Restaurant Tongeren

Zoek een restaurant in Tongeren

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

In de pers: Tongeren

10 jaar Magis!

Verschenen in eigen redactie op 16 10 2014.
foto restaurant Magis

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 november 2014 organiseert sterrenrestaurant Magis een uniek 10-gangen diner (menu excl. drank : 100€ pp.) om hun 10 jarig bestaan te vieren.

Reserveren via de website of telefonisch op 012/743464.

Over: restaurant Magis

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014.

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Vorig jaar profiteerden maar liefst 7.000 jongeren van deze smakelijke actie. De campagne loopt van 1 oktober t.e.m 15 november.

Reserveren kan via facebookpagina Jong Keukengeweld

Over: restaurant Altermezzo

Aan Tafel: Bistro Bis

Verschenen in De Standaard Magazine op 27 09 2014. Citaat:
foto restaurant Bistro Bis by Magis

"Bistro Bis heeft de juiste keuze gemaakt geen doorslagje van Magis te worden, maar een eigen concept en culinaire stijl neer te zetten: ruw en rock-'n-roll, maar ook gedreven en bezield."

"Dit is een keuken met pit, beet, punch en crunch, en daar hou ik wel van."

Prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Bistro Bis by Magis

De Mijlpaal, top in Tongeren

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 07 07 2014. Citaat:
foto restaurant De Mijlpaal

"De volgende rondes waren stuk voor stuk lekkernijen met oerdegelijke producten. Wat dacht je van Kreeft, wortel structuren, ijs van kardemom en een crème van bergamot? Of een kanjer van een Sint-Jakobsnoot met rivierpaling, rode biet en zwarte truffel? De ombervis met aardpeer, inktvis en een saus van cider en curry viel vooral op door de heerlijke saus met curry! Wat een smaakbom! Dit werd gevolgd door een super zacht gegaard melklam, asperges, een flan van zachte look, piperade en een cannelloni pasta met lamsschouder."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant De Mijlpaal

No-nonsense genieten verzameld in derde editie Bistronomie Gids

Verschenen in eigen redactie op 30 03 2014.

Op 30 maart stelden horecaondernemers Steven Engels en Johannes Denis hun derde editie van Bistronomie Gids voor. Deze editie werd uitgebreid tot een overzicht van 95 bistronomische restaurants in België.

'Bistronomie' is de samentrekking van bistro en gastronomie en speelt in op de hedendaagse wens naar ongedwongen gastronomische plezier.

De gids wordt uitgebracht in het Nederlands en wordt verdeeld door Agora / Borgerhoff en Lambrechts en is te koop via de website bistronomie.be of in de boekhandel voor €12,95.

Over: restaurant Altermezzo, restaurant Bistro Bis by Magis

Tafelen: Le 54, Tongeren
Sterk met zijn tweeën

Verschenen in Weekend Knack op 22 08 2013. Citaat:
foto restaurant Le 54

"Om alles met zijn tweeën tot een goed einde te brengen, serveren Alain en Ilse voor de lunch slechts een minimenu (voor- en hoofdgerecht en koffie) voor de democratische prijs van 21 euro. ’s Avonds kan men à la carte eten, behalve in het weekend, dan wordt er uitsluitend een avondmenu opgediend (drie gangen 35 euro, vier gangen 43 euro, vijf gangen 51 euro). De klanten accepteren deze beperkingen omdat zij weten dat zij beloond worden in de vorm van een bonus, die zij terugvinden op de rekening. Zo is het mogelijk om lekker en verzorgd te tafelen in een gerieflijke omgeving en dat alles tegen een verteerbare prijs."

Beoordeling keuken: 7/10
Prijs/kwaliteit geproefde menu: 8/10

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Le 54

Nieuwe namen op 'Limburg Proeft'

Verschenen in eigen redactie op 09 02 2013.

'Limburg Proeft' heeft enkele nieuwe namen bekend gemaakt die zullen deelnemen aan het evenement: restaurant Magis (Tongeren), restaurant Taratata (Hasselt), Herestraat 2 (Sint-Truiden), Le 54 (Tongeren), De Weijers Hoven (Hoeselt). Ook Lucie en Jimmy (Tongeren) en Ristorante Undici - Daniël en Rinaldo (Tongeren), bekend van het Vtm-programma 'Mijn Restaurant' hebben toegezegd.

Restaurants La Botte (Genk), De Slagmolen (Opglabbeek), Vous Lé Vous (Wimmertingen), Il Fiore (Maasmechelen) en chocoladehuis Boon (Hasselt) hadden eerder al toegezegd.

'Limburg Proeft' loopt van 7 to 9 juni 2013 te Hasselt.

Meer info: website Limburg Proeft

Over: restaurant Magis, restaurant Le 54, restaurant Lucie & Jimmy

Weer een sterrenrestaurant dat een bistro opent.
Bistro Bis by Magis, Tongeren

Verschenen in vierbordjes.be op 23 12 2012. Citaat:

"Nu is het de beurt aan het restaurant Magis in Tongeren, bekroond met 1 Michelinster. (...) Sinds kort kan je in datzelfde gebouw nu ook terecht in een 'no nonsense bistro', zoals ze het zelf omschrijven."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Magis, restaurant Bistro Bis by Magis

GaultMillau 2013 - Tongeren
Reportage TV Limburg

Verschenen in tvl.be op 21 11 2012. Citaat:

Reportage over de restaurants in Tongeren die vermeld staan in de GaultMillau 2013:

  • Magis: 17/20
  • De Mijlpaal: 15/20
  • Altermezzo: nieuwkomer in GaultMillau met 13/20

Bron: TV Limburg

Over: restaurant De Mijlpaal, restaurant Magis, restaurant Altermezzo

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012.

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Over: restaurant De Mijlpaal, restaurant Magis

H. Stas-Dejong, Tongeren
Mosseltempel

Verschenen in Weekend Knack op 16 08 2012. Citaat:

"Moeder Marie-Louise, bij de mosselliefhebbers gekend als Mia, heeft de mossels bijna een halve eeuw gekookt en opgeschud. Enkele jaren terug liet zij haar plaats aan kleindochter Annemarie. Ook zij kent het juiste moment om de mosselen met de juiste beweging om te scheppen. Om snel en zonder kwaliteitsverlies te kunnen werken, ontwierp en produceerde de firma Rubens speciaal voor H. Stas-Dejong een uniek mosselfornuis."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Frituur H Stas - Dejong

Limburg - De lekkerste adressen

Verschenen in Weekend Knack op 15 08 2012. Citaat:

Limburg is niet alleen dé fruitgaard van ons land. Je kunt er ook smullen van heel wat streekgerechten, zoals de Maaslandse bereiding van paling met kip, kersensoep uit Sint-Truiden, Maaseiker knapkoeken en uiteraard de vele vlaaien.

Pieter van Doveren zocht twaalf lekkere adressen uit:

  • Laagdrempelige stadsbrasserie: De Goei Goesting (Hasselt)
  • Mosseltempel: H. Stas-Dejong (Tongeren)
  • Actuele gastronomie: Figaro (Hasselt)
  • Gastronomie: Vous lé Vous (Hasselt - Wimmertingen), Innesto (Houthalen)
  • Trendy: De Kristalijn (Genk)
  • Vaste waarde: De Mijlpaal (Tongeren)
  • Domein Bokrijk: 't Poorthuys (Genk)
  • Nieuwkomer: Danny Vanderhoven (Rekem - Lanaken)
  • Lekkere winkels: Banketbakker Cools (Hasselt), Glacier La Ferme de la Vallée (Rendeux), Beenhouwerij Paul Beckers (Hamelstraat 37, Sint-Truiden), Le Comptoir de Véronique Denis (Tongeren).

Over: restaurant De Mijlpaal, restaurant Frituur H Stas - Dejong

Bon Appétit: Museum Kaffee, Tongeren
Culinaire Turkse schatten

Verschenen in Steps op 29 04 2012. Citaat:

"Aanleunend bij het Gallo-Romeins Museum in Tongeren vind je het Museum Kaffee. Deze moderne en sfeervolle brasserie is een perfecte locatie voor een drankje met vrienden of een gezellig etentje. Daarbij kan je nu profiteren van Turkse invloeden."

Over: restaurant Museum Kaffee