't Vijfde Seizoen

Alle persartikels over restaurant 't Vijfde Seizoen

Topchef Broes Tavernier opent eetwinkel

Verschenen in june.be op 10 01 2018. Citaat:

Achter elk product zit een verhaal dat op de een of andere manier aansluit bij de filosofie van Eetalage.

Broes: "Alles past binnen onze visie, duurzaam, lokaal, gezond, lekker".

De winkel werkt nauw samen met lokale kwekers van vlees, vis en groenten waardoor het telkens een verrassing is welke producten er de volgende week zullen zijn om mee te koken. De charcuterie komt van BRASVAR, waar Angelique Dobbels haar dieren met liefde kweekt. Heidi’s Hoeve uit Pittem zorgt voor de verse eitjes. Ook de hoeveboter wordt gemaakt bij een lokale boer in Dudzele.

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant 't Vijfde Seizoen opent Eetalage

Verschenen in hln.be op 05 12 2017. Citaat:

Op 1 december opent restaurant ’t Vijfde Seizoen in Aalter zijn eigen traiteurzaak: Eetalage. Chef Broes Tavernier en zijn vrouw Lien D’hooge zetten hun souschef Jeroen Poppe in de zaak om alles in goede banen te leiden. Gedaan met traiteureten in de gekende driehoekbakjes: nu kan je ook thuis van culinaire gerechten genieten.

Lees het volledige artikel (externe link)

't Vijfde Seizoen

Verschenen in Weekend Knack op 10 10 2017. Citaat:

Broes presenteert een pure productkeuken, die ook bij ons helemaal in de smaak viel. Eind 2017 opent in het achterliggende pand de traiteurswinkel Eetalage. Ook hier wordt op dezelfde pijlers gewerkt: duurzaam, lokaal, ecologisch en toegankelijk.

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant 't Vijfde Seizoen opent pop-up op Rijvers Festival

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 06 2017. Citaat:

Gastronomisch restaurant 't Vijfde Seizoen verhuist tijdens Rijvers Festival drie dagen van Aalter naar Zomergem.

Reserveren kan via www.rijversfestival.be. De plaatsen zijn beperkt. Rijvers Festival is er op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 augustus.

Lees het volledige artikel (externe link)

't Vijfde Seizoen, Aalter: Koken aan de zijde van Geert Van Hecke

Verschenen in hln.be op 08 05 2017. Citaat:

't Vijfde Seizoen bestaat vijf jaar en vierde dat de voorbije dagen met vijf gastchefs. Gisteren kwam zelfs Geert Van Hecke koken, nu de chef van Zet Joe en vroeger van De Karmeliet. Voor 175 euro kon je onder andere genieten van Belgische kaviaar, risotto en gevuld konijn met foie gras en truffel. "Het is super dat mijn leermeester dit wil doen", zegt Broes. "Ik heb heel graag in zijn keuken gewerkt en ik heb er alles geleerd."

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: 't Vijfde Seizoen, Aalter

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 06 05 2017. Citaat:

Chef Broes Tavernier deelt met zijn vroegere leermeester Geert Van Hecke een voorkeur voor producten vol smaak en gelukkig voor ons zijn ze beiden niet zuinig met ingrediënten.

Als liefhebber van een degelijke productkeuken krijg je hier waar voor je geld.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

’t Vijfde Seizoen, Aalter – Broes Tavernier

Verschenen in Kris Kookt op 08 02 2017. Citaat:

De stijl en visie van Lien en Broes waarmee ze ’t Vijfde Seizoen op de kaart zette werd helemaal duidelijk tijdens deze lunch.

Hier spelen streek en seizoensgebonden producten de hoofdrol in creatief uitdagende gerechten. Deze werden met de juiste swung en professionalisme aan tafel gebracht, telkens voorzien van een lekker bijpassen glas wijn/bier.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Tien restaurants die ook een Michelinster verdienen

Verschenen in knackweekend.be op 04 12 2014. Citaat:

"De Michelingids 2015 hield bij de bekroning van de nieuwe sterrenrestaurants geen rekening met wat er in Vlaanderen bloeit en groeit. Weekend Knack selecteerde tien uitstekende eethuizen die klaar zijn voor een eerste ster."

  • Two Cooks, Zottegem
  • Hotel Damier, Kortrijk
  • 't Korennaer, Nieuwkerken-Waas
  • Restaurant Appelsveer, Appels
  • Bistro du Nord, Antwerpen
  • Fleur de Lin, Zele
  • Markt XI, De Haan
  • Oh Restaurant, Koksijde
  • Schatteman, Hertsberge
  • 't Vijfde Seizoen, Aalter

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

't Vijfde Seizoen kookt op Tomorrowland

Verschenen in nieuwsblad.be op 11 07 2014. Citaat:

"In Boom gaat op 18 juli het dancefestival Tomorrowland van start, maar het zal niet enkel draaien om de muziek. Voor het eerst organiseerde Gault&Millau een culinaire Remix wedstrijd. De culinaire gids vroeg aan jonge chefs om een Belgische klassieker in een eigentijds jasje te steken."

"Uit de vele inzendingen werden vier winnaars getrokken waaronder het gerecht van chef Broes Tavernier van het Aalterse restaurant 't Vijfde Seizoen. Hij koos voor konijn met pruimen, versie Tomorrowland, met miso en aubergine."

Lees het volledige artikel (externe link)

Gault Millau 2014 - Onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 11 11 2013. Citaat:

 

  • Chef van het jaar: Arabelle Meirlaen (Arabelle Meirlaen, Marchin)
  • Jonge Topchef van Vlaanderen: Tim Boury (Boury, Roeselare)
  • Jonge Topchef van Wallonië: Stéphanie Thunus ( Au Gré du Vent, Seneffe)
  • Jonge Topchef van Brussel: Nicolas Scheidt (La Buvette, Brussel)
  • Aziaat van het jaar: Yamato (Brussel)
  • Mooiste terras: La Plage d’Amée (Namen)
  • Sommelier van het jaar: Sepideh Sedaghatnia ('t Zilte, Antwerpen)
  • Beste wijnkaart: Cyrano (Waimes).
  • Brasserie van het jaar: Comptoir de l’Eau Vive (Erpent)
  • Desssert van het jaar: Chalet de la Forêt (Brussel)
  • Gastvrouw van het jaar: Cora Moerman, De Zuidkant (Damme)
  • Beste Italiaan: Da Mimmo (Brussel)
  • Beste groenterestaurant: Table d’Amis (Vlaanderen), L'Air du Temps (Wallonië)
  • Ontdekkingen van het jaar: Maison D (Vlaanderen), Cécila (Brussel) en La Menuiserie (Wallonië).
  • Beste prijs-plezierverhouding: Het Vijfde Seizoen (Vlaanderen), Friture René (Brussel), Le Délice du jour (Wallonie)

De nieuwe GaultMillau gids ligt vanaf woensdag 13 november in de boekhandel en kost 27 euro. De gids bevat 1000 adressen, waarvan niet minder dan 110 nieuwe.

't Vijfde Seizoen
Jong Keukengeweld - Verslag actie Studio Brussel

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2013. Citaat:

Op maandag 30 september streek Studio Brussel neer in Aalter.

't Vijfde Seizoen ontving er luisteraars van Studio Brussel voor een driegangenmenu ter gelegenheid van de lancering van Jong Keukengeweld. Delv!s zorgde voor live muziek.

Bron video: Studio Brussel

Actie Studio Brussel in samenwerking met Jong Keukengeweld: 30 sept - 4 oktober 2013

Verschenen in eigen redactie op 27 09 2013. Citaat:

Van maandag 30 september tot vrijdag 4 oktober bouwt Studio Brussel elke dag één restaurant in Vlaanderen om tot een Studio Brussel-restaurant.

Je kan een tafel winnen door te luisteren naar Studio Brussel en de gelukkigen mogen er 's avonds eten op de kosten van Studio Brussel met bovenop nog een akoestische set van een jonge band.

Weekprogramma Studio Brussel:

  • Maandag 30/09: 't Vijfde Seizoen (Aalter) met Delvis
  • Dinsdag 01/10: Bart De Bondt (Tienen) met Float Fall
  • Woensdag 02/10: Graanmarkt 13 (Antwerpen) met Tout Va Bien
  • Donderdag 03/10: Boury (Roeselare) met Protection Patrol Pinkerton
  • Vrijdag 04/10: Altermezzo (Tongeren) met Horses

Deze actie kadert binnen de promotie van Jong Keukengeweld, waarbij jongeren van 1 oktober tot 15 november 2013 bij 45 jonge chefs in Vlaanderen terecht kunnen voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen! - Website Jong Keukengeweld 2013

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Masterclass: Broes Tavernier & Heikki Verdurme
Kanaal Z: Aflevering 22/12/2012

Verschenen in kanaalz.be op 22 12 2012. Citaat:

Actrice en presentatrice Ianka Fleerackers gaat in de nieuwe tv-reeks Masterclass op Kanaal Z op zoek naar de mens en de ondernemer achter de kok.

Aflevering: Broes Tavernier, chef-kok 't Vijfde Seizoen, en foodfotograaf Heikki Verdurme.

Knack Restaurantgids 2013-2014

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2012. Citaat:

Deze week werd de nieuwe Knack restaurantgids, editie 2013-2014, voorgesteld.

Uitgereikte awards 'Gouden Gardes 2013-2014':

  • Gouden Garde met diamanten voor uitzonderlijke carrière: Bert Meeuwis, Slagmolen
  • Gouden Garde Beste Kok van het Jaar: Olivier Van de Meerssche, Appelsveer
  • Gouden Garde Jong Beloftevol Talent: Broes Tavernier, 't Vijfde Seizoen
  • Gouden Garde Inventieve Kok: Vicky Geunes, 't Zilte
  • Gouden Garde Uitheems Restaurant: Tomoyasu Kamo, Kamo
  • Gouden Garde Vrouwelijke Chef-kok: Viviane Verheyen, Bistro Le Zoute Zoen
  • Gouden Garde Sommelier van het Jaar: Jan Rots, Brasserie Latem

De restaurantgids is vanaf deze week verkrijgbaar in de boekhandel of online via www.mediaclub.be en kost 22,95 euro.

't Vijfde Seizoen blijft scoren

Verschenen in nieuwsblad.be op 20 11 2012. Citaat:

"Vorige week bekroonde de Gault&Millau zijn restaurant nog met een mooie 14 op 20 en ook in de nieuwe Michelingids liegt de tekst er niet om: ‘Misschien weet u de bijtende kou van de winter of de druilerige regen van de herst niet meteen te appreciëren, hier smaakt gelukkig elk jaargetijde even heerlijk. Het gezicht van de kaart wordt bepaald door de tijd van het jaar en de schatten van de streek. Dit Vijfde Seizoen verdient zijn eigen concerto van Vivaldi.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Masterclass: Broes Tavernier & Michel De Coster
Kanaal Z: Afl. 5 - 17/11/2012

Verschenen in kanaalz.be op 17 11 2012. Citaat:

Actrice en presentatrice Ianka Fleerackers gaat in de nieuwe tv-reeks Masterclass op Kanaal Z op zoek naar de mens en de ondernemer achter de kok.

Aflevering 5: Broes Tavernier (chef-kok 't Vijfde Seizoen, Aalter).

’t Vijfde Seizoen maakt entree in stijl

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 11 2012. Citaat:

"Met een 14 op 20 heeft het Aalterse restaurant 't Vijfde Seizoen zijn entree niet gemist in de Gault&Millau. Kok Broes Tavernier wordt in de gids omschreven als 'een chef met potentieel'. Met een 14 op 20 heeft 't Vijfde Seizoen van chef Broes Tavernier en zijn vrouw Lien D'hooge wel een binnenkomer van formaat gescoord. Hun restaurant aan de ­Stationsstraat is nog maar 12 maanden open maar heeft zich duidelijk al op de gastronomische kaart gezet. De beoordeling in de gids eindigt met ‘Hier rijpt een chef met ­potentieel’ en nog meer dan de score is de jonge kok tevreden met die conclusie."

Lees het volledige artikel (externe link)

Masterclass 2012 - Nieuwe editie
Vanaf 20 oktober 2012 op Kanaal Z

Verschenen in eigen redactie op 17 10 2012. Citaat:

Dit weekend start op Kanaal Z de vijfde reeks van Masterclass in een vernieuwde format.

In de nieuwe reeks van 10 afleveringen gaat Ianka Fleerackers op zoek naar de mens en de ondernemer achter de kok. Vijf koks brengen hun verhaal en brengen ook telkens een gast mee. Onder andere interieurarchitect Lieven Musschoot is te gast.

De 5 koks in Masterclass zijn: Laurent en Vincent Folmer (chef-kok Couvert Couvert), Alex Colonna-Cesari (chef-kok Centpourcent), Christer Elfving (succesvolle tv-kok), Vincent Tibau (kok van de Wetstraat), Broes Tavernier (chef-kok 't Vijfde seizoen).

Masterclass loopt van 20 oktober tem. 22 december, telkens in de weekendlus, op Kanaal Z.

't Vijfde Seizoen - Broes Tavernier
Dag in Beeld

Verschenen in humo.be op 01 10 2012.

Hoe ziet een dag van Broes Tavernier, chef-kok 't Vijfde Seizoen, er uit?

Geert Van Hecke: De chef en zijn poulains
Galadiner Weekend Food Awards - 19 nov. 2012

Verschenen in Weekend Knack op 26 09 2012. Citaat:

Tijdens het galadiner waarop de Weekend Food Awards worden uitgereikt, brengen vijf succesvolle jonge koks een ode aan hun mentor, Geert Van Hecke.

Als er één chef bepalend is geweest voor de nieuwe generatie topkoks, dan is het wel de bescheiden Geert Van Hecke van het Brugse driesterrenrestaurant De Karmeliet. Hij bracht zijn poulains respect bij voor het verleden, leerde hen om herkenbaar te koken en met beide voeten op de grond te blijven.

De vijf poulains zijn Angelo Rosseel (La Duree), Stijn Bauwens (De Kruidenmolen), Broes Tavernier ('t Vijfde Seizoen), Frederick Deceuninck (Sel Gris), Maxime Colard (La Table de Maxime).

Uit respect en uit dank voor hun scholing, stelden vijf van zijn discipelen het galadiner samen voor de uitreiking van de Weekend Food Awards. Natuurlijk houdt mentor Geert Van Hecke een oogje in het zeil.

Jong Keukengeweld 2012

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2012. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie.

Van 1 oktober tot 15 november 2012 bieden 39 topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor 45 euro, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Meer info: website Jong keukengeweld

50 favoriete restaurants van de Njam-chefs.
Selectie Oost-Vlaanderen

Verschenen in Feeling.be op 27 08 2012. Citaat:

Waar eten de njam-chefs als ze niet zelf aan het fornuis staan? Hun lijst van lievelingsrestaurants in Vlaanderen en Brussel was lang, de njam-redactie selecteerde er 50 uit.

Hier de selectie voor Oost-Vlaanderen.

’t Vijfde Seizoen in Aalter: culinaire pleisterplaats in loftstijl

Verschenen in standaard.be op 24 08 2012. Citaat:

"De puurheid van ingrediënten staat bij chef Broes Tavernier en zijn echtgenote Lien D’hooge voorop. Deze puurheid heeft binnenhuisarchitect Lieven Musschoot vlekkeloos vertaald naar het interieur."

Lees het volledige artikel (externe link)

't Vijfde Seizoen
Ongedwongen, gezellig en overheerlijk

Verschenen in Steps op 27 05 2012. Citaat:

"Ook bij het hoofdgerecht blijft men ver uit de buurt van een eenvoudig stukje kip: op het bord ontvouwt zich een tableau van hoevekip uit Zottegem, gevuld met een duxelle van verse champignons en bladspinazie, asperges uit Houthulst, kippenlever en kippenoester en handgepelde garnaaltjes."

Lees het volledige artikel (externe link)

't Vijfde Seizoen, Aalter

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 01 02 2012. Citaat:

"Op zijn site bedankt de chef zijn bevriende sommeliers die hem bijstaat, we begrijpen meteen waarom. De witte wijn gaat perfect bij het voorgerecht van makreel op een brunoise van groene appel, komkommer en koriander met chioggiabiet en een lichte currytoets. Fris en smaakvol, net als de hoofdschotel van kalfslende met aardpeer, spruit en variaties van uibereidingen."

Beoordeling Zone09: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Tafelen: Revelatie 2012
't Vijfde Seizoen: actuele, pretentieloze gastronomie

Verschenen in Weekend Knack op 04 01 2012. Citaat:

"De naam ’t Vijfde Seizoen werd gekozen omdat Broes affiniteit voelt met seizoen- en streekgebonden producten. De naam refereert ook aan het eerste kookboek (De Vijf Seizoenen) van de Brugse topchef Geert Van Hecke, de ambachtsman die Broes de kneepjes van het vak leerde. De inrichting is van niemand minder dan superster Lieven Musschoot, die voortborduurde op wat Lien en Broes aangaven."

Beoordeling keuken: 8,5/10. Prijs/kwaliteit geproefde menu: 8,5/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

10 bordjes die bijblijven
Selectie Bruno Vanspauwen 2012

Verschenen in De Standaard Magazine op 17 12 2011. Citaat:

Op een blaadje: de nieuwe restaurants die Bruno Vanspauwen dit jaar verrast en verrukt hebben, door hun originaliteit, hun durf, hun passie, hun kwaliteit, hun prijs en het liefst nog de combinatie van dat alles:
De Vitrine (Gent), Markt XI (De Haan), Les 3 P'tits Bouchons (Mont-sur-Marchienne), Yume (Sint-Pieters-Woluwe), Veranda (Berchem), Neptune (Brussel), De Kristalijn (Genk), Goffin (Sint-Kruis Brugge), 't Poorthuys (Genk), 't Vijfde Seizoen (Aalter).

Aan Tafel: 't Vijfde Seizoen

Verschenen in De Standaard Magazine op 03 12 2011. Citaat:

"De voorliefde van Broes Tavernier voor versmolten smaken en smeuïge texturen komt ook tot uiting in het hoofdgerecht: verrukkelijke Belgische wilde eend met een gedurfd korte cuisson en een saus die even diep smaakt als ze donker is. Daarbij ligt schorseneer in drie verschijningsvormen (natuur, mousse en krokant), grenaille-aardappel en puree van knolselder. Modern gestileerd is de keuken van Tavernier niet, maar des te smakelijker."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

DMuze: The Happy Eater
Agnes Govaert bezoekt 't Vijfde Seizoen, Aalter

Verschenen in DM magazine op 26 11 2011. Citaat:

"Ik kan de inspecteurs van Gault Millau nu al een kandidate voorstellen voor gastvrouw van 2013: Lien D'hooge van het gloednieuwe restaurant 't Vijfde Seizoen."

Broes Tavernier opent 't Vijfde Seizoen

Verschenen in nieuwsblad.be op 08 10 2011. Citaat:

"Vorige week nam de jonge chef afscheid van het fornuis van het Brugse driesterrenrestaurant De Karmeliet waar hij samen met patron Geert Vanhecke drie jaar geleden bistro De Refter opstartte. Nu gaat alle aandacht uit naar de opening van zijn eigen restaurant 't Vijfde Seizoen in de Aalterse Stationsstraat. Tegen 1 november moet alles afgewerkt zijn voor de opening. 'In mijn keuken wil ik terug gaan naar de pure basics, namelijk de terroir', benadrukt Broes Tavernier."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.