Restaurant Brugge

Zoek een restaurant in Brugge

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

In de pers: Brugge

Een schot in de roos @ Niek Ducheyne, Brugge

Verschenen in GeorgeS Brugge op 14 11 2014. Citaat:
foto restaurant Niek Ducheyne

"We kijken onze ogen uit! De carpaccio van sint-jakobsschelp is een klein kunstwerk. Dit gerecht is licht, fris en verfijnd. Perfect gekruid opdat de smaken tot hun recht zouden komen. Gewoonweg excellent."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Niek Ducheyne

Filip Claeys, Chef van het jaar
GaultMillau 2015

Verschenen in deredactie.be op 10 11 2014. Citaat:
foto restaurant De Jonkman

"'De chef van het jaar is een evidente keuze geworden', zegt directeur Philippe Limbourg. 'We zijn dit jaar verschillende keren bij De Jonkman op inspectie geweest, en konden telkens vaststellen dat hij de hedendaagse keuken beheerst, een vakmanschap dat hij combineert met respect voor het product. Wat ons daarbij vooral heeft gecharmeerd, is dat hij een pleitbezorger is van goede producten, en dan denken we in de eerste plaats aan die uit de Noordzee.'"

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant De Jonkman

LESS: Spaanse klassebistro op oud adres van Hertog Jan

Verschenen in knackweekend.be op 06 11 2014. Citaat:
foto restaurant Less

"Chef-kok is Bart Praet, die wij eerder tegenkwamen als rechterhand van Gert De Mangeleer in de keuken en als tuinman in de moestuin. In Hertog Jan werkte Bart met vers uit de grond, in L.E.S.S werkt hij met vers uit blik en bokaal. De formule is bedoeld om te delen. De spijskaart is daartoe opgebouwd uit een twintigtal tapas, aangevuld door een achttal hoofdgerechten die ook in het midden van de tafel komen. Je begint met een feestelijk glaasje Cava Damia en kiest elk twee tapas om dan naar believen bij te bestellen."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Less

Cosy @Bistro Sensuniek, Brugge

Verschenen in GeorgeS Brugge op 05 11 2014. Citaat:
foto restaurant Sensuniek

"De lunch wordt ruim opgediend, de kip is zacht gewokt, de groenten zijn net iets te veel gebakken maar gehuld in het delicieuze sausje kan ik het wel plaatsen. Het geheel wordt aangevuld met een rijkelijk geparfumeerde rijstschotel. Het is zonder zever en geslaagd. Je voelt meteen dat voor deze chef kwaliteitsproducten primeren die hij waardeert met de nodige eenvoud en net genoeg gulheid."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Sensuniek

Een restaurant van de toekomst
Goffin, Brugge

Verschenen in Be-Gusto op 01 11 2014. Citaat:
foto restaurant Goffin

"Goffin weet de klassieke basis met juiste gaartijden en perfect op smaak gebrachte sauzen mooi af te wisselen met enkele moderne en frisse toetsen. De chef brengt verfijning en uitgebalanceerde smaken met zorgvuldige aandacht. Het huiselijk karakter en de ongedwongen persoonlijke service van Timothy en Valerie zorgt voor een aangename beleving. In dit concept met toekomst zit de prijs/kwaliteit goed en kan je stijlvol dineren in een relaxte sfeer. Restaurant Goffin: een adres om te onthouden."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Goffin

Chef Karen Keygnaert van sterrenrestaurant A'Qi:
'Ik kookte nooit eerder op een boot'

Verschenen in knackweekend.be op 26 10 2014. Citaat:
foto restaurant A'Qi

"Terwijl ‘De Smaakboot’ door Brugse reien en het Meetjesland vaart, nestelt chef Karen Keygnaert van restaurant A’Qi zich in de kombuis om de passagiers te verlekkeren met een weloverwogen driegangenmenu."

"'In A’Qi werken we zo vaak mogelijk met Belgische vissen. We hebben een leverancier in Zeebrugge die ons voorziet van verse pladijs, tong, schar, tarbot en ettelijke andere Noordzeeproducten. Mensen zijn vaak wantrouwig tegenover vissen die ze niet kennen, maar ik probeer ze van het tegendeel te overtuigen', aldus Keygnaert.

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant A'Qi

Brugs hotel heeft ‘beste viersterrenkamer van het land’: Hotel Heritage - Restaurant Le Mystique

Verschenen in nieuwsblad.be op 25 10 2014. Citaat:
foto restaurant Le Mystique

"Het Brugse hotel Heritage heeft een award ontvangen voor de 'beste viersterrenkamer van ons land voor zakenreizigers'. Hotel Heritage maakt deel uit van de prestigieuze Relais-Chateaux hotels. Zakenmagazine The Corporate Traveller stuurde een internationale jury naar tal van vier- en vijfsterrenhotels in het hele land, zowel naar gevestigde waarden als naar nieuwkomers. Volgens één van de juryleden, Joanna Pays, viel de keuze op het Brugse Hotel Heritage omwille van de harmonieuze verwerking van technologische in room-faciliteiten."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Le Mystique

Ventura, Brugge: Italiaans langs de Ring

Verschenen in Brugse vertellementjes op 23 10 2014. Citaat:
foto restaurant Ventura

"Ventura te Brugge is spiksplinternieuw, vandaag was het de eerste dag dat ze open waren (...) De keuken moest duidelijk nog haar draai vinden maar na een tijdje kwamen onze hoofdgerechten er aan. Linguini al vongole voor Annemieke en gegrilde tonijn voor mij. Ook hier opnieuw verzorgde borden al was de look iets te veel aanwezig bij de linguini vond mijn immer sympathieke tafelgenote. Ikzelf was tevreden over de tonijn, een mooi dik stuk die correct gebakken was. Ik gruwel immers van die dunne uitgebakken diepvriestonijn. De getomateerde groentesaus viel ook erg in de smaak. Een stukje polenta vergezelde de tonijn."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Ventura

Authentieke Vietnamees in Brugge @Buddhasia

Verschenen in GeorgeS Brugge op 19 10 2014. Citaat:
foto restaurant Buddhasia

"De keuken van Buddhasia cultiveert een mix van verfijning en authenticiteit in de details en dat terwijl je jezelf lichamelijk en wellicht ook geestelijk deugd doet. Deze kleine eettent in de schaduw van onze prachtige kathedraal is de omweg meer dan waard!"

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Buddhasia

Fresh fair and fabulous @Hashtagfood, Brugge

Verschenen in GeorgeS Brugge op 13 10 2014. Citaat:
foto restaurant #food (Hashtag food)

"Schitterend omdat de borden ruim geserveerd worden. We starten met een Grote bruschettamix (12 stuks) - 2 stuks van elke soort, gewoon omdat we curieuzeneuzen zijn. Mijn voorkeur ging ongetwijfeld naar de Bruschetta met Roquefort & peer. De voorzichtig uitgekozen ingrediënten smaken naar meer. Absoluut aan te raden, niet te missen, gewoon doen!"

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant #food (Hashtag food)

Kookeet 2014, Brugge
4, 5 en 6 oktober 2014 van 11u tot 21u

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2014.

Op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 oktober wordt de vierde editie van Kookeet georganiseerd in Brugge. Op ’t Zand serveren 30 Brugse chefs gastronomische gerechtjes aan democratische prijzen.

De voorbije jaren is Kookeet uitgegroeid tot het belangrijkste gastronomische evenement in Brugge. Vorig jaar waren er maar liefst 100.000 bezoekers.

De 30 Brugse chefs die dit jaar deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of hoge score bij Gault Millau.

De deelnemers dit jaar zijn: De Karmeliet***, De Jonkman**, Sans Cravate*, A’Qi*, Auberge de Herborist*, Assiette Blanche, Bhavani, Bistro Refter, Bonte B, Bistro Bruut, De Mangerie, De Visscherie, Den Gouden Karpel, D’s Deldycke Traiteurs, Ducheyne Niek, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Restaurant Patrick Devos en special guest Wim Lybaert, Rock-Fort, ‘t Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Weinebrugge, Zeno.

Meer info: website Kookeet

Over: restaurant De Karmeliet, restaurant Patrick Devos, restaurant De Visscherie, restaurant Auberge De Herborist, restaurant De Jonkman, restaurant Bhavani, restaurant Tanuki, restaurant 't Zwaantje, restaurant Guillaume, restaurant Rock-Fort, restaurant De Mangerie, restaurant Sans Cravate, restaurant Bistro Kok Au Vin, restaurant Weinebrugge, restaurant Den Gouden Karpel, restaurant Zeno, restaurant Bistro Refter, restaurant La Tâche, restaurant A'Qi, restaurant Assiette Blanche, restaurant Tête Pressée, restaurant Goffin, restaurant Lieven, restaurant Salon Servaas Van Mullem, restaurant Bonte B., restaurant Bistro Bruut

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014.

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Vorig jaar profiteerden maar liefst 7.000 jongeren van deze smakelijke actie. De campagne loopt van 1 oktober t.e.m 15 november.

Reserveren kan via facebookpagina Jong Keukengeweld

Over: restaurant Zeno, restaurant Tête Pressée, restaurant Bonte B.

Zwart van de honger @Bistro La Porta, Brugge

Verschenen in GeorgeS Brugge op 28 09 2014. Citaat:
foto restaurant La Porta

"Ons hoofdgerecht is een tagliatta di manzo flammingo occidentale con rucola e parmigiano. Het bord ziet eruit als een amazonewoud van ruccola. Na wat kap en schuifwerk ontdek ik mijn vlees zeer ruim geserveerd en perfect gegaard."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant La Porta

Cézar, nieuwe aanwinst in Brugge

Verschenen in Brugse vertellementjes op 28 09 2014. Citaat:
foto restaurant Cézar

"Cézar is een leuk restaurant waar gekookt wordt met respect voor traditie en met goeie ingrediënten. Dit niveau aanhouden en Cézar wordt een blijvertje!"

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Cézar

Snackery with a view @De Windmolen, Brugge

Verschenen in GeorgeS Brugge op 24 09 2014. Citaat:

"De fetakaas van de Griekse salade is werkelijk van een goede kwaliteit, vingers en duimen worden afgelikt als bewijs hiervan. De olijfolie ruikt naar de Provence, de tomaten zijn sappig en smaakvol."

Lees het artikel online (externe link)

Over: eetcafé De Windmolen

Ontbijt als een keizer @Pain Quotidien, Brugge

Verschenen in GeorgeS Brugge op 17 09 2014. Citaat:
foto restaurant Le Pain Quotidien

"We vullen onze mand aan met vers fruitsap; pompelmoes voor mij, sinaasappel voor mijn ontbijtgenoot. We bestellen eveneens een bio-yoghurt met vers fruit, mijn zachtgekookt bio-eitje, een bord rauwe Italiaanse ham en Parijse ham. Stuk voor stuk simpelweg heerlijk. Het geheel wordt opgediend op een broodplankje uit faience. Stijlvol, origineel en helemaal af."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Le Pain Quotidien