Restaurant Sint-Martens-Latem

Zoek een restaurant in Sint-Martens-Latem

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

In de pers: Sint-Martens-Latem

Gezellig rond het brasvarken op BOEF

Verschenen in hln.be op 26 01 2015. Citaat:
foto restaurant Brasserie Boulevard blvd.

"Zes jonge Gentse topchefs (Sam d’Huyvetter, Tom Van Lysebettens, Tomek Mroszczak, Mak Neerinckx, Kim Devisschere en Matthias Van Acker) organiseerden gisteren de eerste editie van BOEF. Het werd een all-in winterbarbecue met hapjes, een varken aan het spit en heel wat sfeer."

In samenwerking met Brasvar varkensvlees.

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Brasserie Boulevard blvd.

L'Homard Bizarre, Sint-Martens-Latem

Verschenen in DM.city Gent op 04 12 2014. Citaat:
foto restaurant L'Homard Bizarre

"Volgt een stevig gekruid witloofsoepje met bieslook en stukjes fazant. Zwarte truffeltapenade zorgt voor een luxueuze toets. Dit is wat soep moet zijn: troost die je klamme knoken verwarmt in koude dagen. Een klassieke rioja van tempranillo vergezelt uitstekend gegaarde, boterzachte rug van hertenkalf, spruitjes, girolles, crème van pompoen, puree van pastinaak en een sausje van veenbessen. We worden er allebei stil van."

Beoordeling DM.City Gent: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant L'Homard Bizarre

Soirée de cochon @ Brasvar
8 Gentse topchefs serveren bereidingen met Brasvar varken.

Verschenen in eigen redactie op 09 10 2014.

Op de BRASVAR hoeve te Nevele gingen op zondag 5 oktober acht topchefs in een mobiele keuken aan de slag met een Brasvar varken tijdens een eerste editie van 'Soiree de Cochon'.

Lees het volledige artikel

Over: restaurant Brasserie Latem, restaurant Brasserie Boulevard blvd.

10 mooiste terrassen om te dineren

Verschenen in knackweekend.be op 16 05 2014. Citaat:
foto restaurant Auberge Du Pecheur - Restaurant Orangerie

In aanloop naar de komende lente- en zomerperiode heeft Knackweekend een lijst samengesteld van de 10 mooiste terrassen:
Tiecelijn (Lokeren), Altermezzo (Tongeren), Aen De Kerck van Melveren (Sint-Truiden), Auberge du Pecheur (Deurle), Restaurant Figaro (Hasselt), Gasthof Halifax (Deinze), ’t Notarishuys (Diksmuide), De Pastorie (Lichtaart), De Plezanten Hof (Hamme) en Restaurant-hostellerie Vivendum (Dilsen-Stokkem).

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Auberge Du Pecheur - Restaurant Orangerie

Dolce Far Niente, Sint-Martens-Latem

Verschenen in Vijftiende van de maand op 10 12 2013. Citaat:

"Als primo nemen we de pasta in de vorm van snoepjes (caramelle), gevuld met kaas en champignons en overgoten met een saus van foie gras. Niet alleen een origineel gerecht, maar ook wat ik van de typisch Italiaanse keuken verwacht: eenvoudig, boordevol smaak en aroma."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Dolce Far Niente

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013.

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Over: restaurant Auberge Du Pecheur - Restaurant Orangerie, restaurant Brasserie Vinois

Knack Restaurantgids 2013-2014

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2012.

Deze week werd de nieuwe Knack restaurantgids, editie 2013-2014, voorgesteld.

Uitgereikte awards 'Gouden Gardes 2013-2014':

  • Gouden Garde met diamanten voor uitzonderlijke carrière: Bert Meeuwis, Slagmolen
  • Gouden Garde Beste Kok van het Jaar: Olivier Van de Meerssche, Appelsveer
  • Gouden Garde Jong Beloftevol Talent: Broes Tavernier, 't Vijfde Seizoen
  • Gouden Garde Inventieve Kok: Vicky Geunes, 't Zilte
  • Gouden Garde Uitheems Restaurant: Tomoyasu Kamo, Kamo
  • Gouden Garde Vrouwelijke Chef-kok: Viviane Verheyen, Bistro Le Zoute Zoen
  • Gouden Garde Sommelier van het Jaar: Jan Rots, Brasserie Latem

De restaurantgids is vanaf deze week verkrijgbaar in de boekhandel of online via www.mediaclub.be en kost 22,95 euro.

Over: restaurant Brasserie Latem

La Petite Bouffe, Deurle - Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2012.

Bron: YouTube.com

Over: restaurant La Petite Bouffe

Brasserie Vinois, Sint-Martens-Latem

Verschenen in DM.city Gent op 24 10 2012. Citaat:
foto restaurant Brasserie Vinois

"De niertjes zijn kunstig op een bord geschikt met een weinig mosterdsaus. De rest van de saus zit in een kommetje apart, evenals knapperige pommes allumettes en gemengde sla met tomaat en kool en een heel fijne vinaigrette. Mijn krokante zwezeriken liggen op een fantastische zalf van aardpeer en zijn afgewerkt met kruiden. De saus is hemels en de apart geserveerde boontjes, wortelen, cantharellen en asperges in een sausje zijn geweldig. Het jong geweld in de keuken geeft klassiekers met eigen toetsen een meerwaarde."

Beoordeling Zone09: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Brasserie Vinois

Places: Terrazza Latem

Verschenen in Venuez op 25 09 2012. Citaat:
foto restaurant Terrazza Latem

"Het restaurant heeft haar naam allerminst gestolen: het zonovergoten terras met 100 zitjes waar slechts één regel geldt – zien en gezien worden – is de grootste troef van Terrazza Latem. Ondersteund door de trendy witte zetels is genieten dan ook niet zo’n moeilijke opgave."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Terrazza Latem

Brasvar @ Auberge du Pêcheur
Chef Denis De Reu bereidt het Brasvar varkensvlees

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2012.

Reportage over het verhaal van het varkensvlees Brasvar: van bij de kweker tot op het bord in het restaurant.

Bron: Vimeo

Meer info over Brasvar varkensvlees: Website Brasvar

Over: restaurant Auberge Du Pecheur - Brasserie Green

Agnes Goyvaerts bezoekt d' Oude schuur
DMuze: The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 09 06 2012. Citaat:
foto restaurant d'Oude Schuur

"Wat mij meteen opvalt, is de gemoedelijke sfeer. Families in polotruitjes zitten naast oudere stellen en enkele jonge heren die na de arbeid de stropdas al wat los hebben getrokken. Ook de bediening gebeurt zonder uniform of schort"

"Hebben we vanavond de gastronomische hemel niet zien splijten, dan hebben we beslist smakelijk, royaal en genoeglijk getafeld."

Over: restaurant d'Oude Schuur