document.write('');Restaurant Wommelgem | Alle restaurants in Wommelgem en omgeving.

Restaurant Wommelgem

Zoek een restaurant in Wommelgem

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

Nieuws uit de omgeving van Wommelgem

Aan Tafel: Bascule

Verschenen in De Standaard Magazine op 28 02 2015. Citaat:

"De creatieve verfijning van Veranda vind je hier niet. Maar de gulle smaak en kwaliteit die je krijgt voor deze prijzen, is zeldzaam. Voor mij mag Bascule, ook na de heropening van Veranda, blijven bestaan."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Bascule

Mangévie, Merksem: lunchzaakje in ouderlijk huis

Verschenen in gva.be op 24 02 2015. Citaat:
foto restaurant Mangévie

"Ze zijn nog geen twee jaar open, en nu al een vaste waarde in Merksem. Lunchzaak Mangévie in de Eugeen Meeusstraat is een succes. 'Van twee tafels evolueerden we naar een heuse lunchzaak', zegt uitbaatster Evi Backeljau."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Mangévie

Sergio Herman is ambassadeur van Belgische bieren

Verschenen in nieuwsblad.be op 23 02 2015. Citaat:


"Sterrenchef Sergio Herman is maandag door de Academy van Het Biergenootschap der Lage Landen (BGLL) uitgeroepen tot 'Beer & Gastronomy Ambassadeur' van 2015. Herman volgt op de erelijst collega-chef Jeroen Meus op. Herman krijgt die titel omdat hij zicht het voorbije jaar heeft ingezet voor de rol van bier in de gastronomie en hij neemt samen met zijn de team de taak op zich op de speciaalbieren verder te promoten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant The Upper Room Bar, restaurant The Jane

Proefwerk: Bar Chine

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 22 02 2015. Citaat:
foto restaurant Bar Chine

"Gerechtjes delen. De opmars van streetfood. Cocktails. Het zijn maar een paar gastronomische trends van het moment. En kijk, een gloednieuwe zaak in het hippe hart va, Berchem weet die modetrends naadloos samen te brengen. Bovendien is Bar Chine sympathiek én betaalbaar, zodat het niet verwondelijk is dat dit restaurant meteen na opening een publiekslieveling is geworden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Bar Chine

Wout Bru opent brasserie in Schilde

Verschenen in hln.be op 20 02 2015. Citaat:

"De Antwerpse topchef Wout Bru en zijn ex-vrouw Suzy starten niet één, maar twee nieuwe zaken. 'Brasserie Bru by Suzy' opent morgenavond op het Kerkplein in Schilde. De zakenpartners plannen tegelijk de opening van een nieuw gastronomisch restaurant. De chef heeft daarvoor niet Antwerpen, maar wel Gent als locatie gekozen."

"Brasserie Bru by Suzy moet helemaal terug naar de roots gaan, van waar de twee ooit startten: het Franse Eygalières, in de Provence. 'Ik heb genoeg gehad van de overdaad en de sterren', zegt Suzy. 'Ik wil een restaurant waar iedereen kan komen en waar ik ook gezellig met de mensen kan praten. Ik wil weer dat persoonlijk contact.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Brasserie Bru by Suzy

Slager Luc De Laet opent nieuwe zaak in Antwerpse stadsbrouwerij De Koninck

Verschenen in knackweekend.be op 12 02 2015. Citaat:
foto restaurant Bistro De Laet & Van Haver

"Komende zomer biedt de vernieuwde site van brouwerij De Koninck onderdak voor nieuwe culinaire projecten van topslager Luc De Laet, chef Bert-Jan Michielsen, chocolatier Jitsk Heyninck en foodfotograaf Tony Le Duc."

"Luc De Laet is de topslager uit Hove. Vlak naast zijn winkel runt hij al een knusse bistro waar je terecht kan voor lekkere vleesschotels. Binnenkort heeft hij er met zijn slagersatelier een nieuwe zaak bij in Antwerpen. De beschikbare ruimte wordt gedeeld met het duo chef-kok Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens, die er een restaurant met open keuken zullen openen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Bistro De Laet & Van Haver

diMange: Minifoodtruckmarkt aan het Antwerpse Felixpakhuis

Verschenen in knackweekend.be op 12 02 2015. Citaat:
foto restaurant Felix Pakhuis

"Fingerfood, gin-tonics, wijn of champagne, Antwerpenaren die op zondag eens wat anders willen doen dan relaxen in hun luie zetel, kunnen enkele keren per jaar hun week culinair afsluiten met een bezoek aan de overdekte Lichtstraat van het Felixpakhuis, de socioculturele hotspot tegenover het MAS op het Eilandje. Onder de noemer 'DiMange' kunnen foodies de mobiele keukens afschuimen voor eten uit alle windstreken in een gezellig kader."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Felix Pakhuis

Liquid Lounge: Nieuwe bar in Antwerpen

Verschenen in knackweekend.be op 12 02 2015. Citaat:

"Aan de Waalse Kaai opent op 21 februari de nieuwe bar Liquid Lounge. De kleine honger kan er gestild worden met artisanale kroketten."

"Wie graag een snelle hap verorbert bij zijn drankje, kan dagverse, artisanale 'Bubba kroketten' bestellen, de enige snack op het menu. De kaart vermeldt zowel de klassieke garnaal- en kaaskroket, als kroketten met geitenkaas, ham en witloof, zalm en dille, truffel, en zelfs met kreeft."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Liquid Lounge

Kobe Desramaults, Seppe Nobels en EVA introduceren vegetarische kookopleiding

Verschenen in knackweekend.be op 12 02 2015. Citaat:
foto restaurant Graanmarkt 13

"Dat steeds meer mensen ervoor kiezen om regelmatig vegetarisch te eten, is geen nieuw gegeven. Dat bewijst onder andere het grote succes van allerhande acties zoals Dagen Zonder Vlees. Jammer genoeg wordt er in de koksopleidingen weinig tot geen aandacht besteed aan de plantaardige en vegetarische keuken."

"Met 'Vegucation' brengt EVA vzw, in samenwerking met de twee topchefs Kobe Desramaults (In De Wulf) en Seppe Nobels (Graanmarkt 13) daar verandering in. 'Zo zullen toekomstige koks voorbereid zijn op de toenemende vraag naar vegetarische gerechten en kunnen ze meewerken aan de evolutie naar lekkere en gezonde voeding die ook duurzaam is', meent de organisatie."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Graanmarkt 13

Veggie-restaurant Greenway opent op Groenplaats

Verschenen in nieuwsblad.be op 11 02 2015. Citaat:

"Na twee vestigingen in Gent en Leuven zal vegetarisch restaurant Greenway op 18 maart ook een filiaal openen in Antwerpen. Heel toepasselijk: de vestiging zal openen op de Groenplaats, op de plek waar zich vroeger apotheker Rubens bevond."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Greenway