Restaurant Wommelgem

Zoek een restaurant in Wommelgem

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

In de pers: Wommelgem

De Wittekop, Wommelgem

Verschenen in DM.city Antwerpen op 01 02 2012. Citaat:
foto restaurant De Wittekop

"Ik proef van een lichtgebakken snoekbaarsfilet met een canneloni, paddo's (een omstreden paddenstoel) en schuim van parmezaan. Het kunstige bord oogt mooi en belangrijker... het smaakt uitstekend. We wisselen even van bord en zijn het erover eens, in de keuken staat een kok met kennis van zaken en passie voor zijn job."

Beoordeling Zone03: 4 sterren.

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant De Wittekop

Nieuws uit de omgeving van Wommelgem

Aan Tafel: Cielo

verschenen in De Standaard Magazine, op 22 11 2014, citaat:

"Hij heeft het weer voor elkaar gekregen. Telkens opnieuw slaagt horecaondernemer Eddy Roothaert erin om niet alleen een schitterende locatie te vinden voor zijn restaurants (waaronder Umami en Danieli il Divino), maar ze ook te voorzien van een knappe inrichting, goed opgeleid personeel en een keuken die een hoog aantal couverts en een uitgebreide spijskaart aankan."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Over: restaurant Cielo (Antwerpen)

Bier & Bites @ The UpperRoom Bar

verschenen in tales-of-taste.blogspot.be, op 20 11 2014, citaat:

Liefmans Kriek 2005 (Brouwerij Liefmans, Oudenaarde) Makreel, jonge groenten:

"Een heerlijk contrasterende pairing tussen de frisse, licht zure makreel en de oude Liefmans kriek van 2005. Deze kriek is niet mierzoet, maar elegant, fris en uitgesproken van smaak."

Ook verschenen hierover op coolinary.be

Lees online (externe link)

Over: restaurant The Upper Room Bar (Antwerpen)

Sergio Herman wint de Inspiration Award 2014

verschenen in knackweekend.be, op 19 11 2014, citaat:

"Topchef Sergio Herman mag tijdens de 'Concept Restaurant Awards', op 24 november tijdens Horeca Expo (Gent), de Inspiration Award in ontvangst nemen."

"Deze bijzondere prijs gaat naar een innovatief idee, groepering of persoonlijkheid. In 2010 won het trio Bernard Lahousse, Peter Coucquyt en Johan Langenbick, de oprichters van foodpairing.be. In 2012 was Hans Steenbergen de laureaat voor zijn e-zine foodinspiration.be."

Lees online (externe link)

Over: restaurant The Jane (Antwerpen)

Boek: De Keuken van Fatima

verschenen in gva.be, op 16 11 2014, citaat:

"Fatima Marzouki, chef van restaurant El Warda, neemt ons in een nieuw boek mee naar haar eigen keuken thuis. Ook in dit boek ontbreken de tajines (Marokkaanse stoverij) niet, simpelweg omdat velen ernaar vragen. Maar Fatima heeft ook oog voor de zeer simpele gerechtjes die in een handomdraai te maken zijn. Ze bewijst dat ook haar keuken die van een echte huismoeder is, want ze vertrekt af en toe van kliekjes, overschotjes van de dag ervoor."

Boek: De Keuken van Fatima
Prijs: €24,99 - Pagina's: 176.
Uitgeverij: Lannoo

Lees online (externe link)

Over: restaurant El Warda (Antwerpen)

Love Fish, Antwerpen
Liefde voor de vis op 't Eilandje

verschenen in vierbordjes.be, op 15 11 2014, citaat:

"Bij elk gerecht wordt een passend bier aangeraden, helaas niet van het vat: begrijpelijk als je nog niet weet hoeveel debiet je zal draaien. Wijnen per glas komen van de goede wijnhandel De Kok, jammer dat de rode veel te warm bewaard werden. Ik besloot het onder de noemer "kinderziektes" te klasseren. Want dit nieuwe concept vind ik een moedig en doordacht initiatief van een ondernemende kok die niet bij de pakken blijft zitten."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Lees online (externe link)

Over: restaurant Love Fish (Antwerpen)

De Broodkeuken, Antwerpen
Ontbijten tot in de namiddag

verschenen in vierbordjes.be, op 15 11 2014, citaat:

"Voor de lunch zijn er broodjes die afwijken van wat je doorgaans in broodjeszaken krijgt: hotdog met kippenworst, zoetzure groenten, currymayonaise, koriander en krokante rijst, een New York sandwich met gebakken rundsvlees, salade en aioli, een pittabroodje met tijgergarnalen, cocktailsaus en sla of een veggieburger met gesmolten kaas en guacamole. Bestel niet teveel ineens, want de porties zijn genereus."

Lees online (externe link)

Over: restaurant De Broodkeuken (Antwerpen)

Brasserie Món, 't Eilandje - Antwerpen

verschenen in tales-of-taste.blogspot.be, op 14 11 2014, citaat:

"De klassieke carpaccio, hier gebracht van het Limousin rund is rijkelijk voorzien van sla en Parmezaanse kaas, zo hebben we het graag. Eveneens de worst met venkel was super, en ik heb ergens horen zeggen dat die met Jonagold en zwarte pens ook een absoluut aanrader is."

Lees online (externe link)

Over: restaurant Mon (Antwerpen)

Gault Millau 2015 - Onderscheidingen

verschenen in eigen redactie, op 10 11 2014, citaat:

Vandaag werd de gids GaultMillau 2015 aan de pers voorgesteld.

Het grootste nieuws was uiteraard de bekendmaking van de Chef van het jaar, en dat is Filip Claeys van De Jonkman in Brugge. Opvallende stijger is Christophe Hardiquest, chef-kok van restaurant Bon-Bon (Brussel), hij behaalt de zeer begeerde score van 19,5/20. Hij komt daarmee naast Peter Goossens aan de absolute top van de Belgische gastronomie. Hoogste nieuwkomer is The Jane in Antwerpen, het restaurant van Nick Bril en Sergio Herman, dat zijn intrede doet in de gids met een mooie 16/20.

Bron video: vtm

Onderscheidingen GaultMillau 2015:

  • Chef van het jaar: Filip Claeys (De Jonkman, Sint-Kruis Brugge)
  • De Jonge chefs van het jaar: Wallonië: Fabrizzio Chirico (Délice du Jour, Gerpinnes) - Vlaanderen: Michaël Vrijmoed (Vrijmoed, Gent) - Brussel: Damien Bouchery (Bouchéry, Brussel)
  • Ontdekking van het jaar: Vlaanderen: Souvenir (Ieper) - Wallonië: Little Paris (Waterloo) - Brussel: Beaucoup Fish (Brussel)
  • Het beste groenterestaurant: Wallonië: Coq aux champs (Soheit-Tinlot, chef-kok Christophe Pauly) - Vlaanderen: Graanmarkt 13 (Antwerpen, chef-kok Seppe Nobels)
  • Prijs-plezier van het jaar: Vlaanderen: Publiek (Gent) - Brussel: Unico (Elsene), Wallonië: La Part des Anges
  • De wijnkaart van het jaar: Nuance (Duffel)
  • Sommelier van het jaar: César Roman, Comme Chez Soi (Brussel)
  • Gastvrouw van het jaar: Monia Aouini, Auberge de la Grappe d’or (Torgny)
  • Beste ambassadeur van de Italiaanse keuken: Il Trionfo (Knokke)
  • Mooiste terras: La Source (Lanaken)
  • Beste Brasserie: Le Faitout (Baudour)
  • Gastro-bistro van het jaar: Lewis (Hoogstraten)
  • Aziaat van het jaar: L’Orchidée Blanche (Elsene)
  • Dessert van het jaar: Le D’Arville (Wierde)

De gids ligt vanaf woensdag 13 november in de boekhandel en kost 28 euro. Er staan meer dan 1000 adressen in, waarvan niet minder dan 112 nieuwe.

Overzicht: Scores Vlaanderen en Brussel (bron: De Standaard)

Over: restaurant Graanmarkt 13 (Antwerpen)

De Gouden Vork 2014 van DM.city Antwerpen
Goud voor Brouwersvliet 23, Antwerpen

verschenen in demorgen.be, op 06 11 2014, citaat:

"Een champignonvelouté met carpaccio van rauwe champignons, een tartaar van damhert, een vloeibaar sorbetje van yuzu, in de mond te spuiten met een injectiespuit (weer dat Antwerpse trekje), een fazantfiletje met zijn eigen vol-au-vent, damhert en polderhaas, telkens met doordachte en evenwichtige garnituren: in deze keuken wordt niet alleen hard en goed gewerkt, maar ook nagedacht over waar men mee bezig is."

Keuken: 9/10.
Bediening: 8/10.
Comfort: 8/10.

Lees online (externe link)

Over: restaurant Brouwersvliet 23 (Antwerpen)

De Gouden Vork 2014 van DM.city Antwerpen
Brons voor De Bomma, Antwerpen

verschenen in demorgen.be, op 06 11 2014, citaat:

"Kok Ronny en zaalvrouw Sharon runnen een vlot opererend restaurant met een heel eigen, pretentieloze identiteit, waar je voor betaalbare prijzen je buik zeer rond kan eten met volkse comfort food van toen. Dat de zaal op een doordeweekse avond zogoed als vol zit, bewijst dat het concept in de smaak valt."

Keuken: 7/10.
Bediening: 8/10.
Comfort: 7/10.

Lees online (externe link)

Over: restaurant De Bomma (Antwerpen)