Restaurant Sint-Martens-Latem

Zoek een restaurant in Sint-Martens-Latem

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

In de pers: Sint-Martens-Latem

Auberge Du Pêcheur, Deurle

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 05 02 2015. Citaat:
foto restaurant Auberge Du Pecheur - Brasserie Green

"Maar het wachten loont: ik krijg twee stukken sappige borstfilet van parelhoen met crème van pastinaak, rode biet en gebakken aardappelen. De garing van de skrei is correct, meldt mijn charmant gezelschap. De aardappelpuree met karnemelk en de schorseneren zijn top."

Beoordeling DM.City Gent: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Auberge Du Pecheur - Brasserie Green

Gezellig rond het brasvarken op BOEF

Verschenen in hln.be op 26 01 2015. Citaat:
foto restaurant Brasserie Boulevard blvd.

"Zes jonge Gentse topchefs (Sam d’Huyvetter(BLVD), Tom Van Lysebettens(Couchon de Luxe), Tomek Mroszczak (J.E.F), Mak Neerinckx (Publiek), Kim Devisschere (Horseele) en Matthias Van Acker(Coeur d'Artichaut) organiseerden gisteren de eerste editie van BOEF. Het werd een all-in winterbarbecue met hapjes, een varken aan het spit en heel wat sfeer."

In samenwerking met Brasvar varkensvlees.

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Brasserie Boulevard blvd.

L'Homard Bizarre, Sint-Martens-Latem

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 04 12 2014. Citaat:
foto restaurant L'Homard Bizarre

"Volgt een stevig gekruid witloofsoepje met bieslook en stukjes fazant. Zwarte truffeltapenade zorgt voor een luxueuze toets. Dit is wat soep moet zijn: troost die je klamme knoken verwarmt in koude dagen. Een klassieke rioja van tempranillo vergezelt uitstekend gegaarde, boterzachte rug van hertenkalf, spruitjes, girolles, crème van pompoen, puree van pastinaak en een sausje van veenbessen. We worden er allebei stil van."

Beoordeling DM.City Gent: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant L'Homard Bizarre

Soirée de cochon @ Brasvar
8 Gentse topchefs serveren bereidingen met Brasvar varken.

Verschenen in eigen redactie op 09 10 2014.

Op de BRASVAR hoeve te Nevele gingen op zondag 5 oktober acht topchefs in een mobiele keuken aan de slag met een Brasvar varken tijdens een eerste editie van 'Soiree de Cochon'.

Lees het volledige artikel

Over: restaurant Brasserie Latem, restaurant Brasserie Boulevard blvd.

Dolce Far Niente, Sint-Martens-Latem

Verschenen in Vijftiende van de maand op 10 12 2013. Citaat:

"Als primo nemen we de pasta in de vorm van snoepjes (caramelle), gevuld met kaas en champignons en overgoten met een saus van foie gras. Niet alleen een origineel gerecht, maar ook wat ik van de typisch Italiaanse keuken verwacht: eenvoudig, boordevol smaak en aroma."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Dolce Far Niente

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013.

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Over: restaurant Brasserie Vinois

Knack Restaurantgids 2013-2014

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2012.

Deze week werd de nieuwe Knack restaurantgids, editie 2013-2014, voorgesteld.

Uitgereikte awards 'Gouden Gardes 2013-2014':

  • Gouden Garde met diamanten voor uitzonderlijke carrière: Bert Meeuwis, Slagmolen
  • Gouden Garde Beste Kok van het Jaar: Olivier Van de Meerssche, Appelsveer
  • Gouden Garde Jong Beloftevol Talent: Broes Tavernier, 't Vijfde Seizoen
  • Gouden Garde Inventieve Kok: Vicky Geunes, 't Zilte
  • Gouden Garde Uitheems Restaurant: Tomoyasu Kamo, Kamo
  • Gouden Garde Vrouwelijke Chef-kok: Viviane Verheyen, Bistro Le Zoute Zoen
  • Gouden Garde Sommelier van het Jaar: Jan Rots, Brasserie Latem

De restaurantgids is vanaf deze week verkrijgbaar in de boekhandel of online via www.mediaclub.be en kost 22,95 euro.

Over: restaurant Brasserie Latem

La Petite Bouffe, Deurle - Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2012.

Bron: YouTube.com

Over: restaurant La Petite Bouffe

Places: Terrazza Latem

Verschenen in Venuez op 25 09 2012. Citaat:
foto restaurant Terrazza Latem

"Het restaurant heeft haar naam allerminst gestolen: het zonovergoten terras met 100 zitjes waar slechts één regel geldt – zien en gezien worden – is de grootste troef van Terrazza Latem. Ondersteund door de trendy witte zetels is genieten dan ook niet zo’n moeilijke opgave."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Terrazza Latem

Nieuws uit de omgeving van Sint-Martens-Latem

Saladebar Zukini, Gent

Verschenen in elidesc says op 25 03 2015. Citaat:
foto restaurant Zukini

"De menukaart stelt een aantal seizoenssalades voor. Mijn vriend kiest voor de gegrilde plein-air kip met walnoten-mosterd dressing: boerenkool, witte en rode quinoa, flespompoen en wortel, puntpaprika, taugé, pijnboompitjes. Daarbij drinkt hij een glas biologische rode wijn."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Zukini

Oak, Gent

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 18 03 2015. Citaat:
foto restaurant Oak

"Als de Rubia Gallega op tafel komt, begrijpen we de keuze van de chef: het vlees doet heel erg aan lamsfilet denken. De begeleidende wortel -gekookt, geraspt en paars-, quinoa en harissa is weer een knap staaltje van combinatie van smaken en texturen."

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Oak

Nieuw hoofdstuk voor chef-kok Jan Verhelst

Verschenen in eigen redactie op 17 03 2015. Citaat:
foto restaurant Jan Verhelst

Na 13 jaar Lotus Root wordt een hoofdstuk afgesloten en maakt chef-kok Jan Verhelst een nieuwe start met een restaurant dat zijn naam draagt.

De keuken blijft de signatuur van Jan Verhelst. Het wijnverhaal blijft en de evolutie van de voorbije jaren in bord en glas wordt voortgezet.

Gastvrouw wordt Ineke Claeys vanaf midden april.

Over: restaurant Jan Verhelst

Beste pizzabakker van't land woont in Eke!

Verschenen in radio2.be op 17 03 2015. Citaat:

"De beste pizzabakker van 't land werkt in Eke. Giuseppe 'Pino' Calafiore van restaurant Nero Tavola (onderdeel van restaurant Kaarslicht) mag zich 1 jaar lang Pizza-iolo van het jaar noemen. 35.000 mensen stemden via de website van het culinaire jaarboek Foodprint."

Bekijk de lijst met de andere laureaten op pizzaiolovanhetjaar.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Kaarslicht, restaurant Nero t'Avola

Cochon de Luxe, Gent

Verschenen in coolinary.be op 13 03 2015. Citaat:
foto restaurant Cochon de Luxe

"Ik zou natuurlijk in geuren en kleuren kunnen vertellen waarom de 'Pas de Rouge met gekonfijte radijs, hazelnoot en bonenkruid' één van mijn favorieten van de avond was. En dan waren we nog niet aan de dessertjes toe - 'Mango, passie, kokos' en 'Superchocolade' - ook daar niets dan lof. Nee, misschien moet ik jullie even op je honger laten zitten, de kans geven om het 'luxevarken' zelf te ontdekken. Altijd leuker, zoveel is zeker."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Cochon de Luxe

Restaurant Karel De Stoute: Lekker eten in het Patershol

Verschenen in knackweekend.be op 12 03 2015. Citaat:
foto restaurant Karel De Stoute

"Tartaar van West-Vlaams rood rund met komkommer, ijs van bloemkool, flan van mierikswortel en mayonaise met pijnboompitjes was te koud opgediend om al zijn smaken vrij te geven. Langoustine met courgette, gedroogde tomaat en geroosterd buikspek was zonder meer lekker. Eendenborst kwam met akkerzwam, wortel, popcorn en amandelcrème."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Karel De Stoute