Restaurant Ranst

Zoek een restaurant in Ranst

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

Vers in de pers: Ranst

Restaurant Ter Euwen nieuwkomer in Gault&Millau 2014

verschenen in nieuwsblad.be, op 12 11 2013, citaat:
foto restaurant Ter Euwen

"Chef Van Tichelen werkt met seizoensgebonden producten en streeft naar eigen zeggen naar gastronomie en gezelligheid in een authentiek interieur. 'Dit is fantastisch nieuws, het overdondert mij eigenlijk een beetje', reageert een opgetogen Van Tichelen. 'We hebben hier heel hard voor gewerkt. We willen de mensen elke dag opnieuw een lekkere maaltijd voorschotelen die ze lang bijblijft. De erkenning van Gault&Millau is dan ook een bekroning voor dat harde werk.'"

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Ter Euwen

Een nieuwe formule om voordelig bier te proeven
Klaverhoeve, Emblem

verschenen in gva.be, op 25 10 2012, citaat:
foto restaurant Klaverhoeve

"Wouter Bollansée die de Emblemse Klaverhoeve nu bijna een jaar openhoudt, heeft een nieuwe formule bedacht om liefhebbers van speciale bieren te doen watertanden. Wie in de Klaverhoeve een hoofdgerecht bestelt, mag in plaats van de gebruikelijke wijn een grote fles speciaalbier bestellen. Die fles van 75 cl kan de klant aan inkoopprijs consumeren. 'We hebben het BYOB gedoopt. Dat betekent Buy your own beer (koop je eigen bier). Het is een concept dat volgens mij nog nergens wordt toegepast. Wel zijn er plekken waar klanten hun eigen fles mogen meebrengen maar dan betalen ze nog stopgeld. Hier leggen we het idee aan de klanten uit en dan tonen we hen onze tafel met speciale bieren.'"

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Klaverhoeve

Taverne De Linde weer open

verschenen in gva.be, op 04 02 2012, citaat:

"Wandelaars, fietsers en liefhebbers van reusachtige wafels kunnen weer terecht in taverne De Linde pal tegenover de molen in de Oelegemse Kerkhoflei. (...) Wie iets wil eten kan in De Linde moeilijk naast de reusachtige wafels kijken. 'Wafels van dat formaat wilde ik absoluut hebben. Ze zijn een stuk groter dan de traditionele Brusselse wafels. We hebben moeten zoeken om een geschikt wafelijzer te vinden. In de gespecialiseerde zaken is dat uiteindelijk gelukt.'"

lees het artikel online (externe link)

over: eetcafé De Linde

Nieuws uit de omgeving van Ranst

Gastronomie, no fuss, met de glimlach gebracht
dEssensi, 's Gravenwezel

verschenen in Lekker Antwerpen, op 02 10 2014, citaat:

"In de keuken zwaait Karl Ave (vroeger De Nete in Duffel) de plak. Hij werkt met verse streekproducten en zijn pallet draait mee met de seizoenen. De essentie is de pure smaak van het product. De gerechten bevatten zowel een klassieke als een vernieuwende toets. Het chef’s menu geeft zonder meer waar voor zijn geld."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant dEssensi ('s Gravenwezel)

Sonseveria, Berchem

verschenen in DM.city Antwerpen, op 02 10 2014, citaat:

"We genieten van de nonchalante sfeer en onze hoofdgerechten komen op tafel. Tegenover mij een ovenschotel met een vegetarisch gevulde tomaat met Provençaalse saus. De tomaat is met aubergine, rijst en wortelen gevuld en er is een smaakvolle saus bij. Ik proef van een vegetarische enchilada. Dit is ook in een ovenschotel geserveerd en met verse korianderpluksels en amandelschilfers afgewerkt. De saus is een lekkere pittige tomatensaus, de zure room proeft er heerlijk bij en verzacht de saus."

Beoordeling DM.city Antwerpen: 3 sterren.

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Sonseveria (Berchem)

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

verschenen in eigen redactie, op 29 09 2014, citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Vorig jaar profiteerden maar liefst 7.000 jongeren van deze smakelijke actie. De campagne loopt van 1 oktober t.e.m 15 november.

Reserveren kan via facebookpagina Jong Keukengeweld

over: restaurant Ardent (Antwerpen), restaurant Veranda (Berchem), restaurant Vina Clara (Borgerhout), restaurant Petit Cuistot (Lier)

Restaurant The Jane: Kapel van de goede smaak

verschenen in knackweekend.be, op 04 09 2014, citaat:

"Het nieuwe eethuis The Jane moest aanvankelijk een restaurant worden met gerechten die Herman in zijn vrije tijd lekker vindt: eenvoudige kost die je thuis eet met de kinderen. Maar van dat oorspronkelijke plan is weinig over: The Jane is een afleiding van Oud Sluis. En eerlijk gezegd passen de verfijnde gerechten, die onmiskenbaar de handtekening van de meester dragen, beter bij de verfijnde omgeving."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant The Jane (Antwerpen)

Boecherie 2530, Boechout

verschenen in DM.city Antwerpen, op 04 09 2014, citaat:

"Het vlees is mooi saignantn. Ik proef de barbecuebereiding, heerlijk. We genieten van ons etentje. We sluiten af met een koffie en krijgen een prijs-kwaliteit correcte rekening. Hier weten ze hoe ze een klant moeten verwennen, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de producten."

Beoordeling DM.city Antwerpen: 4 sterren.

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Boecherie (Boechout)

El Rincón, Schoten

verschenen in DM.city Antwerpen, op 04 09 2014, citaat:

"Je kan deze en de klassieke Mexicaanse keuken in het algemeen, niet echt verfijnd noemen. Het is een voedzame en huiselijke keuken met romige en hartige smaken waarvoor liefhebbers in de rij staan. Net zoals voor de lekkere en verse keuken van onze moeders. Zoals hier in El Rincón."

Beoordeling DM.city Antwerpen: 4 sterren.

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant El Rincon (Schoten)

MAURICE: de pop up koffiebar met brei-artikelen tot eind september

verschenen in gazetvanzurenborg.be, op 30 08 2014, citaat:

Een pop-up koffiebar in Zurenborg met breiartikelen, van waar het idee?

"Véronique Leysen: 'Ik droomde er al een paar jaar van om een koffiebar te openen met als thema 'Alice in Wonderland'. Dat is er niet van gekomen, maar ik heb het idee nooit laten varen. Ik heb al een caravan waarin ik een beetje zoals in New York, koffie verkoop en wat lekkers. Nu open ik dus een echte koffiebar die ik combineer met de collectie breiartikelen 'Maurice'. Mensen proberen toch graag die artikelen uit en in de koffiebar kan dat. De caravan zal er ook staan! Voor de koffieshop voor de hele periode dat hij open is.'"

lees het artikel online (externe link)

over: koffiebar Maurice (Berchem)

Seafoodbar, Schoten

verschenen in DM.city Antwerpen, op 03 07 2014, citaat:

"De kreeft is super bereid. Zelden dergelijke sappige kreeftenbereiding geproefd. Met de nodige attributen wordt bijna de volledige kreeft afgepeuzeld, dit is smullen! Intussen genieten we van onze heerlijke wijn."

Beoordeling DM.city Antwerpen: 4 sterren.

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Seafoodbar (Schoten)