Restaurant Ranst

Zoek een restaurant in Ranst

In de pers: Ranst

Restaurant Ter Euwen nieuwkomer in Gault&Millau 2014

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 11 2013. Citaat:
foto restaurant Ter Euwen

"Chef Van Tichelen werkt met seizoensgebonden producten en streeft naar eigen zeggen naar gastronomie en gezelligheid in een authentiek interieur. 'Dit is fantastisch nieuws, het overdondert mij eigenlijk een beetje', reageert een opgetogen Van Tichelen. 'We hebben hier heel hard voor gewerkt. We willen de mensen elke dag opnieuw een lekkere maaltijd voorschotelen die ze lang bijblijft. De erkenning van Gault&Millau is dan ook een bekroning voor dat harde werk.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Ter Euwen

Een nieuwe formule om voordelig bier te proeven
Klaverhoeve, Emblem

Verschenen in gva.be op 25 10 2012. Citaat:
foto restaurant Klaverhoeve

"Wouter Bollansée die de Emblemse Klaverhoeve nu bijna een jaar openhoudt, heeft een nieuwe formule bedacht om liefhebbers van speciale bieren te doen watertanden. Wie in de Klaverhoeve een hoofdgerecht bestelt, mag in plaats van de gebruikelijke wijn een grote fles speciaalbier bestellen. Die fles van 75 cl kan de klant aan inkoopprijs consumeren. 'We hebben het BYOB gedoopt. Dat betekent Buy your own beer (koop je eigen bier). Het is een concept dat volgens mij nog nergens wordt toegepast. Wel zijn er plekken waar klanten hun eigen fles mogen meebrengen maar dan betalen ze nog stopgeld. Hier leggen we het idee aan de klanten uit en dan tonen we hen onze tafel met speciale bieren.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Klaverhoeve

Nieuws uit de omgeving van Ranst

Slager Luc De Laet opent nieuwe zaak in Antwerpse stadsbrouwerij De Koninck

Verschenen in knackweekend.be op 12 02 2015. Citaat:
foto restaurant Bistro De Laet & Van Haver

"Komende zomer biedt de vernieuwde site van brouwerij De Koninck onderdak voor nieuwe culinaire projecten van topslager Luc De Laet, chef Bert-Jan Michielsen, chocolatier Jitsk Heyninck en foodfotograaf Tony Le Duc."

"Luc De Laet is de topslager uit Hove. Vlak naast zijn winkel runt hij al een knusse bistro waar je terecht kan voor lekkere vleesschotels. Binnenkort heeft hij er met zijn slagersatelier een nieuwe zaak bij in Antwerpen. De beschikbare ruimte wordt gedeeld met het duo chef-kok Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens, die er een restaurant met open keuken zullen openen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Bistro De Laet & Van Haver

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014.

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Vorig jaar profiteerden maar liefst 7.000 jongeren van deze smakelijke actie. De campagne loopt van 1 oktober t.e.m 15 november.

Reserveren kan via facebookpagina Jong Keukengeweld

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Op kreeftenjacht met de chef.

Verschenen in DM magazine op 17 05 2014. Citaat:
foto restaurant De Schone Van Boskoop

Culinair journaliste Agnes Govaerts en foodfotograaf Heikki Verdurme vaarden samen met het keukenteam van de Schone van Boskoop af naar Zeeland om een verse kreeftbereiding te maken.

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant De Schone Van Boskoop

Café Latino brengt Spanje naar de Nete

Verschenen in nieuwsblad.be op 03 02 2014. Citaat:
foto restaurant Café Latino

"Café Latino, een restaurant, cocktail- en tapasbar op het Zimmerplein, is al vele jaren een gevestigde waarde in de Lierse horeca. Op de menukaart staan authentieke Spaanse maaltijden en cocktails, aangevuld met een snuifje Zuid-Amerikaanse specialiteiten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Café Latino

De Gekrulde Zinnen: Een aangename ontdekking in Lier

Verschenen in Be-Gusto op 12 05 2013. Citaat:
foto restaurant De Gekrulde Zinnen

"De chef gaat steeds op zoek naar rijkere smaken, nieuwe producten van topkwaliteit en nieuwe inzichten. De bediening is spontaan en correct. Qua interieur inspireren vooral de ludieke culinaire woordspelingen. Ik kan het niet laten en citeer er enkelen: Garnaalpisser – worstenbloot – kaviaardpeer – compassievrucht – croque au dille and much more… Was dit de voorloper van de food street art trends?"

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant De Gekrulde Zinnen

Brasserie 't Of in Hove

Verschenen in Goesting Antwerpen op 10 04 2013. Citaat:
foto restaurant 't Of in Hove

"Voor mij scampi's in rode currysaus (€15,50) en doradefilet in een jasje van spinazie (€20,50). Mijn tafelgenoot gaat de klassieke toer op met 'artisanale' garnaalkroketten €13,50) en vol-au-vent met hoevekipfilet, champignons en 'huisgerolde' balletjes (€16,50). We nemen er elk een bier bij. Over de scampi's geen kwaad woord: het zijn vijf knapperig gebakken en sappige beesten, het darmkanaal verwijderd, met sluimererwten, tomaat en een licht pittige currysaus."

Beoordeling Zone03: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant 't Of in Hove

Visrestaurant Gaston, Lier

Verschenen in Goesting Antwerpen op 06 03 2013. Citaat:
foto restaurant Gaston

"Mijn tafelpartner kiest voor de vissoep, rijkelijk gevuld zoals aangekondigd, goed op smaak met toast erbij en perfecte rouille. Ik kan niet laten om het potje uit te lepelen. Mijn hoofdgerecht is paling in 't groen (€25). De palingmoten zijn perfect gegaard en gaan vlot van de graat. De saus is bereid met gepureerde kruiden en is licht gebonden. Ik twijfel of hij à la minute is gemaakt."

Beoordeling Zone03: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Gaston

Duo van Numerus Clausus wint culinaire wedstrijd Frisse Kater

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 02 2013. Citaat:
foto restaurant Numerus Clausus

"Jan Van de Velde en Grigor Grigorian van restaurant Numerus Clausus in Lier zijn als winnaar uit de bus gekomen bij de gastronomische wedstrijd voor teams, georganiseerd door de Broederschap De Frisse Kater. (...) Broederschap De Frisse Kater ijvert ervoor om lokale streekproducten en -gerechten en het goede uit de eigen bodem te promoten en te bewaren. De deelnemers moesten drie gerechten klaarmaken: een voorgerecht op basis van rode poon, een hoofdgerecht op basis van West-Vlaams rood rundvlees en een dessert op basis van een hoevekaas uit de Westhoek."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Numerus Clausus

Baràbas, Boechout

Verschenen in Goesting Antwerpen op 06 02 2013. Citaat:
foto restaurant Baràbas

"We smullen van verschillende voorgerechtjes, miniloempia's met een lichte zoetzure saus (€10). Klinkt redelijk alledaags, maar de saus is toch apart en verrassend. Een bordje met scampi fritti met verse tartaarsaus is het tweede tapagerecht (€12). Mooie goudbruine, krokante diepzeegarnalen en een saus die met augurken en uitjes op smaak is gebracht, fijn."

Beoordeling Zone03: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Baràbas

Entrepreneur: Vinko Pepa

Verschenen in Venuez op 07 12 2012. Citaat:
foto restaurant Bar Italia

"Vinko Pepa is een succesvolle ondernemer, met tal van horecazaken op de teller kan dat ook moeilijk anders. In Antwerpen staat Vinko bekend als de bedenker van hippe concepten en het neerpoten daarvan op de uitgelezen locaties."

Restaurants van Vinko Pepa: Bar Italia, Bicyclette, Brasserie Gustav, Chez Antoine, Cosmo, Kapitein Zeppos, La Piazza, Pastis, Primo, Shilling.

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Bar Italia

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.