La Paix

Alle persartikels over restaurant La Paix

De culinaire hoogtepunten volgens Bruno Vanspauwen: de 10 van 2017

Verschenen in De Standaard Magazine op 09 12 2017. Citaat:

Naar jaarlijkse gewoonte lijst Bruno Vanspauwen tien restaurants op die hem in 2017 aangenaam hebben verrast. Daarbij maakt hij geen onderscheid tussen sterrenzaken, bistro's en foodbars. Als er maar kwaliteit wordt geserveerd tegen een redelijke prijs. Liefst met een dosis creativiteit en bezieling.

De 10 restaurants: Chambre Séparée, Zet'Joe, Tero, Lunapark, Boo Raan, La Paix, De Vijf Seizoenen, U Foodbar, Nona en Troisgros (Frankrijk, www.troisgros.com).

Lees het volledige artikel (externe link)

La Paix, Anderlecht

Verschenen in Be-Gusto op 19 12 2016. Citaat:

Zijn bezoek aan sterrenrestaurant La Paix te Anderlecht werd voor Be-Gusto één van zijn culinaire hoogtepunten van 2016.

Gerecht na gerecht werd hij overdonderd door mooie combinaties met veel diepgang. Chef David Martin brengt een creatieve verfijnde kookstijl met gerechten die verrassen en dat zeker naar meer doet smaken.

Lees het volledige artikel (externe link)

La Paix, Anderlecht

Verschenen in vierbordjes.be op 27 11 2016. Citaat:

David Martin is een èchte kok, een die nieuwsgierig blijft zoeken naar verandering, vernieuwing, verbetering, met een Michelinster als resultaat.

Bruno Vanspauwen 'riskeerde' het verrassingsmenu en werd gerecht na gerecht verbluft door de nauwkeurige dosering van smaken, minimalistische presentatie en precisie in de texturen. Volgens hem mag er gerust een tweede ster bijkomen.

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: La Paix

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 20 06 2015. Citaat:

Voor recensent Jan Scheidtweiler dwingt chef David Martin respect af omdat hij zich blijft heruitvinden en is Brasserie La Paix één van de boeiendste plekken in het Belgische restaurantlandschap.

Naast zijn ode aan Frans-Belgische klassiekers, heeft de chef zich volledig gegooid op nieuwe, gastronomische gerechten: in miso en sake gemarineerde kabeljauw (35 euro), sardines licht gegaard in oude chardonnay-azijn (30 euro) of Gambero Rosso garnalen met een superieure jus van de koppen (39 euro).

Lees het volledige artikel (externe link)

Nespresso Mornings: ontbijten met de zon, wat sterren én koffie

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 15 04 2015. Citaat:

"Nespresso had me namelijk uitgenodigd op de hoogste verdieping van een torengebouw aan de Louizalaan in Brussel. Het restaurant Villa in The Sky was de uitgelezen plek voor een menu uitgewerkt door vijf topchefs. Dit menu werd vergezeld van een wakker wordende zon, zodus een prachtig uitzicht over de hoofdstad en heerlijke koffie van Nespresso. De vijf chefs van dienst waren Roger Van Damme (Het Gebaar*), Filip Claeys (De Jonkman**), Jean Philippe Darcis, Alexandre Dionisio (Villa in The Sky*) en David Martin (La Paix*). Elke chef had een gerecht met een passende koffie gecreëerd."

Lees het volledige artikel (externe link)

Topchefs werken mee aan 18-gangendiner in Bozar Brasserie

Verschenen in standaard.be op 21 05 2014. Citaat:

"Aanleiding van het 18-gangendiner is de voorstelling van de top honderd van beste Europese restaurants, een lijst van Opinionated About Dining (OAD) die is gebaseerd op duizenden recensies van foodbloggers en foodies die reizen om te dineren."

"Vorig jaar stemden de OAD-recensenten In de Wulf van Kobe Desramaults naar de vijfde plek in een lijst die werd aangevoerd door Quique Dacosta, het restaurant van de gelijknamige chef-kok in het Spaanse Dénia."

"Wie benieuwd is naar de kookkunsten van Dacosta kan op maandag 9 juni terecht in de Brusselse Bozar Brasserie."

"Naast Dacosta zullen ook Sergio Herman (The Jane), Gert De Mangeleer (Hertog Jan), David Martin (La Paix en Brasserie Bozar, Brussel), Michael Vrijmoed (Gent), Matthieu Beudaert (La Table d’Amis, Kortrijk), Sang-Hoon Degeimbre (L’Air du Temps, Liernu), Damien Bouchéry (Brussel) en Julien Burlat (Dôme, Antwerpen). Zij worden bijgestaan door hun buitenlandse collega’s Tim Raue (Berlijn) en Esben Holmboe Ban (Maaemo, Oslo)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant La Paix: Culturen verstrengelen in het bord

Verschenen in knackweekend.be op 20 02 2014. Citaat:

"Krokante varkenspoot combineerde de chef met zwarte truffel, zeebaars en vijftien jaar oude aceto balsamico. Daarbij kwam een onvergetelijk kroketjes met varkenspoot. Gelakte makreel was gemarineerd in saikyo miso met parfum van eekhoorntjesbrood en algen en bewerkt met de bunsenbrander. Krokante varkensoren werden geserveerd met Girardeau-oester."

Lees het volledige artikel (externe link)

Finalisten 'Eerste Kok van België 2014'

Verschenen in eigen redactie op 15 08 2013. Citaat:

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert jaarlijks een concours waarbij op zoek wordt gegaan naar de eerste kok van het land. Inmiddels zijn de vijf finalisten bekend. Vincent Denis (chef van restaurant l'Eveil des Sens te Montignie-le-Tilleuil), Kevin Lejeune (sous-chef van restaurant La Paix te Anderlecht), Dany Lombart (chef van restaurant Le Mayence te Charleroi), Pieterjan Rosseel (chef van Pieterjan Rosseel home cooking te Diksmuide) en Glenn Verhasselt (sous-chef van restaurant 't Stoveke te Strombeek-Bever).

De finale van de wedstrijd vindt plaats op maandag 7 oktober 2013 in de hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge.

NorthSeaChefs

Verschenen in eigen redactie op 11 03 2013. Citaat:

Vandaag werd in restaurant De Jonkman te Brugge het project 'NorthSeaChefs' gelanceerd. Vlaams minister-president Kris Peeters zette zijn handtekening onder het 'Charter NorthSeaChefs'. Met dit charter verbinden enkele keukenchefs zich ertoe om te werken met Belgische zeevis of de bijvangst van Belgische aanvoer. Peeters ondersteunt het project met 159.000 euro.

Reeds drie jaar werken chefs Filip Claeys (De Jonkman, Sint-Kruis), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo) en Danny Huyghebaert (Vlaamse Schelpdier en Vis Coöperatie, Nieuwpoort) aan een vernieuwend project om de vangst van vis te verduurzamen. Hun 'NorthSeaChefs' project, onder begeleiding van Eric Storm (Storm Foods, Tienen), geniet de steun van het Europees Visserijfonds, de Vlaamse Gemeenschap en de Provincie West-Vlaanderen. Doel is om ook de minder bekende vissoorten (o.a. Pieterman, Steenbolk, Zeekat, Hondshaai, ...) in de keuken te verwerken en ook voor de meestal 'waardeloze' bijvangst door culinaire toepassingen waarde te creëren.

Volgende chefs hebben zich daarbij al aangesloten: Filip Claeys (De Jonkman, Sint-Kruis), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo), Erwin Deys (Rascasse, Kapellen), Kobe Desramaults (In de Wulf, Dranouter), Jason Blanckaert (J.E.F, Gent), Olly Ceulenaere (Volta, Gent), Pieter Lonneville (Tête Pressée, Brugge), Matthieu Beudaert (Table d'Amis, Kortrijk), Ilse D'Hooge (Libelle), Patrick Spiessens en Robrecht Wissels (Belgocatering, Aalst), Stijn Bauwens (De Kruidenmolen, Klemskerke), San Degeimbre (L'Air du Temps, Liernu), David Martin (La Paix, Anderlecht), Kenny Bernaerts (Sea Grill, Brussel) en Michael Vrijmoed (Vrijmoed, Gent).

10 culinaire topmomenten in 2012

Verschenen in vierbordjes.be op 15 12 2012. Citaat:

Bruno Vanspauwen, culinair recensent van De Standaard, maakte een lijstje van zijn 10 culinaire topmomenten in 2012:
Bovis (Zaventem), Le Coq aux Champs (Soheit-Tilot), Takigawa (Brussel), La Paix (Brussel), De Drie Ridders (Gijverinkhove), Benoit en Bernard Dewitte (Zingem), Stirwen (Brussel), Hertog Jan (Brugge), Glou (Parijs, NL), De Kromme Watergang (Zeeuws-Vlaanderen, NL).

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

La Paix, Anderlecht

Verschenen in CenC Culinair op 25 10 2012. Citaat:

"Wij houden beiden nogal van rundskraai of onglet, maar zoals deze heeft ze nog nooit gesmaakt: lichtjes gegrild maar o zo mals en smaakrijk. Er wordt een bordje met verschillende structuren van raapjes bij geserveerd, enkele frietjes en een heerlijke béarnaisesaus. Met dit vlees bevestigt La Paix zijn faam als uniek vleesrestaurant. De volgende keer moeten we toch eens één van de specialiteiten proeven: rundsvlees dat gedurende minstens 4 weken in eigen koelruimtes gerijpt heeft."

Lees het volledige artikel (externe link)

La Paix
Kunstwerkjes met vlees

Verschenen in nieuwsblad.be op 20 10 2012. Citaat:

"Ik kan niet wachten om dit restaurant te introduceren bij mijn schoonouders, die uit een slagersfamilie komen. Een topadres! Het verdict: hier zijn traditie en vernieuwing letterlijk met elkaar getrouwd."

Bekijk videovoorstelling La Paix.

La Paix, Anderlecht

Verschenen in cuberdon-macaron.be op 05 07 2012. Citaat:

"Maar het is vooral de sfeer die La Paix tot één van mijn favorieten maakt. Het is een brasserie met een ster maar met de sfeer van een café. Je kan er lekker casual een steak met een frisse pint bestellen terwijl je overburen in een chic maatpak uitgebreid aan het genieten zijn van een 4-gangenmenu. Ook over de bediening heb ik niets dan lof. Vlot, stijl en met kennis van zaken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Dinner in the Sky: 4 juni - 1 juli 2012
7 chefs, 4 locaties in Brussel

Verschenen in eigen redactie op 09 05 2012. Citaat:

Zeven Brusselse chefs koken afwisselend hoog in de lucht op vier locaties in Brussel.

7 chefs:
Yves Mattagne (Sea Grill), Lionel Rigolet (Comme Chez Soi), Pascal Devalkeneer (Chalet de la Forêt), Patrick Vandecasserie (La Villa Lorraine), David Martin (La Paix), Giovanni Bruno (Senza Nome) en Luigi Ciciriello (La Truffe Noire).

4 locaties:
Paleizenplein, Atomium, Esplanade van het Jubelpark en Ter Kamerenbos.

Bron: YouTube.com

La Paix
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 12 03 2012. Citaat:

Artikel over La Paix, gespot op de website van 'Qliweb.com':

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Score GaultMillau 2012: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

53 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Boek: De chefs van België.
De smaakmakers van de Belgische keuken.

Verschenen in eigen redactie op 04 11 2011. Citaat:

In De chefs van België maakt u kennis met de meest invloedrijke Belgische chefs van het moment. Meer dan 30 chefs vertellen hier openhartig over hun culinaire ideeën en geven hun visie op de Belgische keuken van vandaag. Alle chefs stellen ook drie signatuurgerechten voor.

In De chefs van België vindt u gerechten van onder meer Peter Goossens, Geert Van Hecke, Kobe Desramaults, Kwinten De Paepe, Lionel Rigolet, Johan Segers, Yves Mattagne, Roger Van Damme, Viki Geunes, Sang-Hoon Degeimbre, David Martin, Bart De Pooter, Thierry Theys, Maxime Collard, Gert De Mangeleer, Filip Claeys en nog vele andere smaakmakers van de Belgische keuken.

De chefs van België
ISBN: 9789020997408, Verkoopprijs: 49,99 EUR
Aantal pagina's: 500
Auteurs: Willem Asaert, Marc Declercq
Meer info: Lannoo.be

David Martin, chef-kok La Paix

Verschenen in Het Laatste Nieuws op 28 10 2011. Citaat:

"De kaart van La Paix bevat een aantrekkelijke mix van klassieke gerechten en gecompliceerde bereidingen, met een accent op vlees. 'Wij gaan over de hele wereld op zoek naar het beste vlees en omringen het product met de grootste zorg. Twee zaken zijn van belang, als het over vlees gaat: de cuisson en de affinage of rijping.'"

Al Dente: Waar eet Roger Van Damme?

Verschenen in DM magazine op 29 01 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Roger Van Damme:
La Paix (Brussel), Samourai (Brussel), De Jachthoorn (Kontich), Lam & Yin (Antwerpen) en Ferrier 30 (Antwerpen).

Roger van Damme is de sterrenkok van Het Gebaar en is wekelijks te zien op het kookkanaal Njam!.

Kalfskop op zijn best!

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 29 01 2011. Citaat:

Hier eet je volgens Sabato Magazine de beste kalfskop:
La Paix (Brussel), De Schone van Boskoop (Boechout), Bistro Novo (Roeselare), Viva M'Boma (Brussel) en Brasserie Latem (Sint-Martens-Latem).

Na La Paix doet David Martin nu ook BOZAR herleven.

Verschenen in DM magazine op 27 11 2010. Citaat:

"Zijn geheim? Een goede brasseire, zegt Martin, is een plek die wat rumoerig is, en waar je voor een correcte prijs producten van topkwaliteit kunt eten, met een goed glas wijn of bier erbij. Omdat het niet alle dagen champagne moet zijn."

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

'BOZAR Brasserie by David Martin' opent op 10 dec 2010.
Paleis voor Schone Kunsten, Brussel.

Verschenen in eigen redactie op 24 10 2010. Citaat:

Vanaf 10 december beschikt het Paleis voor Schone Kunsten opnieuw over een gastronomische brasserie. Aan het hoofd staat David Martin, chef-kok van La Paix in Anderlecht, de enige Belgische brasserie met een Michelinster.

Special Guest: David Martin.
Chef-kok Brasserie La Paix te Brussel.

Verschenen in Flemish Foodies op 19 10 2010. Citaat:

"Een sommelier of maître vind je niet in La Paix, wel 80 caféstoelen, veel kleine bistrotafels tegen elkaar aangeplakt, een lange toog en een open keuken. Over zijn keuken stelt de chef simpel : “Je moet begrijpen wat op je bord ligt”. Producten moet je herkennen, en een knipoog naar de brasserieklassiekers moet bijdragen tot die herkenbaarheid."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Boek: Een week bij La Paix.

Verschenen in eigen redactie op 03 09 2010. Citaat:

Dirk De Prins gaat op zoek naar het hart en de ziel van familierestaurant La Paix in Anderlecht. Hij volgt een week lang het reilen en zeilen voor en achter de schermen van deze brasserie mét een ster."

Meer info: www.boek.be

Eten in la Paix

Verschenen in 20kk.be op 05 08 2010. Citaat:

"La Paix is eigenlijk geen restaurant maar een brasserie. Dat merk je meteen bij het binnenkomen aan de hectische sfeer die er heerst. Met welgeteld 8 centimeters tussen de tweepersoonstafeltjes is het er ook niet bepaald rustig tafelen. De Michelinster zullen ze dan ook vooral voor het eten gekregen hebben, en dat is dan weer goed nieuws. De kaart was redelijk uitgebreid, waardoor ik besloot om mijn selectie te beperken tot de gerechten aangeduid als huisspecialiteit. Nee, geen paling in 't groen, maar werkelijk originele combinaties die je nergens anders kan eten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Brussel

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

  • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
  • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
  • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 15 chef-koks/restaurants in Brussel geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Al Dente: Waar eet Jelle Temmerman?

Verschenen in DM magazine op 10 04 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Jelle Temmerman:
Brasserie La Paix (Anderlecht), Het Land aan de Overkant (Leuven), In 't Spinnekopke (Brussel), In de Patattezak - Pee Klak (Strombeek-Bever), Hof van Cleve (Kruishoutem), Fleur Sur L'Eau (Dendermonde, ondertussen gesloten).

Jelle Temmerman is chef van restaurant d'Hoogeschool in Leuven en won de eerste reeks van 'Mijn restaurant' op VTM.

Belgische topgastronomie in Shanghai.

Verschenen in 6minutes.be op 16 02 2010. Citaat:

"Een tweede concept, is de Belgian Essence restaurant met gastronomisch menu gebracht door jonge Belgische 1 ster Michelin chefs. Om de verscheidenheid van de Belgische gastronomie naar voren te brengen tijdens de wereldtentoonstelling, werd er gekozen voor vertegenwoordigers van de 10 provincies en van Brussel als hoofdstedelijk gewest."

De chefs die aan dit evenement deelnemen zijn:
Vincent Gardinal (Hostellerie Le Prieuré Saint-Gery), Dimitri Marit (Jacques Marit), David Martin (La Paix), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt), Kobe Desramaults (In de Wulf), Jason Blanckaert (C-Jean), Laurent Folmer (Couvert Couvert), Christophe Pauly (Le Coq aux Champs), Tim Meulenaere (De Koopvaardij), Raphael Adam (L’Essentiel), Dimitry Lysens (Magis), Clément Petitjean (Auberge de la Grappe d’Or).

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

AL Dente : Waar eet Jef Geeraerts?

Verschenen in DM magazine op 31 10 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Jef Geeraerts:
Hof Van Cleve (Kruishoutem), De Karmeliet (Brugge), Den Gouden Harynck (Brugge), De Lijsterbes (Berlare), Auberge du Pecheur (Sint-Martens-Latem), La Paix (Anderlecht), Le Baan Thai (Gent), Tanuki (Brugge), Bistro Margaux (Sint-Martens-Bodegem), De Blauwe zalm (Gent).

Score GaultMillau 2010: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Out for Lunch 2009 / Brussel

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 17 10 2009. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van
50 zakenlunch-adresjes.

Er werden 20 adresjes in Brussel geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Restaurant: La Paix

Verschenen in brusselnieuws.be op 03 10 2008. Citaat:

"Wij kozen echter voor enkele specialiteiten die Martin vorig jaar de prijs opleverden. Zo kozen we als voorgerecht voor een warm stukje Baskische zwarte pens in een jasje van toast, in contrast met een koud stukje preskop (16 euro) – een ware delicatesse die weliswaar nogal vet is maar heerlijk wegsmelt in de mond. Een alternatief dat we ook absoluut kunnen aanbevelen is het krokantje met Baskische varkenspoot en mosterd (16 euro). Laat de naam u zeker niet afschrikken; u krijgt geen gehoefde ledematen op uw bord maar iets dat meer weg heeft van een half kroketje. Als hoofdgerecht kozen we voor een eveneens in onbruik geraakte lekkernij: Belgische varkenswangetjes, gestoofd met fijne groentjes, Argan-olie, Colonnata-spek en truffels uit Carpentras (25,50 euro)."

Lees het volledige artikel (externe link)

La Paix wint prijs voor bereiding varkensvlees

Verschenen in brusselnieuws.be op 10 02 2007. Citaat:

"Twee jaar geleden lieten Roland en Jeannine Obiet de zaak over aan hun schoonzoon, de Fransman David Martin. Martin heeft zijn sporen verdiend in verschillende sterrenkeukens en heeft al tal van prestigieuze prijzen op zijn palmares staan. Kenners gingen er dan ook van uit dat hij een gastronomisch restaurant zou openen, maar verrassend genoeg koos hij voor de brasseriekeuken. “Gastronomie ten dienste van de brasseriekeuken,” noemt hij het zelf. En het moet gezegd, hij is erin geslaagd om het niveau van La Paix gevoelig op te trekken, zonder te raken aan de authenticiteit van de zaak."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.