Restaurant Middelkerke

Zoek een restaurant in Middelkerke

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

In de pers: Middelkerke

Restaurant De Parel, Westende
Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 10 10 2013.

Bron: YouTube.com

Over: restaurant De Parel

Het Lekkere Westen
Van 15 september tot 15 december 2013

Verschenen in eigen redactie op 13 09 2013.

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Van 15 september tot 15 december 2013 kan je bovendien in het restaurant van de chefs proeven van 'Het Lekkere Westen'.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

Over: restaurant Kromme Elleboog

Restaurant China Delight, Middelkerke - Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 17 06 2013.

Bron: YouTube.com

Over: restaurant China Delight

Restaurant De Prins, Westende - Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 28 02 2013.

Bron: YouTube.com

Over: restaurant De Prins

Hostellerie Renty, Middelkerke

Verschenen in nieuwsblad.be op 01 01 2013. Citaat:
foto restaurant Renty

Wat maakt de zaak bijzonder?

"'Hostellerie Renty is al jaren het enige restaurant in Middelkerke met Bib Gourmand van Michelin. Voor maximum 35 euro heb je de keuze uit telkens drie voor-, hoofd-, en nagerechten.' Norbert en Liesbeth zijn beide sommelier en dat is eraan te zien. De wijnkaart, die afgedrukt staat op het tafellinnen, bevat een waaier aan zeer fraaie wijnen vanaf 23 euro. Bij de zaak hoort ook een modern hotel."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Renty

La Tempete, Middelkerke - Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 29 06 2012.

Bron: YouTube.com

Over: restaurant La Tempete

Eethuis roept iedereen aan tafel in eigen woning

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 05 2012. Citaat:

"Met de opening op 1 april van haar eethuis 'Aan Tafel' in Leffinge, ging voor Machteld Tjonck een droom in vervulling, die ze bovendien kon realiseren op een heel bijzondere locatie: haar eigen huis."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Aan Tafel

Nieuws uit de omgeving van Middelkerke

Koppel neemt bistro Plat'O over

verschenen in hln.be, op 28 11 2014, citaat:

"Bistro Plat'O werd in een nieuw kleedje gestoken en kreeg nieuwe uitbaters. Die hebben alvast genoeg ervaring om lekker eten te maken. Katrien Bequé en vriend Kamiel Fabry reizen al jarenlang mee in het zog van televisie- en filmproducties zoals Los Flamencos met hun Foodbus L'Affaire Culinaire."

"In haar eigen Bistro Plat'O zal ze alvast goed kunnen inspelen op de wensen van haar klanten. 'Ik moest vaak rekening houden met speciale vragen. Ik zag de voorbije jaren een opmars van vegetariërs en ook veel mensen met allergieën.' In het warme interieur serveert Katrien haar klanten de wereldkeuken."

Lees online (externe link)

Over: restaurant Bistr'o Plat'o (Oostende)

Chef van ‘Toi, moi et la mer’ blij met vermelding in Bib Gourmand

verschenen in nieuwsblad.be, op 06 11 2014, citaat:

"Chef Christophe Snauwaert is geen eendagsvlieg: 'Ik sta al 26 jaar in de keuken en studeerde in 1992 af aan de hotelschool in Oostende. In 1996 werd ik beste Juniorkok en twee jaar later kregen we in Petit Nice een Bib Gourmand. Dat mijn werk nu erkenning krijgt via een Bib Gourmand is een opsteker. Toen hier enkele maanden geleden een inspecteur van Michelin over de vloer kwam en na de maaltijd mijn keuken wou zien, dacht ik aan een grap. Ik ben aangenaam verrast. Dat ik budgetvriendelijk kook en een eigen koers vaar, zal wellicht meegespeeld hebben in de beoordeling. Toch ben ik niet van plan om veel te veranderen.'"

Lees online (externe link)

Over: restaurant Toi Moi Et La Mer (Oostende)

Club Prosper Montagné - Eerste Kok van België 2015
Videoverslag finale

verschenen in eigen redactie, op 11 10 2014, citaat:

Tijdens de finale scoorde Pascal Peeters het best voor de expertenjury. Peters is de souschef van restaurant Vivendum in Dilsem-Stokkem.

Bron video: YouTube.com

De vijf finalisten waren: Vincent Florizoone, chef-eigenaar van Restaurant Grand Cabaret in Nieuwpoort, Bart Hoornaert, souschef van restaurant La Durée in Izegem, Wim Van Hecke, souschef van restaurant Fleur de Lin in Zele, Kevin Graf, chef-eigenaar van restaurant De Bakermat in Ninove, en Pascal Peters, souschef van restaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem.

Over: restaurant Grand Cabaret (Nieuwpoort)

Floris Panckoucke geselecteerd voor Jong Keukengeweld

verschenen in nieuwsblad.be, op 04 10 2014, citaat:

"Chef-kok Floris Panckoucke is voor het derde jaar op rij geselecteerd voor Jong Keukengeweld. Met de campagne wil Toerisme Vlaanderen jonge, talentvolle chefs en de lokale gastronomie in de kijker zetten. Floris Panckoucke is al vijf jaar chef in restaurant Savarin op de Oostendse zeedijk. Voordien was hij 2,5 jaar aan de slag in de driesterrenkeuken van Peter Goossens in Hof Van Cleve."

Lees online (externe link)

Over: restaurant Savarin (Oostende)

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

verschenen in eigen redactie, op 29 09 2014, citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Vorig jaar profiteerden maar liefst 7.000 jongeren van deze smakelijke actie. De campagne loopt van 1 oktober t.e.m 15 november.

Reserveren kan via facebookpagina Jong Keukengeweld

Over: restaurant La Muse (Nieuwpoort)

Thermae Palace wil heel Europa veroveren

verschenen in nieuwsblad.be, op 13 09 2014, citaat:

"Sinds de Oostendse ondernemer Mark Vanmoerkerke het Thermae Palace Hotel negen maanden geleden overnam, is er geen dag voorbijgegaan zonder vernieuwing. Met Brasserie Albert is een nieuw restaurant geopend, alle kamers zijn aangepakt en sinds kort zijn ook de grote seminarieruimtes helemaal vernieuwd."

Lees online (externe link)

Over: restaurant Brasserie Albert @ Thermae Palace (Oostende)

Places: Flavie's Tafel, Nieuwpoort

verschenen in Venuez, op 27 08 2014, citaat:

"Dagelijks staan er vier voor- & hoofdgerechten op de kaart – afhankelijk van de verse aanvoer door de visleverancier. Blijvers op de kaart, wegens absolute publiekslievelingen, zijn de rog en de tong. In tegenstelling tot de meeste horecaondernemers maakt Valerie qua bijgerechten een gedurfde keuze door geen frieten te serveren. Naar eigen zeggen zweert ze bij een zuivere en pure keuken, waarbij ze overbodige vetten tracht te vermijden. Vanuit haar open keuken – achter een fornuis van Lafosse – legt Valerie maar wat graag contact met haar gasten."

Lees online (externe link)

Over: restaurant Flavie's Tafel (Nieuwpoort)

Histoires d'O, Oostende

verschenen in Belmodo.tv, op 09 08 2014, citaat:

"De kaart brengt een kleine, maar zeer fijne selectie van gerechtjes voor brunch, lunch en diner. Geliefd zijn de tapas en aperitiefhapjes – die for the record perfect samengaan met de uitgebreide keuze aan wijnen en ander heerlijks. De hoofdgerechten bestaan uit salades, pasta’s en lekkere suggesties als de 'Histoires d’O kreeft' (getest & goedgekeurd)."

Lees online (externe link)

Over: restaurant Histoires d'O (Oostende)