Restaurant Brugge

Zoek een restaurant in Brugge

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

In de pers: Brugge

Restaurant A'Qi te Brugge
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 24 03 2015.
foto restaurant A'Qi

Gespot op de blog 'Thoroughly Modern Milly'
Verslag (in het Engels) over restaurant A'Qi te Sint-Andries, Brugge.

Lees het verslag

Over: restaurant A'Qi

Breydel De Coninck, Brugge: lekker visrestaurant

Verschenen in Brugse vertellementjes op 23 03 2015. Citaat:

"Hoewel er veel toeristen komen en ook de ligging het je zou doen vermoeden is Breydel De Coninck geen tourist trap maar krijg je er klassiek bereide gerechten met verse ingrediënten. De moeite om nog eens terug te gaan. De mosselen kan je er trouwens in verschillende bereidingen verkrijgen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Breydel - De Coninc

Nieuwe chef voor restaurant Le Mystique

Verschenen in nieuwsblad.be op 20 03 2015. Citaat:
foto restaurant Le Mystique

"De eigenaars van het Hotel Heritage en van het restaurant Le Mystique, Johan en Isabelle Creytens, hebben hun nieuwe chef Gregory Slembrouck voorgesteld. Deze 27 jarige kok is een oud student van de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde waar hij zich nog vervolmaakte in de specialisatiejaren."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Le Mystique

Smily coucous @ Passion for Food te Brugge
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 12 03 2015.

Gespot op de website 'Georges Brugge'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan Passion for Food te Brugge.

Lees het verslag

Over: restaurant Passion For Food

Van 7 tot 77 @ Bistro-restaurant De Grilloir, Brugge

Verschenen in GeorgeS Brugge op 23 02 2015. Citaat:
foto restaurant De Grilloir

"Het voorgerecht is een quiche met prei en een klein slaatje. Klassiek, lekker. Tenslotte volgt een gegrilde -het kan bijna niet anders- scampibrochette met een currysausje en een grote portie rijst. De scampi’s zijn perfect gegaard en gekruid. Het geheel bevalt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant De Grilloir

Sans Cravate, Brugge

Verschenen in Be-Gusto op 16 02 2015. Citaat:
foto restaurant Sans Cravate

"Dan is het tijd voor de hoogmis want de chef presenteert zijn versie van Hazenrug Royale. Deze komt met rode kool, een bolletje met het vlees van de bout, knolselder die in zoutkorst gegaard werd en cassis. Dit is een hemelse versie van deze wildklassieker. Niet alleen technisch perfect maar ook mooi gepresenteerd en vooral boordevol smaakintensiteit."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Sans Cravate

Jonge Bruggelinge beste sommelier van het jaar

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 02 2015. Citaat:
foto restaurant 't Jong gerecht

"De 23-jarige Lisa De Clerck is verkozen tot sommelier van het jaar voor de provincie West-Vlaanderen. De Brugse werkt in het restaurant ‘t Jong Gerecht en wist de sommeliers van de restaurants Hertog Jan en De Jonkman te verslaan."

"De wedstrijd 'Sommelier van het jaar' wordt georganiseerd door het jaarboek voor gastronomie Foodprint, in samenwerking met het Kortrijkse bedrijf Meyhui. De organisatoren hadden per provincie drie sommeliers gekozen en de consument mocht stemmen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant 't Jong gerecht

Radioactiviteit @De Jonkman, Sint-Kruis

Verschenen in GeorgeS Brugge op 09 02 2015. Citaat:
foto restaurant De Jonkman

"We genoten van een lunch met 3 gangen, een champagne aperitief, een uitgebreide reeks amuses, koffie versierd, aangepaste wijnen en een fles water. De kwaliteit van de gerechten was uitstekend."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant De Jonkman

S. Pellegrino 'Young Chef 2015'
Finalisten Benelux 2015

Verschenen in eigen redactie op 04 02 2015.
foto restaurant Bistro Kok Au Vin

In de wereldwijde wedstrijd "S. Pellegrino Young Chef 2015" gaat het watermerk S. Pellegrino op zoek naar de beste jonge chef ter wereld.

Maar liefst 3.620 jonge chefs uit 191 landen schreven zich in voor de wedstrijd en uit al die kandidaten werden nu per regio de finalisten geselecteerd.

Op 16 februari nemen de finalisten van de Benelux het tegen elkaar op.

Feedback bij dit artikel (dd. 16/02/2015):
Alex Joseph, chef van Rouge Tomate te Brussel, werd verkozen tot de beste jonge chef van de Benelux tijdens de San Pellegrino Young Chef 2015 wedstrijd. Joseph mag het eind juni tijdens de wereldexpo in Milaan opnemen tegen de winnaars van 19 andere regio’s.

Lees het volledige artikel

Over: restaurant Bistro Kok Au Vin

Brasserie Forestière, Brugge
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 02 02 2015.
foto restaurant Forestière

Gespot op de website 'Georges Brugge'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan Brasserie Forestière te Brugge.

Lees het verslag

Over: restaurant Forestière

Bistro De Schilder, Brugge

Verschenen in Brugse vertellementjes op 18 12 2014. Citaat:
foto restaurant Bistro De Schilder

"Bistro De Schilder is niet de plek voor een romantische tête à tête. Daarvoor staan de tafeltjes een beetje te dicht bij elkaar maar wel de plek waar je vriendelijk wordt ontvangen, een degelijke keuken die je niet zal ontgoochelen en de rekening ook al niet. De mix met toeristen zorgt voor een leuke sfeer!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Bistro De Schilder

Bij Lieven, Brugge

Verschenen in vaut le voyage op 12 12 2014. Citaat:
foto restaurant Lieven

"We verkennen terwijl de kaart waarop vier voor- en vier hoofdgerechten staan. We kiezen om te beginnen allebei voor de gebrande makreel met de zwarte sushirijst, crème van koriander en enoki. Een waar topgerechtje dat ons verbluft: echt subliem. Een prima Franse witte van het huis (chardonnay en viognier) vergezelt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Lieven

Castel Nuovo, voor de happy few...

Verschenen in Brugse vertellementjes op 12 12 2014. Citaat:

"Vorige week opende Castel Nuovo langs de Gistelse Steenweg de deuren. Het pand vind je net buiten de Smedenpoort en is volledig gerenoveerd. Wanneer je binnenkomt heb je het gevoel binnen te stappen in een duur interieurmagazine. Alles oogt chique en straalt een bepaalde grandeur uit."

"Op de kaart staan verschillende koffies en koffiebereidingen, thee, patisserie van patisserie Academie, chocolaatjes van Pralinette maar ook diverse wijnen, charcuterie en kaas van Van Tricht. Kwaliteit mag een naam hebben en hier kiezen ze duidelijk voor leveranciers die bij iedereen een belletje doet rinkelen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: koffiebar Castel Nuovo

Mission Impossible 007@Tom’s Diner

Verschenen in GeorgeS Brugge op 09 12 2014. Citaat:
foto restaurant Tom's Diner

"Cool, origineel, chill: Tom’s Diner is een eettent in de striktste zin van het woord: volledig ongedwongen, lekker eten, een gezellige mengeling van nieuwe en oude gerechten. Een sfeervol interieur met een gewaagde bling bling wand (helemaal achteraan langs de bar)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Tom's Diner

Quatre Mains, Brugge

Verschenen in coolinary.be op 04 12 2014. Citaat:
foto restaurant Quatre Mains

"Klassiek, verfijnd, kraakvers maar vooral ook om duimen en vingers bij af te likken was de suggestie van de dag, 'langoustines en tomaat uit de oven'. Meer dan enkele pantsers bleef er alvast niet over nadat ik het ziltzoet vruchtvlees met mijn kreeftenvorkje te lijf was gegaan. Niemand die me op mijn vingers keer."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Quatre Mains

Vietnamees eten bij Buddhasia, Brugge

Verschenen in Brugse vertellementjes op 26 11 2014. Citaat:
foto restaurant Buddhasia

"Er werd onder meer gekozen voor heerlijke vegetarische spring rolls, een hete (in alle opzichten) maar lekkere soep met kokos, kip en scampi’s. Hoofdgerechten waren de curry van lamsvlees, niet traditioneel gepresenteerd maar wel heel smaakvol en een salade met rundvlees, nems en noedels."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Buddhasia