Restaurant Waregem

Zoek een restaurant in Waregem

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

In de pers: Waregem

Het Lekkere Westen
Van 15 september tot 15 december 2013

Verschenen in eigen redactie op 13 09 2013.

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Van 15 september tot 15 december 2013 kan je bovendien in het restaurant van de chefs proeven van 'Het Lekkere Westen'.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

Over: restaurant Postelein

Agnes Goyvaerts bezoekt Escabeche Tapas de Luxe
DMuze: The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 04 05 2013. Citaat:
foto restaurant Escabeche Tapas De Luxe

"Je hebt zo van die zaken waar je meteen voelt dat het goed zit, en dit is er zo een. Het decor in zwart en rood, en de kleurige mozaiek aan de toog, wit gesteven linnen, gepoetste glazen, vriendelijke bediening en een chef die rustig en toegewijd de bordjes klaarmaakt."

Over: restaurant Escabeche Tapas De Luxe

Bistro Le P'tit Coeur neemt je mee naar Parijs

Verschenen in nieuwsblad.be op 08 01 2013. Citaat:
foto restaurant Le p'tit Coeur

"In de Gentseweg 558 in Sint-Eloois-Vijve opent vrijdag Le P'tit Coeur. Het project staat op naam van Ladislas Leys, afkomstig uit Oost-Vlaanderen en neergestreken in Waregem. Leys en medezaakvoerster Muriel Ravelingien noemen hun zaak een 'Parijse bistro'."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Le p'tit Coeur

Nieuwe leden voor Orde van de 33 Meesterkoks

Verschenen in focus-wtv.tv op 20 11 2012. Citaat:

"Stefaan Couttenye van ‘t Hommelhof in Watou en Stefaan Billiau van restaurant De Oosthoek in Knokke-Heist zijn in de Orde van de 33 Meesterkoks van België opgenomen. Voor je een kans maakt als meester-kok moet je eerst je sporen verdienen als Compagnon de La Toque Blanche. Zelfs voor Chef David Bertolozzi van restaurant Berto uit Waregem is het nog even wachten. Gisteren haalde hij zijn eerste Michelinster. 'We zijn al 7 jaar bezig en we krijgen nu pas een ster. Ik ben nu Toque Blanche hopelijk word ik een meesterkok', zegt hij."

Over: restaurant Berto

Nieuws uit de omgeving van Waregem

Voorstelling Michelingids 2015

verschenen in eigen redactie, op 24 11 2014, citaat:

Op de Horecabeurs te Gent werd vandaag de nieuwe Michelingids 2015 voorgesteld. In totaal telt de nieuwe Michelingids 137 sterrenrestaurants.

Restaurants Hof Van Cleve, De Karmeliet en Hertog Jan blijven de lijst aanvoeren met 3 sterren. Ook bij de 2 sterren restaurants zijn er geen verschuivingen. Tien Belgische restaurants (vier in Wallonië, drie in Brussel en drie in Vlaanderen) krijgen voor het eerst een Michelin ster.

Opvallend is dat twee zaken die jarenlang fier de stempel van Bib Gourmand droegen, nu een ster krijgen toegewezen dankzij de vooruitgang die ze hebben geboekt. Philippe Meyers (Braine-l’Alleud) en Les Pieds dans le Plat (Marenne) zijn restaurants waar de klassieke keuken met vakmanschap onder handen wordt genomen. Men krijgt hier lekker eten voor een prijs-kwaliteitverhouding die gewoonweg fantastisch is. Ook de rijke brasseriekeuken van Héliport Brasserie (Luik) en de eigentijdse smaakvariaties van Aux petits oignons (Jodoigne/Geldenaken) laten hun gasten genereus genieten.

In Brussel vindt men restaurants die op dezelfde lijn zitten. Zo is Le Pigeon Noir (Ukkel) een prachtvoorbeeld van hoe heerlijk traditionele bereidingen kunnen zijn. Hun bourgondische keuken wordt zonder pretentie bereid en levert fantastische smaken op. Le Monde est Petit (Etterbeek) mengt dan weer lokale lekkernijen met producten uit verre windstreken, Da Mimmo (Sint-Lambrechts-Woluwe) bewijst nog maar eens hoe lekker de pure Italiaanse keuken is.

Hét langverwachte culinaire event van het jaar 2014 was uiteraard de opening van The Jane(Antwerpen), de imposante kapel die chefs Sergio Herman en Nick Bril hebben omgetoverd tot een trendy hotspot. Zij lossen de verwachtingen in met hun weldoordachte, lichte gerechten die een sensationele smaakharmonie opleveren. Die vindt u ook in Gent, een stad die op gastronomisch vlak maar blijft groeien. Nieuw aan de Gentse sterrenhemel is Publiek. Met Olly Ceulenaere staat er een bekende chef in de keuken, maar de echte vedetten zijn de producten. Een (h)eerlijke keuken voor fantastische prijzen! Iets verderop, in Lochristi, biedt D’Oude Pastorie dan weer lichte creaties doorspekt met fantastische, herkenbare smaken.

De nieuwe sterrenrestaurants op een rij:

  • The Jane, Antwerpen
  • Da Mimmo, Brussel
  • Le Monde est Petit, Brussel
  • Publiek, Gent
  • Philippe Meyers, Braîne-l'Alleud
  • Le Pigeon Noir, Ukkel
  • D'Oude Pastorie, Lochristi
  • Aux Petits Oignons, Jodoigne
  • Héliport Brasserie, Luik
  • Les Pieds dans le Plat, Merenne

Over: restaurant Hof Van Cleve (Kruishoutem)

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

verschenen in eigen redactie, op 29 09 2014, citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Vorig jaar profiteerden maar liefst 7.000 jongeren van deze smakelijke actie. De campagne loopt van 1 oktober t.e.m 15 november.

Reserveren kan via facebookpagina Jong Keukengeweld

Over: restaurant De Karper (Zulte)

Lekker Uit in brasserie Track 75 te Harelbeke

verschenen in UiT in regio Kortrijk, op 09 09 2014, citaat:

"Als hoofdgerecht kiezen we twee echte brasserieklassieker: bouillabaisse en steak tartaar. De visschotel was op zijn minst royaal te noemen, met mooie stukken witte vis, zalm en schaal- en schelpdieren in een smaakvol soepje. De tartaar was pittig gekruid en vergezeld door verse frietjes en fris slaatje. Chef Rebecca kent haar klassiekers."

Lees online (externe link)

Over: restaurant Track 75 (Harelbeke)

Restaurant Bord' Eau, Herelbeke
Videovoorstelling

verschenen in eigen redactie, op 05 08 2014, citaat:

Bron: YouTube.com

Over: restaurant Bord'eau (Harelbeke)

Jeunes Restaurateurs d'Europe - JRE België
Voorstelling nieuwe gids 2014-2015.

verschenen in eigen redactie, op 25 03 2014, citaat:

Op 24 maart 2014 werd in Hotel Bloom te Brussel de nieuwe gids Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) België 2014-2015 voorgesteld. De gids is verkrijgbaar bij de JRE-leden.

Er zijn 4 nieuwe leden:

  • Marcus, chef-kok Gilles Joye (Deerlijk)
  • Fleur de Sel, chef-kok Alex Verhoeven (Kasterlee)
  • Grand Cabaret, chef-kok Vincent Florizoone (Nieuwpoort)
  • Onder De Toren, chef-kok Sam Van Houcke (Hansbeke)

Nieuw aan de gids dit jaar, is dat er foto's van gerechten van de leden geïntegreerd werden. De recepten van deze gerechten zijn terug te vinden op de website van JRE.

2014 wordt bovendien een feestjaar voor JRE. De Jeunes Restaurateurs d’Europe bestaan dit jaar 40 jaar, de Belgische afdeling 25 jaar.
Tal van acties/events staan op de agenda: verjaardagsmenu 'Special Menu 25 years' (16 juni - 16 september 2014), JRE Cooking Cup met de zoektocht naar 'Jeune Cuisinier de l'année' van de hotelscholen (najaar 2014), jamsessie 'Art of Cooking 25 years' (2 juni 2014), ...

Over: restaurant Marcus (Deerlijk)