Restaurant Waregem

Zoek een restaurant in Waregem

In de pers: Waregem

Het Lekkere Westen
Van 15 september tot 15 december 2013

Verschenen in eigen redactie op 13 09 2013.

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Van 15 september tot 15 december 2013 kan je bovendien in het restaurant van de chefs proeven van 'Het Lekkere Westen'.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Agnes Goyvaerts bezoekt Escabeche Tapas de Luxe
DMuze: The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 04 05 2013. Citaat:
foto restaurant Escabeche Tapas De Luxe

"Je hebt zo van die zaken waar je meteen voelt dat het goed zit, en dit is er zo een. Het decor in zwart en rood, en de kleurige mozaiek aan de toog, wit gesteven linnen, gepoetste glazen, vriendelijke bediening en een chef die rustig en toegewijd de bordjes klaarmaakt."

Over: restaurant Escabeche Tapas De Luxe

Nieuwe leden voor Orde van de 33 Meesterkoks

Verschenen in focus-wtv.tv op 20 11 2012. Citaat:

"Stefaan Couttenye van ‘t Hommelhof in Watou en Stefaan Billiau van restaurant De Oosthoek in Knokke-Heist zijn in de Orde van de 33 Meesterkoks van België opgenomen. Voor je een kans maakt als meester-kok moet je eerst je sporen verdienen als Compagnon de La Toque Blanche. Zelfs voor Chef David Bertolozzi van restaurant Berto uit Waregem is het nog even wachten. Gisteren haalde hij zijn eerste Michelinster. 'We zijn al 7 jaar bezig en we krijgen nu pas een ster. Ik ben nu Toque Blanche hopelijk word ik een meesterkok', zegt hij."

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Restaurant Berto krijgt eerste Michelinster

Verschenen in nieuwsblad.be op 20 11 2012. Citaat:
foto restaurant Berto

"Restaurant Berto heeft gisteren zijn eerste Michelinster binnengehaald. 'Een erkenning voor vele jaren van hard werk', zegt een gelukkige Berto. Zeven jaar geleden opende hij met zijn vrouw An Kint het restaurant in Waregem. (...) 'We hebben het eindelijk gehaald', zegt An. 'Ook al zijn we ze over twee jaar weer kwijt, we hebben ze toch gehad. We zijn letterlijk van niets naar een ster gegaan en dat pakt niemand ons nog af', besluit Berto."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Berto

Nieuws uit de omgeving van Waregem

De Hermelijn, in het pittoreske dorpje Wannegem-Lede

Verschenen in eigen redactie op 01 04 2015.
foto restaurant De Hermelijn

Wie houdt van idyllisch tafelen moet beslist halt houden bij De Hermelijn, een gezellig restaurant in een dromerige setting. Wie hier binnenstapt, lijkt even terug te gaan in de tijd, want dit pand ademt authenticiteit.

Op mooie dagen is het er genieten op het terras of in de tuin, met een wijds zicht op het achterland.

Lees het volledige artikel

Over: restaurant De Hermelijn

Lekker UiT in 't Moreelsgoed, Tiegem

Verschenen in UiT in Zuidwest op 11 02 2015. Citaat:
foto restaurant 't Moreelsgoed

"En het wordt nog beter met het hoofdgerecht: dry aged black Angusrund met een crème van gegrilde witte kool, peterseliewortel, gebrande pijpajuin, savooikool, crème van hazelnootjes en Thaise bearnaise. Het zeer smakelijke gerijpte vlees wordt ondersteund door een brede waaier aan smaken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant 't Moreelsgoed

Peter Goossens en Gert De Mangeleer bij Beste Chefs ter wereld

Verschenen in standaard.be op 31 01 2015. Citaat:
foto restaurant Hertog Jan

"Het Franse culinaire magazine Le Chef publiceerde een lijst met de 100 beste Chefs ter wereld. De Belgen Peter Goossens (van het Hof van Cleve) en Gert De Mangeleer (van Hertog Jan) staan in de top vijftig. In de top 10 staan vijf Franse chefs."

Overzicht 100 Beste Chefs - Magazine Le Chef

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Lekker Uit in brasserie Track 75 te Harelbeke

Verschenen in UiT in Zuidwest op 09 09 2014. Citaat:
foto restaurant Track 75

"Als hoofdgerecht kiezen we twee echte brasserieklassieker: bouillabaisse en steak tartaar. De visschotel was op zijn minst royaal te noemen, met mooie stukken witte vis, zalm en schaal- en schelpdieren in een smaakvol soepje. De tartaar was pittig gekruid en vergezeld door verse frietjes en fris slaatje. Chef Rebecca kent haar klassiekers."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Track 75

Restaurant Bord' Eau, Herelbeke
Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 05 08 2014.

Bron: YouTube.com

Over: restaurant Bord'eau

Jeunes Restaurateurs d'Europe - JRE België
Voorstelling nieuwe gids 2014-2015.

Verschenen in eigen redactie op 25 03 2014.

Op 24 maart 2014 werd in Hotel Bloom te Brussel de nieuwe gids Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) België 2014-2015 voorgesteld. De gids is verkrijgbaar bij de JRE-leden.

Er zijn 4 nieuwe leden:

  • Marcus, chef-kok Gilles Joye (Deerlijk)
  • Fleur de Sel, chef-kok Alex Verhoeven (Kasterlee)
  • Grand Cabaret, chef-kok Vincent Florizoone (Nieuwpoort)
  • Onder De Toren, chef-kok Sam Van Houcke (Hansbeke)

Nieuw aan de gids dit jaar, is dat er foto's van gerechten van de leden geïntegreerd werden. De recepten van deze gerechten zijn terug te vinden op de website van JRE.

2014 wordt bovendien een feestjaar voor JRE. De Jeunes Restaurateurs d’Europe bestaan dit jaar 40 jaar, de Belgische afdeling 25 jaar.
Tal van acties/events staan op de agenda: verjaardagsmenu 'Special Menu 25 years' (16 juni - 16 september 2014), JRE Cooking Cup met de zoektocht naar 'Jeune Cuisinier de l'année' van de hotelscholen (najaar 2014), jamsessie 'Art of Cooking 25 years' (2 juni 2014), ...

Bekijk: restaurants uit dit artikel

't Smoefelhuys, Deerlijk
Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 06 08 2013.

Bron: YouTube.com

Over: eetcafé 't Smoefelhuys

Agnes Goyvaerts bezoekt Plein 25
DMuze: The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 25 05 2013. Citaat:
foto restaurant Plein 25

"De hoofdgerechten gaan op dezelfde lijn verder: smakelijk, duidelijk van hier, voor gezonde eetlust maar bereid met lichte hand. (...) Moet dat meer zijn? Neen. Dit is het goede eten op de goede plaats, passend bij de mensen die het maken."

Over: restaurant Plein 25

Al Dente: Waar eet Els Pynoo?

Verschenen in DM magazine op 01 09 2012. Citaat:
foto restaurant Gasthof De Zwaan

De favoriete adressen van Els Pynoo:
Gasthof De Zwaan (Wannegem-Lede), Le Grillon (Oostende), Bakkerij Soens (Bellegemstraat 61, Zwevegem).

Els Pynoo is tekstschrijver en zangeres van Vive La Fête.

Over: restaurant Gasthof De Zwaan

Brasserie Oud Gemeentehuis reeds 5 jaar met Christophe

Verschenen in nieuwsblad.be op 08 08 2012. Citaat:
foto restaurant Oud Gemeentehuis

"Café, tea-room én restaurant is een ruim gemaakte keuze maar logisch in dit gebouw van deze dorpskern. Een uitgebreide kaart met snack, kindergerechtjes en een brede waaier van Vlaamse klassiekers tonen de veelzijdigheid."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Oud Gemeentehuis

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.