Restaurant Oudenaarde

Zoek een restaurant in Oudenaarde

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

Vers in de pers: Oudenaarde

Kleuren helpen kelners Eat@12 bij bediening

verschenen in nieuwsblad.be, op 31 10 2013, citaat:
foto restaurant Eat@12

"Eat@12 is een nieuw, sfeervol restaurant op Doorn 12 waar werknemers van Aarova een nieuwe uitdaging vinden. Elke dag worden in een volledig vernieuwd interieur (h)eerlijke maaltijden geserveerd. De bediening verloopt volledig kleurgestuurd."

"'Wij mikken op hoogstaande kwalitatieve voeding: alles is vers, niets wordt vooraf klaargemaakt. Wij gebruiken streekproducten en serveren naast twee Italiaanse ook Belgische wijn en schuimwijn. In de keuken wordt Dieter Nuyens, vroeger nog kok bij Jeroen Meus, bijgestaan door onze mensen. Er is keuze uit een paar menu's, de '12' is ons huismenu, maar je kan ook kiezen voor de kaart.'"

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Eat@12

Tafelen met een Hart voor Kinderen.
1 oktober tot 15 november 2013

verschenen in eigen redactie, op 23 09 2013, citaat:

Van 1 oktober tot 15 november plaatsen heel wat Vlaamse restauranthouders één of meerdere bijzondere menu's op de kaart, ten voordele van Tafelen met een Hart voor Kinderen. Op de kaart kan je de menu's of gerechten herkennen aan een ♡ (rood hartje).

Van elk gerecht met een ♡ gaat een vooraf bepaald bedrag of percentage naar Tafelen met een Hart voor Kinderen.

Met de opbrengst van de actie financiert het Pedagogisch Centrum Wagenschot uit Eke-Nazareth zes klassen van haar beroepsopleiding voor kwetsbare jongeren. De andere helft van de opbrengst gaat naar Plan België, dat de centen investeert in onderwijs en het terugdringen van kinderarbeid in Bolivia. Het loont de moeite want de vorige editie in 2011 bracht 53.933 euro op.

Ambassadeurs van deze actie zijn Koen Wauters en Pascale Platel, ambassadeurs van resp. Plan België en Wagenschot.

PocketResto.be steunt deze actie met een publicitaire campagne.

over: restaurant Harmonie, restaurant La Pomme d'Or

Bistro Lumen

verschenen in eigen redactie, op 01 09 2013, citaat:
foto restaurant Bistro Lumen

Frank en Mieke, eigenaars van hotel Tijl in de Stationsstraat openden een nieuw restaurant, Bistro Lumen.

De inrichting is met een knipoog naar de cinema Lumen, die ooit in het pand gevestigd was.

over: restaurant Bistro Lumen

Kookwedstrijd 'Bruin' met topchefs uit de regio

verschenen in nieuwsblad.be, op 14 03 2013, citaat:

"In samenwerking met de topchefs van de restaurants Margaretha's en De Rantere uit Oudenaarde, Deauville uit Kluisbergen en Benoit en Bernard Dewitte uit Zingem organiseert de toeristische dienst een wedstrijd' koken met Oudenaards bruin bier'."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Margaretha's, restaurant De Rantere

Hotel-restaurant Tijl, Oudenaarde

verschenen in nieuwsblad.be, op 07 01 2013, citaat:
foto restaurant Tijl

Wat maakt uw zaak bijzonder?

"We werken met dagverse streekproducten en alle gerechten worden op traditionele wijze bereid . Biefstuk met frietjes is onze traditionele dagschotel op woensdag. De klant krijgt verse en handgesneden frietjes.We hebben een zaaltje voor kleinschalige feestjes tot dertig personen."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Tijl

De Zwadderkotmolen, Oudenaarde - Videovoorstelling

verschenen in eigen redactie, op 28 12 2012, citaat:

Bron: YouTube.com

over: restaurant Zwadderkotmolen

Na lof in Gault&Millau nu Michelinster voor Margaretha's

verschenen in nieuwsblad.be, op 20 11 2012, citaat:
foto restaurant Margaretha's

"'Ik ben sprakeloos want dit hadden we totaal niet verwacht', reageert uitbater Ivan Sax. 'We wisten wel dat we goed bezig waren. Als nieuwkomer in de Gault&Millau kregen we meteen een schitterende 14 op 20. Ik besef nog niet zo goed want ons nu allemaal overkomt. Natuurlijk zijn we ferm content met de ster van Michelin. Of deze bekroning veel zal veranderen? Daar sta ik momenteel nog niet bij stil. Het is zaak om onze voetjes op de grond te houden en om hard te blijven werken. Verder doen zoals we bezig zijn, is onze leidraad.'"

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Margaretha's

Weekend Knack: De lekkerste plekjes
Reportage Culinair Oost-Vlaanderen

verschenen in Weekend Knack, op 06 06 2012, citaat:
foto eetcafé Roodstop

Van bistro's en brasseries tot gastronomische tempels en eetwinkeltjes. Weekend Knack selecteerde 14 opmerkelijke eetadressen in Oost-Vlaanderen.

  • In en uit: Café Parti
  • Kunstzinnige snackbar: bRoodstop
  • Brasserie: Bord'Eau
  • Bistronomie: Plein 25, J.e.f
  • Gastronomie: 't Korennaer, Deauville, Bresca
  • Landelijk: Den Duyventoren, Benoit en Bernard Dewitte
  • Alleen in het weekend: Jour de Fête
  • Lekkere winkels: Yuzu (Chocoladezaak, Walpoortstraat, Gent), Joost Arijs (Gent), Wauters (Temse)

lees het artikel online (externe link)

over: eetcafé Roodstop

Comte de Flandre, Oudenaarde
Versheid voorop

verschenen in Steps, op 29 04 2012, citaat:
foto restaurant Comte De Flandre

"De bijzonder uit de kluiten gewassen, à la minute bereide steak tartaar is niettemin uitermate smaakvol en zit boordevol kappertjes en ajuin. Het aparte kommetje krakende frietjes neem ik er graag bij, en hetzelfde geldt voor het slaatje, dat met een prettige dressing is afgewerkt. In de wetenschap dat Comte de Flandre versheid hoog in het vaandel draagt, had ik ook niets anders verwacht."

over: restaurant Comte De Flandre

De Nonnenmolen
Reportage De Smaakpolitie

verschenen in eigen redactie, op 07 03 2012, citaat:

Bron: YouTube.com

over: restaurant Den Nonnenmolen

Restaurant Oase
Kindvriendelijk

verschenen in eigen redactie, op 03 01 2012, citaat:
foto restaurant Oase

Rustig tafelen met zicht op een grote visvijver. Mooi terras. Kinderen zijn hier welkom en kunnen ravotten in de speeltuin.

over: restaurant Oase

Brasserie Cesar steunt kansarme kinderen

verschenen in nieuwsblad.be, op 30 12 2011, citaat:
foto restaurant Brasserie Cesar

"Brasserie Cesar, gevestigd op de Markt in Oudenaarde, grijpt de kerstdagen aan voor een solidariteitsactie ten voordele van kansarme kinderen. Zaakvoerder Thierry Spiers vond daarvoor inspiratie in Tsjechië, het thuisland van zijn echtgenote. In Tsjechië is het tijdens de kerstperiode de gewoonte dat aan minderbedeelden wordt gevraagd wat zij als kerstcadeau wensen."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Brasserie Cesar