Restaurant Sint-Martens-Latem

Zoek een restaurant in Sint-Martens-Latem

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

Vers in de pers: Sint-Martens-Latem

10 mooiste terrassen om te dineren

verschenen in knackweekend.be, op 16 05 2014, citaat:
foto restaurant Auberge Du Pecheur - Restaurant Orangerie

In aanloop naar de komende lente- en zomerperiode heeft Knackweekend een lijst samengesteld van de 10 mooiste terrassen:
Tiecelijn (Lokeren), Altermezzo (Tongeren), Aen De Kerck van Melveren (Sint-Truiden), Auberge du Pecheur (Deurle), Restaurant Figaro (Hasselt), Gasthof Halifax (Deinze), ’t Notarishuys (Diksmuide), De Pastorie (Lichtaart), De Plezanten Hof (Hamme) en Restaurant-hostellerie Vivendum (Dilsen-Stokkem).

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Auberge Du Pecheur - Restaurant Orangerie

BLVD, Sint-Martens-Latem

verschenen in vaut le voyage, op 12 04 2014, citaat:
foto restaurant Brasserie Boulevard blvd.

"Veel lof voor zowel het heerlijk gegrilde melklam met venkel, aubergine en aardappel als voor de linguine met koningskrab en mascarpone. Het gebeurt eigenlijk niet zo vaak dat de hoofdgerechten zowaar nog meer overtuigen dan de voorgerechten."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Brasserie Boulevard blvd.

Dolce Far Niente, Sint-Martens-Latem

verschenen in Vijftiende van de maand, op 10 12 2013, citaat:

"Als primo nemen we de pasta in de vorm van snoepjes (caramelle), gevuld met kaas en champignons en overgoten met een saus van foie gras. Niet alleen een origineel gerecht, maar ook wat ik van de typisch Italiaanse keuken verwacht: eenvoudig, boordevol smaak en aroma."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Dolce Far Niente

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

verschenen in eigen redactie, op 23 09 2013, citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

over: restaurant Auberge Du Pecheur - Restaurant Orangerie, restaurant Brasserie Vinois

Tafelen met een Hart voor Kinderen.
1 oktober tot 15 november 2013

verschenen in eigen redactie, op 23 09 2013, citaat:

Van 1 oktober tot 15 november plaatsen heel wat Vlaamse restauranthouders één of meerdere bijzondere menu's op de kaart, ten voordele van Tafelen met een Hart voor Kinderen. Op de kaart kan je de menu's of gerechten herkennen aan een ♡ (rood hartje).

Van elk gerecht met een ♡ gaat een vooraf bepaald bedrag of percentage naar Tafelen met een Hart voor Kinderen.

Met de opbrengst van de actie financiert het Pedagogisch Centrum Wagenschot uit Eke-Nazareth zes klassen van haar beroepsopleiding voor kwetsbare jongeren. De andere helft van de opbrengst gaat naar Plan België, dat de centen investeert in onderwijs en het terugdringen van kinderarbeid in Bolivia. Het loont de moeite want de vorige editie in 2011 bracht 53.933 euro op.

Ambassadeurs van deze actie zijn Koen Wauters en Pascale Platel, ambassadeurs van resp. Plan België en Wagenschot.

PocketResto.be steunt deze actie met een publicitaire campagne.

over: restaurant Brasserie Vinois, restaurant De Klokkeput, restaurant Bistro Apero

100% Lunch - Actie van De Meesterkoks van België
16 september tem 13 oktober 2013

verschenen in eigen redactie, op 13 09 2013, citaat:
foto restaurant Hof Ter Leie

Van 16 september tot en met 13 oktober organiseren De Meesterkoks van België de eerste editie van '100% Lunch'.

47 toprestaurants serveren in die periode een 'all-in' driegangenlunch aan een voordelige prijs.

Voor een driegangenlunch inclusief champagne-aperitief en aangepaste wijnen betaalt u 49 euro. Er worden toeslagen aangerekend voor restaurants met een Michelinster of 16/20 in Gault Millau (+€10), twee Michelinsterren of 17/20 in Gault Millau (+€20) en driesterrenrestaurants of 18/20 in Gault Millau (+€30.

Meer info en reservatie: De Meesterkoks van België - 100% Lunch

over: restaurant Hof Ter Leie

Knack Restaurantgids 2013-2014

verschenen in eigen redactie, op 21 11 2012, citaat:

Deze week werd de nieuwe Knack restaurantgids, editie 2013-2014, voorgesteld.

Uitgereikte awards 'Gouden Gardes 2013-2014':

  • Gouden Garde met diamanten voor uitzonderlijke carrière: Bert Meeuwis, Slagmolen
  • Gouden Garde Beste Kok van het Jaar: Olivier Van de Meerssche, Appelsveer
  • Gouden Garde Jong Beloftevol Talent: Broes Tavernier, 't Vijfde Seizoen
  • Gouden Garde Inventieve Kok: Vicky Geunes, 't Zilte
  • Gouden Garde Uitheems Restaurant: Tomoyasu Kamo, Kamo
  • Gouden Garde Vrouwelijke Chef-kok: Viviane Verheyen, Bistro Le Zoute Zoen
  • Gouden Garde Sommelier van het Jaar: Jan Rots, Brasserie Latem

De restaurantgids is vanaf deze week verkrijgbaar in de boekhandel of online via www.mediaclub.be en kost 22,95 euro.

over: restaurant Brasserie Latem

La Petite Bouffe, Deurle - Videovoorstelling

verschenen in eigen redactie, op 26 10 2012, citaat:

Bron: YouTube.com

over: restaurant La Petite Bouffe

Brasserie Vinois, Sint-Martens-Latem

verschenen in DM.city Gent, op 24 10 2012, citaat:
foto restaurant Brasserie Vinois

"De niertjes zijn kunstig op een bord geschikt met een weinig mosterdsaus. De rest van de saus zit in een kommetje apart, evenals knapperige pommes allumettes en gemengde sla met tomaat en kool en een heel fijne vinaigrette. Mijn krokante zwezeriken liggen op een fantastische zalf van aardpeer en zijn afgewerkt met kruiden. De saus is hemels en de apart geserveerde boontjes, wortelen, cantharellen en asperges in een sausje zijn geweldig. Het jong geweld in de keuken geeft klassiekers met eigen toetsen een meerwaarde."

Beoordeling Zone09: 4 sterren.

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Brasserie Vinois

Places: Terrazza Latem

verschenen in Venuez, op 25 09 2012, citaat:
foto restaurant Terrazza Latem

"Het restaurant heeft haar naam allerminst gestolen: het zonovergoten terras met 100 zitjes waar slechts één regel geldt – zien en gezien worden – is de grootste troef van Terrazza Latem. Ondersteund door de trendy witte zetels is genieten dan ook niet zo’n moeilijke opgave."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Terrazza Latem

Brasvar @ Auberge du Pêcheur
Chef Denis De Reu bereidt het Brasvar varkensvlees

verschenen in eigen redactie, op 15 09 2012, citaat:

Reportage over het verhaal van het varkensvlees Brasvar: van bij de kweker tot op het bord in het restaurant.

Bron: Vimeo

Meer info over Brasvar varkensvlees: Website Brasvar

over: restaurant Auberge Du Pecheur - Brasserie Green

Agnes Goyvaerts bezoekt d' Oude schuur
DMuze: The Happy Eater

verschenen in DM magazine, op 09 06 2012, citaat:
foto restaurant d'Oude Schuur

"Wat mij meteen opvalt, is de gemoedelijke sfeer. Families in polotruitjes zitten naast oudere stellen en enkele jonge heren die na de arbeid de stropdas al wat los hebben getrokken. Ook de bediening gebeurt zonder uniform of schort"

"Hebben we vanavond de gastronomische hemel niet zien splijten, dan hebben we beslist smakelijk, royaal en genoeglijk getafeld."

over: restaurant d'Oude Schuur

't Laethems Ros, Sint-Martens-Latem

verschenen in DM.city Gent, op 22 02 2012, citaat:
foto restaurant 't Laethems Ros

"De steak tartaar, geserveerd met handgesneden verse frieten, huisbereide mayonaise en een gemengde kruidensla, werd niet à la minute bereid aan tafel, zoals ik het het liefste heb, maar behoort niettemin tot de beste die ik al gegeten heb. De jonge man die hier aan het fornuis staat heeft talent en zijn prijzen zijn scherp."

Beoordeling Zone09: 4 sterren.

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant 't Laethems Ros

Tafelen: Romantisch hoeverestaurant in Sint-Martens-Latem
Huyze Waterloos te Sint-Martens-Latem

verschenen in knackweekend.be, op 30 01 2012, citaat:
foto restaurant Huyze Waterloos

"Het repertoire op de spijskaart is klassiek Belgisch-Frans. Pieter Waterloos heeft blijkbaar geen behoefte om zichzelf te bewijzen via nooit eerder getoonde creaties. Geen probleem voor ons, want wij geven de voorkeur aan goed klassiek boven geforceerd inventief. Bereidingen met kreeft, côte à l’os van Witblauw rund en nagerechten zijn specialiteit."

Beoordeling keuken: 7/10. Prijs/kwaliteit geproefde menu: 7/10.

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Huyze Waterloos

Kronos, Sint-Martens-Latem

verschenen in DM.city Gent, op 11 01 2012, citaat:
foto restaurant Kronos

"Mijn voorgerecht is top. De in flinterdunne schijfjes gesneden inktvis is opgevuld met allerlei zeevruchten en peterselie, blijkt bij navraag. Het gerecht is afgewerkt met bieslook. Superlekker, fris, zomers."

Beoordeling Zone09: 3 sterren.

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Kronos