Restaurant Zottegem

Zoek een restaurant in Zottegem

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

In de pers: Zottegem

Agnes Govaerts keurt de keuken van C-Jules.
Het Proefkonijn

Verschenen in DM magazine op 08 11 2014. Citaat:
foto restaurant C-Jules

"Ik vind het dapper van jonge mensen, zeker als ze hebben gewerkt in mondaine zaken, om op zo'n plek een restaurant te beginnen dat niet direct toegeeft aan de smaak van de grootste gemene eter."

Over: restaurant C-Jules

Restaurant Het Kraainest wordt Villa Eureka

Verschenen in nieuwsblad.be op 18 06 2014. Citaat:
foto restaurant Villa Eureka

"'We zitten hier in een streek die heel wat te bieden heeft op culinair vlak en daarom wil ik ook werken met seizoensgebonden streekproducten en vergeten groenten', zegt de chef die na zijn opleiding in hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge een opleiding volgde in onder andere De Oosthoek in Knokke, La Bergerie in Namen en Het Hof van Cleve in Kruishoutem. Het culinair genieten in Villa Eureka wordt nog versterkt door de gezellige sfeer. Door de vele vensters van deze charmewoning heeft u van bijna overal zicht op de landelijke omgeving of de idyllische tuin."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Villa Eureka

Two Cooks verhuizen naar nieuwbouw in Paddestraat

Verschenen in nieuwsblad.be op 10 08 2013. Citaat:
foto restaurant Two Cooks

"Two Cooks opent vandaag een nieuw restaurant aan de Paddestraat in Velzeke. Hiermee verlaat het duo het centrum van Zottegem. Gunther Taelman en Olivier Jolie werkten de afgelopen zeven jaar achter de kerk van Zottegem, maar de ruimte voor de gasten was er te eng. Sinds enkele jaren maakte het duo plannen om iets te zoeken met meer plaats."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Two Cooks

Asian Wok Café - Chicken Inn
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 19 06 2013.
foto restaurant Asian Wok Café

Gespot op de website 'Flanders Today'
Verslag (in het Engels) over Asian Wok Café - Chicken Inn te Zottegem.
Lees het verslag

Over: restaurant Asian Wok Café

De Gouden Vork 2012 van Zone09
Brons voor Ma Racine

Verschenen in DM.city Gent op 15 11 2012. Citaat:

Conclusie van de jury:

"Ma Racine is een restaurant met gastronomische allures, waar je veel meer dan waar voor je geld krijgt."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Ma Racine

Volpé, Zottegem

Verschenen in Steps op 26 03 2012. Citaat:
foto restaurant Volpé

"Dat hoofdgerecht bestaat bij mijn disgenoot uit minutieus gekruide plakjes ossenhaas, vergezeld van krokante, op hun geheel gelaten aardappeltjes in de schil en een 'superlekkere' ratatouille van daggroentjes. Ikzelf laat me evengoed de onberispelijke, bleu gebakken tonijn met tijm, verse spinazie en - ditmaal in partijen gesneden - krokante aardappeltjes smaken."

Over: restaurant Volpé

Bistro Alain, Zottegem
De Pure keuken

Verschenen in Steps op 26 03 2012. Citaat:
foto restaurant Bistro Alain

"De hoofdschotel vandaag: lamsragout, klassiek gebracht, maar bijzonder smaakvol, op een bedje van smeuïge aardappelpuree, afgewerkt met gablancheerde groentjes. Het draderige vlees is boterzacht en het gekaramelliseerde korstje errond zorgt in combinatie met de perfecte vleessaus opnieuw voor de gewenste dimensie. Een weinig gecompliceerd gerecht in deze gekunstelde tijden, maar zo hoort een lunch nu eenmaal te zijn."

Over: restaurant Bistro Alain

Nieuws uit de omgeving van Zottegem

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

verschenen in eigen redactie, op 29 09 2014, citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Vorig jaar profiteerden maar liefst 7.000 jongeren van deze smakelijke actie. De campagne loopt van 1 oktober t.e.m 15 november.

Reserveren kan via facebookpagina Jong Keukengeweld

Over: restaurant De Vijf Seizoenen (Brakel)

Restaurant Alexandre: Dineren in de landelijke rust van de Denderstreek

verschenen in knackweekend.be, op 26 06 2014, citaat:

"Wij kozen het Menu Alexandre. Makreel kwam met yoghurtijs, komkommer, hartig schuimpje en scheuten van kikkererwt. Het gerecht was mooi en lekker. Twee stukjes duif en een droog kroketje van de boutjes kwamen met jus van duif en port, morieljes, zomerwortel en krokant gebakken polenta: lekker maar karig en licht gekruid."

Beoordeling keuken: 7/10.
Prijs/kwaliteit geproefde menu: 7/10.

Lees online (externe link)

Over: restaurant Alexandre (Steenhuize-Wijnhuize)

No-nonsense genieten verzameld in derde editie Bistronomie Gids

verschenen in eigen redactie, op 30 03 2014, citaat:

Op 30 maart stelden horecaondernemers Steven Engels en Johannes Denis hun derde editie van Bistronomie Gids voor. Deze editie werd uitgebreid tot een overzicht van 95 bistronomische restaurants in België.

'Bistronomie' is de samentrekking van bistro en gastronomie en speelt in op de hedendaagse wens naar ongedwongen gastronomische plezier.

De gids wordt uitgebracht in het Nederlands en wordt verdeeld door Agora / Borgerhoff en Lambrechts en is te koop via de website bistronomie.be of in de boekhandel voor €12,95.

Over: restaurant Afspanning Oud Munte (Munte)

Nieuws Pizzeria-osteria in vroeger mosselrestaurant Bambi

verschenen in nieuwsblad.be, op 09 10 2013, citaat:

"Het bekende restaurant Bambi in Nederzwalm wordt een Italiaans restaurant. Luciano Premier en Tatiana Putiatina, rasechte Italianen, hebben het voormalige bekende mosselrestaurant omgevormd tot een authentieke pizzeria-osteria."

Lees online (externe link)

Over: restaurant Bambi - 't Hof Van Nederzwalm (Nederzwalm-Hermelgem)

Restaurant Diner Lounge, Erpe-Mere - Videovoorstelling

verschenen in eigen redactie, op 19 05 2012, citaat:

Bron: YouTube.com

Over: restaurant Diner Lounge (Burst)

Onder Den Toren officieel erkend als champagnecaveau

verschenen in nieuwsblad.be, op 09 08 2011, citaat:

"Koen Brackenier is maar wat trots dat zijn Bistro Onder Den Toren door wijngoeroe Etienne Van Steenberghe werd uitverkoren om een caveau te worden. Van Steenberghe werd vorig jaar aangesteld als Belgisch ambassadeur van La Confrérie du Sabre d' Or en één van zijn opdrachten is het openen van erkende caveaus in ons land. Als eerste valt Onder Den Toren die eer te beurt."

Lees online (externe link)

Over: restaurant Bistro Onder Den Toren (Oosterzele)

Hof van Oranje het best toegankelijk

verschenen in nieuwsblad.be, op 03 05 2011, citaat:

"De gemeentebestuur en het OCMW reikt tweejaarlijks de Prijs voor Toegankelijkheid uit. Daarbij wordt een (horeca)zaak beloond die faciliteiten voorziet voor rolstoelpatiënten en gehandicapten. De cheque van 500 euro ging naar restaurant 't Hof Van Oranje, met zijn hellend vlak als inkom, speciaal sanitair, brede gangen en hoge tafels voor rolstoelpatiënten."

Lees online (externe link)

Over: restaurant 't Hof Van Oranje (Balegem)