Restaurant Oostkamp

Zoek een restaurant in Oostkamp

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

In de pers: Oostkamp

Tien restaurants die ook een Michelinster verdienen

Verschenen in knackweekend.be op 04 12 2014. Citaat:
foto restaurant Schatteman

"De Michelingids 2015 hield bij de bekroning van de nieuwe sterrenrestaurants geen rekening met wat er in Vlaanderen bloeit en groeit. Weekend Knack selecteerde tien uitstekende eethuizen die klaar zijn voor een eerste ster."

  • Two Cooks, Zottegem
  • Hotel Damier, Kortrijk
  • 't Korennaer, Nieuwkerken-Waas
  • Restaurant Appelsveer, Appels
  • Bistro du Nord, Antwerpen
  • Fleur de Lin, Zele
  • Markt XI, De Haan
  • Oh Restaurant, Koksijde
  • Schatteman, Hertsberge
  • 't Vijfde Seizoen, Aalter

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Schatteman

Bistro Boshuis, Hertsberge: Ongecompliceerd lekker

Verschenen in knackweekend.be op 27 11 2014. Citaat:
foto restaurant Bistro Boshuis

"Als hapje was er rillettes van varken met rode biet en kapperbes. De voorgerechten waren Bekegemse eendenlever, gebakken en als terrine, met grondwitloof, peer en zoetzure siroopsaus en carpaccio van sint-jakobsschelpdieren met granaatappel, hangop en yuzu. Beide gerechten waren royaal, verzorgd en smakelijk."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Bistro Boshuis

Het Lekkere Westen
Van 15 september tot 15 december 2013

Verschenen in eigen redactie op 13 09 2013.

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Van 15 september tot 15 december 2013 kan je bovendien in het restaurant van de chefs proeven van 'Het Lekkere Westen'.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

Over: restaurant Laurel En Hardy

't Oud Wethuys
Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 11 10 2012.

Bron: YouTube.com

Over: restaurant 't Oud Wethuys

Nieuws uit de omgeving van Oostkamp

Pieter Pourbus, Brugge: klassiek maar lekker!

Verschenen in Brugse vertellementjes op 30 03 2015. Citaat:
foto restaurant Pieter Pourbus

"Gerookte zalm en garnaalkroketten werden de voorgerechten, klassieker kon bijna niet. Gerookte zalm is dan ook bijna op geen enkele kaart nog terug te vinden. Ik kreeg een groot bord met gesnipperde ui en een partje citroen. Lekker met een goed doorsmakende houtsmaak. Ook de garnaalkroketten werden goedgekeurd. De vulling was licht lopend en goed van kruiding."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Pieter Pourbus

Restaurant A'Qi te Brugge
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 24 03 2015. Citaat:
foto restaurant A'Qi

Gespot op de blog 'Thoroughly Modern Milly'
Verslag (in het Engels) over restaurant A'Qi te Sint-Andries, Brugge.

Lees het verslag

Over: restaurant A'Qi

Breydel De Coninck, Brugge: lekker visrestaurant

Verschenen in Brugse vertellementjes op 23 03 2015. Citaat:

"Hoewel er veel toeristen komen en ook de ligging het je zou doen vermoeden is Breydel De Coninck geen tourist trap maar krijg je er klassiek bereide gerechten met verse ingrediënten. De moeite om nog eens terug te gaan. De mosselen kan je er trouwens in verschillende bereidingen verkrijgen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Breydel - De Coninc

Nieuwe chef voor restaurant Le Mystique

Verschenen in nieuwsblad.be op 20 03 2015. Citaat:
foto restaurant Le Mystique

"De eigenaars van het Hotel Heritage en van het restaurant Le Mystique, Johan en Isabelle Creytens, hebben hun nieuwe chef Gregory Slembrouck voorgesteld. Deze 27 jarige kok is een oud student van de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde waar hij zich nog vervolmaakte in de specialisatiejaren."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Le Mystique

Sterrenchef van restaurant Ter Leepe maakt gin van levende kreeft

Verschenen in hln.be op 13 03 2015. Citaat:
foto restaurant Ter Leepe

"Honderden gins zijn er intussen, met evenveel verschillende smaken. En toch komt Kristof Marrannes, de chef van 'Ter Leepe' (één Michelinster) in Zedelgem over twee weken met een primeur op de markt. De afgelopen maanden verwerkte hij dertig kilo kreeft voor 200 flessen van zijn 'Lobstar'-gin."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Ter Leepe

Smily coucous @ Passion for Food te Brugge
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 12 03 2015. Citaat:

Gespot op de website 'Georges Brugge'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan Passion for Food te Brugge.

Lees het verslag

Over: restaurant Passion For Food

Van 7 tot 77 @ Bistro-restaurant De Grilloir, Brugge

Verschenen in GeorgeS Brugge op 23 02 2015. Citaat:
foto restaurant De Grilloir

"Het voorgerecht is een quiche met prei en een klein slaatje. Klassiek, lekker. Tenslotte volgt een gegrilde -het kan bijna niet anders- scampibrochette met een currysausje en een grote portie rijst. De scampi’s zijn perfect gegaard en gekruid. Het geheel bevalt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant De Grilloir

Sans Cravate, Brugge

Verschenen in Be-Gusto op 16 02 2015. Citaat:
foto restaurant Sans Cravate

"Dan is het tijd voor de hoogmis want de chef presenteert zijn versie van Hazenrug Royale. Deze komt met rode kool, een bolletje met het vlees van de bout, knolselder die in zoutkorst gegaard werd en cassis. Dit is een hemelse versie van deze wildklassieker. Niet alleen technisch perfect maar ook mooi gepresenteerd en vooral boordevol smaakintensiteit."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Sans Cravate

Jonge Bruggelinge beste sommelier van het jaar

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 02 2015. Citaat:
foto restaurant 't Jong gerecht

"De 23-jarige Lisa De Clerck is verkozen tot sommelier van het jaar voor de provincie West-Vlaanderen. De Brugse werkt in het restaurant ‘t Jong Gerecht en wist de sommeliers van de restaurants Hertog Jan en De Jonkman te verslaan."

"De wedstrijd 'Sommelier van het jaar' wordt georganiseerd door het jaarboek voor gastronomie Foodprint, in samenwerking met het Kortrijkse bedrijf Meyhui. De organisatoren hadden per provincie drie sommeliers gekozen en de consument mocht stemmen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant 't Jong gerecht

Radioactiviteit @De Jonkman, Sint-Kruis

Verschenen in GeorgeS Brugge op 09 02 2015. Citaat:
foto restaurant De Jonkman

"We genoten van een lunch met 3 gangen, een champagne aperitief, een uitgebreide reeks amuses, koffie versierd, aangepaste wijnen en een fles water. De kwaliteit van de gerechten was uitstekend."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant De Jonkman