Restaurant Ranst

Zoek een restaurant in Ranst

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

Vers in de pers: Ranst

Restaurant Ter Euwen nieuwkomer in Gault&Millau 2014

verschenen in nieuwsblad.be, op 12 11 2013, citaat:
foto restaurant Ter Euwen

"Chef Van Tichelen werkt met seizoensgebonden producten en streeft naar eigen zeggen naar gastronomie en gezelligheid in een authentiek interieur. 'Dit is fantastisch nieuws, het overdondert mij eigenlijk een beetje', reageert een opgetogen Van Tichelen. 'We hebben hier heel hard voor gewerkt. We willen de mensen elke dag opnieuw een lekkere maaltijd voorschotelen die ze lang bijblijft. De erkenning van Gault&Millau is dan ook een bekroning voor dat harde werk.'"

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Ter Euwen

Een nieuwe formule om voordelig bier te proeven
Klaverhoeve, Emblem

verschenen in gva.be, op 25 10 2012, citaat:
foto restaurant Klaverhoeve

"Wouter Bollansée die de Emblemse Klaverhoeve nu bijna een jaar openhoudt, heeft een nieuwe formule bedacht om liefhebbers van speciale bieren te doen watertanden. Wie in de Klaverhoeve een hoofdgerecht bestelt, mag in plaats van de gebruikelijke wijn een grote fles speciaalbier bestellen. Die fles van 75 cl kan de klant aan inkoopprijs consumeren. 'We hebben het BYOB gedoopt. Dat betekent Buy your own beer (koop je eigen bier). Het is een concept dat volgens mij nog nergens wordt toegepast. Wel zijn er plekken waar klanten hun eigen fles mogen meebrengen maar dan betalen ze nog stopgeld. Hier leggen we het idee aan de klanten uit en dan tonen we hen onze tafel met speciale bieren.'"

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Klaverhoeve

Taverne De Linde weer open

verschenen in gva.be, op 04 02 2012, citaat:

"Wandelaars, fietsers en liefhebbers van reusachtige wafels kunnen weer terecht in taverne De Linde pal tegenover de molen in de Oelegemse Kerkhoflei. (...) Wie iets wil eten kan in De Linde moeilijk naast de reusachtige wafels kijken. 'Wafels van dat formaat wilde ik absoluut hebben. Ze zijn een stuk groter dan de traditionele Brusselse wafels. We hebben moeten zoeken om een geschikt wafelijzer te vinden. In de gespecialiseerde zaken is dat uiteindelijk gelukt.'"

lees het artikel online (externe link)

over: eetcafé De Linde

Bossenstein

verschenen in DM.city Antwerpen, op 20 10 2011, citaat:
foto restaurant Bossenstein

"In deze groene oase ligt een mooie cottage, het verzorgde interieur brengt je meteen in de juiste sfeer. Je kan buiten eten met zicht op het glooiende golfterrein of kan je plaatsnemen in het klassiek ingericht restaurant. Groen-grijze tinten zorgen voor een rustgevend gevoel."

Beoordeling Zone03: 4 sterren.

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Bossenstein

Nieuws uit de omgeving van Ranst

Veranda, Berchem

verschenen in tales-of-taste.blogspot.be, op 17 07 2014, citaat:

"Veranda kan je omschrijven als een echte bistro, naar Parijs model. Hier hangt een ontspannen sfeer zonder chichi. Het Rock & Roll gehalte dat je kan terug vinden in het interieur, komt ook terug in de gerechten en de muziek. Het eigenzinnige karakter van deze zaak heeft er misschien wel mee te maken dat Davy ervaring opdeed in het sterrenrestaurant 'In de Wulf' van Kobe Desramaults."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Veranda (Berchem)

Seafoodbar, Schoten

verschenen in DM.city Antwerpen, op 03 07 2014, citaat:

"De kreeft is super bereid. Zelden dergelijke sappige kreeftenbereiding geproefd. Met de nodige attributen wordt bijna de volledige kreeft afgepeuzeld, dit is smullen! Intussen genieten we van onze heerlijke wijn."

Beoordeling DM.city Antwerpen: 4 sterren.

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Seafoodbar (Schoten)

Bistro Grand-Mère, Boechout

verschenen in DM.city Antwerpen, op 03 07 2014, citaat:

"Na een correcte wachttijd krijgen we onze hoofdgerechten geserveerd. Mijn partner proeft van huisgemaakte vidée en verse frietjes. Dit gerecht is keurig bereid, mijn grootmoeder zaliger zou het niet beter gekund hebben. Niet al te veel bladerdeeg en verse frietjes maken dit gerecht zeer smaakvol. Ik geniet van mijn rauwe tartaar die met uitjes, kappertjes en mayonaise is aangemaakt. Hierbij horen verse frietjes en een verzorgd slaatje, meer hoeft dit niet te zijn. We genieten van onze gerechten en de zorgzame bediening."

Beoordeling DM.city Antwerpen: 4 sterren.

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Grand-Mère (Boechout)

Dôme, Antwerpen: Een chef met een duidelijke visie

verschenen in Be-Gusto, op 02 07 2014, citaat:

"De juistheid van Burlat’s gerechten heeft mij vandaag geraakt. Onbegrijpelijk dat Michelin die tweede ster nog altijd niet ging bezorgen. Met zijn tasting menu laat hij toe om meerdere creaties te degusteren en volledig mee te gaan in zijn visie van culinaire perfectie. Restaurant Dôme staat voor een keuken waarin enkel verse producten van topkwaliteit worden gebruikt. Geïnspireerd door de Franse culinaire traditie worden ze intuïtief, à la minute, verwerkt tot zuivere seizoensgerechten."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Dôme (Antwerpen)

Skybar, Antwerpen: zomereditie 2014

verschenen in eigen redactie, op 25 06 2014, citaat:

Skybar Antwerp opent op 1 juli voor de 4 de zomereditie als hoogste POP-UP zomerbar van België. Zoals andere edities ligt er weer een mooi muzikaal programma klaar voor de maanden juli en augustus. Jazz, lounge, deephouse en groovy beats kleuren de skyline van Antwerpen met live bands en dj's.

over: restaurant Skybar - Lindner Hotel & City Lounge (Antwerpen)

The Jane, Antwerpen

verschenen in Cookanista.be, op 24 06 2014, citaat:

"Voor een restaurant en team die er nog maar enkele maanden staat, al is dat relatief natuurlijk gezien hun ervaring, is dit een indrukwekkende ervaring. Heerlijk eten, verrassende combinaties, verfijnd tot in de kleinste details en perfect in balans. Ik kan met de beste wil van de wereld geen slecht woord over het eten zeggen, en ook de bediening was vlot & casual as usual maar zeker correct en uiteraard met het heerlijk Zeeuwse accentje. Ik ga met hetzelfde gevoel buiten als bij Pure-C, overtuigd."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant The Jane (Antwerpen)

Luxe uit de jaren dertig
Restaurant dEssensi, 's Gravenwezel

verschenen in Weekend Knack, op 19 06 2014, citaat:

"In dEssentie houdt men zich bezig met de kern van de zaak en dat is smakelijk eten voor iedereen in een aangename omgeving voor een toegankelijke prijs."

Onthaal en bediening: professioneel en vriendelijk.
Keuken: eerlijke producten verwerkt in voor iedereen toegankelijke gerechten.

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant dEssensi ('s Gravenwezel)

Aan Tafel: Leo

verschenen in De Standaard Magazine, op 24 05 2014, citaat:

"Maar dan veegt Sander mijn scepticisme in één hapje van tafel: gel van mosterd en yuzu met een espuma van miso en crumble van mosterd. Wow, dat professionele niveau had ik niet verwacht in dit amateuristische kader. En het gaat in stijgende lijn: granité van komkommer en appel met ijs van kokos en schuim van Japanse pruimenwijn, een mengeling van rode biet, framboos, blauwe en rode bes met ijs van amandelmelk en chicorei, om te besluiten met ijs van yoghurt, crumble van chocolade en licht gerookte caramel. Stuk voor stuk inventief, geschakeerd en boeiend, zoet maar nooit zoeterig, moleculair beïnvloed maar nooit artificieel. En altijd trefzeker gecombineerd met thee of wijn."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Leo - Pop-up dessertrestaurant (Antwerpen)

Op kreeftenjacht met de chef.

verschenen in DM magazine, op 17 05 2014, citaat:

Culinair journaliste Agnes Govaerts en foodfotograaf Heikki Verdurme vaarden samen met het keukenteam van de Schone van Boskoop af naar Zeeland om een verse kreeftbereiding te maken.

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant De Schone Van Boskoop (Boechout)

Grill Meat & Eat, Antwerpen

verschenen in beetgraag.be, op 16 05 2014, citaat:

"De zaak van Grill Meat & Eat is iets groter dan de gewone Meat & Eat en beschikt over een groot en leuk terras op de Tramplaats te Zurenborg. Wat Grill Meat & Eat zo speciaal maakt is de bereiding van het vlees op de Josper Grill, wat een combinatie is van een grill en een oven. Het is in feite een gesloten BBQ die uitsluitend werkt op houtskool. Het zorgt voor een specifieke en niet te evenaren grill-smaak."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Grill Meat & Eat (Antwerpen)