Restaurant Oostkamp

Zoek een restaurant in Oostkamp

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

In de pers: Oostkamp

Tien restaurants die ook een Michelinster verdienen

Verschenen in knackweekend.be op 04 12 2014. Citaat:
foto restaurant Schatteman

"De Michelingids 2015 hield bij de bekroning van de nieuwe sterrenrestaurants geen rekening met wat er in Vlaanderen bloeit en groeit. Weekend Knack selecteerde tien uitstekende eethuizen die klaar zijn voor een eerste ster."

  • Two Cooks, Zottegem
  • Hotel Damier, Kortrijk
  • 't Korennaer, Nieuwkerken-Waas
  • Restaurant Appelsveer, Appels
  • Bistro du Nord, Antwerpen
  • Fleur de Lin, Zele
  • Markt XI, De Haan
  • Oh Restaurant, Koksijde
  • Schatteman, Hertsberge
  • 't Vijfde Seizoen, Aalter

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Schatteman

Bistro Boshuis, Hertsberge: Ongecompliceerd lekker

Verschenen in knackweekend.be op 27 11 2014. Citaat:
foto restaurant Bistro Boshuis

"Als hapje was er rillettes van varken met rode biet en kapperbes. De voorgerechten waren Bekegemse eendenlever, gebakken en als terrine, met grondwitloof, peer en zoetzure siroopsaus en carpaccio van sint-jakobsschelpdieren met granaatappel, hangop en yuzu. Beide gerechten waren royaal, verzorgd en smakelijk."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Bistro Boshuis

Het Lekkere Westen
Van 15 september tot 15 december 2013

Verschenen in eigen redactie op 13 09 2013.

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Van 15 september tot 15 december 2013 kan je bovendien in het restaurant van de chefs proeven van 'Het Lekkere Westen'.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

Over: restaurant Laurel En Hardy

't Oud Wethuys
Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 11 10 2012.

Bron: YouTube.com

Over: restaurant 't Oud Wethuys

Nieuws uit de omgeving van Oostkamp

Van 7 tot 77 @ Bistro-restaurant De Grilloir, Brugge

Verschenen in GeorgeS Brugge op 23 02 2015. Citaat:
foto restaurant De Grilloir

"Het voorgerecht is een quiche met prei en een klein slaatje. Klassiek, lekker. Tenslotte volgt een gegrilde -het kan bijna niet anders- scampibrochette met een currysausje en een grote portie rijst. De scampi’s zijn perfect gegaard en gekruid. Het geheel bevalt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant De Grilloir

Sans Cravate, Brugge

Verschenen in Be-Gusto op 16 02 2015. Citaat:
foto restaurant Sans Cravate

"Dan is het tijd voor de hoogmis want de chef presenteert zijn versie van Hazenrug Royale. Deze komt met rode kool, een bolletje met het vlees van de bout, knolselder die in zoutkorst gegaard werd en cassis. Dit is een hemelse versie van deze wildklassieker. Niet alleen technisch perfect maar ook mooi gepresenteerd en vooral boordevol smaakintensiteit."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Sans Cravate

Jonge Bruggelinge beste sommelier van het jaar

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 02 2015. Citaat:
foto restaurant 't Jong gerecht

"De 23-jarige Lisa De Clerck is verkozen tot sommelier van het jaar voor de provincie West-Vlaanderen. De Brugse werkt in het restaurant ‘t Jong Gerecht en wist de sommeliers van de restaurants Hertog Jan en De Jonkman te verslaan."

"De wedstrijd 'Sommelier van het jaar' wordt georganiseerd door het jaarboek voor gastronomie Foodprint, in samenwerking met het Kortrijkse bedrijf Meyhui. De organisatoren hadden per provincie drie sommeliers gekozen en de consument mocht stemmen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant 't Jong gerecht

Radioactiviteit @De Jonkman, Sint-Kruis

Verschenen in GeorgeS Brugge op 09 02 2015. Citaat:
foto restaurant De Jonkman

"We genoten van een lunch met 3 gangen, een champagne aperitief, een uitgebreide reeks amuses, koffie versierd, aangepaste wijnen en een fles water. De kwaliteit van de gerechten was uitstekend."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant De Jonkman

S. Pellegrino 'Young Chef 2015'
Finalisten Benelux 2015

Verschenen in eigen redactie op 04 02 2015. Citaat:
foto restaurant Bistro Kok Au Vin

In de wereldwijde wedstrijd "S. Pellegrino Young Chef 2015" gaat het watermerk S. Pellegrino op zoek naar de beste jonge chef ter wereld.

Maar liefst 3.620 jonge chefs uit 191 landen schreven zich in voor de wedstrijd en uit al die kandidaten werden nu per regio de finalisten geselecteerd.

Op 16 februari nemen de finalisten van de Benelux het tegen elkaar op.

Feedback bij dit artikel (dd. 16/02/2015):
Alex Joseph, chef van Rouge Tomate te Brussel, werd verkozen tot de beste jonge chef van de Benelux tijdens de San Pellegrino Young Chef 2015 wedstrijd. Joseph mag het eind juni tijdens de wereldexpo in Milaan opnemen tegen de winnaars van 19 andere regio’s.

Lees het volledige artikel

Over: restaurant Bistro Kok Au Vin

Brasserie Forestière, Brugge
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 02 02 2015. Citaat:
foto restaurant Forestière

Gespot op de website 'Georges Brugge'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan Brasserie Forestière te Brugge.

Lees het verslag

Over: restaurant Forestière

Peter Goossens en Gert De Mangeleer bij Beste Chefs ter wereld

Verschenen in standaard.be op 31 01 2015. Citaat:
foto restaurant Hertog Jan

"Het Franse culinaire magazine Le Chef publiceerde een lijst met de 100 beste Chefs ter wereld. De Belgen Peter Goossens (van het Hof van Cleve) en Gert De Mangeleer (van Hertog Jan) staan in de top vijftig. In de top 10 staan vijf Franse chefs."

Overzicht 100 Beste Chefs - Magazine Le Chef

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Hertog Jan

Bistro De Schilder, Brugge

Verschenen in Brugse vertellementjes op 18 12 2014. Citaat:
foto restaurant Bistro De Schilder

"Bistro De Schilder is niet de plek voor een romantische tête à tête. Daarvoor staan de tafeltjes een beetje te dicht bij elkaar maar wel de plek waar je vriendelijk wordt ontvangen, een degelijke keuken die je niet zal ontgoochelen en de rekening ook al niet. De mix met toeristen zorgt voor een leuke sfeer!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Bistro De Schilder

Bij Lieven, Brugge

Verschenen in vaut le voyage op 12 12 2014. Citaat:
foto restaurant Lieven

"We verkennen terwijl de kaart waarop vier voor- en vier hoofdgerechten staan. We kiezen om te beginnen allebei voor de gebrande makreel met de zwarte sushirijst, crème van koriander en enoki. Een waar topgerechtje dat ons verbluft: echt subliem. Een prima Franse witte van het huis (chardonnay en viognier) vergezelt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Lieven

Castel Nuovo, voor de happy few...

Verschenen in Brugse vertellementjes op 12 12 2014. Citaat:

"Vorige week opende Castel Nuovo langs de Gistelse Steenweg de deuren. Het pand vind je net buiten de Smedenpoort en is volledig gerenoveerd. Wanneer je binnenkomt heb je het gevoel binnen te stappen in een duur interieurmagazine. Alles oogt chique en straalt een bepaalde grandeur uit."

"Op de kaart staan verschillende koffies en koffiebereidingen, thee, patisserie van patisserie Academie, chocolaatjes van Pralinette maar ook diverse wijnen, charcuterie en kaas van Van Tricht. Kwaliteit mag een naam hebben en hier kiezen ze duidelijk voor leveranciers die bij iedereen een belletje doet rinkelen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: koffiebar Castel Nuovo