Restaurant Oostkamp

Zoek een restaurant in Oostkamp

In de pers: Oostkamp

Tien restaurants die ook een Michelinster verdienen

Verschenen in knackweekend.be op 04 12 2014. Citaat:
foto restaurant Schatteman

"De Michelingids 2015 hield bij de bekroning van de nieuwe sterrenrestaurants geen rekening met wat er in Vlaanderen bloeit en groeit. Weekend Knack selecteerde tien uitstekende eethuizen die klaar zijn voor een eerste ster."

  • Two Cooks, Zottegem
  • Hotel Damier, Kortrijk
  • 't Korennaer, Nieuwkerken-Waas
  • Restaurant Appelsveer, Appels
  • Bistro du Nord, Antwerpen
  • Fleur de Lin, Zele
  • Markt XI, De Haan
  • Oh Restaurant, Koksijde
  • Schatteman, Hertsberge
  • 't Vijfde Seizoen, Aalter

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Bistro Boshuis, Hertsberge: Ongecompliceerd lekker

Verschenen in knackweekend.be op 27 11 2014. Citaat:
foto restaurant Bistro Boshuis

"Als hapje was er rillettes van varken met rode biet en kapperbes. De voorgerechten waren Bekegemse eendenlever, gebakken en als terrine, met grondwitloof, peer en zoetzure siroopsaus en carpaccio van sint-jakobsschelpdieren met granaatappel, hangop en yuzu. Beide gerechten waren royaal, verzorgd en smakelijk."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Bistro Boshuis

Het Lekkere Westen
Van 15 september tot 15 december 2013

Verschenen in eigen redactie op 13 09 2013.

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Van 15 september tot 15 december 2013 kan je bovendien in het restaurant van de chefs proeven van 'Het Lekkere Westen'.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

Bekijk: restaurants uit dit artikel

't Oud Wethuys
Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 11 10 2012.

Bron: YouTube.com

Over: restaurant 't Oud Wethuys

Nieuws uit de omgeving van Oostkamp

Hertog Jan - Eenvoud is niet eenvoudig

Verschenen in In Search of Taste op 26 04 2015. Citaat:
foto restaurant Hertog Jan

"Elk gerecht zat zeer goed in elkaar en werd telkens vergezeld door een vinaigrette. Dit leverde telkens gerechten op die barsten van de smaak. Mijn persoonlijke uitschieters waren voor mij de makreel, de Sint-Jakobsschelpen, het botermalse lam en het frisse dessert."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Hertog Jan

L.e.s.s., Brugge

Verschenen in Be-Gusto op 09 04 2015. Citaat:
foto restaurant Less

"Op de kaart zien we een twintigtal tapas die aangevuld worden met een mooie reeks hoofdgerechten die ook al delend gegeten kunnen worden. Men adviseert om te starten met elk twee à drie tapas en volgens de goesting bij te bestellen. Daar loopt het natuurlijk vaak fout want met tapas zoals tonijn met puntpaprika en avocado, kroketjes met Ibérico ham, gegrilde artisanale witte pens, mergpijp met frisse kuiden en gefruite inktvis, is bijbestellen voor genieters een evidentie."

"Gert en Joachim hebben met deze bistro een leuke aanvulling gegeven aan hun driesterren restaurant Hertog Jan waarbij een jong en dynamisch team zorgt voor de Zuiderse beleving. Love.Eat.Share.Smile"

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Less

Sterrenchef van restaurant Ter Leepe maakt gin van levende kreeft

Verschenen in hln.be op 13 03 2015. Citaat:
foto restaurant Ter Leepe

"Honderden gins zijn er intussen, met evenveel verschillende smaken. En toch komt Kristof Marrannes, de chef van 'Ter Leepe' (één Michelinster) in Zedelgem over twee weken met een primeur op de markt. De afgelopen maanden verwerkte hij dertig kilo kreeft voor 200 flessen van zijn 'Lobstar'-gin."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Ter Leepe

Kookeet 2014, Brugge
4, 5 en 6 oktober 2014 van 11u tot 21u

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2014.

Op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 oktober wordt de vierde editie van Kookeet georganiseerd in Brugge. Op ’t Zand serveren 30 Brugse chefs gastronomische gerechtjes aan democratische prijzen.

De voorbije jaren is Kookeet uitgegroeid tot het belangrijkste gastronomische evenement in Brugge. Vorig jaar waren er maar liefst 100.000 bezoekers.

De 30 Brugse chefs die dit jaar deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of hoge score bij Gault Millau.

De deelnemers dit jaar zijn: De Karmeliet***, De Jonkman**, Sans Cravate*, A’Qi*, Auberge de Herborist*, Assiette Blanche, Bhavani, Bistro Refter, Bonte B, Bistro Bruut, De Mangerie, De Visscherie, Den Gouden Karpel, D’s Deldycke Traiteurs, Ducheyne Niek, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Restaurant Patrick Devos en special guest Wim Lybaert, Rock-Fort, ‘t Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Weinebrugge, Zeno.

Meer info: website Kookeet

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Agnes Goyvaerts bezoekt d'Afspanning te Beernem
The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 07 06 2014. Citaat:
foto restaurant d'Afspanning

Interieur?
Klassiek-modern, chic met mooie materialen en verschillend volgens de kamers.

Keuken?
De chef heeft ervaring opgedaan in zaken als Manoir Stuyvenberg, Maison Vandamme en Oud Sluis. Daardoor geeft hij zijn klassiek achtergrond een hedendaagse .schwung

Extra?
De royale porties, bescheiden prijzen. Je zit ruim en bij mooi weer is er de aansluitende tuin.

Over: restaurant d'Afspanning

No-nonsense genieten verzameld in derde editie Bistronomie Gids

Verschenen in eigen redactie op 30 03 2014.
foto restaurant Altermezzo

Op 30 maart stelden horecaondernemers Steven Engels en Johannes Denis hun derde editie van Bistronomie Gids voor. Deze editie werd uitgebreid tot een overzicht van 95 bistronomische restaurants in België.

'Bistronomie' is de samentrekking van bistro en gastronomie en speelt in op de hedendaagse wens naar ongedwongen gastronomische plezier.

De gids wordt uitgebracht in het Nederlands en wordt verdeeld door Agora / Borgerhoff en Lambrechts en is te koop via de website bistronomie.be of in de boekhandel voor €12,95.

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Het Lekkere Westen
Van 15 september tot 15 december 2013

Verschenen in eigen redactie op 13 09 2013.

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Van 15 september tot 15 december 2013 kan je bovendien in het restaurant van de chefs proeven van 'Het Lekkere Westen'.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

Bekijk: restaurants uit dit artikel

In Den Achternoene - videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 15 08 2013.

Bron: Youtube

Over: restaurant In den Achternoene

Papyrus, Zedelgem: een aanrader van formaat

Verschenen in Steps op 28 08 2012. Citaat:
foto restaurant Papyrus

"Papyrus hanteert een zeer goede verhouding tussen prijs en kwaliteit en werkt enkel met dagverse en huisbereide producten. Je dineert bovendien in een sfeervolle omgeving, een mix van moderne elementen in zwart-wit combinatie afgewerkt met warme houten accenten. Een moderne haard zorgt voor sfeer tijdens koudere dagen."

Over: restaurant Papyrus

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.