Restaurant Oostkamp

Zoek een restaurant in Oostkamp

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

In de pers: Oostkamp

Tien restaurants die ook een Michelinster verdienen

Verschenen in knackweekend.be op 04 12 2014. Citaat:
foto restaurant Schatteman

"De Michelingids 2015 hield bij de bekroning van de nieuwe sterrenrestaurants geen rekening met wat er in Vlaanderen bloeit en groeit. Weekend Knack selecteerde tien uitstekende eethuizen die klaar zijn voor een eerste ster."

  • Two Cooks, Zottegem
  • Hotel Damier, Kortrijk
  • 't Korennaer, Nieuwkerken-Waas
  • Restaurant Appelsveer, Appels
  • Bistro du Nord, Antwerpen
  • Fleur de Lin, Zele
  • Markt XI, De Haan
  • Oh Restaurant, Koksijde
  • Schatteman, Hertsberge
  • 't Vijfde Seizoen, Aalter

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Schatteman

Bistro Boshuis, Hertsberge: Ongecompliceerd lekker

Verschenen in knackweekend.be op 27 11 2014. Citaat:
foto restaurant Bistro Boshuis

"Als hapje was er rillettes van varken met rode biet en kapperbes. De voorgerechten waren Bekegemse eendenlever, gebakken en als terrine, met grondwitloof, peer en zoetzure siroopsaus en carpaccio van sint-jakobsschelpdieren met granaatappel, hangop en yuzu. Beide gerechten waren royaal, verzorgd en smakelijk."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Bistro Boshuis

Het Lekkere Westen
Van 15 september tot 15 december 2013

Verschenen in eigen redactie op 13 09 2013.

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Van 15 september tot 15 december 2013 kan je bovendien in het restaurant van de chefs proeven van 'Het Lekkere Westen'.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

Over: restaurant Laurel En Hardy

't Oud Wethuys
Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 11 10 2012.

Bron: YouTube.com

Over: restaurant 't Oud Wethuys

Nieuws uit de omgeving van Oostkamp

Bistro De Schilder, Brugge

Verschenen in Brugse vertellementjes op 18 12 2014. Citaat:
foto restaurant Bistro De Schilder

"Bistro De Schilder is niet de plek voor een romantische tête à tête. Daarvoor staan de tafeltjes een beetje te dicht bij elkaar maar wel de plek waar je vriendelijk wordt ontvangen, een degelijke keuken die je niet zal ontgoochelen en de rekening ook al niet. De mix met toeristen zorgt voor een leuke sfeer!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Bistro De Schilder

Castel Nuovo, voor de happy few...

Verschenen in Brugse vertellementjes op 12 12 2014. Citaat:

"Vorige week opende Castel Nuovo langs de Gistelse Steenweg de deuren. Het pand vind je net buiten de Smedenpoort en is volledig gerenoveerd. Wanneer je binnenkomt heb je het gevoel binnen te stappen in een duur interieurmagazine. Alles oogt chique en straalt een bepaalde grandeur uit."

"Op de kaart staan verschillende koffies en koffiebereidingen, thee, patisserie van patisserie Academie, chocolaatjes van Pralinette maar ook diverse wijnen, charcuterie en kaas van Van Tricht. Kwaliteit mag een naam hebben en hier kiezen ze duidelijk voor leveranciers die bij iedereen een belletje doet rinkelen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: koffiebar Castel Nuovo

Mission Impossible 007@Tom’s Diner

Verschenen in GeorgeS Brugge op 09 12 2014. Citaat:
foto restaurant Tom's Diner

"Cool, origineel, chill: Tom’s Diner is een eettent in de striktste zin van het woord: volledig ongedwongen, lekker eten, een gezellige mengeling van nieuwe en oude gerechten. Een sfeervol interieur met een gewaagde bling bling wand (helemaal achteraan langs de bar)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Tom's Diner

Quatre Mains, Brugge

Verschenen in coolinary.be op 04 12 2014. Citaat:
foto restaurant Quatre Mains

"Klassiek, verfijnd, kraakvers maar vooral ook om duimen en vingers bij af te likken was de suggestie van de dag, 'langoustines en tomaat uit de oven'. Meer dan enkele pantsers bleef er alvast niet over nadat ik het ziltzoet vruchtvlees met mijn kreeftenvorkje te lijf was gegaan. Niemand die me op mijn vingers keer."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Quatre Mains

Hertog Jan, Loppem
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 03 12 2014. Citaat:
foto restaurant Hertog Jan

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan driesterrenrestaurant Hertog Jan te Loppem.
Lees het verslag

Over: restaurant Hertog Jan

Vietnamees eten bij Buddhasia, Brugge

Verschenen in Brugse vertellementjes op 26 11 2014. Citaat:
foto restaurant Buddhasia

"Er werd onder meer gekozen voor heerlijke vegetarische spring rolls, een hete (in alle opzichten) maar lekkere soep met kokos, kip en scampi’s. Hoofdgerechten waren de curry van lamsvlees, niet traditioneel gepresenteerd maar wel heel smaakvol en een salade met rundvlees, nems en noedels."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Buddhasia

Topchef Floris Panckoucke verlaat Savarin en start eigen zaak op

Verschenen in nieuwsblad.be op 26 11 2014. Citaat:
foto restaurant Floris

"Floris Panckoucke verlaat na 5,5 jaar restaurant Savarin. De topchef en zijn vrouw Virginie Opstaele openen in de lente van 2015 hun eigen zaak ‘Floris’ in Sint-Andries."

"'Het restaurant krijgt 24 plaatsen, en een private dining room voor acht à tien personen. Architect Lieven Musschoot, die onder andere al Oud Sluis en Pure C realiseerde, staat in voor het interieur. We willen straks toegankelijke gastronomie brengen, betaalbaar, en met dezelfde keuken en producten als in de Savarin. We zullen met een vaste kaart werken en een viergangenmenu. Daarnaast willen we ook topwijnen per glas aanbieden.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Floris

De Jonkman levert ook 'Viskok van het jaar 2015'

Verschenen in standaard.be op 25 11 2014. Citaat:
foto restaurant De Jonkman

"Nadat sterrenchef Filip Claeys (De Jonkman in Brugge) pas tot Chef van het Jaar werd uitgeroepen door GaultMillau, is zijn souschef Jonathan Oliver maandag 'Viskok van het Jaar 2015' geworden. Zijn combinatie van Noordzeetong met spitskool en pastinaak wist de jury op Horeca Expo in Gent te overtuigen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant De Jonkman

Voorstelling Michelingids 2015

Verschenen in eigen redactie op 24 11 2014. Citaat:
foto restaurant De Karmeliet

Op de Horecabeurs te Gent werd vandaag de nieuwe Michelingids 2015 voorgesteld. In totaal telt de nieuwe Michelingids 137 sterrenrestaurants.

Restaurants Hof Van Cleve, De Karmeliet en Hertog Jan blijven de lijst aanvoeren met 3 sterren. Ook bij de 2 sterren restaurants zijn er geen verschuivingen. Tien Belgische restaurants (vier in Wallonië, drie in Brussel en drie in Vlaanderen) krijgen voor het eerst een Michelin ster.

Lees het volledige artikel

Over: restaurant De Karmeliet

Bar Jus, Brugge: nieuwe wijnbar

Verschenen in Brugse vertellementjes op 22 11 2014. Citaat:
foto restaurant Bar Jus

"Vanaf 17u kan je er terecht. Er zijn verschillende wijnen per glas te verkrijgen en er is een goed gestoffeerde kaart. Op de kaart staat ook wat fingerfood. Zo kan je kiezen uit worstjes, sardienen, een charcuterie en een kaasschotel, en een vacherin uit de oven."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Bar Jus