Restaurant Waregem

Zoek een restaurant in Waregem

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

Vers in de pers: Waregem

Tafelen met een Hart voor Kinderen.
1 oktober tot 15 november 2013

verschenen in eigen redactie, op 23 09 2013, citaat:

Van 1 oktober tot 15 november plaatsen heel wat Vlaamse restauranthouders één of meerdere bijzondere menu's op de kaart, ten voordele van Tafelen met een Hart voor Kinderen. Op de kaart kan je de menu's of gerechten herkennen aan een ♡ (rood hartje).

Van elk gerecht met een ♡ gaat een vooraf bepaald bedrag of percentage naar Tafelen met een Hart voor Kinderen.

Met de opbrengst van de actie financiert het Pedagogisch Centrum Wagenschot uit Eke-Nazareth zes klassen van haar beroepsopleiding voor kwetsbare jongeren. De andere helft van de opbrengst gaat naar Plan België, dat de centen investeert in onderwijs en het terugdringen van kinderarbeid in Bolivia. Ambassadeurs van deze actie zijn Koen Wauters en Pascale Platel, ambassadeurs van resp. Plan België en Wagenschot. Het loont de moeite want de vorige editie in 2011 bracht 53.933 euro op.

PocketResto.be steunt deze actie met een publicitaire campagne.

over: restaurant Berto

Het Lekkere Westen
Van 15 september tot 15 december 2013

verschenen in eigen redactie, op 13 09 2013, citaat:

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Van 15 september tot 15 december 2013 kan je bovendien in het restaurant van de chefs proeven van 'Het Lekkere Westen'.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

over: restaurant Postelein

Agnes Goyvaerts bezoekt Escabeche Tapas de Luxe
DMuze: The Happy Eater

verschenen in dm magazine, op 04 05 2013, citaat:
foto restaurant Escabeche Tapas De Luxe

"Je hebt zo van die zaken waar je meteen voelt dat het goed zit, en dit is er zo een. Het decor in zwart en rood, en de kleurige mozaiek aan de toog, wit gesteven linnen, gepoetste glazen, vriendelijke bediening en een chef die rustig en toegewijd de bordjes klaarmaakt."

over: restaurant Escabeche Tapas De Luxe

Bistro Le P'tit Coeur neemt je mee naar Parijs

verschenen in nieuwsblad.be, op 08 01 2013, citaat:
foto restaurant Le p'tit Coeur

"In de Gentseweg 558 in Sint-Eloois-Vijve opent vrijdag Le P'tit Coeur. Het project staat op naam van Ladislas Leys, afkomstig uit Oost-Vlaanderen en neergestreken in Waregem. Leys en medezaakvoerster Muriel Ravelingien noemen hun zaak een 'Parijse bistro'."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Le p'tit Coeur

Perfecte zakenlunch in Bistro De Santo

verschenen in Brugse vertellementjes, op 10 04 2012, citaat:
foto restaurant Bistro Desanto

"Op de kaart vind je klassiekers zoals garnaalkroketjes, gebakken roggevleugel, steak, … . Heerlijk is alvast de karnemelkstampers met gepocheerd ei. Ze serveren ook wat meer inventieve gerechten, zoals hoppescheuten, waar ze dan met seizoensgebonden producten werken. Over de middag is er ook een lunch, prima om te combineren met een vergadering aan tafel. Het interieur is heel stijlvol, de bediening professioneel."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Bistro Desanto

Restaurant Moeder Jeanne, Waregem
Familiaal karakter

verschenen in Steps, op 30 01 2012, citaat:
foto restaurant Moeder Jeanne

"'We zorgen voor veel variatie in onze regelmatig aangepaste menu's, die meedansen op de golf van de seizoenen. In de wild periode scoren die gerechten erg sterk, terwijl we doorheen het jaar ook met onze viscreaties heel wat mensen weten te bekoren.' De vijftiende verjaardag van Moeder Jeanne wordt gevierd met een heerlijk champagnemenu. De champagne zit verwerkt in zo goed als iedere gang van het menu."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Moeder Jeanne

Bistro Celto
Knus restaurant in Waregem

verschenen in knackweekend.be, op 20 01 2012, citaat:
foto restaurant Bistro Celto

"De inrichting van Celto valt te omschrijven als hedendaags rustiek. De drempel is laag: wie komt voor één gerechtje wordt niet met de nek aangekeken. De menukaart is klassiek georiënteerd. Bereidingen met kreeft zijn de specialiteit van het huis."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Bistro Celto

Nieuws uit de omgeving van Waregem

Hof van Cleve en De Karmeliet bij 100 beste restaurants ter wereld

verschenen in nieuwsblad.be, op 11 04 2014, citaat:

"Het magazine Elite Traveler heeft zijn top honderd van beste restaurants ter wereld bekendgemaakt. Daar zitten twee Belgische restaurants bij: het Hof van Cleve Van Peter Goossens en De Karmeliet van Geert Vanhecke."

"Hof van Cleve behaalde de 19de plaats en wordt door de redacteurs van het magazine geroemd om zijn 'enthousiaste recepten' en 'fijne gastronomie'. De Karmeliet staat op plaats 71 en wordt geprezen om zijn 'mix van klassieke Franse keuken met lokale tradities'."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Hof Van Cleve (Kruishoutem)

Jeunes Restaurateurs d'Europe - JRE België
Voorstelling nieuwe gids 2014-2015.

verschenen in eigen redactie, op 25 03 2014, citaat:

Op 24 maart 2014 werd in Hotel Bloom te Brussel de nieuwe gids Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) België 2014-2015 voorgesteld. De gids is verkrijgbaar bij de JRE-leden.

Er zijn 4 nieuwe leden:

  • Marcus, chef-kok Gilles Joye (Deerlijk)
  • Fleur de Sel, chef-kok Alex Verhoeven (Kasterlee)
  • Grand Cabaret, chef-kok Vincent Florizoone (Nieuwpoort)
  • Onder De Toren, chef-kok Sam Van Houcke (Hansbeke)

Nieuw aan de gids dit jaar, is dat er foto's van gerechten van de leden geïntegreerd werden. De recepten van deze gerechten zijn terug te vinden op de website van JRE.

2014 wordt bovendien een feestjaar voor JRE. De Jeunes Restaurateurs d’Europe bestaan dit jaar 40 jaar, de Belgische afdeling 25 jaar.
Tal van acties/events staan op de agenda: verjaardagsmenu 'Special Menu 25 years' (16 juni - 16 september 2014), JRE Cooking Cup met de zoektocht naar 'Jeune Cuisinier de l'année' van de hotelscholen (najaar 2014), jamsessie 'Art of Cooking 25 years' (2 juni 2014), ...

over: restaurant Marcus (Deerlijk)

Alweer nieuwe uitbater voor Den Britt

verschenen in nieuwsblad.be, op 16 01 2014, citaat:

"Steve Joos uit Kortrijk is het nieuwe gezicht van eetcafé Den Britt in de Kortrijksesteenweg in Harelbeke. Steve werkt al twintig jaar in de horeca, onder meer in restaurant De Hoop in Waregem, maar met Den Britt heeft hij voor het eerst zijn eigen zaak."

Opening voorzien op 01 februari.

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Bord'eau (Harelbeke)

De Karper scoort in Gault&Millau

verschenen in nieuwsblad.be, op 13 11 2013, citaat:

"Restaurant De Karper aan de Machelse Leieboorden heeft goed gescoord bij Gault&Millau. Voor hun eerste notering in de gastronomische gids kregen zijn 13 punten op 20. (...) De nieuwe chef, voorheen aan de slag in Auberge du Pêcheur, kiest voor een hedendaagse keuken die hij goed onder de knie heeft. Dat blijkt als we proeven van flan van gerookte paling die een fijne zuurheid meekrijgt van radijs en gemarineerde komkommer."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant De Karper (Zulte)

Tafelen met een Hart voor Kinderen.
1 oktober tot 15 november 2013

verschenen in eigen redactie, op 23 09 2013, citaat:

Van 1 oktober tot 15 november plaatsen heel wat Vlaamse restauranthouders één of meerdere bijzondere menu's op de kaart, ten voordele van Tafelen met een Hart voor Kinderen. Op de kaart kan je de menu's of gerechten herkennen aan een ♡ (rood hartje).

Van elk gerecht met een ♡ gaat een vooraf bepaald bedrag of percentage naar Tafelen met een Hart voor Kinderen.

Met de opbrengst van de actie financiert het Pedagogisch Centrum Wagenschot uit Eke-Nazareth zes klassen van haar beroepsopleiding voor kwetsbare jongeren. De andere helft van de opbrengst gaat naar Plan België, dat de centen investeert in onderwijs en het terugdringen van kinderarbeid in Bolivia. Het loont de moeite want de vorige editie in 2011 bracht 53.933 euro op.

Ambassadeurs van deze actie zijn Koen Wauters en Pascale Platel, ambassadeurs van resp. Plan België en Wagenschot.

PocketResto.be steunt deze actie met een publicitaire campagne.

over: restaurant Plein 25 (Elsegem), restaurant Gasthof De Zwaan (Wannegem-Lede), restaurant Tanderus (Nokere)

't Smoefelhuys, Deerlijk
Videovoorstelling

verschenen in eigen redactie, op 06 08 2013, citaat:

Bron: YouTube.com

over: eetcafé 't Smoefelhuys (Deerlijk)

't Moreelsgoed

verschenen in eigen redactie, op 14 04 2013, citaat:

In dit prachtig Klein Kasteel van Tiegem met fraaie eind 18de-eeuwse toren keert men een beetje terug in de tijd. Het gastronomisch restaurant is ondergebracht in de kasteelzaal van de voormalige Moreelswoning.

Chef-kok Tom Loosveldt serveert een beperkte kaart met verse kwaliteitsproducten. Er is een vier- en vijfgangenmenu. Tijdens de week kan men er 's middags terecht voor een verzorgde zakenlunch.Voor feesten (zittend tot 100 personen en staand tot 250 personen) doet de ruimte dienst als sfeervolle receptie- en feestlocatie. Bij mooi weer kan men buiten op het terras lunchen of dineren met zicht op de prachtige tuin met speelweide voor de kinderen.

over: restaurant 't Moreelsgoed (Tiegem)