Restaurant Brugge

Zoek een restaurant in Brugge

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

In de pers: Brugge

Bistro De Schilder, Brugge

Verschenen in Brugse vertellementjes op 18 12 2014. Citaat:
foto restaurant Bistro De Schilder

"Bistro De Schilder is niet de plek voor een romantische tête à tête. Daarvoor staan de tafeltjes een beetje te dicht bij elkaar maar wel de plek waar je vriendelijk wordt ontvangen, een degelijke keuken die je niet zal ontgoochelen en de rekening ook al niet. De mix met toeristen zorgt voor een leuke sfeer!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Bistro De Schilder

Castel Nuovo, voor de happy few...

Verschenen in Brugse vertellementjes op 12 12 2014. Citaat:

"Vorige week opende Castel Nuovo langs de Gistelse Steenweg de deuren. Het pand vind je net buiten de Smedenpoort en is volledig gerenoveerd. Wanneer je binnenkomt heb je het gevoel binnen te stappen in een duur interieurmagazine. Alles oogt chique en straalt een bepaalde grandeur uit."

"Op de kaart staan verschillende koffies en koffiebereidingen, thee, patisserie van patisserie Academie, chocolaatjes van Pralinette maar ook diverse wijnen, charcuterie en kaas van Van Tricht. Kwaliteit mag een naam hebben en hier kiezen ze duidelijk voor leveranciers die bij iedereen een belletje doet rinkelen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: koffiebar Castel Nuovo

Mission Impossible 007@Tom’s Diner

Verschenen in GeorgeS Brugge op 09 12 2014. Citaat:
foto restaurant Tom's Diner

"Cool, origineel, chill: Tom’s Diner is een eettent in de striktste zin van het woord: volledig ongedwongen, lekker eten, een gezellige mengeling van nieuwe en oude gerechten. Een sfeervol interieur met een gewaagde bling bling wand (helemaal achteraan langs de bar)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Tom's Diner

Quatre Mains, Brugge

Verschenen in coolinary.be op 04 12 2014. Citaat:
foto restaurant Quatre Mains

"Klassiek, verfijnd, kraakvers maar vooral ook om duimen en vingers bij af te likken was de suggestie van de dag, 'langoustines en tomaat uit de oven'. Meer dan enkele pantsers bleef er alvast niet over nadat ik het ziltzoet vruchtvlees met mijn kreeftenvorkje te lijf was gegaan. Niemand die me op mijn vingers keer."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Quatre Mains

Vietnamees eten bij Buddhasia, Brugge

Verschenen in Brugse vertellementjes op 26 11 2014. Citaat:
foto restaurant Buddhasia

"Er werd onder meer gekozen voor heerlijke vegetarische spring rolls, een hete (in alle opzichten) maar lekkere soep met kokos, kip en scampi’s. Hoofdgerechten waren de curry van lamsvlees, niet traditioneel gepresenteerd maar wel heel smaakvol en een salade met rundvlees, nems en noedels."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Buddhasia

Topchef Floris Panckoucke verlaat Savarin en start eigen zaak op

Verschenen in nieuwsblad.be op 26 11 2014. Citaat:
foto restaurant Floris

"Floris Panckoucke verlaat na 5,5 jaar restaurant Savarin. De topchef en zijn vrouw Virginie Opstaele openen in de lente van 2015 hun eigen zaak ‘Floris’ in Sint-Andries."

"'Het restaurant krijgt 24 plaatsen, en een private dining room voor acht à tien personen. Architect Lieven Musschoot, die onder andere al Oud Sluis en Pure C realiseerde, staat in voor het interieur. We willen straks toegankelijke gastronomie brengen, betaalbaar, en met dezelfde keuken en producten als in de Savarin. We zullen met een vaste kaart werken en een viergangenmenu. Daarnaast willen we ook topwijnen per glas aanbieden.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Floris

De Jonkman levert ook 'Viskok van het jaar 2015'

Verschenen in standaard.be op 25 11 2014. Citaat:
foto restaurant De Jonkman

"Nadat sterrenchef Filip Claeys (De Jonkman in Brugge) pas tot Chef van het Jaar werd uitgeroepen door GaultMillau, is zijn souschef Jonathan Oliver maandag 'Viskok van het Jaar 2015' geworden. Zijn combinatie van Noordzeetong met spitskool en pastinaak wist de jury op Horeca Expo in Gent te overtuigen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant De Jonkman

Voorstelling Michelingids 2015

Verschenen in eigen redactie op 24 11 2014.
foto restaurant De Karmeliet

Op de Horecabeurs te Gent werd vandaag de nieuwe Michelingids 2015 voorgesteld. In totaal telt de nieuwe Michelingids 137 sterrenrestaurants.

Restaurants Hof Van Cleve, De Karmeliet en Hertog Jan blijven de lijst aanvoeren met 3 sterren. Ook bij de 2 sterren restaurants zijn er geen verschuivingen. Tien Belgische restaurants (vier in Wallonië, drie in Brussel en drie in Vlaanderen) krijgen voor het eerst een Michelin ster.

Lees het volledige artikel

Over: restaurant De Karmeliet

Bar Jus, Brugge: nieuwe wijnbar

Verschenen in Brugse vertellementjes op 22 11 2014. Citaat:
foto restaurant Bar Jus

"Vanaf 17u kan je er terecht. Er zijn verschillende wijnen per glas te verkrijgen en er is een goed gestoffeerde kaart. Op de kaart staat ook wat fingerfood. Zo kan je kiezen uit worstjes, sardienen, een charcuterie en een kaasschotel, en een vacherin uit de oven."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Bar Jus

Een schot in de roos @ Niek Ducheyne, Brugge

Verschenen in GeorgeS Brugge op 14 11 2014. Citaat:
foto restaurant Niek Ducheyne

"We kijken onze ogen uit! De carpaccio van sint-jakobsschelp is een klein kunstwerk. Dit gerecht is licht, fris en verfijnd. Perfect gekruid opdat de smaken tot hun recht zouden komen. Gewoonweg excellent."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Niek Ducheyne

LESS: Spaanse klassebistro op oud adres van Hertog Jan

Verschenen in knackweekend.be op 06 11 2014. Citaat:
foto restaurant Less

"Chef-kok is Bart Praet, die wij eerder tegenkwamen als rechterhand van Gert De Mangeleer in de keuken en als tuinman in de moestuin. In Hertog Jan werkte Bart met vers uit de grond, in L.E.S.S werkt hij met vers uit blik en bokaal. De formule is bedoeld om te delen. De spijskaart is daartoe opgebouwd uit een twintigtal tapas, aangevuld door een achttal hoofdgerechten die ook in het midden van de tafel komen. Je begint met een feestelijk glaasje Cava Damia en kiest elk twee tapas om dan naar believen bij te bestellen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Less

Cosy @Bistro Sensuniek, Brugge

Verschenen in GeorgeS Brugge op 05 11 2014. Citaat:
foto restaurant Sensuniek

"De lunch wordt ruim opgediend, de kip is zacht gewokt, de groenten zijn net iets te veel gebakken maar gehuld in het delicieuze sausje kan ik het wel plaatsen. Het geheel wordt aangevuld met een rijkelijk geparfumeerde rijstschotel. Het is zonder zever en geslaagd. Je voelt meteen dat voor deze chef kwaliteitsproducten primeren die hij waardeert met de nodige eenvoud en net genoeg gulheid."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Sensuniek

Een restaurant van de toekomst
Goffin, Brugge

Verschenen in Be-Gusto op 01 11 2014. Citaat:
foto restaurant Goffin

"Goffin weet de klassieke basis met juiste gaartijden en perfect op smaak gebrachte sauzen mooi af te wisselen met enkele moderne en frisse toetsen. De chef brengt verfijning en uitgebalanceerde smaken met zorgvuldige aandacht. Het huiselijk karakter en de ongedwongen persoonlijke service van Timothy en Valerie zorgt voor een aangename beleving. In dit concept met toekomst zit de prijs/kwaliteit goed en kan je stijlvol dineren in een relaxte sfeer. Restaurant Goffin: een adres om te onthouden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Goffin

Chef Karen Keygnaert van sterrenrestaurant A'Qi:
'Ik kookte nooit eerder op een boot'

Verschenen in knackweekend.be op 26 10 2014. Citaat:
foto restaurant A'Qi

"Terwijl ‘De Smaakboot’ door Brugse reien en het Meetjesland vaart, nestelt chef Karen Keygnaert van restaurant A’Qi zich in de kombuis om de passagiers te verlekkeren met een weloverwogen driegangenmenu."

"'In A’Qi werken we zo vaak mogelijk met Belgische vissen. We hebben een leverancier in Zeebrugge die ons voorziet van verse pladijs, tong, schar, tarbot en ettelijke andere Noordzeeproducten. Mensen zijn vaak wantrouwig tegenover vissen die ze niet kennen, maar ik probeer ze van het tegendeel te overtuigen', aldus Keygnaert.

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant A'Qi

Brugs hotel heeft ‘beste viersterrenkamer van het land’: Hotel Heritage - Restaurant Le Mystique

Verschenen in nieuwsblad.be op 25 10 2014. Citaat:
foto restaurant Le Mystique

"Het Brugse hotel Heritage heeft een award ontvangen voor de 'beste viersterrenkamer van ons land voor zakenreizigers'. Hotel Heritage maakt deel uit van de prestigieuze Relais-Chateaux hotels. Zakenmagazine The Corporate Traveller stuurde een internationale jury naar tal van vier- en vijfsterrenhotels in het hele land, zowel naar gevestigde waarden als naar nieuwkomers. Volgens één van de juryleden, Joanna Pays, viel de keuze op het Brugse Hotel Heritage omwille van de harmonieuze verwerking van technologische in room-faciliteiten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Le Mystique

Ventura, Brugge: Italiaans langs de Ring

Verschenen in Brugse vertellementjes op 23 10 2014. Citaat:
foto restaurant Ventura

"Ventura te Brugge is spiksplinternieuw, vandaag was het de eerste dag dat ze open waren (...) De keuken moest duidelijk nog haar draai vinden maar na een tijdje kwamen onze hoofdgerechten er aan. Linguini al vongole voor Annemieke en gegrilde tonijn voor mij. Ook hier opnieuw verzorgde borden al was de look iets te veel aanwezig bij de linguini vond mijn immer sympathieke tafelgenote. Ikzelf was tevreden over de tonijn, een mooi dik stuk die correct gebakken was. Ik gruwel immers van die dunne uitgebakken diepvriestonijn. De getomateerde groentesaus viel ook erg in de smaak. Een stukje polenta vergezelde de tonijn."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Ventura