Restaurant Ranst

Zoek een restaurant in Ranst

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

In de pers: Ranst

Restaurant Ter Euwen nieuwkomer in Gault&Millau 2014

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 11 2013. Citaat:
foto restaurant Ter Euwen

"Chef Van Tichelen werkt met seizoensgebonden producten en streeft naar eigen zeggen naar gastronomie en gezelligheid in een authentiek interieur. 'Dit is fantastisch nieuws, het overdondert mij eigenlijk een beetje', reageert een opgetogen Van Tichelen. 'We hebben hier heel hard voor gewerkt. We willen de mensen elke dag opnieuw een lekkere maaltijd voorschotelen die ze lang bijblijft. De erkenning van Gault&Millau is dan ook een bekroning voor dat harde werk.'"

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Ter Euwen

Een nieuwe formule om voordelig bier te proeven
Klaverhoeve, Emblem

Verschenen in gva.be op 25 10 2012. Citaat:
foto restaurant Klaverhoeve

"Wouter Bollansée die de Emblemse Klaverhoeve nu bijna een jaar openhoudt, heeft een nieuwe formule bedacht om liefhebbers van speciale bieren te doen watertanden. Wie in de Klaverhoeve een hoofdgerecht bestelt, mag in plaats van de gebruikelijke wijn een grote fles speciaalbier bestellen. Die fles van 75 cl kan de klant aan inkoopprijs consumeren. 'We hebben het BYOB gedoopt. Dat betekent Buy your own beer (koop je eigen bier). Het is een concept dat volgens mij nog nergens wordt toegepast. Wel zijn er plekken waar klanten hun eigen fles mogen meebrengen maar dan betalen ze nog stopgeld. Hier leggen we het idee aan de klanten uit en dan tonen we hen onze tafel met speciale bieren.'"

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Klaverhoeve

Nieuws uit de omgeving van Ranst

The Upper Room Bar, Antwerpen
Gespot op het web

verschenen in eigen redactie, op 14 12 2014, citaat:

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan The Upper Room Bar van restaurant The Jane te Antwerpen.
Lees het verslag

Over: restaurant The Upper Room Bar (Antwerpen)

Bar Chine, Antwerpen

verschenen in elidesc says, op 10 12 2014, citaat:

"Verder smaakten de pork puffs (geroosterd varkensvlees, deeg) – samen met de kimchi dog een specialiteit van het huis – gisteren naar meer. Dus proef ik deze vandaag opnieuw: deegdingetjes opgevuld met smeuïg en mooi doordringend varkensvlees, afgewerkt met wat sesamzaadjes en de altijd weerkerende versnipperde lenteui. Top!"

Lees online (externe link)

Over: restaurant Bar Chine (Antwerpen)

The Jane wint hospitality award

verschenen in gva.be, op 08 12 2014, citaat:

"The Jane, het nieuwe restaurant van Sergio Herman in Antwerpen, heeft maandagavond een hospitality award gewonnen voor beste restaurantconcept. De andere genomineerden waren Fleur de Lin (Zele), Naturell (Gent) en Te Kook (Antwerpen). De hospitality awards zijn de Oscars voor kleine zelfstandige ondernemers."

Lees online (externe link)

Over: restaurant The Jane (Antwerpen)

Restaurant Jules, Schoten

verschenen in DM.city Antwerpen, op 04 12 2014, citaat:

"Een 'gewone' steak voor mijn tafelgenoot die 'à point' op tafel komt. Het vlees is van uitstekende kwaliteit en botermals. Er horen correcte pepersaus, een witloofslaatje en met de hand gesneden en in rundvet afgebakken frieten bij. Mijn zesrib van het Blonde Aquitaine rund is een superieur stuk vlees, mooi vetdooraderd, saignant gebakken met daarbij een verse bearnaisesaus en groene slaharten met een mosterddressing."

Beoordeling DM.City Antwerpen: 3 sterren.

Lees online (externe link)

Over: restaurant Jules (Schoten)

Ossip verscholen pareltje in Berchem

verschenen in gva.be, op 29 11 2014, citaat:

"Ook Michelin heeft de jonge ladychef dit jaar ontdekt en gaf haar een bestekje. 'In deze frisse, natuurlijke keuken schitteren smaken in al hun eenvoud”, schrijft de restaurantgids. “De chef werkt graag met groenten en laat hen een bepalende rol spelen. Fans van natuurwijnen komen zeker aan hun trekken in deze minimalistische buurtbistro.'"

Lees online (externe link)

Over: restaurant Ossip (Berchem)

'We kregen al twee rode vorkjes in Michelingids'
dEssensi, 's Gravenwezel

verschenen in gva.be, op 26 11 2014, citaat:

"Een restaurant dat heel snel een plek veroverd heeft in de noord-rand van Antwerpen is dEssensi van chef Karl Ave uit 's Gravenwezel. Een maand na de opening kwam er al een inspecteur op bezoek. dEssensi is nog maar een half jaar open en kreeg meteen twee rode vorkjes van Michelin."

Over: restaurant dEssensi ('s Gravenwezel)

Boek: De Keuken van Fatima

verschenen in gva.be, op 16 11 2014, citaat:

"Fatima Marzouki, chef van restaurant El Warda, neemt ons in een nieuw boek mee naar haar eigen keuken thuis. Ook in dit boek ontbreken de tajines (Marokkaanse stoverij) niet, simpelweg omdat velen ernaar vragen. Maar Fatima heeft ook oog voor de zeer simpele gerechtjes die in een handomdraai te maken zijn. Ze bewijst dat ook haar keuken die van een echte huismoeder is, want ze vertrekt af en toe van kliekjes, overschotjes van de dag ervoor."

Boek: De Keuken van Fatima
Prijs: €24,99 - Pagina's: 176.
Uitgeverij: Lannoo

Lees online (externe link)

Over: restaurant El Warda (Antwerpen)

Umamido Zurenborg

verschenen in elidesc says, op 27 10 2014, citaat:

"Mijn pork bun komt als eerste, en ook de gyoza volgen vlot. In West-Vlaanderen zeggen ze wel eens dat ze zich ziek kunnen eten aan iets. Wel dat 'iets' kan wat mij betreft zeker en vast vervangen worden door zowel buns als gyoza. Beiden bevallen zonder meer."

Lees online (externe link)

Over: restaurant Umamido (Antwerpen)

Sonseveria, Berchem

verschenen in DM.city Antwerpen, op 02 10 2014, citaat:

"We genieten van de nonchalante sfeer en onze hoofdgerechten komen op tafel. Tegenover mij een ovenschotel met een vegetarisch gevulde tomaat met Provençaalse saus. De tomaat is met aubergine, rijst en wortelen gevuld en er is een smaakvolle saus bij. Ik proef van een vegetarische enchilada. Dit is ook in een ovenschotel geserveerd en met verse korianderpluksels en amandelschilfers afgewerkt. De saus is een lekkere pittige tomatensaus, de zure room proeft er heerlijk bij en verzacht de saus."

Beoordeling DM.city Antwerpen: 3 sterren.

Lees online (externe link)

Over: restaurant Sonseveria (Berchem)

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

verschenen in eigen redactie, op 29 09 2014, citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Vorig jaar profiteerden maar liefst 7.000 jongeren van deze smakelijke actie. De campagne loopt van 1 oktober t.e.m 15 november.

Reserveren kan via facebookpagina Jong Keukengeweld

Over: restaurant Petit Cuistot (Lier)