Restaurant Ranst

Zoek een restaurant in Ranst

In de pers: Ranst

Bistro De Smaak, Broechem

Verschenen in Goesting Antwerpen op 03 06 2015. Citaat:
foto restaurant De Smaak

Binnenkomend in Bistro De Smaak te Broechem wordt je verwelkomd door een vriendelijke gastvrouw die de hele maaltijd vlot en attent bedient.

Bij het gekozen viergangenmenu zetten asperges de hoofdtoon. Goesting Antwerpen vond de gerechten van chef Kris Nys verzorgd en lekker, al ontbrak er een beetje verfijning.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant De Smaak

Een nieuwe formule om voordelig bier te proeven
Klaverhoeve, Emblem

Verschenen in gva.be op 25 10 2012. Citaat:
foto restaurant Klaverhoeve

"Wouter Bollansée die de Emblemse Klaverhoeve nu bijna een jaar openhoudt, heeft een nieuwe formule bedacht om liefhebbers van speciale bieren te doen watertanden. Wie in de Klaverhoeve een hoofdgerecht bestelt, mag in plaats van de gebruikelijke wijn een grote fles speciaalbier bestellen. Die fles van 75 cl kan de klant aan inkoopprijs consumeren. 'We hebben het BYOB gedoopt. Dat betekent Buy your own beer (koop je eigen bier). Het is een concept dat volgens mij nog nergens wordt toegepast. Wel zijn er plekken waar klanten hun eigen fles mogen meebrengen maar dan betalen ze nog stopgeld. Hier leggen we het idee aan de klanten uit en dan tonen we hen onze tafel met speciale bieren.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Klaverhoeve

Nieuws uit de omgeving van Ranst

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015.
foto restaurant Brasserie Boulevard blvd.

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Info & reservatie: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Hof Ter Linden: Een gastronomisch ‘Build-up’ diner!

Verschenen in Be-Gusto op 15 08 2015. Citaat:
foto restaurant Hof ter Linden

In afwachting van de restaurantie van Kasteel Hof ter Linden te Edegem neemt chef Yannick Van Aeken je al naar een eerste ervaring op dit prachtige domein. In een tijdelijk geïmproviseerde keuken verwent hij je met een 4-gangen menu.

Be-Gusto kon er alvast al van genieten. De verschillende gerechten waren allemaal mooi gepresenteerd en heel smaakvol klaargemaakt. Sommelier Caroline Buensalido zorgde ook voor de goed bijpassende wijnen.

Voor de openingsdagen neem je best een kijkje op de website van Hof ter Linden.

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Hof ter Linden

Baresto, Lier

Verschenen in Goesting Antwerpen op 06 05 2015. Citaat:
foto restaurant Baresto

Zoals de naam het zegt is Baresto een combinatie van bar en restaurant. Ruwe beton en warm hout vormen de kern van het interieur.

Chef Arne Beirinckx kookt er met zorg en heeft styling in zijn vingers. Mits nog wat 'finetuning' en een degelijke sommelier kan, volgens Goesting magazine, dit restaurant zeker boven de middelmaat stijgen.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Baresto

Slager Luc De Laet opent nieuwe zaak in Antwerpse stadsbrouwerij De Koninck

Verschenen in knackweekend.be op 12 02 2015. Citaat:
foto restaurant Bistro De Laet & Van Haver

"Komende zomer biedt de vernieuwde site van brouwerij De Koninck onderdak voor nieuwe culinaire projecten van topslager Luc De Laet, chef Bert-Jan Michielsen, chocolatier Jitsk Heyninck en foodfotograaf Tony Le Duc."

"Luc De Laet is de topslager uit Hove. Vlak naast zijn winkel runt hij al een knusse bistro waar je terecht kan voor lekkere vleesschotels. Binnenkort heeft hij er met zijn slagersatelier een nieuwe zaak bij in Antwerpen. De beschikbare ruimte wordt gedeeld met het duo chef-kok Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens, die er een restaurant met open keuken zullen openen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Bistro De Laet & Van Haver

Café Latino brengt Spanje naar de Nete

Verschenen in nieuwsblad.be op 03 02 2014. Citaat:
foto restaurant Café Latino

"Café Latino, een restaurant, cocktail- en tapasbar op het Zimmerplein, is al vele jaren een gevestigde waarde in de Lierse horeca. Op de menukaart staan authentieke Spaanse maaltijden en cocktails, aangevuld met een snuifje Zuid-Amerikaanse specialiteiten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Café Latino

De Gekrulde Zinnen: Een aangename ontdekking in Lier

Verschenen in Be-Gusto op 12 05 2013. Citaat:
foto restaurant De Gekrulde Zinnen

"De chef gaat steeds op zoek naar rijkere smaken, nieuwe producten van topkwaliteit en nieuwe inzichten. De bediening is spontaan en correct. Qua interieur inspireren vooral de ludieke culinaire woordspelingen. Ik kan het niet laten en citeer er enkelen: Garnaalpisser – worstenbloot – kaviaardpeer – compassievrucht – croque au dille and much more… Was dit de voorloper van de food street art trends?"

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant De Gekrulde Zinnen

Brasserie 't Of in Hove

Verschenen in Goesting Antwerpen op 10 04 2013. Citaat:
foto restaurant 't Of in Hove

"Voor mij scampi's in rode currysaus (€15,50) en doradefilet in een jasje van spinazie (€20,50). Mijn tafelgenoot gaat de klassieke toer op met 'artisanale' garnaalkroketten €13,50) en vol-au-vent met hoevekipfilet, champignons en 'huisgerolde' balletjes (€16,50). We nemen er elk een bier bij. Over de scampi's geen kwaad woord: het zijn vijf knapperig gebakken en sappige beesten, het darmkanaal verwijderd, met sluimererwten, tomaat en een licht pittige currysaus."

Beoordeling Zone03: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant 't Of in Hove

Visrestaurant Gaston, Lier

Verschenen in Goesting Antwerpen op 06 03 2013. Citaat:
foto restaurant Gaston

"Mijn tafelpartner kiest voor de vissoep, rijkelijk gevuld zoals aangekondigd, goed op smaak met toast erbij en perfecte rouille. Ik kan niet laten om het potje uit te lepelen. Mijn hoofdgerecht is paling in 't groen (€25). De palingmoten zijn perfect gegaard en gaan vlot van de graat. De saus is bereid met gepureerde kruiden en is licht gebonden. Ik twijfel of hij à la minute is gemaakt."

Beoordeling Zone03: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Gaston

Duo van Numerus Clausus wint culinaire wedstrijd Frisse Kater

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 02 2013. Citaat:
foto restaurant Numerus Clausus

"Jan Van de Velde en Grigor Grigorian van restaurant Numerus Clausus in Lier zijn als winnaar uit de bus gekomen bij de gastronomische wedstrijd voor teams, georganiseerd door de Broederschap De Frisse Kater. (...) Broederschap De Frisse Kater ijvert ervoor om lokale streekproducten en -gerechten en het goede uit de eigen bodem te promoten en te bewaren. De deelnemers moesten drie gerechten klaarmaken: een voorgerecht op basis van rode poon, een hoofdgerecht op basis van West-Vlaams rood rundvlees en een dessert op basis van een hoevekaas uit de Westhoek."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Numerus Clausus

Baràbas, Boechout

Verschenen in Goesting Antwerpen op 06 02 2013. Citaat:
foto restaurant Baràbas

"We smullen van verschillende voorgerechtjes, miniloempia's met een lichte zoetzure saus (€10). Klinkt redelijk alledaags, maar de saus is toch apart en verrassend. Een bordje met scampi fritti met verse tartaarsaus is het tweede tapagerecht (€12). Mooie goudbruine, krokante diepzeegarnalen en een saus die met augurken en uitjes op smaak is gebracht, fijn."

Beoordeling Zone03: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Baràbas

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.