Restaurant Brugge

Zoek een restaurant in Brugge

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

Vers in de pers: Brugge

Kok au Vin, Brugge: all time favorite

verschenen in Brugse vertellementjes, op 29 08 2014, citaat:
foto restaurant Bistro Kok Au Vin

"Wij kozen voor het driegangen menu en kozen uit de voorgerechten courgettesoep met sot l'y laisse (het lekkerste stukje van de kip), en momo opgevuld met kruidig gehakt en een lekkere bouillon. De aandacht voor de afwerking van de borden valt hier meteen op. Alles is bedachtzaam op het bord geschikt, over ieder gerecht is nagedacht. Zelfde verhaal bij de hoofdgerechten, een boterzacht stuk kalfsvlees, kipfilet uit de Landes 'paëlla style' en een vissoep waar veel andere soepen bij verbleekten waren een schot in de roos!"

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Bistro Kok Au Vin

Aneth wordt Petite Aneth

verschenen in Brugse vertellementjes, op 24 08 2014, citaat:
foto restaurant Petite Aneth

"Sinds maart dit jaar heeft het sterrenrestaurant Aneth de deuren gesloten, maar is op dezelfde locatie Petite Aneth te vinden. Het zijn nog altijd wel dezelfde mensen aan het stuur, maar een totaal andere keuken dan voorheen. De kaart toont eerder een bistrokeuken, met buiten een gezellig terras waar je ook in de namiddag terecht kan voor een pannekoek of drankje."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Petite Aneth

'Eén restaurant is moeilijker dan een keten'
Thierry Canetta, zaakvoerder Ellis Gourmet Burger

verschenen in tijd.be, op 22 08 2014, citaat:
foto restaurant Ellis Gourmet Burger

"Ondertussen blijven van de vijf oprichters nog twee zaakvoerders over en is Ellis Gourmet Burger een geöliede, geprofessionaliseerde machine. 'Voor het einde van dit jaar komt er een achtste vestiging in Leuven en openen we de eerste buitenlandse Ellis in Rotterdam.' Ook op de agenda staan Luik, Namen en Amsterdam. 'Ik zie minstens 30 Ellis Gourmet Burgers in België. Ook in Frankrijk en Luxemburg zien we mogelijkheden.' Ambitieus, maar Canetta maakt zich sterk dat de moeilijkste fase achter de rug is. 'Als restauranthouder moet je alles zijn: een culinaire kenner, een marketeer, een people manager en een ondernemer. Eenmaal je een keten hebt, kan je specialisten aannemen. Zo kan ik de taken waar ik zelf minder goed in ben, delegeren.'"

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Ellis Gourmet Burger

Tanuki, Brugge: lichte Japanse keuken

verschenen in Brugse vertellementjes, op 08 08 2014, citaat:
foto restaurant Tanuki

"De hapjes bij het aperitief, de sashimi, de helder bouillon die telkens voor het opdienen geproefd en eventueel nog bijgekruid wordt, gegrilde kippespiesjes, sushi en het rundvlees op de teppan-yaki, hadden telkens hetzelfde gemeen, ze waren licht, met kennis bereidt en goed gedoseerd. Het dessert met ijs van groene thee en vers fruit was van hetzelfde kaliber."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Tanuki

Vero Caffè, Brugge: koffie en lekkers!

verschenen in Brugse vertellementjes, op 26 07 2014, citaat:
foto koffiebar Vero Caffè

"Bij het bestellen aan de bar laat je je al dan niet verleiden door de huisgemaakte gebakjes. Ik in ieder geval en koos voor een stukje chocoladebrownie. Die was enorm lekker, met nog halflopende chocolade, zeer vol van smaak, een bommetje in meerdere opzichten ..."

lees het artikel online (externe link)

over: koffiebar Vero Caffè

L.E.S.S. zwaait deuren open op oude locatie Hertog Jan

verschenen in knackweekend.be, op 24 07 2014, citaat:
foto restaurant Less

"Op de oude locatie van Hertog Jan opende L.E.S.S., een laagdrempelig restaurant met zuiderse keuken gebaseerd op eersteklas Spaanse producten. (...) Pure producten staan centraal en er zijn kleine gerechten om te delen. Joachim Boudens selecteerde de wijnen, afkomstig van kleine en ecologische Spaanse producenten."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Less

Pluk je boek @ Books and Brunch, Brugge

verschenen in GeorgeS Brugge, op 07 07 2014, citaat:
foto restaurant Books & Brunch

"We kozen de Bio brunch dat bestaat uit een heerlijke croissant, dat vooral niet te zwaar op de maag ligt!! Twee sneetjes heerlijk zacht donker bruin brood, 2 sneetjes kaas, een zacht gekookt ei, en dat was een echte bio ei! Hemels! Een appelsap, een potje confituur, choco en boter. Bij het gezonde ontbijt, geniet u van een broodmandje met onder ander een pistolet, een omlette met spek, (was net iets te droog), vers sinaasappelsap, boter, choco en aardbeien confituur."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Books & Brunch

Chill @ Lilaloe, Brugge

verschenen in GeorgeS Brugge, op 03 07 2014, citaat:

"De keuken is ongecompliceerd, de ingrediënten zijn vers. We kozen, jawel de lunch! Het voorgerecht bestond uit een bloemkoolsoep met broodmandje als voorgerecht, ruim geserveerd. Het hoofdgerecht werd een quiche met lentesla dat eveneens royaal opgediend werd. Niets buitengewoons maar correct en vers."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Lilaloe

De Goeste, Brugge: soep en pastabar met veel liefde!

verschenen in Brugse vertellementjes, op 19 06 2014, citaat:
foto soepbar De Goeste

"De kruidige Oosterse soep met noedels, knapperige groentjes en kip maakte zijn belofte waar. Een maaltijdsoep met knapperige groentjes en een kruiding die juist goed was. Dat de groentjes en de noedels apart in de soep worden gedaan zorgt er natuurlijk voor dat het geen brij wordt. Bij de soep krijg je ook nog een zakje met enkele stukjes brood, croutonnetjes en boter. Origineel en klantvriendelijk!"

lees het artikel online (externe link)

over: soepbar De Goeste

Au Petit Grand, Brugge: voor een lekker stukje vlees

verschenen in Brugse vertellementjes, op 17 06 2014, citaat:
foto restaurant Au Petit Grand

"Au Petit Grand is een goed adres voor een correct bereid stuk vlees of vis, de bediening is vlot en zeer vriendelijk. Ook de keuken kan vlot een volle zaak aan, ook dat verdiend een pluim. Iets meer aandacht voor de kruiding en de afwerking zouden er wellicht voor zorgen dat het restaurant een trapje hoger komt te staan."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Au Petit Grand

Boffen @ Burg 9

verschenen in GeorgeS Brugge, op 15 06 2014, citaat:
foto restaurant Burg 9

"Het voorgerecht, een risotto van spinazie met zomertruffel was echt overheerlijk. Het hoofdgerecht zeetong met lentegroeten, kokkel, puree overgoten met een schitterende 'beurre blanc saus' >> top. Het dessert, was een semiklassieke Dame Blanche op een fijne laagje crumble met een echte warme chocolade saus en slagroom, alles apart opgediend zodat we konden aanvullen naar smaak."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Burg 9

Boek: A'QI, a kitchen dialogue
Chefs Karen Keygnaert en Arnold Hanbuckers

verschenen in eigen redactie, op 05 06 2014, citaat:

In restaurant A’Qi draait het rond spanningsvelden. Nooit zomaar iets voor zeker aannemen. Niet meedrijven op een stroom. De dingen om en om draaien om tot iets eigens te komen.

Een dialoog tussen chefs Arnold Hanbuckers en Karen Keygnaert. De ene klassiek geschoold, een pak ervaring en grootgebracht binnen het beroep, met een ijzersterke eigen visie. De andere jonger, wispelturiger, die inzichten meebrengt uit andere creatieve disciplines en met evenveel eigen visie.

De producten waarmee gewerkt wordt zijn prachtig in hun eenvoud en natuurlijkheid en worden daarom zoveel mogelijk met rust gelaten. Maar het vergt cultuur om ze eetbaar, lekker, mooi om te zien en net iets meer dan basic te maken. Om het alledaagse te overstijgen. Om het een gerecht te laten zijn. Het vergt visie om ze van uit andere culturen te halen. Aziatische verfijning geënt op Westerse traditie, dat zijn de bouwstenen van de keuken van A’Qi. Om het verschil te maken.

Uitgave: Stichting Kunstboek, 144 blz., prijs: €49
Auteurs: Karen Keygnaert en Arnold Hanbuckers
Fotograaf: Bart Van Leuven
Vormgeving (bron foto's): Inge Van Damme

over: restaurant A'Qi

Hertog Jan: Driesterrenchef zit zonder restaurant.
Reportage: De Grote Trek

verschenen in Sabato-magazine De Tijd, op 31 05 2014, citaat:
foto restaurant Yellow

"Vandaag, 31 mei, sluiten chef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens hun tijdelijke bistro Yellow in Brugge. En de verbouwing van hun hoeve in Zedelgem, waar de nieuwe Hertog Jan komt, wordt een race tegen de tijd. 'Het is nog nooit zo spannend geweest als nu. Ik zou liever gewoon koken.'"

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Yellow

Osteria 45, Brugge: nieuw en Italiaans

verschenen in Brugse vertellementjes, op 27 05 2014, citaat:
foto restaurant Osteria 45

"De pizza’s waren rijkelijk belegd zonder overdadig te zijn, met een heerlijk dunne bodem. Geen tomatensaus op de bodem hier maar een kaasmengeling. Annemieke koos voor courgette en pancetta, ik voor champignons, San Daniele ham en truffelpasta. We hadden moeite om de grote pizza binnen te werken maar we hebben volhard!"

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Osteria 45

De Verloren Hoek, Brugge: nieuwe uitbaters

verschenen in Brugse vertellementjes, op 23 05 2014, citaat:

"De kaart is vooralsnog beperkt tot enkele snacks zoals croque monsieur en enkele pasta’s. Voor als het iets steviger mag zijn is er ook een steak met saus naar keuze, slibtongetjes en een hamburger. Die hamburger zag ik wel zitten en na enige tijd kwam er een mooi bord op tafel die een verzorgde indruk na liet."

"Het smaakte enorm, nogmaals een bewijs dat de liefde voor het produkt en oog voor detail meer zijn dan loze begrippen."

lees het artikel online (externe link)

over: eetcafé De Verloren Hoek

Huis ten Ezele, Brugge: Clandestien maar gedoogd

verschenen in knackweekend.be, op 22 05 2014, citaat:
foto restaurant 't Huis Ten Ezele

"Het knus ingericht clandestien huiskamerrestaurant Huis Ten Zele in Brugge serveert smakelijke, klassiek geïnspireerde gerechten."

"Het rosé gebraden vlees van zuiglam verscheen met mediterrane groenten, aardappelgratin en natuurlijke vleesjus. Aan de overkant kwam een perfect gegaarde moot tarbot op een bed van groenten met gekonfijte tomaat en m'hansa couscous. Tomaat gevuld met noten en citrusvruchten met vanille-ijs en vers geklopte advokaat vormde de afsluiter."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant 't Huis Ten Ezele