Restaurant Brugge

Zoek een restaurant in Brugge

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

Vers in de pers: Brugge

Sans Cravate, Brugge: lunch in stijl!

verschenen in Brugse vertellementjes, op 12 04 2014, citaat:
foto restaurant Sans Cravate

"Dat hoofdgerecht was ook een toppertje, subliem kalfsvlees uit Corrèze, de eerste erwtjes, aardappelsoufflé en een pastille van het merg. Twee mooie sneden van het rozige kalfsvlees, perfect gegaard, het was een genoegen om er van te mogen proeven."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Sans Cravate

Yellow Bistro

verschenen in coolinary.be, op 11 04 2014, citaat:
foto restaurant Yellow

"Bij Yellow kun je terecht voor correct geprijsde bistrogerechten welke door een topteam in elkaar worden gebokst. Verwacht je verder aan een fris interieur, een vlotte bediening en mogelijk ook aan een occasionele stroompannen. De charmes van een oud pand in leen. Reservatie is aangewezen."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Yellow

Hof van Cleve en De Karmeliet bij 100 beste restaurants ter wereld

verschenen in nieuwsblad.be, op 11 04 2014, citaat:
foto restaurant De Karmeliet

"Het magazine Elite Traveler heeft zijn top honderd van beste restaurants ter wereld bekendgemaakt. Daar zitten twee Belgische restaurants bij: het Hof van Cleve Van Peter Goossens en De Karmeliet van Geert Vanhecke."

"Hof van Cleve behaalde de 19de plaats en wordt door de redacteurs van het magazine geroemd om zijn 'enthousiaste recepten' en 'fijne gastronomie'. De Karmeliet staat op plaats 71 en wordt geprezen om zijn 'mix van klassieke Franse keuken met lokale tradities'."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant De Karmeliet

Dineren op vijftig meter hoogte
Bistronomie in the sky: 24-25-26 mei 2014

verschenen in hln.be, op 04 04 2014, citaat:

"Brugge is een nieuw gastronomisch evenement rijker. Tijdens het weekend van 24, 25 en 26 mei komt het concept 'Bistronomie in the sky' naar Oud Sint-Jan. Je kan er dineren bij Brugse chefs op een groot platform op 50 meter hoogte."

"Volgens hun concept kiezen de initiatiefnemers voor chefs van restaurants die net onder het sterrenniveau blijven, maar die wel goed bezig zijn. In Brugge zijn dat Rock Fort (met chefs Hermes Vanliefde en Peter Laloo), Bruut (Bruno en Bas Timperman), Kok au Vin (Jürgen Aerts), Tom's Diner (Tom Mestdagh), 't Apertje (Leo Callewaert), Bonte B (Bernard Bonte), Lieven (Lieven Vynck) en De Kruidenmolen (Stijn Bauwens)."

Meer info: www.bistronomieinthesky.be

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant 't Apertje, restaurant Rock-Fort, restaurant Bistro Kok Au Vin, restaurant Tom's Diner, restaurant Lieven, restaurant Bonte B., restaurant Bistro Bruut

De Jonkman, Sint-Kruis
Gespot op het web

verschenen in eigen redactie, op 01 04 2014, citaat:
foto restaurant De Jonkman

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan tweesterrenrestaurant De Jonkman te Sint-Kruis ter gelegenheid van de tweede editie van 'Vrijdag=Visdag'.
Lees het verslag

Ook verschenen hierover op:

over: restaurant De Jonkman

No-nonsense genieten verzameld in derde editie Bistronomie Gids

verschenen in eigen redactie, op 30 03 2014, citaat:

Op 30 maart stelden horecaondernemers Steven Engels en Johannes Denis hun derde editie van Bistronomie Gids voor. Deze editie werd uitgebreid tot een overzicht van 95 bistronomische restaurants in België.

'Bistronomie' is de samentrekking van bistro en gastronomie en speelt in op de hedendaagse wens naar ongedwongen gastronomische plezier.

De gids wordt uitgebracht in het Nederlands en wordt verdeeld door Agora / Borgerhoff en Lambrechts en is te koop via de website bistronomie.be of in de boekhandel voor €12,95.

over: restaurant 't Apertje, restaurant Guillaume, restaurant Rock-Fort, restaurant Bistro Kok Au Vin, restaurant Brasserie Raymond, restaurant Bistro Refter, restaurant Quatre Mains, restaurant Tom's Diner, restaurant Le Chef et Moi, restaurant Lieven, restaurant 't Jong gerecht, restaurant Sensuniek, restaurant Bonte B., restaurant Valentin, restaurant Bistro Bruut

Hertog Jan: de cruciale derde man
Reportage: De Grote Trek

verschenen in Sabato-magazine De Tijd, op 29 03 2014, citaat:
foto restaurant Hertog Jan

"Bij elk bekend restaurant hoort een bekend gezicht. Hertog Jan heeft er zelfs twee: het duo Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens én een sterke man achter de schermen: Guido Francque, dezelfde man die 22 jaar geleden Hertog Jan oprichtte, toen nog als een taverne. "

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Hertog Jan

Aan Tafel: Bruut

verschenen in De Standaard Magazine, op 22 03 2014, citaat:
foto restaurant Bistro Bruut

"Alleen een kniesoor treurt erover dat hier maar één menu wordt geserveerd. Het is niet alleen zeer goed, maar ook scherp van prijs (3, 4 en 5 gangen voor respectievelijk 39, 49 en 59 euro). Ik begrijp niet altijd waarom een restaurant veel succes kent. Maar deze keer wel."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Bistro Bruut

Op het terras van ‘t Fort van Beieren

verschenen in Brugse vertellementjes, op 10 03 2014, citaat:
foto eetcafé Fort van Beieren

"Een tussenstop voor de lunch was het Fort van Beieren langs de Gemeneweidestraat in Koolkerke. Een oud fort, daterend uit het begin van de 18de eeuw waarvan de hoeve nu is omgevormd tot een eetcafe en een populaire plaats is voor fietsers en ruiters. Een ruim terras aan de voorkant bied je trouwens de kans om iedereen gade te slaan."

lees het artikel online (externe link)

over: eetcafé Fort van Beieren

De Vlaamsche pot, Brugge: grootmoeders keuken

verschenen in Brugse vertellementjes, op 03 03 2014, citaat:
foto restaurant De Vlaamsche Pot

"We hadden dus gekregen wat we verwacht hadden en waren er best tevreden over. Dat is ook wat je moet weten wanneer je er binnenstapt, hier ga je voor de echte Vlaamse keuken die niet de bedoeling heeft om licht uit de hoek te komen, hier moet men 'kloek' eten hebben... Leuk dat ze nog bestaan, de zaken waar je zoiets terug vindt."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant De Vlaamsche Pot

Lunch bij Niek Ducheyne: sterke start

verschenen in Brugse vertellementjes, op 27 02 2014, citaat:
foto restaurant Niek Ducheyne

"Hoofdgerecht waren varkenswangen, gekonfijt met een originele risotto van aardappel en een crème van knolselder. Er kwam nog een potje op tafel met een repasse van vlees en groenten. Topper! Zeer zacht vlees, heel lekker."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Niek Ducheyne

Bistro Maurice, Brugge: nieuw op ‘t Walplein

verschenen in Brugse vertellementjes, op 23 02 2014, citaat:
foto restaurant Bistro Maurice

"Bistro Maurice scoorde vanaf het begin sterk en maakte een verschil. Alleen al de ravioli met ricotta, artisjok en saliesausje bij het aperitief toonden de ingesteldheid van de nieuwe eigenaars. Eentje om te onthouden!"

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Bistro Maurice

Sale e Pepe, Brugge

verschenen in vaut le voyage, op 18 02 2014, citaat:
foto restaurant Sale E Pepe

"Een Italiaans restaurant waar het leuk zitten is, waar je pasta's en aanverwante gerechten op de kaart vindt, maar waar je geen pizza kan bestellen."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Sale E Pepe

Gastrovita uitgetest in ‘t Jong Gerecht

verschenen in Brugse vertellementjes, op 17 02 2014, citaat:
foto restaurant 't Jong gerecht

"Conclusie is dat we een gezellige avond hebben gehad, was meer dan zijn geld waard, daar waren we het wel over eens. Was heel interessant om de recepten en uitleg van de chef te krijgen."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant 't Jong gerecht

Tête Pressée, Sint-Michiels

verschenen in vaut le voyage, op 14 02 2014, citaat:
foto restaurant Tête Pressée

"Je mag gerust stellen dat we de keuken hier stilaan blind vertrouwen. Kalfstong bijvoorbeeld zouden we niet spontaan vernoemen als favoriet ingrediënt maar op deze kaart kunnen we dit zonder verpinken kiezen. Een prima keuze zo blijkt, want de kalfstong met het winters pallet van gebakken schorseneren, sjalot en peterseliecrème smaakt bijzonder lekker. De vegetariër is even tevreden over de aardpeer met linzen, olijven, romesco en romanesco."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Tête Pressée