Bie?

Verschenen in DM magazine op 20 02 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Ann De Bie:
't Zilte (Mol), Foodlovers Companie (traiteurszaak, Antwerpen), Docks Café (Antwerpen), De Mosselbeurs (Oostende), La Lombricaia (Montespertoli, Italië)

Ann De Bie is journaliste bij de VRT nieuwsdienst.

Dock's café: jarige trendsetter

Verschenen in 6minutes.be op 05 11 2009. Citaat:

"Van bij de opening in de allervroegste jaren negentig was het onmiddellijk duidelijk dat Antwerpen met de komst van het Dock’s café, een juweeltje rijker was geworden. De komst van een luxebrasserie was een trendsetter bij uitstek. Het kunstzinnige interieur, dat beste omschreven kan worden als ‘industriële barok’ is van de hand van Antonio Pinto, een Portugese interieurkunstenaar. Komt daarbij een lekkere keuken, een interessante wijnkaart en joviale bediening, verrijkt met een hoogstaande kwaliteit. De visuele rijkdom gecombineerd met deze elementen maakt dat iedereen die houdt van vrijheid en originaliteit hier zijn gading vindt."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Terrastafelen : Adressen in Antwerpen.

Verschenen in De Standaard Magazine op 13 06 2009. Citaat:

De Standaard filterde 49 eethuizen in Vlaanderen en het Brusselse uit de Bib Gourmand, allemaal met terras of buiteneetplekje, en allemaal met een driegangenmenu voor minder dan 35 euro.

De adressen te Antwerpen :

Dock's Cafe en Numerus Clausus

Alle 5 favoriet - Veerle Dobbelaere

Verschenen in De Standaard Magazine op 02 05 2009. Citaat:

De 5 favoriete adressen van Veerle Dobbelaere:
Izumi (Antwerpen), Pazzo (Antwerpen), Magma (Antwerpen), Docks Café (Antwerpen), Diagonal 97 (Antwerpen).

Lees het volledige artikel (externe link)

Al Dente: Waar eet Veerle Dobbelaere ?

Verschenen in DM magazine op 21 03 2009. Citaat:

Favoriete adresjes van Veerle Dobbelaere :
Da Lidia (Maasmechelen), Dock's Café (Antwerpen), Izumi (Antwerpen), Magma (Antwerpen), Diagonal 97 (Antwerpen), Pazzo (Antwerpen).

Ferme Le Devant

Verschenen in De Standaard Magazine op 21 02 2009. Citaat:

"Chefs met liefde voor het vak willen hun klanten graag bovengemiddelde producten voorschotelen. Voor hen is de zoektocht naar smaakvolle en vooral authentieke producten er de voorbije decennia niet gemakkelijker op geworden. Door massaproductie en standaardisatie hebben vele basisproducten hun typische smaak, geur en structuur verloren. Kritische chefs reageren daarop met een doorgedreven selectie van leveranciers en producten, of zoeken zelf naar kleinschalige producenten die hen hoogwaardige ingrediënten kunnen leveren. Sommige beginnen zelf met een moestuin of kweken hun vee zelf. De eigenaars van de restaurants Pakhuis (Gent), La Quincaillerie (Brussel) en Dock's Café (Antwerpen) gaan nog een stap verder. Zij kochten onlangs Ferme Le Devant, een 80 hectare grote boerderij in La Chapelle Naude, in het hartje van de Bressestreek, vooral bekend om zijn kip."

Lees het volledige artikel (externe link)

Alle 5 Favoriet - Stef Bos.

Verschenen in De Standaard Magazine op 14 02 2009. Citaat:

De 5 favorieten van Stef Bos:
Mistral (Antwerpen), Hana (Artselaar), De Kleine Zavel (Antwerpen), Dock's Café (Antwerpen), Frituur Number One (Antwerpen).

Lees het volledige artikel (externe link)

Dock's Café

Verschenen in Goesting Antwerpen op 27 01 2009. Citaat:

"Het hoofdgerecht is een van mijn lievelingen, een botermals stuk gebakken vlees van de middenrifspier van het rund (€21,95), met daarbij gestoofde zoete uien en pomme-neufaardappelen: zes dik gesneden frietvormige gefrituurde aardappelen."

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.