Restaurant Oostkamp

Zoek een restaurant in Oostkamp

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

In de pers: Oostkamp

Groot talent achter het fornuis
Restaurant Schatteman

Verschenen in Weekend Knack op 20 11 2014. Citaat:
foto restaurant Schatteman

"Met haar charme en efficiëntie neemt Marieke de eetzaal onder haar hoede. Gregory houdt zich verborgen in de keuken. Wat hij te vertellen heeft, doet hij via het bord. De kok probeert de lat telkens wat hoger te leggen en om dat te doen, is hij verplicht om op sluitingsdagen door te werken.Schatteman verdient een Michelinster en die is nodig om extra personeel aan te nemen om verder te kunnen verfijnen. Capaciteiten heeft Gregory genoeg. Zijn gerechten zijn vernieuwend maar zonder extremen."

Beoordeling keuken: 8/10. Prijs/kwaliteit: 8/10.

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Schatteman

Het Lekkere Westen
Van 15 september tot 15 december 2013

Verschenen in eigen redactie op 13 09 2013.

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Van 15 september tot 15 december 2013 kan je bovendien in het restaurant van de chefs proeven van 'Het Lekkere Westen'.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

Over: restaurant Laurel En Hardy

't Oud Wethuys
Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 11 10 2012.

Bron: YouTube.com

Over: restaurant 't Oud Wethuys

Virtual Tour van Queens

Verschenen in eigen redactie op 18 03 2012.

Over: restaurant Queens

Nieuws uit de omgeving van Oostkamp

Topchef Floris Panckoucke verlaat Savarin en start eigen zaak op

verschenen in nieuwsblad.be, op 26 11 2014, citaat:

"Floris Panckoucke verlaat na 5,5 jaar restaurant Savarin. De topchef en zijn vrouw Virginie Opstaele openen in de lente van 2015 hun eigen zaak ‘Floris’ in Sint-Andries."

"'Het restaurant krijgt 24 plaatsen, en een private dining room voor acht à tien personen. Architect Lieven Musschoot, die onder andere al Oud Sluis en Pure C realiseerde, staat in voor het interieur. We willen straks toegankelijke gastronomie brengen, betaalbaar, en met dezelfde keuken en producten als in de Savarin. We zullen met een vaste kaart werken en een viergangenmenu. Daarnaast willen we ook topwijnen per glas aanbieden.'"

Lees online (externe link)

Over: restaurant Floris (Sint-Andries)

De Jonkman levert ook 'Viskok van het jaar 2015'

verschenen in standaard.be, op 25 11 2014, citaat:

"Nadat sterrenchef Filip Claeys (De Jonkman in Brugge) pas tot Chef van het Jaar werd uitgeroepen door GaultMillau, is zijn souschef Jonathan Oliver maandag 'Viskok van het Jaar 2015' geworden. Zijn combinatie van Noordzeetong met spitskool en pastinaak wist de jury op Horeca Expo in Gent te overtuigen."

Lees online (externe link)

Over: restaurant De Jonkman (Sint-Kruis)

Voorstelling Michelingids 2015

verschenen in eigen redactie, op 24 11 2014, citaat:

Op de Horecabeurs te Gent werd vandaag de nieuwe Michelingids 2015 voorgesteld. In totaal telt de nieuwe Michelingids 137 sterrenrestaurants.

Restaurants Hof Van Cleve, De Karmeliet en Hertog Jan blijven de lijst aanvoeren met 3 sterren. Ook bij de 2 sterren restaurants zijn er geen verschuivingen. Tien Belgische restaurants (vier in Wallonië, drie in Brussel en drie in Vlaanderen) krijgen voor het eerst een Michelin ster.

Opvallend is dat twee zaken die jarenlang fier de stempel van Bib Gourmand droegen, nu een ster krijgen toegewezen dankzij de vooruitgang die ze hebben geboekt. Philippe Meyers (Braine-l’Alleud) en Les Pieds dans le Plat (Marenne) zijn restaurants waar de klassieke keuken met vakmanschap onder handen wordt genomen. Men krijgt hier lekker eten voor een prijs-kwaliteitverhouding die gewoonweg fantastisch is. Ook de rijke brasseriekeuken van Héliport Brasserie (Luik) en de eigentijdse smaakvariaties van Aux petits oignons (Jodoigne/Geldenaken) laten hun gasten genereus genieten.

In Brussel vindt men restaurants die op dezelfde lijn zitten. Zo is Le Pigeon Noir (Ukkel) een prachtvoorbeeld van hoe heerlijk traditionele bereidingen kunnen zijn. Hun bourgondische keuken wordt zonder pretentie bereid en levert fantastische smaken op. Le Monde est Petit (Etterbeek) mengt dan weer lokale lekkernijen met producten uit verre windstreken, Da Mimmo (Sint-Lambrechts-Woluwe) bewijst nog maar eens hoe lekker de pure Italiaanse keuken is.

Hét langverwachte culinaire event van het jaar 2014 was uiteraard de opening van The Jane(Antwerpen), de imposante kapel die chefs Sergio Herman en Nick Bril hebben omgetoverd tot een trendy hotspot. Zij lossen de verwachtingen in met hun weldoordachte, lichte gerechten die een sensationele smaakharmonie opleveren. Die vindt u ook in Gent, een stad die op gastronomisch vlak maar blijft groeien. Nieuw aan de Gentse sterrenhemel is Publiek. Met Olly Ceulenaere staat er een bekende chef in de keuken, maar de echte vedetten zijn de producten. Een (h)eerlijke keuken voor fantastische prijzen! Iets verderop, in Lochristi, biedt D’Oude Pastorie dan weer lichte creaties doorspekt met fantastische, herkenbare smaken.

De nieuwe sterrenrestaurants op een rij:

  • The Jane, Antwerpen
  • Da Mimmo, Brussel
  • Le Monde est Petit, Brussel
  • Publiek, Gent
  • Philippe Meyers, Braîne-l'Alleud
  • Le Pigeon Noir, Ukkel
  • D'Oude Pastorie, Lochristi
  • Aux Petits Oignons, Jodoigne
  • Héliport Brasserie, Luik
  • Les Pieds dans le Plat, Merenne

Over: restaurant De Karmeliet (Brugge), restaurant Hertog Jan (Loppem)

Een schot in de roos @ Niek Ducheyne, Brugge

verschenen in GeorgeS Brugge, op 14 11 2014, citaat:

"We kijken onze ogen uit! De carpaccio van sint-jakobsschelp is een klein kunstwerk. Dit gerecht is licht, fris en verfijnd. Perfect gekruid opdat de smaken tot hun recht zouden komen. Gewoonweg excellent."

Lees online (externe link)

Over: restaurant Niek Ducheyne (Brugge)

LESS: Spaanse klassebistro op oud adres van Hertog Jan

verschenen in knackweekend.be, op 06 11 2014, citaat:

"Chef-kok is Bart Praet, die wij eerder tegenkwamen als rechterhand van Gert De Mangeleer in de keuken en als tuinman in de moestuin. In Hertog Jan werkte Bart met vers uit de grond, in L.E.S.S werkt hij met vers uit blik en bokaal. De formule is bedoeld om te delen. De spijskaart is daartoe opgebouwd uit een twintigtal tapas, aangevuld door een achttal hoofdgerechten die ook in het midden van de tafel komen. Je begint met een feestelijk glaasje Cava Damia en kiest elk twee tapas om dan naar believen bij te bestellen."

Lees online (externe link)

Over: restaurant Less (Sint-Michiels)

Cosy @Bistro Sensuniek, Brugge

verschenen in GeorgeS Brugge, op 05 11 2014, citaat:

"De lunch wordt ruim opgediend, de kip is zacht gewokt, de groenten zijn net iets te veel gebakken maar gehuld in het delicieuze sausje kan ik het wel plaatsen. Het geheel wordt aangevuld met een rijkelijk geparfumeerde rijstschotel. Het is zonder zever en geslaagd. Je voelt meteen dat voor deze chef kwaliteitsproducten primeren die hij waardeert met de nodige eenvoud en net genoeg gulheid."

Lees online (externe link)

Over: restaurant Sensuniek (Brugge)

Een restaurant van de toekomst
Goffin, Brugge

verschenen in Be-Gusto, op 01 11 2014, citaat:

"Goffin weet de klassieke basis met juiste gaartijden en perfect op smaak gebrachte sauzen mooi af te wisselen met enkele moderne en frisse toetsen. De chef brengt verfijning en uitgebalanceerde smaken met zorgvuldige aandacht. Het huiselijk karakter en de ongedwongen persoonlijke service van Timothy en Valerie zorgt voor een aangename beleving. In dit concept met toekomst zit de prijs/kwaliteit goed en kan je stijlvol dineren in een relaxte sfeer. Restaurant Goffin: een adres om te onthouden."

Lees online (externe link)

Over: restaurant Goffin (Sint-Kruis-Brugge)

Chef Karen Keygnaert van sterrenrestaurant A'Qi:
'Ik kookte nooit eerder op een boot'

verschenen in knackweekend.be, op 26 10 2014, citaat:

"Terwijl ‘De Smaakboot’ door Brugse reien en het Meetjesland vaart, nestelt chef Karen Keygnaert van restaurant A’Qi zich in de kombuis om de passagiers te verlekkeren met een weloverwogen driegangenmenu."

"'In A’Qi werken we zo vaak mogelijk met Belgische vissen. We hebben een leverancier in Zeebrugge die ons voorziet van verse pladijs, tong, schar, tarbot en ettelijke andere Noordzeeproducten. Mensen zijn vaak wantrouwig tegenover vissen die ze niet kennen, maar ik probeer ze van het tegendeel te overtuigen', aldus Keygnaert.

Lees online (externe link)

Over: restaurant A'Qi (Sint-Andries)

Brugs hotel heeft ‘beste viersterrenkamer van het land’: Hotel Heritage - Restaurant Le Mystique

verschenen in nieuwsblad.be, op 25 10 2014, citaat:

"Het Brugse hotel Heritage heeft een award ontvangen voor de 'beste viersterrenkamer van ons land voor zakenreizigers'. Hotel Heritage maakt deel uit van de prestigieuze Relais-Chateaux hotels. Zakenmagazine The Corporate Traveller stuurde een internationale jury naar tal van vier- en vijfsterrenhotels in het hele land, zowel naar gevestigde waarden als naar nieuwkomers. Volgens één van de juryleden, Joanna Pays, viel de keuze op het Brugse Hotel Heritage omwille van de harmonieuze verwerking van technologische in room-faciliteiten."

Lees online (externe link)

Over: restaurant Le Mystique (Brugge)

Ventura, Brugge: Italiaans langs de Ring

verschenen in Brugse vertellementjes, op 23 10 2014, citaat:

"Ventura te Brugge is spiksplinternieuw, vandaag was het de eerste dag dat ze open waren (...) De keuken moest duidelijk nog haar draai vinden maar na een tijdje kwamen onze hoofdgerechten er aan. Linguini al vongole voor Annemieke en gegrilde tonijn voor mij. Ook hier opnieuw verzorgde borden al was de look iets te veel aanwezig bij de linguini vond mijn immer sympathieke tafelgenote. Ikzelf was tevreden over de tonijn, een mooi dik stuk die correct gebakken was. Ik gruwel immers van die dunne uitgebakken diepvriestonijn. De getomateerde groentesaus viel ook erg in de smaak. Een stukje polenta vergezelde de tonijn."

Lees online (externe link)

Over: restaurant Ventura (Brugge)