Au Vieux Port

Alle persartikels over restaurant Au Vieux Port

Smaakvol Antwerpen: 8 adressen om uit te proberen

Verschenen in knackweekend.be op 29 10 2015. Citaat:

Onder het motto 'Smaakvol Antwerpen' ging WeekendKnack op zoek naar eetwinkeltjes, bistro's, eetcafés en gastronomische eethuizen waar je heerlijk kan smullen. Het magazine selecteerde acht adressen om zeker eens uit te proberen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan tafel bij wijnfreaks: 12 bescheiden restaurants met een indrukwekkende wijnkaart

Verschenen in knackweekend.be op 15 10 2015. Citaat:

Een goede wijnkaart hoeft niet altijd synoniem te zijn met een dure wijnkaart. WeekendKnack selecteerde 12 'bescheiden' restaurants die een indrukwekkende wijnselectie aanbieden aan heel schappelijke prijzen.

Lees het volledige artikel (externe link)

12 informele restaurants met topwijnkaarten

Verschenen in vierbordjes.be op 01 10 2012. Citaat:

"Wie een topwijnkaart zoekt, is meestal aangewezen op sterrenzaken, en dan moet je er niet aan denken een echt goede wijn te vinden tegen een redelijke prijs. Vandaar dat we op zoek gingen naar informele restaurants zonder sterren, zelfs brasserieën en bistro's, waar je toch een topwijnkaart vindt, met redelijke prijzen."

Lees het volledige artikel (externe link)

50 favoriete restaurants van de Njam-chefs.
Selectie Antwerpen

Verschenen in Feeling.be op 27 08 2012. Citaat:

Waar eten de nam-chefs als ze niet zelf aan het fornuis staan? Hun lijst van lievelingsrestaurants in Vlaanderen en Brussel was lang, de njam-redactie selecteerde er 50 uit.

Hier de selectie van Antwerpen.

Au Vieux Port, Antwerpen
Weekend Knack: Antwerpse smaakmakers

Verschenen in Weekend Knack op 25 07 2012. Citaat:

"Klanten waarderen de nostalgische inrichting, de Antwerpse sfeer, de attente bediening en de vakkundig bereide traditionele gerechten, zoals eersteklas kaaskroketten, paling in het groen, een sappig stuk vlees dat op de Vapogrill wordt bereid, of een moot tarbot met een perfecte mousselinesaus."

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: Antwerpse smaakmakers

Verschenen in Weekend Knack op 25 07 2012. Citaat:

"De Scheldestad gaat prat op een rijke tafelcultuur. Ook de omgeving doet niet onder. De streek rond Mechelen wordt 'de groentetuin van Europa' genoemd en snoepers kunnen hun hart ophalen aan allerlei lokale lekkernijen zoals Antwerpse Handjes, Lierse Vlaaien, Turnhoutse wafels, Heistse noppen." Weekend Knack maakte een selectie.

  • Alternatieve visbrasserie: Au Vieux Port
  • Klassebistro: Au Vieux Port
  • Kwaliteit zonder poeha: Restaurant Het Gerecht
  • Bistronomie: Restaurant Veranda
  • Gastronomie zonder franjes: L'Amitié
  • Bij de bakkampioen: Lunch-Lounge Het Gebaar
  • Betaalbare verfijning: Restaurant Vin Perdu
  • Hedendaagse gastronomie: Restaurant Helsen
  • Familiale brasserie: Baron van Zon
  • Verrassende gastronomie: Restaurant Nuance
  • Lekkere winkels: Bakkerij Goossens, Chocolatier Del Rey, Kaashandel Schockaert, Mechelen

Au Vieux Port: De authentieke bistro van het Eilandje

Verschenen in Be-Gusto op 07 07 2012. Citaat:

"Beter een goede bistro dan een slecht restaurant! Tijdens verschillende wandelingen rond het Antwerpse Eilandje was Au Vieux Port ons telkens opgevallen, de authentieke Parijse Bistro looks en meestal full house met een leuke sfeer."

Lees het volledige artikel (externe link)

Kaaskroketten: Favoriete adressen

Verschenen in De Standaard Magazine op 23 06 2012. Citaat:

De redactie van De Standaard bundelde 11 kaartklassiekers met bijhorende adressen. Hier haar selectie van kaaskroketten restaurants:
Au Vieux Port (Antwerpen), Bar Bik (Brussel), De Heeren van Liedekercke (Denderleeuw), In de Molen (Bierbeek), Park Side Brasserie (Brussel), Piaceri d'Italia (Leuven), Tante Germaine (Vilvoorde).

Steak-Friet: Favoriete adressen

Verschenen in De Standaard Magazine op 23 06 2012. Citaat:

De redactie van De Standaard bundelde 11 kaartklassiekers met bijhorende adressen. Hier haar selectie van steak-friet restaurants:
Den Abattoir (Antwerpen), L'Achepot (Brussel), De Arme Duivel (Antwerpen), Au Vieux Port (Antwerpen), Bistro De Laet-Van Haver (Hove), Bovis (Zaventem), Brasserie L' Abatteur (Sint-Jans-Molenbeek), Brasserie Sebastiaan (Lochristi), De Caron (Merksplas), Chez Maria (Anderlecht), Ciro's (Antwerpen), Friture René (Brussel), Horse House (Vilvoorde), Jambalaya (Diepenbeek), Jos Theys Boerderij (Holsbeek), De Klimop (Leuven), De Kuiper (Vilvoorde), Meating Room (Leuven), In de Molen (Bierbeek), De Mikke (Oostduinkerke), Onder den Toren (Leuven), St-Cornil (Aalbeke), La Table du Boucher (Bergen), De Veehandel (Antwerpen), Vers Namur (Blanden).

Steak Tartaar: Favoriete adressen

Verschenen in De Standaard Magazine op 23 06 2012. Citaat:

De redactie van De Standaard bundelde 11 kaartklassiekers met bijhorende adressen. Hier haar selectie van steak tartaar restaurants:
Au Vieux Port (Antwerpen), Au Vieux Saint-Martin (Brussel), Le Beau Séjour (Binche), Bistro Mathilda (Oostende), Brasserie de la Gare (St-Agatha -Berchem), Brasserie L'Abbateur (Sint-Jans-Molenbeek), Brasseurs (Antwerpen), Cafe Theâtre (Gent), Chez Marie (Anderlecht), De Goei Goesting (Hasselt), De Kruier (Knokke-Heist), Parkhotel (Kortrijk), Patyntje (Gent), Sallamangee (Vilvoorde), Taverne du Passage (Brussel).

Tomaat Garnaal: Favoriete adressen

Verschenen in De Standaard Magazine op 23 06 2012. Citaat:

De redactie van De Standaard bundelde 11 kaartklassiekers met bijhorende adressen. Hier haar selectie van tomaat garnaal restaurants:
Aux Armes de Bruxelles (Brussel), Au Vieux Port (Antwerpen), Brasserie Bristol (Knokke-Heist), De Statie (Oostende), Dock's Cafe (Antwerpen), Le Fox (De Panne), Stad Kortrijk (Oostende).

15x luxe zonder kaviaar

Verschenen in De Standaard Magazine op 24 03 2012. Citaat:

"Echte luxe heeft niets te maken met dure ingrediënten, kelners in maatpak of artistieke decoratie. Bruno Vanspauwen maakte een selectie van restaurants waar de luxe te vinden is in de perfecte eenvoud van producten, gerechten en sfeer.
De selectie bestaat uit 14 Belgische restaurants en 1 restaurant in Nederland, De Kromme Watergang te Hoofdplaat."

Au Vieux Port

Verschenen in Goesting Antwerpen op 07 12 2011. Citaat:

"Au Vieux Port is een van die eethuizen waar vele van mijn collega's wild van zijn. Ongelijk hebben ze niet. Het heeft allemaal te maken met de nostalgische bistrosfeer die hier van interieur tot gerechten tot in de perfectie is uitgewerkt. Bovendien werkt hier een chef die zijn klassiekers kent."

Beoordeling Zone03: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Tafelen: Betere bistro met topproducten
Au Vieux Port te Antwerpen

Verschenen in Weekend Knack op 10 10 2011. Citaat:

"Chef-kok is Stijn Haevermans en supervisor is Marc Rigouts. De twee zijn klassiek geschoolde ambachtslui die tradities bewaken. Daarom is Au Vieux Port geliefd bij klassieke eters die houden van eersteklas kaaskroketten, paling in ‘t groen, een sappig stuk vlees dat op de Vapogrill wordt bereid, of een moot tarbot met een perfecte mousselinesaus."

Beoordeling keuken: 8/10. Prijs/kwaliteit geproefde menu: 7/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Au Vieux Port: Intens smakende paling

Verschenen in knackweekend.be op 25 06 2011. Citaat:

"In de oude Antwerpse havenwijk, ’t Eilandje, is restaurant Au Vieux Port een adres waar klassieke gerechten met stijl in ere worden gehouden. Sinds de opening in 2007 staat paling op het repertoire"

Lees het volledige artikel (externe link)

Beste palingrestaurants van Vlaanderen
Selectie Weekend Knack

Verschenen in Weekend Knack op 25 06 2011. Citaat:

De culinaire experts van Weekend Knack gingen op zoek naar de smakelijkste 'paling in groen'.

Lees het volledige artikel (externe link)

Paling Proef Parcours

Verschenen in Weekend Knack op 08 06 2011. Citaat:

"Op zoek naar de smakelijkste paling in het groenste groen deden onze culinaire experts, Pieter Van Doveren en Willem Asaert, een ronde langs de bedevaartplaatsen van palingliefhebbers."

Bezochte Palingrestaurants, met hun waardering van 1 tot 5:
- Au Vieux Port, Antwerpen - waardering: 5
- Het Nieuwe Palinghuis, Antwerpen - waardering: 4
- 't Laurierblad, Berlare - waardering: 4
- Albatros, Erembodgem - waardering: 5
- Victoria, Hoeilaart - waardering: 3
- Siphon, Damme - waardering: 4
- Het Palinghuis, Schoonaarde - waardering: 4
- De Groenendijk, Wintam-Bornem - waardering: 3

Lees het volledige artikel (externe link)

Mes & Vork: Ambachtsman in oude haven.
Restaurant Au Vieux Port te Antwerpen.

Verschenen in DM magazine op 07 05 2011. Citaat:

"De klassieke kok, die het authentieke product centraal stelt, is aan een comeback bezig. Zoals in Au Vieux Port."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

12 Restaurants met topwijnkaarten

Verschenen in De Standaard Magazine op 18 09 2010. Citaat:

De Standaard selecteerde 12 restaurants zonder sterren, zelfs brasserieën en bistro's, waar je toch een topwijnkaart vindt met redelijke prijzen.

Dit restaurant is er één van.

Proefkonijn Agnes Goyvaerts: Zo moet het zijn. Punt.
Au Vieux Port te Antwerpen.

Verschenen in DM magazine op 07 11 2009. Citaat:

"Au Vieux Port werd door Jan Boogaerts ingericht als een echte Franse bistro. (...) De kaart is zeer kort, met klassiekers uit de Belgisch-Franse keuken als steak tartaar, tussenribstuk van Simmentalrund, côte de boeuf met merg, paling in 't groen."

Out for Lunch 2009 / Antwerpen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 17 10 2009. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van
50 zakenlunch-adresjes.

Er werden 12 adresjes in Antwerpen geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Alle 5 Favoriet: Sofie Lemaire

Verschenen in De Standaard Magazine op 05 09 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Sofie Lemaire :
De Reddende Engel (Antwerpen), Au Vieux Port (Antwerpen), Van Tricht (Kaas- en wijnbar) (Berchem), Lam & Yin (Antwerpen), St. John Bread & Wine (Londen, UK)

.

Lees het volledige artikel (externe link)

Al Dente : Waar eet Tomas De Soete ?

Verschenen in DM magazine op 02 05 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Tomas De Soete :
Au Vieux Port (Antwerpen), Burger King (Amsterdam), La Marchigiana (Brussel), Per Bacco (Gent).

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.