Restaurant Sint-Martens-Latem

Zoek een restaurant in Sint-Martens-Latem

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

Vers in de pers: Sint-Martens-Latem

Soirée de cochon @ Brasvar
8 Gentse topchefs serveren bereidingen met Brasvar varken.

verschenen in eigen redactie, op 09 10 2014, citaat:

Op de BRASVAR hoeve te Nevele gingen op zondag 5 oktober acht topchefs in een mobiele keuken aan de slag met een Brasvar varken tijdens een eerste editie van 'Soiree de Cochon'.

De chefs waren: Matthias Van Acker (Coeur d'Artichaut), Tom van Lysebettens (Cochon de Luxe), Sam d'Huyvetter (BLVD), Richie Pattyn (Nenuphar), Vincent Van Cauwenberghe (Eetwinkel Vancauwenberghe), Tom Vansteenkiste (Belga Queen), Rune Schmedegaard (Ellis Gourmet Burger) en Vincent/Peter Van den Bossche (Brasserie Latem).

De happening vormde tevens de setting voor opnames voor de film 'Ghent in Motion', een initiatief van regisseur Michael Tiger.

Elke chef selecteerde een deel van het varken. Een blik op de menu:

  • Kop en hersenen: Lauwe rilette - gefrituurde hersenen - zure room - balsamico (Matthias Van Acker)
  • Wangen en vel: Varkenswang, gepoft varkensvel, specerijenmayo, lavas (Tom Van Lysebettens)
  • Schouder: Zacht gegaarde schouder (Sam d'Huyvetter)
  • Buik: Buikspek, pickles, bloemkool (Ritchie Pattyn)
  • Rug en tong: Porco Tonnato Brasvar (Vincent Vancauwenberghe)
  • Ham en oren: Kroket van varkensoor, hammetje met pickles van radijs, patatjes in smout gebakken (Tom Vansteenkiste)
  • Gehakt: Brasvar mini-burger (Rune Schmedegaard)
  • Staart en poten: Terrine met truffel (Vincent/Peter Van den Bossche)

In de velden van het landelijke Nevele wordt het BRASVAR'ken van vroeger gekweekt. Op het varkensbedrijf van Kristof Verschelde en Angelique Dobbels worden ambacht en innovatie op een duurzame manier gecombineerd met als enig doel om varkensvlees van pure topkwaliteit tot bij de consument te brengen.

Het BRASVAR'ken is een Durocvarken dat met een uitgekiende brijvoeding wordt gevoed. Deze brijvoeding wordt op het bedrijf zelf samengesteld op basis van lokale producten (aardappelpuree, kaaswei, draf van Filliers, ...) die binnen een straal van 25 km rechtstreeks bij verschillende producenten worden betrokken. Daarenboven wordt er maïs van eigen teelt gebruikt en zorgt de toevoeging van olijfolie voor een fijne smaaktoets.

Laat u inspireren door Brasvar varkensvlees: Recepten Brasvar

over: restaurant Brasserie Latem, restaurant Brasserie Boulevard blvd.

Tafelen met een hart voor kinderen: deelnemende restaurants. Actie vanaf 1 okt. tem. 15 nov. 2014

verschenen in eigen redactie, op 01 10 2014, citaat:

Via de actie Tafelen met een Hart voor Kinderen tonen Vlaamse restauranthouders zich solidair met gekwetste en maatschappelijk kwetsbare jongeren in Vlaanderen.

Van 1 oktober tot 15 november plaatsen de deelnemende restaurants één of meerdere bijzondere menu’s of gerechten op de kaart. Een deel van de opbrengst van deze gerechten schenken de restauranthouders aan Tafelen met een Hart voor Kinderen.

Op de kaart kan je de menu's of gerechten herkennen aan een 'hartje'. Van elk gerecht met een 'hartje' gaat een vooraf bepaald bedrag of percentage naar Tafelen met een Hart voor Kinderen. Klanten die een gerecht met een 'hartje' kiezen, ontvangen na de maaltijd een cadeautje.

Met de opbrengst van de actie financiert het Pedagogisch Centrum Wagenschot de vernieuwing van de ateliers waar jongeren die tijdelijk niet meer functioneren op de schoolbanken, via creatieve methodieken gemotiveerd, ondersteund en getraind worden om hun beroepsopleiding af te werken.

Meer info: website Tafelen met een hart voor Kinderen

over: restaurant Brasserie Vinois, restaurant De Klokkeput, restaurant Bistro Apero, restaurant D'Ouwe Hoeve

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

verschenen in eigen redactie, op 29 09 2014, citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Vorig jaar profiteerden maar liefst 7.000 jongeren van deze smakelijke actie. De campagne loopt van 1 oktober t.e.m 15 november.

Reserveren kan via facebookpagina Jong Keukengeweld

over: restaurant Brasserie Boulevard blvd.

10 mooiste terrassen om te dineren

verschenen in knackweekend.be, op 16 05 2014, citaat:
foto restaurant Auberge Du Pecheur - Restaurant Orangerie

In aanloop naar de komende lente- en zomerperiode heeft Knackweekend een lijst samengesteld van de 10 mooiste terrassen:
Tiecelijn (Lokeren), Altermezzo (Tongeren), Aen De Kerck van Melveren (Sint-Truiden), Auberge du Pecheur (Deurle), Restaurant Figaro (Hasselt), Gasthof Halifax (Deinze), ’t Notarishuys (Diksmuide), De Pastorie (Lichtaart), De Plezanten Hof (Hamme) en Restaurant-hostellerie Vivendum (Dilsen-Stokkem).

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Auberge Du Pecheur - Restaurant Orangerie

Dolce Far Niente, Sint-Martens-Latem

verschenen in Vijftiende van de maand, op 10 12 2013, citaat:

"Als primo nemen we de pasta in de vorm van snoepjes (caramelle), gevuld met kaas en champignons en overgoten met een saus van foie gras. Niet alleen een origineel gerecht, maar ook wat ik van de typisch Italiaanse keuken verwacht: eenvoudig, boordevol smaak en aroma."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Dolce Far Niente

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

verschenen in eigen redactie, op 23 09 2013, citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

over: restaurant Auberge Du Pecheur - Restaurant Orangerie, restaurant Brasserie Vinois

Tafelen met een Hart voor Kinderen.
1 oktober tot 15 november 2013

verschenen in eigen redactie, op 23 09 2013, citaat:

Van 1 oktober tot 15 november plaatsen heel wat Vlaamse restauranthouders één of meerdere bijzondere menu's op de kaart, ten voordele van Tafelen met een Hart voor Kinderen. Op de kaart kan je de menu's of gerechten herkennen aan een ♡ (rood hartje).

Van elk gerecht met een ♡ gaat een vooraf bepaald bedrag of percentage naar Tafelen met een Hart voor Kinderen.

Met de opbrengst van de actie financiert het Pedagogisch Centrum Wagenschot uit Eke-Nazareth zes klassen van haar beroepsopleiding voor kwetsbare jongeren. De andere helft van de opbrengst gaat naar Plan België, dat de centen investeert in onderwijs en het terugdringen van kinderarbeid in Bolivia. Het loont de moeite want de vorige editie in 2011 bracht 53.933 euro op.

Ambassadeurs van deze actie zijn Koen Wauters en Pascale Platel, ambassadeurs van resp. Plan België en Wagenschot.

PocketResto.be steunt deze actie met een publicitaire campagne.

over: restaurant Brasserie Vinois, restaurant De Klokkeput, restaurant Bistro Apero

100% Lunch - Actie van De Meesterkoks van België
16 september tem 13 oktober 2013

verschenen in eigen redactie, op 13 09 2013, citaat:
foto restaurant Hof Ter Leie

Van 16 september tot en met 13 oktober organiseren De Meesterkoks van België de eerste editie van '100% Lunch'.

47 toprestaurants serveren in die periode een 'all-in' driegangenlunch aan een voordelige prijs.

Voor een driegangenlunch inclusief champagne-aperitief en aangepaste wijnen betaalt u 49 euro. Er worden toeslagen aangerekend voor restaurants met een Michelinster of 16/20 in Gault Millau (+€10), twee Michelinsterren of 17/20 in Gault Millau (+€20) en driesterrenrestaurants of 18/20 in Gault Millau (+€30.

Meer info en reservatie: De Meesterkoks van België - 100% Lunch

over: restaurant Hof Ter Leie

Knack Restaurantgids 2013-2014

verschenen in eigen redactie, op 21 11 2012, citaat:

Deze week werd de nieuwe Knack restaurantgids, editie 2013-2014, voorgesteld.

Uitgereikte awards 'Gouden Gardes 2013-2014':

  • Gouden Garde met diamanten voor uitzonderlijke carrière: Bert Meeuwis, Slagmolen
  • Gouden Garde Beste Kok van het Jaar: Olivier Van de Meerssche, Appelsveer
  • Gouden Garde Jong Beloftevol Talent: Broes Tavernier, 't Vijfde Seizoen
  • Gouden Garde Inventieve Kok: Vicky Geunes, 't Zilte
  • Gouden Garde Uitheems Restaurant: Tomoyasu Kamo, Kamo
  • Gouden Garde Vrouwelijke Chef-kok: Viviane Verheyen, Bistro Le Zoute Zoen
  • Gouden Garde Sommelier van het Jaar: Jan Rots, Brasserie Latem

De restaurantgids is vanaf deze week verkrijgbaar in de boekhandel of online via www.mediaclub.be en kost 22,95 euro.

over: restaurant Brasserie Latem

La Petite Bouffe, Deurle - Videovoorstelling

verschenen in eigen redactie, op 26 10 2012, citaat:

Bron: YouTube.com

over: restaurant La Petite Bouffe

Brasserie Vinois, Sint-Martens-Latem

verschenen in DM.city Gent, op 24 10 2012, citaat:
foto restaurant Brasserie Vinois

"De niertjes zijn kunstig op een bord geschikt met een weinig mosterdsaus. De rest van de saus zit in een kommetje apart, evenals knapperige pommes allumettes en gemengde sla met tomaat en kool en een heel fijne vinaigrette. Mijn krokante zwezeriken liggen op een fantastische zalf van aardpeer en zijn afgewerkt met kruiden. De saus is hemels en de apart geserveerde boontjes, wortelen, cantharellen en asperges in een sausje zijn geweldig. Het jong geweld in de keuken geeft klassiekers met eigen toetsen een meerwaarde."

Beoordeling Zone09: 4 sterren.

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Brasserie Vinois

Places: Terrazza Latem

verschenen in Venuez, op 25 09 2012, citaat:
foto restaurant Terrazza Latem

"Het restaurant heeft haar naam allerminst gestolen: het zonovergoten terras met 100 zitjes waar slechts één regel geldt – zien en gezien worden – is de grootste troef van Terrazza Latem. Ondersteund door de trendy witte zetels is genieten dan ook niet zo’n moeilijke opgave."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Terrazza Latem

Brasvar @ Auberge du Pêcheur
Chef Denis De Reu bereidt het Brasvar varkensvlees

verschenen in eigen redactie, op 15 09 2012, citaat:

Reportage over het verhaal van het varkensvlees Brasvar: van bij de kweker tot op het bord in het restaurant.

Bron: Vimeo

Meer info over Brasvar varkensvlees: Website Brasvar

over: restaurant Auberge Du Pecheur - Brasserie Green

Agnes Goyvaerts bezoekt d' Oude schuur
DMuze: The Happy Eater

verschenen in DM magazine, op 09 06 2012, citaat:
foto restaurant d'Oude Schuur

"Wat mij meteen opvalt, is de gemoedelijke sfeer. Families in polotruitjes zitten naast oudere stellen en enkele jonge heren die na de arbeid de stropdas al wat los hebben getrokken. Ook de bediening gebeurt zonder uniform of schort"

"Hebben we vanavond de gastronomische hemel niet zien splijten, dan hebben we beslist smakelijk, royaal en genoeglijk getafeld."

over: restaurant d'Oude Schuur

't Laethems Ros, Sint-Martens-Latem

verschenen in DM.city Gent, op 22 02 2012, citaat:
foto restaurant 't Laethems Ros

"De steak tartaar, geserveerd met handgesneden verse frieten, huisbereide mayonaise en een gemengde kruidensla, werd niet à la minute bereid aan tafel, zoals ik het het liefste heb, maar behoort niettemin tot de beste die ik al gegeten heb. De jonge man die hier aan het fornuis staat heeft talent en zijn prijzen zijn scherp."

Beoordeling Zone09: 4 sterren.

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant 't Laethems Ros

Tafelen: Romantisch hoeverestaurant in Sint-Martens-Latem
Huyze Waterloos te Sint-Martens-Latem

verschenen in knackweekend.be, op 30 01 2012, citaat:
foto restaurant Huyze Waterloos

"Het repertoire op de spijskaart is klassiek Belgisch-Frans. Pieter Waterloos heeft blijkbaar geen behoefte om zichzelf te bewijzen via nooit eerder getoonde creaties. Geen probleem voor ons, want wij geven de voorkeur aan goed klassiek boven geforceerd inventief. Bereidingen met kreeft, côte à l’os van Witblauw rund en nagerechten zijn specialiteit."

Beoordeling keuken: 7/10. Prijs/kwaliteit geproefde menu: 7/10.

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Huyze Waterloos