Restaurant Sint-Niklaas

Zoek een restaurant in Sint-Niklaas

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

Vers in de pers: Sint-Niklaas

Restaurant ’t Korennaer zet het Waasland op de (menu)kaart. Gesprek met chef-kok Edwin Van Goethem.

verschenen in eigen redactie, op 22 04 2014, citaat:
foto restaurant 't Korennaer

Na zeventien jaar onophoudelijk investeren is ’t Korennaer uitgegroeid van lokaal dorpsrestaurant tot culinair uithangbord.

Op 48-jarige leeftijd heeft chef en eigenaar Edwin Van Goethem nog niets verloren van het jeugdig enthousiasme waarmee hij op zestienjarige leeftijd naar de hotelschool in Koksijde trok. Hoewel hij zijn culinaire dromen naar eigen zeggen grotendeels heeft waargemaakt, is zijn visie er nog steeds op gericht om eigen creaties kritisch te benaderen en blijvend vorm te geven aan zijn gastronomische identiteit. Het resultaat wordt al drie jaar op rij beloond met een score van 16/20 in de GaultMillau gids.

Polderaardappelen en scharreleieren afkomstig van een boerderij om de hoek. Hoppescheuten van een paar kilometer verderop. Het zijn ingrediënten die de gerechten van Edwin typeren. Als echte Waasland boy wordt zijn keuken gedefinieerd door lokaal gekweekte producten. 'Zo kan ik garanderen dat ingrediënten dezelfde dag dat ze geoogst zijn al op het bord belanden', verzekert hij.

Niet enkel verse groenten en fruit komen uit de spreekwoordelijke achtertuin. Met een vinger aan de pols van het culinaire Waasland, maakt deze chef dankbaar gebruik van een divers aanbod ambachtelijke streekproducten. Mosterd De Kroon zorgt voor extra pit als begeleiding bij gerijpt Galloway rund. De aroma’s van artisanale likeuren van dorpsstokerij Verhofstede vind je terug in huisgemaakt ijs en patisserie.

'Zoals elke moderne chef haal ik mijn inspiratie uit alle windstreken. Zo werk ik graag met Japanse en Mediterraanse smaakmakers. Op voorwaarde dat ze ondersteunend werken en andere ingrediënten zoals schaaldieren of groenten meer op de voorgrond brengen.'

Koken is geen eenrichtingsverkeer voor Edwin Van Goethem. Hij geniet zichtbaar van de interactie met zijn gasten. De open keuken speelt hierbij een centrale rol. Maar de openheid van geest gaat verder. In 't Korennaer krijg je zonder morren het recept van die lekkere saus of bereidingstips voor dat delicaat stukje vis. Geïnteresseerden kunnen een van de maandelijkse kooklessen volgen en op de website van het restaurant vind je regelmatig nieuwe recepten. 'Gastronomie is een totaalervaring die niet ophoudt bij de deur van het restaurant. Ik droom van een delicatessenwinkel waar we producten rechtstreeks kunnen aanbieden', aldus Edwin.

Dat gastronomie een totaalbeleving is, bewijst ook het interieur van ’t Korennaer. Recente investeringen hadden niet enkel oog voor esthetiek, maar ook aandacht voor de akoestiek. Strategisch geplaatste gordijnen, absorberende wandbekleding en de lederen bedekking op het zitmeubilair, dragen bij tot een comfortabele omgeving waar het storend effect van omgevingsgeluid tot een minimum is herleid. 'Nu we met de inrichting de puntjes op de i hebben gezet, ligt onze focus meer dan ooit op perfectionering en verfijning in de keuken', benadrukt de glunderende chef.

over: restaurant 't Korennaer

Portobelfino, Sint-Niklaas

verschenen in DM.city Antwerpen, op 03 04 2014, citaat:
foto restaurant Portobelfino

"We sluiten af met een nagerecht uit het menu, voor mijn partner een klassieke crème brûlée, ik neem genoegen met rijstpap. Deze zoete afsluiters geven een mooi beeld van dit restaurant: een huiselijk restaurant met vriendelijke bediening, toegankelijk voor de doorsnee restaurantbezoeker."

Beoordeling DM.city Antwerpen: 3 sterren.

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Portobelfino

Le Cirque, Belsele

verschenen in DM.city Antwerpen, op 11 12 2013, citaat:
foto restaurant Le Cirque

"Na een correcte wachttijd krijgen we als hoofdgerecht, filet van wilde eend, met in zoutkorst gepofte knolselder, enoki champignons, pommes rissolées en afzonderlijk een potje met een stoverij van de eendenbil met wortel en boterraapjes met een espuma van aardappel. Wauh! Zowel de bereiding van de eend en garnituren krijgen voor ons een 'tien'."

Beoordeling Zone03: 4 sterren.

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Le Cirque

Agnes Goyvaerts bezoekt Kokovin
DMuze: The Happy Eater

verschenen in DM magazine, op 14 09 2013, citaat:
foto restaurant Kok O Vin

"Hier volg ik Michelin volledig: voor 30 euro is dit een verzorgde royale lunch, op een vrij klassieke basis. En een pluim voor de oprecht vriendelijke bediening door de gastvrouw."

over: restaurant Kok O Vin

Loungebar op Moervaart
Drijvend terras aan 't Keyserhof

verschenen in nieuwsblad.be, op 25 07 2013, citaat:
foto restaurant Keysershof

"De Ca-Va ligt deze zomer aangemeerd voor de deuren en het terras van restaurant 't Keysers­hof. 'Het idee is vrij onverwacht gekomen. Op de Moervaart drijft al ruim tien jaar een ponton dat gebruikt wordt bij het onderhoud', legt Van Genechten uit. 'Ik vond het jammer dat het er werkloos bij lag en bedacht dat ik er een drijvend terras van kon maken dat mooi bij mijn bestaande restaurant met vast terras 't Keysershof zou passen.'"

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Keysershof

Park & Laan in Sint-Niklaas

verschenen in beetgraag.be, op 17 01 2013, citaat:

"In de eetzaal brandt er een groot haardvuur met daarboven roosters. Het rauwe vlees wordt de zaal in gedragen op plateaus en gebakken boven het haardvuur! Heel leuk! Ons vlees was perfect saignant en kwam met huis gesneden en gebakken frietjes, mayonnaise, béarnaisesaus en salade. Die smaak van dat vlees, oh boy, wat een smaakexplosie! Superlekker was dat! De frietjes waren ook heel lekker en een groot pluspunt omdat ze zelf gemaakt waren, net als de huisbereide béarnaisesaus."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Park En Laan

Nieuwe bistro op Grote Markt
't Goe Gevoel te Sint-Niklaas

verschenen in nieuwsblad.be, op 17 01 2013, citaat:
foto restaurant 't Goe Gevoel

"Karolien De Brant heeft op de Grote Markt van Sint-Niklaas Bistro 't Goe Gevoel geopend. Tot voor kort was daar De Mart gevestigd. De Brant levert speciale inspanningen voor gehandicapte klanten. (...) Iedereen is er welkom. 'Zowel de modale klant als personen met een beperking', beklemtoont De Brant."

"Behalve een gevarieerd gamma bieren wordt in Bistro 't Goe Gevoel ook aan lekkere schotels gedacht. 'We zijn de enige horecazaak die een Sizzling Steak op het menu staan heeft. Dat is een steak die heerlijk suddert in een pannetje saus en met puree, frietjes, brood of kroketjes kan worden opgediend.'"

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant 't Goe Gevoel

Red Palace - Sara, Sint-Niklaas

verschenen in nieuwsblad.be, op 07 01 2013, citaat:

Wat maakt uw zaak bijzonder?

"Wij serveren zowel Iraanse, Turkse, Spaanse als Vlaamse gerechten. Onze wereldkeuken is onze grootste troef. Hebt u een terras/tuin/open haard? Tijdens de zomer kan u genieten van een maaltijd op het terras of in de tuin. De buitenmuren hebben we zelf beschilderd met kunstzinnige taferelen. Naast ons restaurant beschikken we ook over een feestzaal."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Red Palace

Restaurant Kavala, Sint-Niklaas

verschenen in nieuwsblad.be, op 07 01 2013, citaat:
foto restaurant Kavala

Wat maakt uw zaak speciaal?

"Wij hebben een Grieks restaurant met een exotisch tintje. Elk weekend zijn er bovendien optredens en onze zaak is uitgerust om grote groepen te ontvangen."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Kavala

Brasserie Renardeau, Sint-Niklaas

verschenen in DM.city Antwerpen, op 16 08 2012, citaat:
foto restaurant Renardeau

"Onze voorgerechten worden ingezet, mijn partner proeft van een carpaccio van verse zalm met limoen geparfumeerd en met roze peperbollen en geroosterde pijnboompitten afgewerkt (€15). Een mooi gerecht dat fris aanvoelt in de mond, de zalm is kraakvers, de vinaigrettesaus heeft de juiste frisse zuurtegraad."

Beoordeling Zone03: 3 sterren.

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Renardeau

Slaatjes: Favoriete adressen

verschenen in De Standaard Magazine, op 23 06 2012, citaat:

De redactie van De Standaard bundelde 11 kaartklassiekers met bijhorende adressen. Hier haar selectie van restaurants waar je een lekker slaatje eet:
Den Appel (Leuven), Den Eekhoorn (Dworp), Ecole de Vie (Stokrooie), Faits Divers (Gent), Het Magazijn (Hasselt), Kantine (Sint-Niklaas), L'Etoile (Boechout), Lunchbox (Sint-Niklaas), Mondada (Gent), Slurps (Brussel).

over: eetcafé Kantine

Grenoble, Sint-Niklaas

verschenen in DM.city Antwerpen, op 12 06 2012, citaat:

"Op het bord liggen verschillende porties groenten: witte kool, warme rodebietenblokjes, gestoofde andijvie, aardappelpuree, gekookte rijst, rauwkostscheuten en kleine granen-tofuburgers. Aangezien ik een grote hoofdschotel heb besteld, krijg ik nog een extra rauwkostslaatje apart geserveerd met tomaat, komkommer, witloof en luzernscheuten. Ik proef van de verschillende groenten, alles is lekker, maar het bord is niet inventief opgebouwd."

Beoordeling Zone03: 3 sterren.

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Grenoble

The Rosegarden krijgt Tafel van Zilveren Lepel

verschenen in nieuwsblad.be, op 28 03 2012, citaat:

"In The Rosegarden aan de Lokerse Baan is iedereen in de wolken over de onderscheiding. De oorkonde werd gistermiddag officieel overhandigd. 'Ik wist absoluut van niets', vertelt chef Yoery Van Malderen. 'Eigenlijk nemen wij niet vaak deel aan dergelijke wedstrijden. In veel gevallen moet je je eerst kandidaat stellen en dat vergt veel paperassen. Betalen voor promotie doen we in principe evenmin. Dus ja, het is toch een grote verrassing. Het bevalt ons dat dit een kosteloze beoordeling is van horecawatchers. Je wordt beoordeeld op wie en wat je als restaurant bent.'"

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant The Rosegarden

Brasserie Manoir start in historisch pand

verschenen in nieuwsblad.be, op 27 01 2012, citaat:

"In het historische Huis Van den Berghe aan de Grote Markt ging gisteravond brasserie Manoir open. De nieuwe horecazaak is het werk van jonge, vastberaden ondernemers. (...) 'Manoir is een brasserie in de ruimste zin van het woord, waarbij we mikken op klanten van alle leeftijden. In de kamer rechts aan de straatkantkan geluncht en gedineerd worden. Het grootste, centrale deel huisvest een gezellige taverne, waar zowel wat kan gedronken worden als gegeten. En dan is er nog plaats aan de centrale bar'."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Brasserie Manoir

Interview met Rudi Gosselin, restaurant Malpertus te Sint-Niklaas

verschenen in Steps, op 02 12 2011, citaat:
foto restaurant Malpertus

Waar haal je je voldoening uit?

"Als mensen mij mailen dat het lekker was, geeft mij een enorme boost. Ik heb het geluk dat mijn vrouw me gevolgd is in mijn beroep. Samen zorgen we voor momenten van geluk voor onze gasten. Hun waardering doet nog elke dag deugd."

over: restaurant Malpertus