Restaurant Brugge

Zoek een restaurant in Brugge

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

Vers in de pers: Brugge

Vero Caffè, Brugge: koffie en lekkers!

verschenen in Brugse vertellementjes, op 26 07 2014, citaat:
foto koffiebar Vero Caffè

"Bij het bestellen aan de bar laat je je al dan niet verleiden door de huisgemaakte gebakjes. Ik in ieder geval en koos voor een stukje chocoladebrownie. Die was enorm lekker, met nog halflopende chocolade, zeer vol van smaak, een bommetje in meerdere opzichten ..."

lees het artikel online (externe link)

over: koffiebar Vero Caffè

L.E.S.S. zwaait deuren open op oude locatie Hertog Jan

verschenen in knackweekend.be, op 24 07 2014, citaat:
foto restaurant Less

"Op de oude locatie van Hertog Jan opende L.E.S.S., een laagdrempelig restaurant met zuiderse keuken gebaseerd op eersteklas Spaanse producten. (...) Pure producten staan centraal en er zijn kleine gerechten om te delen. Joachim Boudens selecteerde de wijnen, afkomstig van kleine en ecologische Spaanse producenten."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Less

Spirit en smulpapen @Petite Aneth, Brugge

verschenen in GeorgeS Brugge, op 11 07 2014, citaat:
foto restaurant Petite Aneth

"Het hoofdgerecht is een vis op een bedje van erwten puree en aardappel gratin met perfect gegaarde bonen. Héél fijn. Het dessert is een mix van aardbeien bavarois, met een tikje Belgische chocolade en ijs. Buikje vol hoofdje blij."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Petite Aneth

Pluk je boek @ Books and Brunch, Brugge

verschenen in GeorgeS Brugge, op 07 07 2014, citaat:
foto restaurant Books & Brunch

"We kozen de Bio brunch dat bestaat uit een heerlijke croissant, dat vooral niet te zwaar op de maag ligt!! Twee sneetjes heerlijk zacht donker bruin brood, 2 sneetjes kaas, een zacht gekookt ei, en dat was een echte bio ei! Hemels! Een appelsap, een potje confituur, choco en boter. Bij het gezonde ontbijt, geniet u van een broodmandje met onder ander een pistolet, een omlette met spek, (was net iets te droog), vers sinaasappelsap, boter, choco en aardbeien confituur."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Books & Brunch

Chill @ Lilaloe, Brugge

verschenen in GeorgeS Brugge, op 03 07 2014, citaat:

"De keuken is ongecompliceerd, de ingrediënten zijn vers. We kozen, jawel de lunch! Het voorgerecht bestond uit een bloemkoolsoep met broodmandje als voorgerecht, ruim geserveerd. Het hoofdgerecht werd een quiche met lentesla dat eveneens royaal opgediend werd. Niets buitengewoons maar correct en vers."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Lilaloe

Ellis Gourmet Burger, Brugge
Burgers zoals ze horen te zijn!

verschenen in Brugse vertellementjes, op 29 06 2014, citaat:
foto restaurant Ellis Gourmet Burger

"De burgers kwamen even later. Drie fraaie exemplaren met een mooi stuk vlees, ijsbergsla, augurk, rode ui, tomaat, ketchup en mosterd. Er naast lagen nog enkele trostomaatjes als versiering. Het broodje was licht getoast zoals het hoort en zeker niet zompig. De burger was ook goed gebakken en zeker niet droog. Frietjes met mayonaise apart en de aardappel in de schil met zure room waren kregen ook onze goedkeuring."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Ellis Gourmet Burger

De Goeste, Brugge: soep en pastabar met veel liefde!

verschenen in Brugse vertellementjes, op 19 06 2014, citaat:
foto soepbar De Goeste

"De kruidige Oosterse soep met noedels, knapperige groentjes en kip maakte zijn belofte waar. Een maaltijdsoep met knapperige groentjes en een kruiding die juist goed was. Dat de groentjes en de noedels apart in de soep worden gedaan zorgt er natuurlijk voor dat het geen brij wordt. Bij de soep krijg je ook nog een zakje met enkele stukjes brood, croutonnetjes en boter. Origineel en klantvriendelijk!"

lees het artikel online (externe link)

over: soepbar De Goeste

Au Petit Grand, Brugge: voor een lekker stukje vlees

verschenen in Brugse vertellementjes, op 17 06 2014, citaat:
foto restaurant Au Petit Grand

"Au Petit Grand is een goed adres voor een correct bereid stuk vlees of vis, de bediening is vlot en zeer vriendelijk. Ook de keuken kan vlot een volle zaak aan, ook dat verdiend een pluim. Iets meer aandacht voor de kruiding en de afwerking zouden er wellicht voor zorgen dat het restaurant een trapje hoger komt te staan."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Au Petit Grand

Boffen @ Burg 9

verschenen in GeorgeS Brugge, op 15 06 2014, citaat:
foto restaurant Burg 9

"Het voorgerecht, een risotto van spinazie met zomertruffel was echt overheerlijk. Het hoofdgerecht zeetong met lentegroeten, kokkel, puree overgoten met een schitterende 'beurre blanc saus' >> top. Het dessert, was een semiklassieke Dame Blanche op een fijne laagje crumble met een echte warme chocolade saus en slagroom, alles apart opgediend zodat we konden aanvullen naar smaak."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Burg 9

Boek: A'QI, a kitchen dialogue
Chefs Karen Keygnaert en Arnold Hanbuckers

verschenen in eigen redactie, op 05 06 2014, citaat:

In restaurant A’Qi draait het rond spanningsvelden. Nooit zomaar iets voor zeker aannemen. Niet meedrijven op een stroom. De dingen om en om draaien om tot iets eigens te komen.

Een dialoog tussen chefs Arnold Hanbuckers en Karen Keygnaert. De ene klassiek geschoold, een pak ervaring en grootgebracht binnen het beroep, met een ijzersterke eigen visie. De andere jonger, wispelturiger, die inzichten meebrengt uit andere creatieve disciplines en met evenveel eigen visie.

De producten waarmee gewerkt wordt zijn prachtig in hun eenvoud en natuurlijkheid en worden daarom zoveel mogelijk met rust gelaten. Maar het vergt cultuur om ze eetbaar, lekker, mooi om te zien en net iets meer dan basic te maken. Om het alledaagse te overstijgen. Om het een gerecht te laten zijn. Het vergt visie om ze van uit andere culturen te halen. Aziatische verfijning geënt op Westerse traditie, dat zijn de bouwstenen van de keuken van A’Qi. Om het verschil te maken.

Uitgave: Stichting Kunstboek, 144 blz., prijs: €49
Auteurs: Karen Keygnaert en Arnold Hanbuckers
Fotograaf: Bart Van Leuven
Vormgeving (bron foto's): Inge Van Damme

over: restaurant A'Qi

KoKorico @ Kok au Vin, Brugge

verschenen in GeorgeS Brugge, op 03 06 2014, citaat:
foto restaurant Bistro Kok Au Vin

"Achter deze op het eerste zicht simpele gevel, schuilt een heerlijke keuken met als kers op de taart een correcte rekening. Waarschijnlijk een van de beste prijs/ kwaliteit restaurants te Brugge."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Bistro Kok Au Vin

Hertog Jan: Driesterrenchef zit zonder restaurant.
Reportage: De Grote Trek

verschenen in Sabato-magazine De Tijd, op 31 05 2014, citaat:
foto restaurant Yellow

"Vandaag, 31 mei, sluiten chef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens hun tijdelijke bistro Yellow in Brugge. En de verbouwing van hun hoeve in Zedelgem, waar de nieuwe Hertog Jan komt, wordt een race tegen de tijd. 'Het is nog nooit zo spannend geweest als nu. Ik zou liever gewoon koken.'"

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Yellow

Osteria 45, Brugge: nieuw en Italiaans

verschenen in Brugse vertellementjes, op 27 05 2014, citaat:
foto restaurant Osteria 45

"De pizza’s waren rijkelijk belegd zonder overdadig te zijn, met een heerlijk dunne bodem. Geen tomatensaus op de bodem hier maar een kaasmengeling. Annemieke koos voor courgette en pancetta, ik voor champignons, San Daniele ham en truffelpasta. We hadden moeite om de grote pizza binnen te werken maar we hebben volhard!"

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Osteria 45

De Verloren Hoek, Brugge: nieuwe uitbaters

verschenen in Brugse vertellementjes, op 23 05 2014, citaat:

"De kaart is vooralsnog beperkt tot enkele snacks zoals croque monsieur en enkele pasta’s. Voor als het iets steviger mag zijn is er ook een steak met saus naar keuze, slibtongetjes en een hamburger. Die hamburger zag ik wel zitten en na enige tijd kwam er een mooi bord op tafel die een verzorgde indruk na liet."

"Het smaakte enorm, nogmaals een bewijs dat de liefde voor het produkt en oog voor detail meer zijn dan loze begrippen."

lees het artikel online (externe link)

over: eetcafé De Verloren Hoek

Huis ten Ezele, Brugge: Clandestien maar gedoogd

verschenen in knackweekend.be, op 22 05 2014, citaat:
foto restaurant 't Huis Ten Ezele

"Het knus ingericht clandestien huiskamerrestaurant Huis Ten Zele in Brugge serveert smakelijke, klassiek geïnspireerde gerechten."

"Het rosé gebraden vlees van zuiglam verscheen met mediterrane groenten, aardappelgratin en natuurlijke vleesjus. Aan de overkant kwam een perfect gegaarde moot tarbot op een bed van groenten met gekonfijte tomaat en m'hansa couscous. Tomaat gevuld met noten en citrusvruchten met vanille-ijs en vers geklopte advokaat vormde de afsluiter."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant 't Huis Ten Ezele

Bagels en Sanseveria’s

verschenen in Brugse vertellementjes, op 06 05 2014, citaat:
foto restaurant Sanseveria

"Dit soort zaken zie je niet veel in Brugge. Leuk dat er jong bloed uit Oostende zich bij ons komt vestigen en een origineel concept uitprobeert. Je merkt dat het allemaal wel nog wat nieuw is en de routine er nog moet inkomen, maar heel lekker ontbeten in een tof origineel kader."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Sanseveria