Restaurant Ieper

Zoek een restaurant in Ieper

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

In de pers: Ieper

Uitreiking Hospitality Awards 2014

Verschenen in eigen redactie op 04 12 2014.

Op 1 december 2014 vond in San Marco Village te Schelle de uitreiking plaats van de 7e editie van The Belgium Hospitality Awards. De deelnemers aan deze prestigieuze wedstrijd worden getaxeerd op klantvriendelijkheid, gastvrijheid, service en dienstbetoon.

Lees het volledige artikel

Over: restaurant De Steenen Haene

Souvenir, Ieper

Verschenen in goestjes.be op 11 11 2014. Citaat:
foto restaurant Souvenir

"De ingrediënten waar de Scandinavische chef mee werkt zijn eenvoudig en puur. Wat hij ermee doet verrassend , smaakvol en authentiek. 'Le Bonheur n’est pas une expérience, c’est un souvenir.' Wij houden alvast aangename souvenirs over aan een heerlijke en gezellige avond in Ieper. Een verrijking voor West-Vlaanderen en zeker een aanrader voor iedereen aldaar en ver erbuiten. Niet te verwonderen dus dat Souvenir gisteren werd verkozen tot Gault Millau ontdekking van het jaar!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Souvenir

Ontbijten in Ieper @Mimi's

Verschenen in Tales from the Crib op 14 09 2014. Citaat:
foto koffiebar Mimi's

"Mimi’s, de beste plaats voor koffie en recent ook cocktails is ondertussen overgenomen door andere eigenaars, waardoor de cocktails nu plaats hebben gemaakt voor ontbijt. Wahey! Wij deden vanmorgen in alle vroegte de test met de leesclub en het moet gezegd: het continentaal ontbijt is in orde, en de max in combinatie met de gezellige ruimte die Mimi’s is."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: koffiebar Mimi's

Jeunes Restaurateurs d'Europe - JRE België
Voorstelling nieuwe gids 2014-2015.

Verschenen in eigen redactie op 25 03 2014.

Op 24 maart 2014 werd in Hotel Bloom te Brussel de nieuwe gids Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) België 2014-2015 voorgesteld. De gids is verkrijgbaar bij de JRE-leden.

Er zijn 4 nieuwe leden:

  • Marcus, chef-kok Gilles Joye (Deerlijk)
  • Fleur de Sel, chef-kok Alex Verhoeven (Kasterlee)
  • Grand Cabaret, chef-kok Vincent Florizoone (Nieuwpoort)
  • Onder De Toren, chef-kok Sam Van Houcke (Hansbeke)

Nieuw aan de gids dit jaar, is dat er foto's van gerechten van de leden geïntegreerd werden. De recepten van deze gerechten zijn terug te vinden op de website van JRE.

2014 wordt bovendien een feestjaar voor JRE. De Jeunes Restaurateurs d’Europe bestaan dit jaar 40 jaar, de Belgische afdeling 25 jaar.
Tal van acties/events staan op de agenda: verjaardagsmenu 'Special Menu 25 years' (16 juni - 16 september 2014), JRE Cooking Cup met de zoektocht naar 'Jeune Cuisinier de l'année' van de hotelscholen (najaar 2014), jamsessie 'Art of Cooking 25 years' (2 juni 2014), ...

Over: restaurant Hostellerie St.-Nicolas

Het Lekkere Westen
Van 15 september tot 15 december 2013

Verschenen in eigen redactie op 13 09 2013.

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Van 15 september tot 15 december 2013 kan je bovendien in het restaurant van de chefs proeven van 'Het Lekkere Westen'.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

Over: restaurant Bistro Fino

Restaurant De Ruyffelaer presenteert eigen Ieperse bieren

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 08 2013. Citaat:
foto restaurant De Ruyffelaer

"Naar aanleiding van zijn tienjarig bestaan brengt restaurant De Ruyffelaer in Ieper twee eigen huisbieren uit. (...) 'We schenken twee huisbieren omdat meer en meer klanten vragen naar streekbieren met karakter. Vroeger had Ieper veel brouwerijen, maar nu is er geen enkele meer. Onze nieuwe bieren Oud Yper Dubbel en Oud Yper Tripel worden gebrouwen in brouwerij Deca in Woesten. We willen ook meer en meer afstand nemen van de megabrouwerijen en we focussen ons op streekeigen producten,' zeggen Christian Dejonghe en Delphine van De Ruyffelaer."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant De Ruyffelaer

De Fonderie, Ieper

Verschenen in elidesc says op 20 03 2013. Citaat:
foto restaurant De Fonderie

"Geen wonder dat De Fonderie op behoorlijk korte tijd erg populair geworden is in Ieper. Geen wonder dat mijn ouders hier graag komen. De prijzen liggen eerder hoog, maar eens je merkt dat je hiervoor (misschien zelfs te veel) waar krijgt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant De Fonderie

Gasthof 't Zweerd, Ieper
Culinaire duizendpoot

Verschenen in Steps op 07 10 2012. Citaat:
foto restaurant Gasthof 't Zweerd

"Het restaurant kan uitpakken met een indrukwekkende menukaart waar je snacks tot hoogstaande gerechten op terugvindt. Wie langs de zaak wandelt, zal ongetwijfeld ook watertanden bij het zien van het suggestiebord. Gamba's à la plancha of een halve kreeft met limoenboter, dat trekt de aandacht! En terecht, want wat je hier op je bord krijgt, is een resultaat van dagverse producten en een zorgvuldige bereiding."

Over: restaurant Gasthof 't Zweerd

Capella, Ieper
Cocktails en lekker eten

Verschenen in Steps op 22 05 2012. Citaat:
foto restaurant Capella

"Zomertijd is aperitieftijd. En restaurant Capella is een ideale plek om je etentje gezellig in te zetten. De cocktailkaart is heel uitgebreid."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Capella

De Gouden Vork 2012
Verslag: Pacific Eiland, Ieper

Verschenen in streekkrant.be op 17 05 2012. Citaat:
foto restaurant Pacific Eiland

"Voor het hoofdgerecht kiezen we voor de lamsschouder in St Bernardus prior, zwezeriken, aardappelmousseline, ruccolacoulis en gefruiterode ui en gebraden koningkabeljauwhaasje met wokgroentjes, aardappelpuree en chablissausje. De lamschouder is een streling voor de tong. De porties zijn ruim en de verhouding groenten/vlees evenwichtig."

'De Gouden Vork'-wedstrijd wordt georganiseerd door Streekkrant Roeselare, Tielt-Izegem en Westland

Over: restaurant Pacific Eiland