Ardent

Alle persartikels over restaurant Ardent

Ardent

Verschenen in Be-Gusto op 16 10 2017. Citaat:

In melk gegaarde rib eye van Duroc varken combineert de chef met warmoes en zoete aardappel. We krijgen zeer sappig vlees met intense smaak en goede korst.

Bij het dessert, alles behalve een dipje want de chef tovert zijn beste gerecht van de avond uit zijn keuken. Een mooi gepresenteerd bord met een heerlijke mousse van chocolade in synergie met verse kersen en een sorbet van kers. Verder nog cilindervormige stukjes chocolade cake en een crumble van chocolade.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Ardent, Antwerpen

Verschenen in elidesc says op 16 01 2016. Citaat:

Een lunch bij restaurant Ardent te Antwerpen? Volgens de recente ervaring van elidesc.com meer dan de moeite waard.

Van de amuses tot het dessert bleef chef Wouter Van Steenwinkel heerlijke gerechten voorschotelen. Ook de wijnkeuzes waren een succes.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Antwerpen Proeft strikt sterrenchefs van 't Zuid

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 02 2014. Citaat:

"Twee sterrenchefs van het Antwerpse Zuid, Olivier De Vinck van Kommilfoo en Dennis Broeckx van L‘Epicerie du Cirque, doen alvast mee aan Antwerpen Proeft. Verder tekenen ook jonge topchefs Seppe Nobels en Wouter Van Steenwinkel present. Beiden verwierven met hun respectievelijke restaurants Graanmarkt 13 en Ardent een vermelding in de GaultMillau. Ook de geprezen Antwerpse sushibar Zaowang en de Kontichse bierbrasserie Zytho zullen aanwezig zijn aan de Waagnatie."

Antwerpen Proeft vindt plaats van 15 tot 18 mei 2014 aan de Waagnatie op het Eilandje.
Meer info: www.antwerpenproeft.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Ardent, Antwerpen
Voor het eerst opgenomen in Gault&Millau

Verschenen in gazetvanzurenborg.be op 21 12 2013. Citaat:

"Het restaurant Ardent op de Dageraadplaats kan sinds kort ook enkele extra pluimen op de hoed steken. Ze werden namelijk opgenomen in de belangrijke culinaire gids Gault&Millau, meer bepaald in de lijst nieuwkomers en dat betekent heel wat voor restaurants."

"Ardent is Frans voor vurig en dit restaurant op de Dageraadplaats ademt dan ook een passie voor lekker eten uit, meer bepaald de klassieke keuken met Franse invloeden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Verslag 'Antwerpen Proeft' wandeling

Verschenen in Be-Gusto op 11 05 2013. Citaat:

"Het was moeilijk om proevertjes over te slaan want stuk voor stuk creëerden de chefs vol passie deze 'creatievelingen'. De nieuwe locatie inspireerde de organisatie duidelijk want er werden enkele gastronomische kleppers binnengehaald!"

Verschenen over 'Antwerpen proeft' op andere blogs:

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Ardent, Antwerpen
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 22 03 2013. Citaat:

Gespot op de website 'Spinelli's Dolce Vita'
Verslag (in het Engels) over de restaurant Ardent te Antwerpen.
Lees het verslag

Vijf nieuwe namen op Antwerpen Proeft

Verschenen in eigen redactie op 21 03 2013. Citaat:

Antwerpen Proeft heeft nieuwe, verse namen bekendgemaakt. Peter Cardoen (L'île d'Anvers), Kristoff Bogaerts (Enfant Terrible 1979), Thomas Verbist ('t Leeuwekopke), Wouter Van Steenwinkel (Ardent) en Davey Adler (Het Oude Raadhuis, Bergen-op-Zoom) hebben hun deelname bevestigd.

Antwerpen Proeft vindt plaats op de evenementensite Waagnatie en loopt van 9 tot 12 mei 2013.
Meer info op www.antwerpenproeft.be

Restaurant Ardent, Antwerpen

Verschenen in Restaurantrecensies van Carla op 06 03 2013. Citaat:

"Ons voorgerecht was dus het gerecht waar ik zo benieuwd naar was. Buikspek/octopus/witte bonen. Een schitterend bord kregen we. Erop gelakt buikspek, witte bonen met knoflook, kort gebakken octopus en toefjes crème van pickles. Op het buikspek ook nog gemarineerde ui (gemarineerd in witte wijnazijn, cayennepeper en selderijzout) en links op het bord wat poeder van het koraal van coquilles. Een fantastisch gerecht! Het buikspek was perfect, geweldig van smaak, de octopus boterzacht en prachtig van structuur. De gemarineerde ui maakt het helemaal af, net zoals de crème van pickles. Prachtig zo’n zuurtje erbij!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Ardent: De Antwerpse Dageraadplaats kleurt culinair!

Verschenen in Be-Gusto op 19 02 2013. Citaat:

"Dit restaurant heeft zijn start niet gemist, het resultaat mag gezien worden. We missen misschien nog een dosis originaliteit en eigenheid. De chef kwam niet aan tafel, hier had hij beter een beetje het voorbeeld van zijn meester Wouter Keersmaekers gevolgd. De jonge bediening straalde stijl en vriendelijkheid uit al verwaterde de professionaliteit naar het einde van de dienst en werd het een beetje stuntelig. Geen upselling voor een dessert. Kleine verbeterpunten eigen aan een opstart maar deze chef is nog lang niet uitverteld en niet onbelangrijk: hier kan je nog genieten van een uitstekende prijs/kwaliteit. Voor ons in ieder geval toekomstmuziek voor een diner-return!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Vier veelbelovende restaurants

Verschenen in knackweekend.be op 10 01 2013. Citaat:

Weekend Knack maakte een selectie van vier nieuwe restaurants die alles in huis hebben om door te groeien tot succesvolle blijvers: Het Vliegend Tapijt (Marke), Ardent (Antwerpen), La Belle (Geel), Bonte B (Brugge).

Lees het volledige artikel (externe link)

Tafelen: Ardent, Antwerpen

Verschenen in Weekend Knack op 02 01 2013. Citaat:

"Eigenaar en chef-kok Wouter Van Steenwinkel is drie maanden terug voorzichtig begonnen met een spijskaart met slechts drie voor- en drie hoofdgerechten. Het repertoire is ondertussen uitgebreid."

Beoordeling keuken: 8/10.
Prijs-kwaliteit geproefde menu: 8,5/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: Ardent

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 15 12 2012. Citaat:

"Wouter Van Steenwinkel werkte de voorbije drie jaar in de keuken van De Schone van Boskoop in Boechout. De stijl die chef Wouter Keersmaekers daar hanteert, heeft duidelijk zijn sporen nagelaten bij Ardent: ususal suspects als beuling, rapen en spitskool duiken ook in de gerechten van Wouter Van Steenwinkel op. Al moet gezegd worden dat het prijsniveau hier heel wat lager ligt. Zo weet de nieuwe zaak heel wat inwoners van Zurenborg te lokken met een lunch van amper 18,5 euro."

Atv Hotspot op bezoek bij Ardent te Antwerpen

Verschenen in atv.be op 15 12 2012. Citaat:

Zoë van Atv bezoekt het nieuwe restaurant Ardent, op de Dageraadplaats te Antwerpen en spreekt met chef-kok en eigenaar Wouter Van Steenwinkel.

Bekijk de reportage op atv.be (van minuut 06:40 tot 11:30)

Ardent, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 13 12 2012. Citaat:

"Wilde bosduif is een van mijn favorieten. Het donkere, compacte vlees moet precies gegaard worden zodat het nog mooi roze en mals is en zijn uitgesproken smaak bewaard blijft. Hier zijn de twee borsten tot in de perfectie gegaard. De chef geeft er krokant gebakken zwezeriken bij, fijngesneden spitskool in twee bereidingen en een mousseline van knolselder. Met de jus van het vlees, opgewerkt met kriekbier, werkt hij het gerecht af. Wouter van Steenwinkel heeft de smakelijke terroirkeuken van zijn laatste leermeester goed in de vingers zitten."

Beoordeling Zone03: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.