document.write('');Restaurant Ranst | Alle restaurants in Ranst en omgeving.

Restaurant Ranst

Zoek een restaurant in Ranst

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

In de pers: Ranst

Restaurant Ter Euwen nieuwkomer in Gault&Millau 2014

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 11 2013. Citaat:
foto restaurant Ter Euwen

"Chef Van Tichelen werkt met seizoensgebonden producten en streeft naar eigen zeggen naar gastronomie en gezelligheid in een authentiek interieur. 'Dit is fantastisch nieuws, het overdondert mij eigenlijk een beetje', reageert een opgetogen Van Tichelen. 'We hebben hier heel hard voor gewerkt. We willen de mensen elke dag opnieuw een lekkere maaltijd voorschotelen die ze lang bijblijft. De erkenning van Gault&Millau is dan ook een bekroning voor dat harde werk.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Ter Euwen

Een nieuwe formule om voordelig bier te proeven
Klaverhoeve, Emblem

Verschenen in gva.be op 25 10 2012. Citaat:
foto restaurant Klaverhoeve

"Wouter Bollansée die de Emblemse Klaverhoeve nu bijna een jaar openhoudt, heeft een nieuwe formule bedacht om liefhebbers van speciale bieren te doen watertanden. Wie in de Klaverhoeve een hoofdgerecht bestelt, mag in plaats van de gebruikelijke wijn een grote fles speciaalbier bestellen. Die fles van 75 cl kan de klant aan inkoopprijs consumeren. 'We hebben het BYOB gedoopt. Dat betekent Buy your own beer (koop je eigen bier). Het is een concept dat volgens mij nog nergens wordt toegepast. Wel zijn er plekken waar klanten hun eigen fles mogen meebrengen maar dan betalen ze nog stopgeld. Hier leggen we het idee aan de klanten uit en dan tonen we hen onze tafel met speciale bieren.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Klaverhoeve

Nieuws uit de omgeving van Ranst

Aan Tafel: Bascule

Verschenen in De Standaard Magazine op 28 02 2015. Citaat:

"De creatieve verfijning van Veranda vind je hier niet. Maar de gulle smaak en kwaliteit die je krijgt voor deze prijzen, is zeldzaam. Voor mij mag Bascule, ook na de heropening van Veranda, blijven bestaan."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Bascule

Mangévie, Merksem: lunchzaakje in ouderlijk huis

Verschenen in gva.be op 24 02 2015. Citaat:
foto restaurant Mangévie

"Ze zijn nog geen twee jaar open, en nu al een vaste waarde in Merksem. Lunchzaak Mangévie in de Eugeen Meeusstraat is een succes. 'Van twee tafels evolueerden we naar een heuse lunchzaak', zegt uitbaatster Evi Backeljau."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Mangévie

Sergio Herman is ambassadeur van Belgische bieren

Verschenen in nieuwsblad.be op 23 02 2015. Citaat:


"Sterrenchef Sergio Herman is maandag door de Academy van Het Biergenootschap der Lage Landen (BGLL) uitgeroepen tot 'Beer & Gastronomy Ambassadeur' van 2015. Herman volgt op de erelijst collega-chef Jeroen Meus op. Herman krijgt die titel omdat hij zicht het voorbije jaar heeft ingezet voor de rol van bier in de gastronomie en hij neemt samen met zijn de team de taak op zich op de speciaalbieren verder te promoten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant The Upper Room Bar, restaurant The Jane

Proefwerk: Bar Chine

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 22 02 2015. Citaat:
foto restaurant Bar Chine

"Gerechtjes delen. De opmars van streetfood. Cocktails. Het zijn maar een paar gastronomische trends van het moment. En kijk, een gloednieuwe zaak in het hippe hart va, Berchem weet die modetrends naadloos samen te brengen. Bovendien is Bar Chine sympathiek én betaalbaar, zodat het niet verwondelijk is dat dit restaurant meteen na opening een publiekslieveling is geworden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Bar Chine

Wout Bru opent brasserie in Schilde

Verschenen in hln.be op 20 02 2015. Citaat:

"De Antwerpse topchef Wout Bru en zijn ex-vrouw Suzy starten niet één, maar twee nieuwe zaken. 'Brasserie Bru by Suzy' opent morgenavond op het Kerkplein in Schilde. De zakenpartners plannen tegelijk de opening van een nieuw gastronomisch restaurant. De chef heeft daarvoor niet Antwerpen, maar wel Gent als locatie gekozen."

"Brasserie Bru by Suzy moet helemaal terug naar de roots gaan, van waar de twee ooit startten: het Franse Eygalières, in de Provence. 'Ik heb genoeg gehad van de overdaad en de sterren', zegt Suzy. 'Ik wil een restaurant waar iedereen kan komen en waar ik ook gezellig met de mensen kan praten. Ik wil weer dat persoonlijk contact.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Brasserie Bru by Suzy

Slager Luc De Laet opent nieuwe zaak in Antwerpse stadsbrouwerij De Koninck

Verschenen in knackweekend.be op 12 02 2015. Citaat:
foto restaurant Bistro De Laet & Van Haver

"Komende zomer biedt de vernieuwde site van brouwerij De Koninck onderdak voor nieuwe culinaire projecten van topslager Luc De Laet, chef Bert-Jan Michielsen, chocolatier Jitsk Heyninck en foodfotograaf Tony Le Duc."

"Luc De Laet is de topslager uit Hove. Vlak naast zijn winkel runt hij al een knusse bistro waar je terecht kan voor lekkere vleesschotels. Binnenkort heeft hij er met zijn slagersatelier een nieuwe zaak bij in Antwerpen. De beschikbare ruimte wordt gedeeld met het duo chef-kok Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens, die er een restaurant met open keuken zullen openen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Bistro De Laet & Van Haver

Restaurant Umamido: Japanse ramen in België

Verschenen in knackweekend.be op 29 01 2015. Citaat:
foto restaurant Umamido

"Ramen zijn Japanse noedelsoepen, die oorspronkelijk dienden als goedkope arbeidersmaaltijd. Bouillon van kip of varken, noedels, miso en sojasaus zijn de hoofdbestanddelen en daarbij komt, naargelang het humeur van de kok, kelp (kombu), sojascheuten, kamaboko (gemaquilleerde surimi) en lente-ui. Voor een vullende ramen ben je bij Umamido op het goede adres. De naam staat voor drie Japans georiënteerde eethuisjes met Chinese, Koreaanse en Belgische invloeden. Het concept: 'slow casual food served fast'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Umamido

Veranda wordt Bascule

Verschenen in eigen redactie op 16 01 2015. Citaat:
foto restaurant Veranda

Op 20 december 2014 was de laatste service van restaurant Veranda op zijn huidige locatie in de Guldenvliesstraat te Berchem. Vanaf januari 2015 gaan ze van start met een nieuw concept: Bascule.

Lees het volledige artikel

Over: restaurant Veranda