Brasserie Appelmans

Alle persartikels over restaurant Brasserie Appelmans

Antwerp Diner
Verslag editie 2014

Verschenen in Be-Gusto op 04 02 2014. Citaat:

"Alweer een ongeziene culinaire prestatie en dat voor bijna 500 couverts. Appelmans & Josephines gaven de juiste kick off met op een leisteentje gedresseerde amuses. Wouter van de Schone van Boskoop bevestigde met een mooi bord pure smaken en combinatie krab en ossestaart. Lady chef Ingrid van Pazzo doet het elk jaar weer, ze imponeert tussen de line up mannen en krijgt enorm veel lof. Ook dit jaar was haar Thaïs gekorste kabeljauwfilet overheerlijk. Voor de grosse piece tekende Olivier van restaurant Kommilfoo. Hij koos voor een uitstekend op lage temperatuur gegaarde schouder van melkvarken dat gekarameliseerd werd. Dertien handelingen per bord en dit dankzij de Q2 band in 20 minuten geserveerd voor 480 personen. Chapeau. Dat ‘The Jane’ klaar is om Antwerpen te veroveren was ook duidelijk. Het was Sergio zelf die samen met Nick en team een prachtig verfijnd dessert dresseerden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Brasserie Appelmans, Antwerpen

Verschenen in legourmandbelge.be op 19 03 2013. Citaat:

"Onze passage in Brasserie Appelmans was zeker geslaagd. Lekker eten en dito wijn, vlotte en vriendelijke bediening in een aangenaam kader. De rekening was dan ook nog eens zeer schappelijk en dat is een extra opsteker. Een aanrader."

Lees het volledige artikel (externe link)

Brasserie Appelmans: een all time favourite in centrum van Antwerpen

Verschenen in yourlittleblackbook.be op 06 03 2013. Citaat:

"Bij Brasserie Appelmans eet je klassieke brasserie gerechten met een twist en een goede prijs kwaliteit verhouding. Appelmans is een adresje om te onthouden voor lunch als je aan het shoppen bent in de buurt van de Meir en de Groenplaats. Dit restaurant in Antwerpen is modern klassiek ingericht. Het doet mij altijd een beetje denken aan restaurant Herengracht in Amsterdam."

Lees het volledige artikel (externe link)

Places: Private Bar @ Brasserie Appelmans

Verschenen in Venuez op 27 02 2013. Citaat:

"De Antwerpse Brasserie Appelmans beschikt op de eerste verdieping over een nieuwe Private Bar die een mooie uitbreiding is van de absinthbar op het gelijkvloers. Het idee van een tweede bar in de zaak kwam er nadat de werkdruk aan de Absinthbar zich begon op te stapelen. Anderzijds was het ook een bijzonder leuke invulling van een extra ruimte waar tot op heden nog niets mee gebeurd was. Toch zijn beide bars niet inwisselbaar qua look en feel. Wie in een hedendaags kader wil genieten, schuift aan bij de Absinthbar. Wie houdt van een intiemere setting, kiest voor de Private Bar."

Lees het volledige artikel (externe link)

Atv Hotspot op bezoek bij Brasserie Appelmans te Antwerpen

Verschenen in atv.be op 13 01 2013. Citaat:

Zoë van Atv bezoekt Brasserie Appelmans te Antwerpen, die recent een nieuwe bar in hun brasserie hebben toegevoegd die ook voor privefeesten kan gehuurd worden. Zaakvoerder Kasper Stuart geeft text en uitleg.

Bekijk de reportage op atv.be (van minuut 10:20 tot einde)

Antwerp Diner viert 13de editie
Zondag 2 december 2012

Verschenen in eigen redactie op 08 11 2012. Citaat:

Op zondag 2 december 2012 - de avond na World Aids Day - vindt aan de Antwerpse gedempte zuiderdokken in de prestigieuze zaal ‘Zuiderkroon’ de 13de editie van Antwerp Diner plaats. Onder het motto “Wij zetten AIDS op het menu” zamelen vrijwilligers uit de Antwerpse horeca en zakenwereld met deze spectaculaire benefietavond geld in voor drie goede doelen die zich inzetten voor de bestrijding en de preventie van AIDS en HIV.

Antwerp Diner wil met de 13de editie de trend van de vorige jaren verderzetten. Het wordt opnieuw een waar culinair feest met het kruim van de Antwerpse restaurant -en hotelchefs. Dit jaar is het de beurt aan bekende Antwerpse top- en sterrenchefs Ingrid Neven (Pazzo), Marc Gottenbos (Horta), Wouter Keersmaekers (De Schone Van Boskoop), Olivier de Vinck (Kommilfoo), Gerard Spuesens (Hilton Antwerp), Alain Smet (Radisson Blu Astrid), Ron Diephout (Brasserie Appelmans), Marcellino Moortgat (Josephine’s) en Francesco De Candia (Fransesco & Julia) om het gastronomische luik van de avond in te vullen. Zij stellen een schitterend degustatiemenu samen dat wordt gecombineerd met de mooiste wijnen, zorgvuldig gekozen door topsommelier, William Wouters, van restaurant Pazzo. Het geheel wordt overgoten met een muzikale show ondersteund door vele topartiesten en begeleid door de topmuzikanten van Vlaanderen onder leiding van Steve Willaert.

Hoogtepunt van de avond is de Antwerp Diner tombola, waarbij elk lot garant staat voor een waardevolle prijs.

Alle info op www.antwerp-diner.be.

Combistoomovens: hart en longen van Brasserie Appelmans.
In de keuken: chef Ron Diephout.

Verschenen in Unilever Food Solutions op 23 02 2011. Citaat:

"In de keuken van de Antwerpse Brasserie Appelmans nemen combistoomovens een centrale rol in. Voor chef Ron Diephout zijn de beide ovens cruciaal om dagelijks een paar honderd gasten vlot en lekker te bedienen. Hij houdt het kwaliteitsniveau ermee constant op hoog niveau."

Lees het volledige artikel (externe link)

Brasserie Appelmans.

Verschenen in Goesting Antwerpen op 19 05 2010. Citaat:

"Brasserie Appelmans behoort tot het restaurantimperium van Kasper en Danielle Stuart (WokAWay, de Chili Club-keten en het nieuwe Josephine's). Ze kreeg onderdak in een 12de-eeuws pand dat ooit een kanunnikenkapittel herbergde en in 1900 volledig heropgebouwd werd. Appelmans opende eind 2004 haar deuren en beschikt ook over een bar die meteen in de belangstelling kwam door haar uitgebreide assortiment absint."

Lees het volledige artikel (externe link)

Brasserie Appelmans: vernieuwde keukeninrichting heeft positief effect.

Verschenen in outinantwerp.be op 27 03 2010. Citaat:

"In deze brasserie wordt Belgische keuken geserveerd met oog voor moderne presentatie en seizoensgebonden gerechten. De zaak is loungy ingericht met langs de ene kant het restaurant en langs de andere kant het bargedeelte dat als Absinth Bar door het leven gaat."

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.