Restaurant Oudenaarde

Zoek een restaurant in Oudenaarde

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

In de pers: Oudenaarde

Kleuren helpen kelners Eat@12 bij bediening

Verschenen in nieuwsblad.be op 31 10 2013. Citaat:
foto restaurant Eat@12

"Eat@12 is een nieuw, sfeervol restaurant op Doorn 12 waar werknemers van Aarova een nieuwe uitdaging vinden. Elke dag worden in een volledig vernieuwd interieur (h)eerlijke maaltijden geserveerd. De bediening verloopt volledig kleurgestuurd."

"'Wij mikken op hoogstaande kwalitatieve voeding: alles is vers, niets wordt vooraf klaargemaakt. Wij gebruiken streekproducten en serveren naast twee Italiaanse ook Belgische wijn en schuimwijn. In de keuken wordt Dieter Nuyens, vroeger nog kok bij Jeroen Meus, bijgestaan door onze mensen. Er is keuze uit een paar menu's, de '12' is ons huismenu, maar je kan ook kiezen voor de kaart.'"

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Eat@12

Bistro Lumen

Verschenen in eigen redactie op 01 09 2013.
foto restaurant Bistro Lumen

Frank en Mieke, eigenaars van hotel Tijl in de Stationsstraat openden een nieuw restaurant, Bistro Lumen.

De inrichting is met een knipoog naar de cinema Lumen, die ooit in het pand gevestigd was.

Over: restaurant Bistro Lumen

Kookwedstrijd 'Bruin' met topchefs uit de regio

Verschenen in nieuwsblad.be op 14 03 2013. Citaat:

"In samenwerking met de topchefs van de restaurants Margaretha's en De Rantere uit Oudenaarde, Deauville uit Kluisbergen en Benoit en Bernard Dewitte uit Zingem organiseert de toeristische dienst een wedstrijd' koken met Oudenaards bruin bier'."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Margaretha's, restaurant De Rantere

Hotel-restaurant Tijl, Oudenaarde

Verschenen in nieuwsblad.be op 07 01 2013. Citaat:
foto restaurant Tijl

Wat maakt uw zaak bijzonder?

"We werken met dagverse streekproducten en alle gerechten worden op traditionele wijze bereid . Biefstuk met frietjes is onze traditionele dagschotel op woensdag. De klant krijgt verse en handgesneden frietjes.We hebben een zaaltje voor kleinschalige feestjes tot dertig personen."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Tijl

De Zwadderkotmolen, Oudenaarde - Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 28 12 2012.

Bron: YouTube.com

Over: restaurant Zwadderkotmolen

Na lof in Gault&Millau nu Michelinster voor Margaretha's

Verschenen in nieuwsblad.be op 20 11 2012. Citaat:
foto restaurant Margaretha's

"'Ik ben sprakeloos want dit hadden we totaal niet verwacht', reageert uitbater Ivan Sax. 'We wisten wel dat we goed bezig waren. Als nieuwkomer in de Gault&Millau kregen we meteen een schitterende 14 op 20. Ik besef nog niet zo goed want ons nu allemaal overkomt. Natuurlijk zijn we ferm content met de ster van Michelin. Of deze bekroning veel zal veranderen? Daar sta ik momenteel nog niet bij stil. Het is zaak om onze voetjes op de grond te houden en om hard te blijven werken. Verder doen zoals we bezig zijn, is onze leidraad.'"

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Margaretha's

Weekend Knack: De lekkerste plekjes
Reportage Culinair Oost-Vlaanderen

Verschenen in Weekend Knack op 06 06 2012. Citaat:
foto eetcafé Roodstop

Van bistro's en brasseries tot gastronomische tempels en eetwinkeltjes. Weekend Knack selecteerde 14 opmerkelijke eetadressen in Oost-Vlaanderen.

 • In en uit: Café Parti
 • Kunstzinnige snackbar: bRoodstop
 • Brasserie: Bord'Eau
 • Bistronomie: Plein 25, J.e.f
 • Gastronomie: 't Korennaer, Deauville, Bresca
 • Landelijk: Den Duyventoren, Benoit en Bernard Dewitte
 • Alleen in het weekend: Jour de Fête
 • Lekkere winkels: Yuzu (Chocoladezaak, Walpoortstraat, Gent), Joost Arijs (Gent), Wauters (Temse)

Lees het artikel online (externe link)

Over: eetcafé Roodstop

Comte de Flandre, Oudenaarde
Versheid voorop

Verschenen in Steps op 29 04 2012. Citaat:
foto restaurant Comte De Flandre

"De bijzonder uit de kluiten gewassen, à la minute bereide steak tartaar is niettemin uitermate smaakvol en zit boordevol kappertjes en ajuin. Het aparte kommetje krakende frietjes neem ik er graag bij, en hetzelfde geldt voor het slaatje, dat met een prettige dressing is afgewerkt. In de wetenschap dat Comte de Flandre versheid hoog in het vaandel draagt, had ik ook niets anders verwacht."

Over: restaurant Comte De Flandre

Nieuws uit de omgeving van Oudenaarde

Benoit & Bernard Dewitte, Ouwegem
Gespot op het web

verschenen in eigen redactie, op 05 12 2014, citaat:

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan sterrenrestaurant Benoit & Bernard Dewitte te Ouwegem.
Lees het verslag

Over: restaurant Benoit en Bernard Dewitte (Ouwegem)

Voorstelling Michelingids 2015

verschenen in eigen redactie, op 24 11 2014, citaat:

Op de Horecabeurs te Gent werd vandaag de nieuwe Michelingids 2015 voorgesteld. In totaal telt de nieuwe Michelingids 137 sterrenrestaurants.

Restaurants Hof Van Cleve, De Karmeliet en Hertog Jan blijven de lijst aanvoeren met 3 sterren. Ook bij de 2 sterren restaurants zijn er geen verschuivingen. Tien Belgische restaurants (vier in Wallonië, drie in Brussel en drie in Vlaanderen) krijgen voor het eerst een Michelin ster.

Opvallend is dat twee zaken die jarenlang fier de stempel van Bib Gourmand droegen, nu een ster krijgen toegewezen dankzij de vooruitgang die ze hebben geboekt. Philippe Meyers (Braine-l’Alleud) en Les Pieds dans le Plat (Marenne) zijn restaurants waar de klassieke keuken met vakmanschap onder handen wordt genomen. Men krijgt hier lekker eten voor een prijs-kwaliteitverhouding die gewoonweg fantastisch is. Ook de rijke brasseriekeuken van Héliport Brasserie (Luik) en de eigentijdse smaakvariaties van Aux petits oignons (Jodoigne/Geldenaken) laten hun gasten genereus genieten.

In Brussel vindt men restaurants die op dezelfde lijn zitten. Zo is Le Pigeon Noir (Ukkel) een prachtvoorbeeld van hoe heerlijk traditionele bereidingen kunnen zijn. Hun bourgondische keuken wordt zonder pretentie bereid en levert fantastische smaken op. Le Monde est Petit (Etterbeek) mengt dan weer lokale lekkernijen met producten uit verre windstreken, Da Mimmo (Sint-Lambrechts-Woluwe) bewijst nog maar eens hoe lekker de pure Italiaanse keuken is.

Hét langverwachte culinaire event van het jaar 2014 was uiteraard de opening van The Jane(Antwerpen), de imposante kapel die chefs Sergio Herman en Nick Bril hebben omgetoverd tot een trendy hotspot. Zij lossen de verwachtingen in met hun weldoordachte, lichte gerechten die een sensationele smaakharmonie opleveren. Die vindt u ook in Gent, een stad die op gastronomisch vlak maar blijft groeien. Nieuw aan de Gentse sterrenhemel is Publiek. Met Olly Ceulenaere staat er een bekende chef in de keuken, maar de echte vedetten zijn de producten. Een (h)eerlijke keuken voor fantastische prijzen! Iets verderop, in Lochristi, biedt D’Oude Pastorie dan weer lichte creaties doorspekt met fantastische, herkenbare smaken.

De nieuwe sterrenrestaurants op een rij:

 • The Jane, Antwerpen
 • Da Mimmo, Brussel
 • Le Monde est Petit, Brussel
 • Publiek, Gent
 • Philippe Meyers, Braîne-l'Alleud
 • Le Pigeon Noir, Ukkel
 • D'Oude Pastorie, Lochristi
 • Aux Petits Oignons, Jodoigne
 • Héliport Brasserie, Luik
 • Les Pieds dans le Plat, Merenne

Over: restaurant Hof Van Cleve (Kruishoutem)

Gault&Millau 2015 beveelt Paul de Pierre aan

verschenen in hln.be, op 12 11 2014, citaat:

"Het Etikhoofse restaurant Paul de Pierre krijgt in de nieuwe Gault&Millau voor het eerst een aanbeveling. Voor chef Paul-Henri Cuvelier en zijn echtgenote Inge Allegaert een erkenning waar ze fier op zijn. 'Deze vermelding zet ons op de culinaire kaart', zegt Paul-Henri. 'De laatste twee jaar hebben we ons restaurant gastronomische verfijnt en dat slaat aan.'"

Lees online (externe link)

Over: restaurant Paul de Pierre (Maarkedal)

't Huis van Lede: Weg met de sterren & genieten?

verschenen in Be-Gusto, op 06 06 2014, citaat:

"Chef & eigenaar Frederick Dhooge is de man achter het succes van 't Huis van Lede. Na zijn passages bij o.a. het Hof van Cleve en Comme Chez Soi creëerde hij zijn eigen stijl met als resultaat al 8 jaar die beruchte Michelin ster. Met zijn nieuwe visie wil Dhooge de focus leggen op perfecte gaartijden, smaakvolle sauzen, topproducten en kwaliteit in het bord. In de zaal wordt Frederick bijgestaan door Stijn Van der Beken voormalig sommelier van De Karmeliet en Hof van Cleve."

Lees online (externe link)

Over: restaurant 't Huis Van Lede (Wannegem-Lede)