Restaurant Ranst

Zoek een restaurant in Ranst

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

In de pers: Ranst

Restaurant Ter Euwen nieuwkomer in Gault&Millau 2014

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 11 2013. Citaat:
foto restaurant Ter Euwen

"Chef Van Tichelen werkt met seizoensgebonden producten en streeft naar eigen zeggen naar gastronomie en gezelligheid in een authentiek interieur. 'Dit is fantastisch nieuws, het overdondert mij eigenlijk een beetje', reageert een opgetogen Van Tichelen. 'We hebben hier heel hard voor gewerkt. We willen de mensen elke dag opnieuw een lekkere maaltijd voorschotelen die ze lang bijblijft. De erkenning van Gault&Millau is dan ook een bekroning voor dat harde werk.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Ter Euwen

Een nieuwe formule om voordelig bier te proeven
Klaverhoeve, Emblem

Verschenen in gva.be op 25 10 2012. Citaat:
foto restaurant Klaverhoeve

"Wouter Bollansée die de Emblemse Klaverhoeve nu bijna een jaar openhoudt, heeft een nieuwe formule bedacht om liefhebbers van speciale bieren te doen watertanden. Wie in de Klaverhoeve een hoofdgerecht bestelt, mag in plaats van de gebruikelijke wijn een grote fles speciaalbier bestellen. Die fles van 75 cl kan de klant aan inkoopprijs consumeren. 'We hebben het BYOB gedoopt. Dat betekent Buy your own beer (koop je eigen bier). Het is een concept dat volgens mij nog nergens wordt toegepast. Wel zijn er plekken waar klanten hun eigen fles mogen meebrengen maar dan betalen ze nog stopgeld. Hier leggen we het idee aan de klanten uit en dan tonen we hen onze tafel met speciale bieren.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Klaverhoeve

Nieuws uit de omgeving van Ranst

The Jane maakt eigen gin

Verschenen in gva.be op 21 03 2015. Citaat:

"Sterrenrestaurant The Jane heeft een eigen gin ontwikkeld. D.R.K.N.S.S. Rare Gin is niet alleen aan de buitenkant van de fles donkerder dan andere gins. Binnenin zit een heldere, maar amberkleurige drank, zodat atypisch een goede omschrijving is. En van D.R.K.N.S.S. maak je natuurlijk snel darkness (duisternis)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant The Jane, restaurant The Upper Room Bar

Bar Chine, Antwerpen

Verschenen in In Search of Taste op 21 03 2015. Citaat:
foto restaurant Bar Chine

"De Vietnamese loempia's bestonden uit kip, vermicelli en groenten. De loempia's waren hoe ze moesten zijn: mooi compact gemaakt, knapperig, lekker van smaak en een dip. De pork puffs zijn deegpasteitjes die met gemarineerd varkensvlees gevuld zijn. Ze hebben een jasje van sesam en zijn in de oven bereid. Deze smaakten heerlijk zoet."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Bar Chine

Aan Tafel: Bascule

Verschenen in De Standaard Magazine op 28 02 2015. Citaat:

"De creatieve verfijning van Veranda vind je hier niet. Maar de gulle smaak en kwaliteit die je krijgt voor deze prijzen, is zeldzaam. Voor mij mag Bascule, ook na de heropening van Veranda, blijven bestaan."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Bascule

Het Renteniershuis kiest voor Engelse landhuisstijl en nieuw concept

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 02 2015. Citaat:
foto restaurant 't Renteniershuis

"Horecazaak Het Renteniershuis aan de Dijkstraat in Viersel heeft een metamorfose ondergaan."

"Een van de blikvangers is de muur met behangpapier van oude labels van drankflessen. Je krijgt er dorst van. Vooraan is er zelfs een bibliotheekkast. 'We hebben gekozen voor de Engelse landhuisstijl, die bij de architectuur van Het Renteniershuis past. De klanten reageren positief', zegt Yves."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant 't Renteniershuis

Mangévie, Merksem: lunchzaakje in ouderlijk huis

Verschenen in gva.be op 24 02 2015. Citaat:
foto restaurant Mangévie

"Ze zijn nog geen twee jaar open, en nu al een vaste waarde in Merksem. Lunchzaak Mangévie in de Eugeen Meeusstraat is een succes. 'Van twee tafels evolueerden we naar een heuse lunchzaak', zegt uitbaatster Evi Backeljau."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Mangévie

Wout Bru opent brasserie in Schilde

Verschenen in hln.be op 20 02 2015. Citaat:

"De Antwerpse topchef Wout Bru en zijn ex-vrouw Suzy starten niet één, maar twee nieuwe zaken. 'Brasserie Bru by Suzy' opent morgenavond op het Kerkplein in Schilde. De zakenpartners plannen tegelijk de opening van een nieuw gastronomisch restaurant. De chef heeft daarvoor niet Antwerpen, maar wel Gent als locatie gekozen."

"Brasserie Bru by Suzy moet helemaal terug naar de roots gaan, van waar de twee ooit startten: het Franse Eygalières, in de Provence. 'Ik heb genoeg gehad van de overdaad en de sterren', zegt Suzy. 'Ik wil een restaurant waar iedereen kan komen en waar ik ook gezellig met de mensen kan praten. Ik wil weer dat persoonlijk contact.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Brasserie Bru by Suzy

Slager Luc De Laet opent nieuwe zaak in Antwerpse stadsbrouwerij De Koninck

Verschenen in knackweekend.be op 12 02 2015. Citaat:
foto restaurant Bistro De Laet & Van Haver

"Komende zomer biedt de vernieuwde site van brouwerij De Koninck onderdak voor nieuwe culinaire projecten van topslager Luc De Laet, chef Bert-Jan Michielsen, chocolatier Jitsk Heyninck en foodfotograaf Tony Le Duc."

"Luc De Laet is de topslager uit Hove. Vlak naast zijn winkel runt hij al een knusse bistro waar je terecht kan voor lekkere vleesschotels. Binnenkort heeft hij er met zijn slagersatelier een nieuwe zaak bij in Antwerpen. De beschikbare ruimte wordt gedeeld met het duo chef-kok Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens, die er een restaurant met open keuken zullen openen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Bistro De Laet & Van Haver

Restaurant Umamido: Japanse ramen in België

Verschenen in knackweekend.be op 29 01 2015. Citaat:
foto restaurant Umamido

"Ramen zijn Japanse noedelsoepen, die oorspronkelijk dienden als goedkope arbeidersmaaltijd. Bouillon van kip of varken, noedels, miso en sojasaus zijn de hoofdbestanddelen en daarbij komt, naargelang het humeur van de kok, kelp (kombu), sojascheuten, kamaboko (gemaquilleerde surimi) en lente-ui. Voor een vullende ramen ben je bij Umamido op het goede adres. De naam staat voor drie Japans georiënteerde eethuisjes met Chinese, Koreaanse en Belgische invloeden. Het concept: 'slow casual food served fast'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Umamido