Restaurant Wommelgem

Zoek een restaurant in Wommelgem

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

Nieuws uit de omgeving van Wommelgem

'We kregen al twee rode vorkjes in Michelingids'
dEssensi, 's Gravenwezel

verschenen in gva.be, op 26 11 2014, citaat:

"Een restaurant dat heel snel een plek veroverd heeft in de noord-rand van Antwerpen is dEssensi van chef Karl Ave uit 's Gravenwezel. Een maand na de opening kwam er al een inspecteur op bezoek. dEssensi is nog maar een half jaar open en kreeg meteen twee rode vorkjes van Michelin."

Over: restaurant dEssensi ('s Gravenwezel)

Concept Restaurant Awards 2014
Leaders Club Belgium

verschenen in eigen redactie, op 25 11 2014, citaat:

Op maandag 24 november vond in Horeca Expo de finale van de 'Concept Restaurant Awards' plaats. Deze competitie wordt tweejaarlijks georganiseerd door Leaders Club Belgium. Hierbij worden Belgische restaurantconcepten, die innovatief en trendy zijn, bekroond. Belangrijke aandachtspunten bij de evaluatie zijn food, inrichting, marketing en communicatie.

Uit alle ingeschrevenen werden 6 horecaconcepten geselecteerd: Bia Mara (Brussel), De Superette (Gent), Love Fish (Antwerpen), Pistolet Original (Brussel), Poule & Poulette (Antwerpen) en The Ribhouse (Gent). Deze 6 genomineerden presenteerden tijdens de finale hun concept aan een vakjury en het publiek.

Uiteindelijke winnaars werden:

  • Gouden Palm: De Superette, Gent
  • Zilveren Palm: Pistolet Original, Brussel
  • Bronzen Palm: Poule & Poulette, Antwerpen

Tijdens deze gala-avond werd eveneens een Innovation Award uitgereikt aan chef-kok Sergio Herman. Sergio Herman streeft in zijn restaurantprojecten steeds naar een totaalbeleving voor zijn gasten en is een inspiratiebron voor vele andere chefs en restaurateurs.

Over: restaurant The Jane (Antwerpen), restaurant Poule & Poulette (Antwerpen), restaurant Love Fish (Antwerpen)

Aan Tafel: Cielo

verschenen in De Standaard Magazine, op 22 11 2014, citaat:

"Hij heeft het weer voor elkaar gekregen. Telkens opnieuw slaagt horecaondernemer Eddy Roothaert erin om niet alleen een schitterende locatie te vinden voor zijn restaurants (waaronder Umami en Danieli il Divino), maar ze ook te voorzien van een knappe inrichting, goed opgeleid personeel en een keuken die een hoog aantal couverts en een uitgebreide spijskaart aankan."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Over: restaurant Cielo (Antwerpen)

Bier & Bites @ The UpperRoom Bar

verschenen in tales-of-taste.blogspot.be, op 20 11 2014, citaat:

Liefmans Kriek 2005 (Brouwerij Liefmans, Oudenaarde) Makreel, jonge groenten:

"Een heerlijk contrasterende pairing tussen de frisse, licht zure makreel en de oude Liefmans kriek van 2005. Deze kriek is niet mierzoet, maar elegant, fris en uitgesproken van smaak."

Ook verschenen hierover op coolinary.be

Lees online (externe link)

Over: restaurant The Upper Room Bar (Antwerpen)

Boek: De Keuken van Fatima

verschenen in gva.be, op 16 11 2014, citaat:

"Fatima Marzouki, chef van restaurant El Warda, neemt ons in een nieuw boek mee naar haar eigen keuken thuis. Ook in dit boek ontbreken de tajines (Marokkaanse stoverij) niet, simpelweg omdat velen ernaar vragen. Maar Fatima heeft ook oog voor de zeer simpele gerechtjes die in een handomdraai te maken zijn. Ze bewijst dat ook haar keuken die van een echte huismoeder is, want ze vertrekt af en toe van kliekjes, overschotjes van de dag ervoor."

Boek: De Keuken van Fatima
Prijs: €24,99 - Pagina's: 176.
Uitgeverij: Lannoo

Lees online (externe link)

Over: restaurant El Warda (Antwerpen)

De Broodkeuken, Antwerpen
Ontbijten tot in de namiddag

verschenen in vierbordjes.be, op 15 11 2014, citaat:

"Voor de lunch zijn er broodjes die afwijken van wat je doorgaans in broodjeszaken krijgt: hotdog met kippenworst, zoetzure groenten, currymayonaise, koriander en krokante rijst, een New York sandwich met gebakken rundsvlees, salade en aioli, een pittabroodje met tijgergarnalen, cocktailsaus en sla of een veggieburger met gesmolten kaas en guacamole. Bestel niet teveel ineens, want de porties zijn genereus."

Lees online (externe link)

Over: restaurant De Broodkeuken (Antwerpen)

Brasserie Món, 't Eilandje - Antwerpen

verschenen in tales-of-taste.blogspot.be, op 14 11 2014, citaat:

"De klassieke carpaccio, hier gebracht van het Limousin rund is rijkelijk voorzien van sla en Parmezaanse kaas, zo hebben we het graag. Eveneens de worst met venkel was super, en ik heb ergens horen zeggen dat die met Jonagold en zwarte pens ook een absoluut aanrader is."

Lees online (externe link)

Over: restaurant Mon (Antwerpen)

Gault Millau 2015 - Onderscheidingen

verschenen in eigen redactie, op 10 11 2014, citaat:

Vandaag werd de gids GaultMillau 2015 aan de pers voorgesteld.

Het grootste nieuws was uiteraard de bekendmaking van de Chef van het jaar, en dat is Filip Claeys van De Jonkman in Brugge. Opvallende stijger is Christophe Hardiquest, chef-kok van restaurant Bon-Bon (Brussel), hij behaalt de zeer begeerde score van 19,5/20. Hij komt daarmee naast Peter Goossens aan de absolute top van de Belgische gastronomie. Hoogste nieuwkomer is The Jane in Antwerpen, het restaurant van Nick Bril en Sergio Herman, dat zijn intrede doet in de gids met een mooie 16/20.

Bron video: vtm

Onderscheidingen GaultMillau 2015:

  • Chef van het jaar: Filip Claeys (De Jonkman, Sint-Kruis Brugge)
  • De Jonge chefs van het jaar: Wallonië: Fabrizzio Chirico (Délice du Jour, Gerpinnes) - Vlaanderen: Michaël Vrijmoed (Vrijmoed, Gent) - Brussel: Damien Bouchery (Bouchéry, Brussel)
  • Ontdekking van het jaar: Vlaanderen: Souvenir (Ieper) - Wallonië: Little Paris (Waterloo) - Brussel: Beaucoup Fish (Brussel)
  • Het beste groenterestaurant: Wallonië: Coq aux champs (Soheit-Tinlot, chef-kok Christophe Pauly) - Vlaanderen: Graanmarkt 13 (Antwerpen, chef-kok Seppe Nobels)
  • Prijs-plezier van het jaar: Vlaanderen: Publiek (Gent) - Brussel: Unico (Elsene), Wallonië: La Part des Anges
  • De wijnkaart van het jaar: Nuance (Duffel)
  • Sommelier van het jaar: César Roman, Comme Chez Soi (Brussel)
  • Gastvrouw van het jaar: Monia Aouini, Auberge de la Grappe d’or (Torgny)
  • Beste ambassadeur van de Italiaanse keuken: Il Trionfo (Knokke)
  • Mooiste terras: La Source (Lanaken)
  • Beste Brasserie: Le Faitout (Baudour)
  • Gastro-bistro van het jaar: Lewis (Hoogstraten)
  • Aziaat van het jaar: L’Orchidée Blanche (Elsene)
  • Dessert van het jaar: Le D’Arville (Wierde)

De gids ligt vanaf woensdag 13 november in de boekhandel en kost 28 euro. Er staan meer dan 1000 adressen in, waarvan niet minder dan 112 nieuwe.

Overzicht: Scores Vlaanderen en Brussel (bron: De Standaard)

Over: restaurant Graanmarkt 13 (Antwerpen)

De Gouden Vork 2014 van DM.city Antwerpen
Goud voor Brouwersvliet 23, Antwerpen

verschenen in demorgen.be, op 06 11 2014, citaat:

"Een champignonvelouté met carpaccio van rauwe champignons, een tartaar van damhert, een vloeibaar sorbetje van yuzu, in de mond te spuiten met een injectiespuit (weer dat Antwerpse trekje), een fazantfiletje met zijn eigen vol-au-vent, damhert en polderhaas, telkens met doordachte en evenwichtige garnituren: in deze keuken wordt niet alleen hard en goed gewerkt, maar ook nagedacht over waar men mee bezig is."

Keuken: 9/10.
Bediening: 8/10.
Comfort: 8/10.

Lees online (externe link)

Over: restaurant Brouwersvliet 23 (Antwerpen)

De Gouden Vork 2014 van DM.city Antwerpen
Brons voor De Bomma, Antwerpen

verschenen in demorgen.be, op 06 11 2014, citaat:

"Kok Ronny en zaalvrouw Sharon runnen een vlot opererend restaurant met een heel eigen, pretentieloze identiteit, waar je voor betaalbare prijzen je buik zeer rond kan eten met volkse comfort food van toen. Dat de zaal op een doordeweekse avond zogoed als vol zit, bewijst dat het concept in de smaak valt."

Keuken: 7/10.
Bediening: 8/10.
Comfort: 7/10.

Lees online (externe link)

Over: restaurant De Bomma (Antwerpen)