Restaurant Ieper

Zoek een restaurant in Ieper

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

Vers in de pers: Ieper

Restaurant Souvenir - Ieper

verschenen in coolinary.be, op 25 07 2014, citaat:
foto restaurant Souvenir

"Een zinnenprikkelend gerecht presenteren met louter groenten als belangrijkste protagonisten - in dit geval 'knolselder, spitskool en lijnzaad' - het is lang niet iedere chef gegeven. Vilhjalmur doet het met verve. Dat hij in het verleden post vatte aan de stoof naast fijn volk als Kobe Desramaults en Gert De Mangeleer heeft hem alvast geen windeieren gelegd. De bouillon en schuim van knolselder en de gepekelde spitskool, rijkelijk afgewerkt met lijnzaad en goudsbloem, was een schot in de roos."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Souvenir

Jeunes Restaurateurs d'Europe - JRE België
Voorstelling nieuwe gids 2014-2015.

verschenen in eigen redactie, op 25 03 2014, citaat:

Op 24 maart 2014 werd in Hotel Bloom te Brussel de nieuwe gids Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) België 2014-2015 voorgesteld. De gids is verkrijgbaar bij de JRE-leden.

Er zijn 4 nieuwe leden:

  • Marcus, chef-kok Gilles Joye (Deerlijk)
  • Fleur de Sel, chef-kok Alex Verhoeven (Kasterlee)
  • Grand Cabaret, chef-kok Vincent Florizoone (Nieuwpoort)
  • Onder De Toren, chef-kok Sam Van Houcke (Hansbeke)

Nieuw aan de gids dit jaar, is dat er foto's van gerechten van de leden geïntegreerd werden. De recepten van deze gerechten zijn terug te vinden op de website van JRE.

2014 wordt bovendien een feestjaar voor JRE. De Jeunes Restaurateurs d’Europe bestaan dit jaar 40 jaar, de Belgische afdeling 25 jaar.
Tal van acties/events staan op de agenda: verjaardagsmenu 'Special Menu 25 years' (16 juni - 16 september 2014), JRE Cooking Cup met de zoektocht naar 'Jeune Cuisinier de l'année' van de hotelscholen (najaar 2014), jamsessie 'Art of Cooking 25 years' (2 juni 2014), ...

over: restaurant Hostellerie St.-Nicolas

Het Lekkere Westen
Van 15 september tot 15 december 2013

verschenen in eigen redactie, op 13 09 2013, citaat:

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Van 15 september tot 15 december 2013 kan je bovendien in het restaurant van de chefs proeven van 'Het Lekkere Westen'.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

over: restaurant Bistro Fino

Restaurant De Ruyffelaer presenteert eigen Ieperse bieren

verschenen in nieuwsblad.be, op 09 08 2013, citaat:
foto restaurant De Ruyffelaer

"Naar aanleiding van zijn tienjarig bestaan brengt restaurant De Ruyffelaer in Ieper twee eigen huisbieren uit. (...) 'We schenken twee huisbieren omdat meer en meer klanten vragen naar streekbieren met karakter. Vroeger had Ieper veel brouwerijen, maar nu is er geen enkele meer. Onze nieuwe bieren Oud Yper Dubbel en Oud Yper Tripel worden gebrouwen in brouwerij Deca in Woesten. We willen ook meer en meer afstand nemen van de megabrouwerijen en we focussen ons op streekeigen producten,' zeggen Christian Dejonghe en Delphine van De Ruyffelaer."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant De Ruyffelaer

De Fonderie, Ieper

verschenen in elidesc says, op 20 03 2013, citaat:
foto restaurant De Fonderie

"Geen wonder dat De Fonderie op behoorlijk korte tijd erg populair geworden is in Ieper. Geen wonder dat mijn ouders hier graag komen. De prijzen liggen eerder hoog, maar eens je merkt dat je hiervoor (misschien zelfs te veel) waar krijgt."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant De Fonderie

Gasthof 't Zweerd, Ieper
Culinaire duizendpoot

verschenen in Steps, op 07 10 2012, citaat:
foto restaurant Gasthof 't Zweerd

"Het restaurant kan uitpakken met een indrukwekkende menukaart waar je snacks tot hoogstaande gerechten op terugvindt. Wie langs de zaak wandelt, zal ongetwijfeld ook watertanden bij het zien van het suggestiebord. Gamba's à la plancha of een halve kreeft met limoenboter, dat trekt de aandacht! En terecht, want wat je hier op je bord krijgt, is een resultaat van dagverse producten en een zorgvuldige bereiding."

over: restaurant Gasthof 't Zweerd

Capella, Ieper
Cocktails en lekker eten

verschenen in Steps, op 22 05 2012, citaat:
foto restaurant Capella

"Zomertijd is aperitieftijd. En restaurant Capella is een ideale plek om je etentje gezellig in te zetten. De cocktailkaart is heel uitgebreid."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Capella

De Gouden Vork 2012
Verslag: Pacific Eiland, Ieper

verschenen in streekkrant.be, op 17 05 2012, citaat:
foto restaurant Pacific Eiland

"Voor het hoofdgerecht kiezen we voor de lamsschouder in St Bernardus prior, zwezeriken, aardappelmousseline, ruccolacoulis en gefruiterode ui en gebraden koningkabeljauwhaasje met wokgroentjes, aardappelpuree en chablissausje. De lamschouder is een streling voor de tong. De porties zijn ruim en de verhouding groenten/vlees evenwichtig."

'De Gouden Vork'-wedstrijd wordt georganiseerd door Streekkrant Roeselare, Tielt-Izegem en Westland

over: restaurant Pacific Eiland

Engelse kok behaalt Italiaanse kookaward

verschenen in nieuwsblad.be, op 07 04 2012, citaat:
foto restaurant Trattoria Alloro

"'Alles wat wij in ons Trattoria Allora serveren, is traditioneel Italiaans. In de week kun je hier 's middags terecht voor een lunch. Op vrijdag- en zaterdagavond en op zondagmiddag kun je hier uitgebreider tafelen', vervolledigt Patrick Smart."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Trattoria Alloro

De Stoove, Ieper
Topborden

verschenen in Steps, op 26 03 2012, citaat:
foto restaurant De Stoove

"De kaart is berperkt, maar de producten zijn vers, en wij serveren zowel 's avonds als 's middags. Wij willen dat onze gasten kwaliteit op het bord krijgen. En dat ze verrast worden! Toppers op de kaart zijn de lamssteak, de zeetong met hoeveboter of de waterzooi van kabeljauwhaasje."

over: restaurant De Stoove

Nieuwe uitbaters geven Regina opnieuw een ziel

verschenen in nieuwsblad.be, op 27 01 2012, citaat:
foto restaurant Regina

"Hotel-restaurant Regina op de Grote Markt van Ieper heeft nieuwe uitbaters. Kris Claessens en Saskia Hillmann willen het bekende restaurant opnieuw een ziel geven. (...) 'We willen er een gezellige, Vlaamse brasserie van maken met een dagverse keuken en een leuke wijnkaart. Maar ook voor een pannenkoek of een pintje kan men hier terecht. Er is ook een apart zaaltje en een kelder, die ruimte bieden voor feestjes. Het interieur willen we behouden, al geven we het wel een gezellige toets mee.'"

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Regina

't Ganzeke, Ieper

verschenen in Steps, op 02 12 2011, citaat:

"'Klassieke gerechten zijn weer in', zegt Bea. 'De mensen kiezen weer meer voor de eerlijke, ongecompliceerde maar verzorgde brasseriekeuken. Met onze uitgebreide kaart spelen we daar graag op in. Onze specialiteiten zijn de vele grillgerechten, met als grote publiekslokker onze vleesbrochettes met frietjes. Maar ook de visgerechtjes, rijstschotels en slaatjes kennen veel bijval'."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant 't Ganzeke

De Waterpoort, Ieper
Verrassend en kleurrijk

verschenen in Steps, op 02 12 2011, citaat:

"Een etentje bij De Waterpoort, dat is een beetje op reis gaan. De kaart voert je door Zweden, Griekenland, Italië, Spanje en Azië, en het interieur brengt je naar een andere wereld, één waarin heel lekker eten centraal staat."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant De Waterpoort

Les Halles, Ieper
Raclette à volonté!

verschenen in Steps, op 02 12 2011, citaat:
foto restaurant Marktcafé Les Halles

"De gezellige cafésfeer maakt eetcafé Les Halles extra plezant. Hier geen stijve bedoening, maar vooral gezelligheid. Eetcafé Les Halles is een concept dat zich onderscheidt van de andere zaken op de markt. Eerst en vooral is er de losse en moderne sfeer. Dit is geen klassieke brasserie, maar een fris marktcafé. Specialiteit van het huis zijn de hamburgers."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Marktcafé Les Halles