Restaurant Stekene

Zoek een restaurant in Stekene

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

Vers in de pers: Stekene

No-nonsense genieten verzameld in derde editie Bistronomie Gids

verschenen in eigen redactie, op 30 03 2014, citaat:
foto restaurant l'Apétit

Op 30 maart stelden horecaondernemers Steven Engels en Johannes Denis hun derde editie van Bistronomie Gids voor. Deze editie werd uitgebreid tot een overzicht van 95 bistronomische restaurants in België.

'Bistronomie' is de samentrekking van bistro en gastronomie en speelt in op de hedendaagse wens naar ongedwongen gastronomische plezier.

De gids wordt uitgebracht in het Nederlands en wordt verdeeld door Agora / Borgerhoff en Lambrechts en is te koop via de website bistronomie.be of in de boekhandel voor €12,95.

over: restaurant l'Apétit

Interview met Jean Roggeman, Restaurant De Boshoeve te Stekene

verschenen in Steps, op 10 01 2012, citaat:

Wat voor type chef ben jij?

"Qua stijl ben ik een klassieke chef die heel graag met wild werkt. Veel mensen weten dat en komen er speciaal voor langs. Het is sinds jaar en dag mijn favoriet seizoen, omdat je er heel veel kanten mee uit kan. Ook vergeten groenten staan bij mij hoog aangeschreven."

over: restaurant De Boshoeve

Interview met Franky Valckx, restaurant Pinot Gris te Stekene

verschenen in Steps, op 02 12 2011, citaat:
foto restaurant Pinot Gris

Welke moderne technieken hanteer je in je keuken?

"Alles. We werken met Röner, een Thermomix en een Pacojet. Als ik moet kiezen, gaat mijn voorkeur uit naar de Pacojet. Om ijs à la minute af te draaien, zoals we in Pinot Gris doen, bestaat er niets praktischer."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Pinot Gris

Nieuws uit de omgeving van Stekene

10 mooiste terrassen om te dineren

verschenen in knackweekend.be, op 16 05 2014, citaat:

In aanloop naar de komende lente- en zomerperiode heeft Knackweekend een lijst samengesteld van de 10 mooiste terrassen:
Tiecelijn (Lokeren), Altermezzo (Tongeren), Aen De Kerck van Melveren (Sint-Truiden), Auberge du Pecheur (Deurle), Restaurant Figaro (Hasselt), Gasthof Halifax (Deinze), ’t Notarishuys (Diksmuide), De Pastorie (Lichtaart), De Plezanten Hof (Hamme) en Restaurant-hostellerie Vivendum (Dilsen-Stokkem).

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Tiecelijn (Lokeren)

Restaurant ’t Korennaer zet het Waasland op de (menu)kaart. Gesprek met chef-kok Edwin Van Goethem.

verschenen in eigen redactie, op 22 04 2014, citaat:

Na zeventien jaar onophoudelijk investeren is ’t Korennaer uitgegroeid van lokaal dorpsrestaurant tot culinair uithangbord.

Op 48-jarige leeftijd heeft chef en eigenaar Edwin Van Goethem nog niets verloren van het jeugdig enthousiasme waarmee hij op zestienjarige leeftijd naar de hotelschool in Koksijde trok. Hoewel hij zijn culinaire dromen naar eigen zeggen grotendeels heeft waargemaakt, is zijn visie er nog steeds op gericht om eigen creaties kritisch te benaderen en blijvend vorm te geven aan zijn gastronomische identiteit. Het resultaat wordt al drie jaar op rij beloond met een score van 16/20 in de GaultMillau gids.

Polderaardappelen en scharreleieren afkomstig van een boerderij om de hoek. Hoppescheuten van een paar kilometer verderop. Het zijn ingrediënten die de gerechten van Edwin typeren. Als echte Waasland boy wordt zijn keuken gedefinieerd door lokaal gekweekte producten. 'Zo kan ik garanderen dat ingrediënten dezelfde dag dat ze geoogst zijn al op het bord belanden', verzekert hij.

Niet enkel verse groenten en fruit komen uit de spreekwoordelijke achtertuin. Met een vinger aan de pols van het culinaire Waasland, maakt deze chef dankbaar gebruik van een divers aanbod ambachtelijke streekproducten. Mosterd De Kroon zorgt voor extra pit als begeleiding bij gerijpt Galloway rund. De aroma’s van artisanale likeuren van dorpsstokerij Verhofstede vind je terug in huisgemaakt ijs en patisserie.

'Zoals elke moderne chef haal ik mijn inspiratie uit alle windstreken. Zo werk ik graag met Japanse en Mediterraanse smaakmakers. Op voorwaarde dat ze ondersteunend werken en andere ingrediënten zoals schaaldieren of groenten meer op de voorgrond brengen.'

Koken is geen eenrichtingsverkeer voor Edwin Van Goethem. Hij geniet zichtbaar van de interactie met zijn gasten. De open keuken speelt hierbij een centrale rol. Maar de openheid van geest gaat verder. In 't Korennaer krijg je zonder morren het recept van die lekkere saus of bereidingstips voor dat delicaat stukje vis. Geïnteresseerden kunnen een van de maandelijkse kooklessen volgen en op de website van het restaurant vind je regelmatig nieuwe recepten. 'Gastronomie is een totaalervaring die niet ophoudt bij de deur van het restaurant. Ik droom van een delicatessenwinkel waar we producten rechtstreeks kunnen aanbieden', aldus Edwin.

Dat gastronomie een totaalbeleving is, bewijst ook het interieur van ’t Korennaer. Recente investeringen hadden niet enkel oog voor esthetiek, maar ook aandacht voor de akoestiek. Strategisch geplaatste gordijnen, absorberende wandbekleding en de lederen bedekking op het zitmeubilair, dragen bij tot een comfortabele omgeving waar het storend effect van omgevingsgeluid tot een minimum is herleid. 'Nu we met de inrichting de puntjes op de i hebben gezet, ligt onze focus meer dan ooit op perfectionering en verfijning in de keuken', benadrukt de glunderende chef.

over: restaurant 't Korennaer (Nieuwkerken-Waas)

Portobelfino, Sint-Niklaas

verschenen in DM.city Antwerpen, op 03 04 2014, citaat:

"We sluiten af met een nagerecht uit het menu, voor mijn partner een klassieke crème brûlée, ik neem genoegen met rijstpap. Deze zoete afsluiters geven een mooi beeld van dit restaurant: een huiselijk restaurant met vriendelijke bediening, toegankelijk voor de doorsnee restaurantbezoeker."

Beoordeling DM.city Antwerpen: 3 sterren.

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Portobelfino (Sint-Niklaas)

Brasserie Roosenberg begint aan tweede leven

verschenen in nieuwsblad.be, op 10 01 2014, citaat:

"Bruno De Wilde heeft samen met zijn vrouw Wendy Blancquaert brasserie Roosenberg gekocht. Hij is al 22 jaar de gastheer in de stijlvolle horecazaak vlakbij de E17. (...) Bruno en Wendy kondigen een aantal nieuwigheden aan onder de noemer Roosenberg Second Life."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Roosenberg (Waasmunster)

Le Cirque, Belsele

verschenen in DM.city Antwerpen, op 11 12 2013, citaat:

"Na een correcte wachttijd krijgen we als hoofdgerecht, filet van wilde eend, met in zoutkorst gepofte knolselder, enoki champignons, pommes rissolées en afzonderlijk een potje met een stoverij van de eendenbil met wortel en boterraapjes met een espuma van aardappel. Wauh! Zowel de bereiding van de eend en garnituren krijgen voor ons een 'tien'."

Beoordeling Zone03: 4 sterren.

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Le Cirque (Belsele)

Loungebar op Moervaart
Drijvend terras aan 't Keyserhof

verschenen in nieuwsblad.be, op 25 07 2013, citaat:

"De Ca-Va ligt deze zomer aangemeerd voor de deuren en het terras van restaurant 't Keysers­hof. 'Het idee is vrij onverwacht gekomen. Op de Moervaart drijft al ruim tien jaar een ponton dat gebruikt wordt bij het onderhoud', legt Van Genechten uit. 'Ik vond het jammer dat het er werkloos bij lag en bedacht dat ik er een drijvend terras van kon maken dat mooi bij mijn bestaande restaurant met vast terras 't Keysershof zou passen.'"

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Keysershof (Sinaai-Waas)

Park & Laan in Sint-Niklaas

verschenen in beetgraag.be, op 17 01 2013, citaat:

"In de eetzaal brandt er een groot haardvuur met daarboven roosters. Het rauwe vlees wordt de zaal in gedragen op plateaus en gebakken boven het haardvuur! Heel leuk! Ons vlees was perfect saignant en kwam met huis gesneden en gebakken frietjes, mayonnaise, béarnaisesaus en salade. Die smaak van dat vlees, oh boy, wat een smaakexplosie! Superlekker was dat! De frietjes waren ook heel lekker en een groot pluspunt omdat ze zelf gemaakt waren, net als de huisbereide béarnaisesaus."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Park En Laan (Sint-Niklaas)

Nieuwe bistro op Grote Markt
't Goe Gevoel te Sint-Niklaas

verschenen in nieuwsblad.be, op 17 01 2013, citaat:

"Karolien De Brant heeft op de Grote Markt van Sint-Niklaas Bistro 't Goe Gevoel geopend. Tot voor kort was daar De Mart gevestigd. De Brant levert speciale inspanningen voor gehandicapte klanten. (...) Iedereen is er welkom. 'Zowel de modale klant als personen met een beperking', beklemtoont De Brant."

"Behalve een gevarieerd gamma bieren wordt in Bistro 't Goe Gevoel ook aan lekkere schotels gedacht. 'We zijn de enige horecazaak die een Sizzling Steak op het menu staan heeft. Dat is een steak die heerlijk suddert in een pannetje saus en met puree, frietjes, brood of kroketjes kan worden opgediend.'"

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant 't Goe Gevoel (Sint-Niklaas)

De Koerier, Sint-Gillis-Waas

verschenen in nieuwsblad.be, op 07 01 2013, citaat:

Wat maakt uw zaak bijzonder?

"Zowel oud als jong, groepen en verenigingen vinden de weg naar ons. Bovendien is onze taverne pal in het centrum van de gemeente gevestigd."

lees het artikel online (externe link)

over: eetcafé De Koerier (Sint-Gillis-Waas)

Red Palace - Sara, Sint-Niklaas

verschenen in nieuwsblad.be, op 07 01 2013, citaat:

Wat maakt uw zaak bijzonder?

"Wij serveren zowel Iraanse, Turkse, Spaanse als Vlaamse gerechten. Onze wereldkeuken is onze grootste troef. Hebt u een terras/tuin/open haard? Tijdens de zomer kan u genieten van een maaltijd op het terras of in de tuin. De buitenmuren hebben we zelf beschilderd met kunstzinnige taferelen. Naast ons restaurant beschikken we ook over een feestzaal."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Red Palace (Sint-Niklaas)