Restaurant Stekene

Zoek een restaurant in Stekene

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

In de pers: Stekene

No-nonsense genieten verzameld in derde editie Bistronomie Gids

Verschenen in eigen redactie op 30 03 2014.
foto restaurant l'Apétit

Op 30 maart stelden horecaondernemers Steven Engels en Johannes Denis hun derde editie van Bistronomie Gids voor. Deze editie werd uitgebreid tot een overzicht van 95 bistronomische restaurants in België.

'Bistronomie' is de samentrekking van bistro en gastronomie en speelt in op de hedendaagse wens naar ongedwongen gastronomische plezier.

De gids wordt uitgebracht in het Nederlands en wordt verdeeld door Agora / Borgerhoff en Lambrechts en is te koop via de website bistronomie.be of in de boekhandel voor €12,95.

Over: restaurant l'Apétit

Nieuws uit de omgeving van Stekene

Proefwerk: 't Korennaer, Nieuwkerken-Waas

verschenen in Sabato-magazine De Tijd, op 15 11 2014, citaat:

"Die productkwaliteit is een van de troeven die van 't Korennaer een restaurant maken dat ver boven de middelmaat uitstijgt. De voorbije zeventien jaar is het van een bescheiden dorpsrestaurant aan het kerkplein van Nieuwkerken-Waas uitgegroeid tot een gastronomisch topadres. Die reputatie dankt 't Korennaer vooral aan het talent van Edwin Van Goethem om heel precies te koken en smaken goed met elkaar te associëren. Daardoor vallen zijn gerechten, waarop soms wel tien ingrediënten om aandacht smeken, toch op door hun harmonie."

Lees online (externe link)

Over: restaurant 't Korennaer (Nieuwkerken-Waas)

Nova nieuwste horecazaak op Grote Markt

verschenen in hln.be, op 18 10 2014, citaat:

"Op de Grote Markt is deze week bar en restaurant Nova geopend, op de plaats van het vroegere danscafé Gibon's. De uitbaters zijn nog steeds Guy De Jonghe en Tineke Maerevoet."

"Met Nova mikken ze niet meer op het nachtleven, maar wel op gezellig eten en drinken. 'Nova is voor ons een nieuwe start, een nieuw hoofdstuk. We hebben enkele muren gesloopt, het licht binnengebracht en een strak maar warm interieur gecreëerd. En voor ons voelt het nu aan als thuiskomen', vertelt het koppel."

Lees online (externe link)

Over: restaurant Nova (Sint-Niklaas)

10 mooiste terrassen om te dineren

verschenen in knackweekend.be, op 16 05 2014, citaat:

In aanloop naar de komende lente- en zomerperiode heeft Knackweekend een lijst samengesteld van de 10 mooiste terrassen:
Tiecelijn (Lokeren), Altermezzo (Tongeren), Aen De Kerck van Melveren (Sint-Truiden), Auberge du Pecheur (Deurle), Restaurant Figaro (Hasselt), Gasthof Halifax (Deinze), ’t Notarishuys (Diksmuide), De Pastorie (Lichtaart), De Plezanten Hof (Hamme) en Restaurant-hostellerie Vivendum (Dilsen-Stokkem).

Lees online (externe link)

Over: restaurant Tiecelijn (Lokeren)

Portobelfino, Sint-Niklaas

verschenen in DM.city Antwerpen, op 03 04 2014, citaat:

"We sluiten af met een nagerecht uit het menu, voor mijn partner een klassieke crème brûlée, ik neem genoegen met rijstpap. Deze zoete afsluiters geven een mooi beeld van dit restaurant: een huiselijk restaurant met vriendelijke bediening, toegankelijk voor de doorsnee restaurantbezoeker."

Beoordeling DM.city Antwerpen: 3 sterren.

Lees online (externe link)

Over: restaurant Portobelfino (Sint-Niklaas)

Brasserie Roosenberg begint aan tweede leven

verschenen in nieuwsblad.be, op 10 01 2014, citaat:

"Bruno De Wilde heeft samen met zijn vrouw Wendy Blancquaert brasserie Roosenberg gekocht. Hij is al 22 jaar de gastheer in de stijlvolle horecazaak vlakbij de E17. (...) Bruno en Wendy kondigen een aantal nieuwigheden aan onder de noemer Roosenberg Second Life."

Lees online (externe link)

Over: restaurant Roosenberg (Waasmunster)

Le Cirque, Belsele

verschenen in DM.city Antwerpen, op 11 12 2013, citaat:

"Na een correcte wachttijd krijgen we als hoofdgerecht, filet van wilde eend, met in zoutkorst gepofte knolselder, enoki champignons, pommes rissolées en afzonderlijk een potje met een stoverij van de eendenbil met wortel en boterraapjes met een espuma van aardappel. Wauh! Zowel de bereiding van de eend en garnituren krijgen voor ons een 'tien'."

Beoordeling Zone03: 4 sterren.

Lees online (externe link)

Over: restaurant Le Cirque (Belsele)

Loungebar op Moervaart
Drijvend terras aan 't Keyserhof

verschenen in nieuwsblad.be, op 25 07 2013, citaat:

"De Ca-Va ligt deze zomer aangemeerd voor de deuren en het terras van restaurant 't Keysers­hof. 'Het idee is vrij onverwacht gekomen. Op de Moervaart drijft al ruim tien jaar een ponton dat gebruikt wordt bij het onderhoud', legt Van Genechten uit. 'Ik vond het jammer dat het er werkloos bij lag en bedacht dat ik er een drijvend terras van kon maken dat mooi bij mijn bestaande restaurant met vast terras 't Keysershof zou passen.'"

Lees online (externe link)

Over: restaurant Keysershof (Sinaai-Waas)

Park & Laan in Sint-Niklaas

verschenen in beetgraag.be, op 17 01 2013, citaat:

"In de eetzaal brandt er een groot haardvuur met daarboven roosters. Het rauwe vlees wordt de zaal in gedragen op plateaus en gebakken boven het haardvuur! Heel leuk! Ons vlees was perfect saignant en kwam met huis gesneden en gebakken frietjes, mayonnaise, béarnaisesaus en salade. Die smaak van dat vlees, oh boy, wat een smaakexplosie! Superlekker was dat! De frietjes waren ook heel lekker en een groot pluspunt omdat ze zelf gemaakt waren, net als de huisbereide béarnaisesaus."

Lees online (externe link)

Over: restaurant Park En Laan (Sint-Niklaas)

Nieuwe bistro op Grote Markt
't Goe Gevoel te Sint-Niklaas

verschenen in nieuwsblad.be, op 17 01 2013, citaat:

"Karolien De Brant heeft op de Grote Markt van Sint-Niklaas Bistro 't Goe Gevoel geopend. Tot voor kort was daar De Mart gevestigd. De Brant levert speciale inspanningen voor gehandicapte klanten. (...) Iedereen is er welkom. 'Zowel de modale klant als personen met een beperking', beklemtoont De Brant."

"Behalve een gevarieerd gamma bieren wordt in Bistro 't Goe Gevoel ook aan lekkere schotels gedacht. 'We zijn de enige horecazaak die een Sizzling Steak op het menu staan heeft. Dat is een steak die heerlijk suddert in een pannetje saus en met puree, frietjes, brood of kroketjes kan worden opgediend.'"

Lees online (externe link)

Over: restaurant 't Goe Gevoel (Sint-Niklaas)

De Koerier, Sint-Gillis-Waas

verschenen in nieuwsblad.be, op 07 01 2013, citaat:

Wat maakt uw zaak bijzonder?

"Zowel oud als jong, groepen en verenigingen vinden de weg naar ons. Bovendien is onze taverne pal in het centrum van de gemeente gevestigd."

Lees online (externe link)

Over: eetcafé De Koerier (Sint-Gillis-Waas)