Restaurant Waregem

Zoek een restaurant in Waregem

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

Vers in de pers: Waregem

Tafelen met een Hart voor Kinderen.
1 oktober tot 15 november 2013

verschenen in eigen redactie, op 23 09 2013, citaat:

Van 1 oktober tot 15 november plaatsen heel wat Vlaamse restauranthouders één of meerdere bijzondere menu's op de kaart, ten voordele van Tafelen met een Hart voor Kinderen. Op de kaart kan je de menu's of gerechten herkennen aan een ♡ (rood hartje).

Van elk gerecht met een ♡ gaat een vooraf bepaald bedrag of percentage naar Tafelen met een Hart voor Kinderen.

Met de opbrengst van de actie financiert het Pedagogisch Centrum Wagenschot uit Eke-Nazareth zes klassen van haar beroepsopleiding voor kwetsbare jongeren. De andere helft van de opbrengst gaat naar Plan België, dat de centen investeert in onderwijs en het terugdringen van kinderarbeid in Bolivia. Het loont de moeite want de vorige editie in 2011 bracht 53.933 euro op.

Ambassadeurs van deze actie zijn Koen Wauters en Pascale Platel, ambassadeurs van resp. Plan België en Wagenschot.

PocketResto.be steunt deze actie met een publicitaire campagne.

over: restaurant Berto

Het Lekkere Westen
Van 15 september tot 15 december 2013

verschenen in eigen redactie, op 13 09 2013, citaat:

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Van 15 september tot 15 december 2013 kan je bovendien in het restaurant van de chefs proeven van 'Het Lekkere Westen'.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

over: restaurant Postelein

Agnes Goyvaerts bezoekt Escabeche Tapas de Luxe
DMuze: The Happy Eater

verschenen in DM magazine, op 04 05 2013, citaat:
foto restaurant Escabeche Tapas De Luxe

"Je hebt zo van die zaken waar je meteen voelt dat het goed zit, en dit is er zo een. Het decor in zwart en rood, en de kleurige mozaiek aan de toog, wit gesteven linnen, gepoetste glazen, vriendelijke bediening en een chef die rustig en toegewijd de bordjes klaarmaakt."

over: restaurant Escabeche Tapas De Luxe

Bistro Le P'tit Coeur neemt je mee naar Parijs

verschenen in nieuwsblad.be, op 08 01 2013, citaat:
foto restaurant Le p'tit Coeur

"In de Gentseweg 558 in Sint-Eloois-Vijve opent vrijdag Le P'tit Coeur. Het project staat op naam van Ladislas Leys, afkomstig uit Oost-Vlaanderen en neergestreken in Waregem. Leys en medezaakvoerster Muriel Ravelingien noemen hun zaak een 'Parijse bistro'."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Le p'tit Coeur

Restaurant Moeder Jeanne, Waregem
Familiaal karakter

verschenen in Steps, op 30 01 2012, citaat:
foto restaurant Moeder Jeanne

"'We zorgen voor veel variatie in onze regelmatig aangepaste menu's, die meedansen op de golf van de seizoenen. In de wild periode scoren die gerechten erg sterk, terwijl we doorheen het jaar ook met onze viscreaties heel wat mensen weten te bekoren.' De vijftiende verjaardag van Moeder Jeanne wordt gevierd met een heerlijk champagnemenu. De champagne zit verwerkt in zo goed als iedere gang van het menu."

over: restaurant Moeder Jeanne

Bistro Celto
Knus restaurant in Waregem

verschenen in knackweekend.be, op 20 01 2012, citaat:
foto restaurant Bistro Celto

"De inrichting van Celto valt te omschrijven als hedendaags rustiek. De drempel is laag: wie komt voor één gerechtje wordt niet met de nek aangekeken. De menukaart is klassiek georiënteerd. Bereidingen met kreeft zijn de specialiteit van het huis."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Bistro Celto

Nieuws uit de omgeving van Waregem

Peter Goossens ereburger van Kruishoutem

verschenen in nieuwsblad.be, op 16 09 2014, citaat:

"Peter Goossens mag zich sinds vandaag naast topchef ook ereburger van Kruishoutem noemen. Het gemeentebestuur gaf Goossens de titel als blijk van erkenning en waardering voor zijn werk in het prestigieus gastronomisch restaurant Hof van Cleve in de Riemegemstraat in Kruishoutem."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Hof Van Cleve (Kruishoutem)

Lekker Uit in brasserie Track 75 te Harelbeke

verschenen in UiT in regio Kortrijk, op 09 09 2014, citaat:

"Als hoofdgerecht kiezen we twee echte brasserieklassieker: bouillabaisse en steak tartaar. De visschotel was op zijn minst royaal te noemen, met mooie stukken witte vis, zalm en schaal- en schelpdieren in een smaakvol soepje. De tartaar was pittig gekruid en vergezeld door verse frietjes en fris slaatje. Chef Rebecca kent haar klassiekers."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Track 75 (Harelbeke)

Restaurant Bord' Eau, Herelbeke
Videovoorstelling

verschenen in eigen redactie, op 05 08 2014, citaat:

Bron: YouTube.com

over: restaurant Bord'eau (Harelbeke)

Jeunes Restaurateurs d'Europe - JRE België
Voorstelling nieuwe gids 2014-2015.

verschenen in eigen redactie, op 25 03 2014, citaat:

Op 24 maart 2014 werd in Hotel Bloom te Brussel de nieuwe gids Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) België 2014-2015 voorgesteld. De gids is verkrijgbaar bij de JRE-leden.

Er zijn 4 nieuwe leden:

  • Marcus, chef-kok Gilles Joye (Deerlijk)
  • Fleur de Sel, chef-kok Alex Verhoeven (Kasterlee)
  • Grand Cabaret, chef-kok Vincent Florizoone (Nieuwpoort)
  • Onder De Toren, chef-kok Sam Van Houcke (Hansbeke)

Nieuw aan de gids dit jaar, is dat er foto's van gerechten van de leden geïntegreerd werden. De recepten van deze gerechten zijn terug te vinden op de website van JRE.

2014 wordt bovendien een feestjaar voor JRE. De Jeunes Restaurateurs d’Europe bestaan dit jaar 40 jaar, de Belgische afdeling 25 jaar.
Tal van acties/events staan op de agenda: verjaardagsmenu 'Special Menu 25 years' (16 juni - 16 september 2014), JRE Cooking Cup met de zoektocht naar 'Jeune Cuisinier de l'année' van de hotelscholen (najaar 2014), jamsessie 'Art of Cooking 25 years' (2 juni 2014), ...

over: restaurant Marcus (Deerlijk)

De Karper scoort in Gault&Millau

verschenen in nieuwsblad.be, op 13 11 2013, citaat:

"Restaurant De Karper aan de Machelse Leieboorden heeft goed gescoord bij Gault&Millau. Voor hun eerste notering in de gastronomische gids kregen zijn 13 punten op 20. (...) De nieuwe chef, voorheen aan de slag in Auberge du Pêcheur, kiest voor een hedendaagse keuken die hij goed onder de knie heeft. Dat blijkt als we proeven van flan van gerookte paling die een fijne zuurheid meekrijgt van radijs en gemarineerde komkommer."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant De Karper (Zulte)

Tafelen met een Hart voor Kinderen.
1 oktober tot 15 november 2013

verschenen in eigen redactie, op 23 09 2013, citaat:

Van 1 oktober tot 15 november plaatsen heel wat Vlaamse restauranthouders één of meerdere bijzondere menu's op de kaart, ten voordele van Tafelen met een Hart voor Kinderen. Op de kaart kan je de menu's of gerechten herkennen aan een ♡ (rood hartje).

Van elk gerecht met een ♡ gaat een vooraf bepaald bedrag of percentage naar Tafelen met een Hart voor Kinderen.

Met de opbrengst van de actie financiert het Pedagogisch Centrum Wagenschot uit Eke-Nazareth zes klassen van haar beroepsopleiding voor kwetsbare jongeren. De andere helft van de opbrengst gaat naar Plan België, dat de centen investeert in onderwijs en het terugdringen van kinderarbeid in Bolivia. Het loont de moeite want de vorige editie in 2011 bracht 53.933 euro op.

Ambassadeurs van deze actie zijn Koen Wauters en Pascale Platel, ambassadeurs van resp. Plan België en Wagenschot.

PocketResto.be steunt deze actie met een publicitaire campagne.

over: restaurant Plein 25 (Elsegem), restaurant Gasthof De Zwaan (Wannegem-Lede), restaurant Tanderus (Nokere)

't Smoefelhuys, Deerlijk
Videovoorstelling

verschenen in eigen redactie, op 06 08 2013, citaat:

Bron: YouTube.com

over: eetcafé 't Smoefelhuys (Deerlijk)