Restaurant Brugge

Zoek een restaurant in Brugge

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

Vers in de pers: Brugge

Authentieke Vietnamees in Brugge @Buddhasia

verschenen in GeorgeS Brugge, op 19 10 2014, citaat:
foto restaurant Buddhasia

"De keuken van Buddhasia cultiveert een mix van verfijning en authenticiteit in de details en dat terwijl je jezelf lichamelijk en wellicht ook geestelijk deugd doet. Deze kleine eettent in de schaduw van onze prachtige kathedraal is de omweg meer dan waard!"

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Buddhasia

Fresh fair and fabulous @Hashtagfood, Brugge

verschenen in GeorgeS Brugge, op 13 10 2014, citaat:
foto restaurant #food (Hashtag food)

"Schitterend omdat de borden ruim geserveerd worden. We starten met een Grote bruschettamix (12 stuks) - 2 stuks van elke soort, gewoon omdat we curieuzeneuzen zijn. Mijn voorkeur ging ongetwijfeld naar de Bruschetta met Roquefort & peer. De voorzichtig uitgekozen ingrediënten smaken naar meer. Absoluut aan te raden, niet te missen, gewoon doen!"

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant #food (Hashtag food)

Kookeet 2014, Brugge
4, 5 en 6 oktober 2014 van 11u tot 21u

verschenen in eigen redactie, op 01 10 2014, citaat:

Op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 oktober wordt de vierde editie van Kookeet georganiseerd in Brugge. Op ’t Zand serveren 30 Brugse chefs gastronomische gerechtjes aan democratische prijzen.

De voorbije jaren is Kookeet uitgegroeid tot het belangrijkste gastronomische evenement in Brugge. Vorig jaar waren er maar liefst 100.000 bezoekers.

De 30 Brugse chefs die dit jaar deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of hoge score bij Gault Millau.

De deelnemers dit jaar zijn: De Karmeliet***, De Jonkman**, Sans Cravate*, A’Qi*, Auberge de Herborist*, Assiette Blanche, Bhavani, Bistro Refter, Bonte B, Bistro Bruut, De Mangerie, De Visscherie, Den Gouden Karpel, D’s Deldycke Traiteurs, Ducheyne Niek, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Restaurant Patrick Devos en special guest Wim Lybaert, Rock-Fort, ‘t Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Weinebrugge, Zeno.

Meer info: website Kookeet

over: restaurant De Karmeliet, restaurant Patrick Devos, restaurant De Visscherie, restaurant Auberge De Herborist, restaurant De Jonkman, restaurant Bhavani, restaurant Tanuki, restaurant 't Zwaantje, restaurant Guillaume, restaurant Rock-Fort, restaurant De Mangerie, restaurant Sans Cravate, restaurant Bistro Kok Au Vin, restaurant Weinebrugge, restaurant Den Gouden Karpel, restaurant Zeno, restaurant Bistro Refter, restaurant La Tâche, restaurant A'Qi, restaurant Assiette Blanche, restaurant Tête Pressée, restaurant Goffin, restaurant Lieven, restaurant Salon Servaas Van Mullem, restaurant Bonte B., restaurant Bistro Bruut

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

verschenen in eigen redactie, op 29 09 2014, citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Vorig jaar profiteerden maar liefst 7.000 jongeren van deze smakelijke actie. De campagne loopt van 1 oktober t.e.m 15 november.

Reserveren kan via facebookpagina Jong Keukengeweld

over: restaurant Zeno, restaurant Tête Pressée, restaurant Bonte B.

Zwart van de honger @Bistro La Porta, Brugge

verschenen in GeorgeS Brugge, op 28 09 2014, citaat:
foto restaurant La Porta

"Ons hoofdgerecht is een tagliatta di manzo flammingo occidentale con rucola e parmigiano. Het bord ziet eruit als een amazonewoud van ruccola. Na wat kap en schuifwerk ontdek ik mijn vlees zeer ruim geserveerd en perfect gegaard."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant La Porta

Cézar, nieuwe aanwinst in Brugge

verschenen in Brugse vertellementjes, op 28 09 2014, citaat:
foto restaurant Cézar

"Cézar is een leuk restaurant waar gekookt wordt met respect voor traditie en met goeie ingrediënten. Dit niveau aanhouden en Cézar wordt een blijvertje!"

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Cézar

Snackery with a view @De Windmolen, Brugge

verschenen in GeorgeS Brugge, op 24 09 2014, citaat:

"De fetakaas van de Griekse salade is werkelijk van een goede kwaliteit, vingers en duimen worden afgelikt als bewijs hiervan. De olijfolie ruikt naar de Provence, de tomaten zijn sappig en smaakvol."

lees het artikel online (externe link)

over: eetcafé De Windmolen

Ontbijt als een keizer @Pain Quotidien, Brugge

verschenen in GeorgeS Brugge, op 17 09 2014, citaat:
foto restaurant Le Pain Quotidien

"We vullen onze mand aan met vers fruitsap; pompelmoes voor mij, sinaasappel voor mijn ontbijtgenoot. We bestellen eveneens een bio-yoghurt met vers fruit, mijn zachtgekookt bio-eitje, een bord rauwe Italiaanse ham en Parijse ham. Stuk voor stuk simpelweg heerlijk. Het geheel wordt opgediend op een broodplankje uit faience. Stijlvol, origineel en helemaal af."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Le Pain Quotidien

Lunch @Bhavani, Brugge

verschenen in GeorgeS Brugge, op 16 09 2014, citaat:

"Ons hoofdgerecht was een curry van kip met spinazie, huisgemaakte yoghurt met Basmati rijst. De vers gebakken met boter overgoten 'naan' waren heerlijk."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Bhavani

Keep calm and eat a bagel @Sanseveria bagelsalon

verschenen in GeorgeS Brugge, op 10 09 2014, citaat:
foto restaurant Sanseveria

"Ik vond mijn bagel, geserveerd in een gezellige tent door de charmante gastheer en gastvrouw, heerlijk, origineel en vernieuwend. Omgeven door een eclectische mix van tasjes en bordjes die iedereen wel ergens kan plaatsen in de keuken van zijn grootmoeder of tante - een leuke knipoog naar mijn eigen jeugd met de met appels versierde suikerpotten – kom je terecht in een zeer aangename ontspannen en open sfeer."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Sanseveria

Le Fort - The Rock @Rock-Fort, Brugge

verschenen in GeorgeS Brugge, op 06 09 2014, citaat:
foto restaurant Rock-Fort

"We genieten met de ogen, het bord is knap en verzorgd. Het vlees smelt in de mond, perfect gegaard, de groenten zijn krokant. Carpe diem voor een eerlijke prijs (€15)."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Rock-Fort

Kok au Vin, Brugge: all time favorite

verschenen in Brugse vertellementjes, op 29 08 2014, citaat:
foto restaurant Bistro Kok Au Vin

"Wij kozen voor het driegangen menu en kozen uit de voorgerechten courgettesoep met sot l'y laisse (het lekkerste stukje van de kip), en momo opgevuld met kruidig gehakt en een lekkere bouillon. De aandacht voor de afwerking van de borden valt hier meteen op. Alles is bedachtzaam op het bord geschikt, over ieder gerecht is nagedacht. Zelfde verhaal bij de hoofdgerechten, een boterzacht stuk kalfsvlees, kipfilet uit de Landes 'paëlla style' en een vissoep waar veel andere soepen bij verbleekten waren een schot in de roos!"

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Bistro Kok Au Vin

Een bistro die deugd doet @sfeerbistro De Twijfelaar

verschenen in GeorgeS Brugge, op 28 08 2014, citaat:
foto restaurant De Twijfelaar

"Deze bistro houdt van de eenvoud van goeie dingen met net dat klein accentje meer. Het proberen waard! Prijs-kwaliteit helemaal correct! Een adresje dat ik als troef achter de hand hou!"

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant De Twijfelaar

Places: Den Dyver, Brugge

verschenen in Venuez, op 26 08 2014, citaat:
foto restaurant Den Dyver

"Frederik en Pascal brieften Philip dat ze de typische Brugse knipoog in Den Dyver wilden bewaren. Philip koos voor een warme invulling, waarbij hij de ziel van het pand centraal plaatste. Karakteristiek zijn de houten balken in het plafondgewelf, de authentieke tegelvloer en de wand in baksteen. Ook de menukaart van Den Dyver zit op het snijvlak van een ambachtelijke productkeuken met een hedendaagse verwerking."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Den Dyver

Aneth wordt Petite Aneth

verschenen in Brugse vertellementjes, op 24 08 2014, citaat:
foto restaurant Petite Aneth

"Sinds maart dit jaar heeft het sterrenrestaurant Aneth de deuren gesloten, maar is op dezelfde locatie Petite Aneth te vinden. Het zijn nog altijd wel dezelfde mensen aan het stuur, maar een totaal andere keuken dan voorheen. De kaart toont eerder een bistrokeuken, met buiten een gezellig terras waar je ook in de namiddag terecht kan voor een pannekoek of drankje."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Petite Aneth

'Eén restaurant is moeilijker dan een keten'
Thierry Canetta, zaakvoerder Ellis Gourmet Burger

verschenen in tijd.be, op 22 08 2014, citaat:
foto restaurant Ellis Gourmet Burger

"Ondertussen blijven van de vijf oprichters nog twee zaakvoerders over en is Ellis Gourmet Burger een geöliede, geprofessionaliseerde machine. 'Voor het einde van dit jaar komt er een achtste vestiging in Leuven en openen we de eerste buitenlandse Ellis in Rotterdam.' Ook op de agenda staan Luik, Namen en Amsterdam. 'Ik zie minstens 30 Ellis Gourmet Burgers in België. Ook in Frankrijk en Luxemburg zien we mogelijkheden.' Ambitieus, maar Canetta maakt zich sterk dat de moeilijkste fase achter de rug is. 'Als restauranthouder moet je alles zijn: een culinaire kenner, een marketeer, een people manager en een ondernemer. Eenmaal je een keten hebt, kan je specialisten aannemen. Zo kan ik de taken waar ik zelf minder goed in ben, delegeren.'"

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Ellis Gourmet Burger