Restaurant Middelkerke

Zoek een restaurant in Middelkerke

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

In de pers: Middelkerke

Restaurant De Parel, Westende
Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 10 10 2013.

Bron: YouTube.com

Over: restaurant De Parel

Het Lekkere Westen
Van 15 september tot 15 december 2013

Verschenen in eigen redactie op 13 09 2013.

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Van 15 september tot 15 december 2013 kan je bovendien in het restaurant van de chefs proeven van 'Het Lekkere Westen'.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

Over: restaurant Kromme Elleboog

Restaurant China Delight, Middelkerke - Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 17 06 2013.

Bron: YouTube.com

Over: restaurant China Delight

Restaurant De Prins, Westende - Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 28 02 2013.

Bron: YouTube.com

Over: restaurant De Prins

Hostellerie Renty, Middelkerke

Verschenen in nieuwsblad.be op 01 01 2013. Citaat:
foto restaurant Renty

Wat maakt de zaak bijzonder?

"'Hostellerie Renty is al jaren het enige restaurant in Middelkerke met Bib Gourmand van Michelin. Voor maximum 35 euro heb je de keuze uit telkens drie voor-, hoofd-, en nagerechten.' Norbert en Liesbeth zijn beide sommelier en dat is eraan te zien. De wijnkaart, die afgedrukt staat op het tafellinnen, bevat een waaier aan zeer fraaie wijnen vanaf 23 euro. Bij de zaak hoort ook een modern hotel."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Renty

La Tempete, Middelkerke - Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 29 06 2012.

Bron: YouTube.com

Over: restaurant La Tempete

Nieuws uit de omgeving van Middelkerke

Aan Tafel: Kombuis

Verschenen in De Standaard Magazine op 24 01 2015. Citaat:
foto restaurant Kombuis

"Ik heb mijn mosselen natuur besteld, want als ik dan toch voor een klassieker ga, word ik zo conservatief als de pest: dan vind ik de meest klassieke bereiding ook de beste (€22, 45). En het moet gezegd zijn: ze is perfect. Om te beginnen worden de mosselen à la minute bereid, waardoor ze stevig en sappig zijn, en zuiver zilt van smaak. Vervolgens ligt er een genereuze portie saled ern ui bovenop: niet platgekookt, maar ook knapperig."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Kombuis

Agnes Goyvaerts proeft met plezier bij Bistr'O Plat'O

Verschenen in DM magazine op 24 01 2015. Citaat:
foto restaurant Bistr'o Plat'o

Keuken?

Klassiekers uit verschillende nationale keukens. Genereuze porties, à la minute bereid.

Kom ik terug?

Voor de aangename sfeer en de leuke muziek, en omdat het niet altijd gebakken slibtongetjes en pladijs moet zijn in Oostende.

(Dit artikel is niet online beschikbaar)

Over: restaurant Bistr'o Plat'o

Chef van ‘Toi, moi et la mer’ blij met vermelding in Bib Gourmand

Verschenen in nieuwsblad.be op 06 11 2014. Citaat:
foto restaurant Toi Moi Et La Mer

"Chef Christophe Snauwaert is geen eendagsvlieg: 'Ik sta al 26 jaar in de keuken en studeerde in 1992 af aan de hotelschool in Oostende. In 1996 werd ik beste Juniorkok en twee jaar later kregen we in Petit Nice een Bib Gourmand. Dat mijn werk nu erkenning krijgt via een Bib Gourmand is een opsteker. Toen hier enkele maanden geleden een inspecteur van Michelin over de vloer kwam en na de maaltijd mijn keuken wou zien, dacht ik aan een grap. Ik ben aangenaam verrast. Dat ik budgetvriendelijk kook en een eigen koers vaar, zal wellicht meegespeeld hebben in de beoordeling. Toch ben ik niet van plan om veel te veranderen.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Toi Moi Et La Mer

Club Prosper Montagné - Eerste Kok van België 2015
Videoverslag finale

Verschenen in eigen redactie op 11 10 2014. Citaat:

Tijdens de finale scoorde Pascal Peeters het best voor de expertenjury. Peters is de souschef van restaurant Vivendum in Dilsem-Stokkem.

Bron video: YouTube.com

De vijf finalisten waren: Vincent Florizoone, chef-eigenaar van Restaurant Grand Cabaret in Nieuwpoort, Bart Hoornaert, souschef van restaurant La Durée in Izegem, Wim Van Hecke, souschef van restaurant Fleur de Lin in Zele, Kevin Graf, chef-eigenaar van restaurant De Bakermat in Ninove, en Pascal Peters, souschef van restaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem.

Over: restaurant Grand Cabaret

Floris Panckoucke geselecteerd voor Jong Keukengeweld

Verschenen in nieuwsblad.be op 04 10 2014. Citaat:
foto restaurant Savarin

"Chef-kok Floris Panckoucke is voor het derde jaar op rij geselecteerd voor Jong Keukengeweld. Met de campagne wil Toerisme Vlaanderen jonge, talentvolle chefs en de lokale gastronomie in de kijker zetten. Floris Panckoucke is al vijf jaar chef in restaurant Savarin op de Oostendse zeedijk. Voordien was hij 2,5 jaar aan de slag in de driesterrenkeuken van Peter Goossens in Hof Van Cleve."

Noot van de redactie (jan 2015):
Floris Panckoucke is momenteel geen chef-kok meer in restaurant Savarin.

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Savarin

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Vorig jaar profiteerden maar liefst 7.000 jongeren van deze smakelijke actie. De campagne loopt van 1 oktober t.e.m 15 november.

Reserveren kan via facebookpagina Jong Keukengeweld

Over: restaurant La Muse

Thermae Palace wil heel Europa veroveren

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 09 2014. Citaat:
foto restaurant Brasserie Albert @ Thermae Palace

"Sinds de Oostendse ondernemer Mark Vanmoerkerke het Thermae Palace Hotel negen maanden geleden overnam, is er geen dag voorbijgegaan zonder vernieuwing. Met Brasserie Albert is een nieuw restaurant geopend, alle kamers zijn aangepakt en sinds kort zijn ook de grote seminarieruimtes helemaal vernieuwd."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Brasserie Albert @ Thermae Palace