document.write('');Restaurant Brugge | Alle restaurants in Brugge en omgeving.

Restaurant Brugge

Zoek een restaurant in Brugge

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

In de pers: Brugge

Van 7 tot 77 @ Bistro-restaurant De Grilloir, Brugge

Verschenen in GeorgeS Brugge op 23 02 2015. Citaat:
foto restaurant De Grilloir

"Het voorgerecht is een quiche met prei en een klein slaatje. Klassiek, lekker. Tenslotte volgt een gegrilde -het kan bijna niet anders- scampibrochette met een currysausje en een grote portie rijst. De scampi’s zijn perfect gegaard en gekruid. Het geheel bevalt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant De Grilloir

Sans Cravate, Brugge

Verschenen in Be-Gusto op 16 02 2015. Citaat:
foto restaurant Sans Cravate

"Dan is het tijd voor de hoogmis want de chef presenteert zijn versie van Hazenrug Royale. Deze komt met rode kool, een bolletje met het vlees van de bout, knolselder die in zoutkorst gegaard werd en cassis. Dit is een hemelse versie van deze wildklassieker. Niet alleen technisch perfect maar ook mooi gepresenteerd en vooral boordevol smaakintensiteit."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Sans Cravate

Jonge Bruggelinge beste sommelier van het jaar

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 02 2015. Citaat:
foto restaurant 't Jong gerecht

"De 23-jarige Lisa De Clerck is verkozen tot sommelier van het jaar voor de provincie West-Vlaanderen. De Brugse werkt in het restaurant ‘t Jong Gerecht en wist de sommeliers van de restaurants Hertog Jan en De Jonkman te verslaan."

"De wedstrijd 'Sommelier van het jaar' wordt georganiseerd door het jaarboek voor gastronomie Foodprint, in samenwerking met het Kortrijkse bedrijf Meyhui. De organisatoren hadden per provincie drie sommeliers gekozen en de consument mocht stemmen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant 't Jong gerecht

Radioactiviteit @De Jonkman, Sint-Kruis

Verschenen in GeorgeS Brugge op 09 02 2015. Citaat:
foto restaurant De Jonkman

"We genoten van een lunch met 3 gangen, een champagne aperitief, een uitgebreide reeks amuses, koffie versierd, aangepaste wijnen en een fles water. De kwaliteit van de gerechten was uitstekend."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant De Jonkman

S. Pellegrino 'Young Chef 2015'
Finalisten Benelux 2015

Verschenen in eigen redactie op 04 02 2015.
foto restaurant Bistro Kok Au Vin

In de wereldwijde wedstrijd "S. Pellegrino Young Chef 2015" gaat het watermerk S. Pellegrino op zoek naar de beste jonge chef ter wereld.

Maar liefst 3.620 jonge chefs uit 191 landen schreven zich in voor de wedstrijd en uit al die kandidaten werden nu per regio de finalisten geselecteerd.

Op 16 februari nemen de finalisten van de Benelux het tegen elkaar op.

Feedback bij dit artikel (dd. 16/02/2015):
Alex Joseph, chef van Rouge Tomate te Brussel, werd verkozen tot de beste jonge chef van de Benelux tijdens de San Pellegrino Young Chef 2015 wedstrijd. Joseph mag het eind juni tijdens de wereldexpo in Milaan opnemen tegen de winnaars van 19 andere regio’s.

Lees het volledige artikel

Over: restaurant Bistro Kok Au Vin

Brasserie Forestière, Brugge
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 02 02 2015.
foto restaurant Forestière

Gespot op de website 'Georges Brugge'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan Brasserie Forestière te Brugge.

Lees het verslag

Over: restaurant Forestière

Bistro De Schilder, Brugge

Verschenen in Brugse vertellementjes op 18 12 2014. Citaat:
foto restaurant Bistro De Schilder

"Bistro De Schilder is niet de plek voor een romantische tête à tête. Daarvoor staan de tafeltjes een beetje te dicht bij elkaar maar wel de plek waar je vriendelijk wordt ontvangen, een degelijke keuken die je niet zal ontgoochelen en de rekening ook al niet. De mix met toeristen zorgt voor een leuke sfeer!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Bistro De Schilder

Bij Lieven, Brugge

Verschenen in vaut le voyage op 12 12 2014. Citaat:
foto restaurant Lieven

"We verkennen terwijl de kaart waarop vier voor- en vier hoofdgerechten staan. We kiezen om te beginnen allebei voor de gebrande makreel met de zwarte sushirijst, crème van koriander en enoki. Een waar topgerechtje dat ons verbluft: echt subliem. Een prima Franse witte van het huis (chardonnay en viognier) vergezelt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Lieven

Castel Nuovo, voor de happy few...

Verschenen in Brugse vertellementjes op 12 12 2014. Citaat:

"Vorige week opende Castel Nuovo langs de Gistelse Steenweg de deuren. Het pand vind je net buiten de Smedenpoort en is volledig gerenoveerd. Wanneer je binnenkomt heb je het gevoel binnen te stappen in een duur interieurmagazine. Alles oogt chique en straalt een bepaalde grandeur uit."

"Op de kaart staan verschillende koffies en koffiebereidingen, thee, patisserie van patisserie Academie, chocolaatjes van Pralinette maar ook diverse wijnen, charcuterie en kaas van Van Tricht. Kwaliteit mag een naam hebben en hier kiezen ze duidelijk voor leveranciers die bij iedereen een belletje doet rinkelen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: koffiebar Castel Nuovo

Mission Impossible 007@Tom’s Diner

Verschenen in GeorgeS Brugge op 09 12 2014. Citaat:
foto restaurant Tom's Diner

"Cool, origineel, chill: Tom’s Diner is een eettent in de striktste zin van het woord: volledig ongedwongen, lekker eten, een gezellige mengeling van nieuwe en oude gerechten. Een sfeervol interieur met een gewaagde bling bling wand (helemaal achteraan langs de bar)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Tom's Diner

Quatre Mains, Brugge

Verschenen in coolinary.be op 04 12 2014. Citaat:
foto restaurant Quatre Mains

"Klassiek, verfijnd, kraakvers maar vooral ook om duimen en vingers bij af te likken was de suggestie van de dag, 'langoustines en tomaat uit de oven'. Meer dan enkele pantsers bleef er alvast niet over nadat ik het ziltzoet vruchtvlees met mijn kreeftenvorkje te lijf was gegaan. Niemand die me op mijn vingers keer."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Quatre Mains

Vietnamees eten bij Buddhasia, Brugge

Verschenen in Brugse vertellementjes op 26 11 2014. Citaat:
foto restaurant Buddhasia

"Er werd onder meer gekozen voor heerlijke vegetarische spring rolls, een hete (in alle opzichten) maar lekkere soep met kokos, kip en scampi’s. Hoofdgerechten waren de curry van lamsvlees, niet traditioneel gepresenteerd maar wel heel smaakvol en een salade met rundvlees, nems en noedels."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Buddhasia

Topchef Floris Panckoucke verlaat Savarin en start eigen zaak op

Verschenen in nieuwsblad.be op 26 11 2014. Citaat:
foto restaurant Floris

"Floris Panckoucke verlaat na 5,5 jaar restaurant Savarin. De topchef en zijn vrouw Virginie Opstaele openen in de lente van 2015 hun eigen zaak ‘Floris’ in Sint-Andries."

"'Het restaurant krijgt 24 plaatsen, en een private dining room voor acht à tien personen. Architect Lieven Musschoot, die onder andere al Oud Sluis en Pure C realiseerde, staat in voor het interieur. We willen straks toegankelijke gastronomie brengen, betaalbaar, en met dezelfde keuken en producten als in de Savarin. We zullen met een vaste kaart werken en een viergangenmenu. Daarnaast willen we ook topwijnen per glas aanbieden.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Floris

Voorstelling Michelingids 2015

Verschenen in eigen redactie op 24 11 2014.
foto restaurant De Karmeliet

Op de Horecabeurs te Gent werd vandaag de nieuwe Michelingids 2015 voorgesteld. In totaal telt de nieuwe Michelingids 137 sterrenrestaurants.

Restaurants Hof Van Cleve, De Karmeliet en Hertog Jan blijven de lijst aanvoeren met 3 sterren. Ook bij de 2 sterren restaurants zijn er geen verschuivingen. Tien Belgische restaurants (vier in Wallonië, drie in Brussel en drie in Vlaanderen) krijgen voor het eerst een Michelin ster.

Lees het volledige artikel

Over: restaurant De Karmeliet

Bar Jus, Brugge: nieuwe wijnbar

Verschenen in Brugse vertellementjes op 22 11 2014. Citaat:
foto restaurant Bar Jus

"Vanaf 17u kan je er terecht. Er zijn verschillende wijnen per glas te verkrijgen en er is een goed gestoffeerde kaart. Op de kaart staat ook wat fingerfood. Zo kan je kiezen uit worstjes, sardienen, een charcuterie en een kaasschotel, en een vacherin uit de oven."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Bar Jus

Een schot in de roos @ Niek Ducheyne, Brugge

Verschenen in GeorgeS Brugge op 14 11 2014. Citaat:
foto restaurant Niek Ducheyne

"We kijken onze ogen uit! De carpaccio van sint-jakobsschelp is een klein kunstwerk. Dit gerecht is licht, fris en verfijnd. Perfect gekruid opdat de smaken tot hun recht zouden komen. Gewoonweg excellent."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Niek Ducheyne