Restaurant Brugge

Zoek een restaurant in Brugge

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

In de pers: Brugge

Vietnamees eten bij Buddhasia, Brugge

Verschenen in Brugse vertellementjes op 26 11 2014. Citaat:
foto restaurant Buddhasia

"Er werd onder meer gekozen voor heerlijke vegetarische spring rolls, een hete (in alle opzichten) maar lekkere soep met kokos, kip en scampi’s. Hoofdgerechten waren de curry van lamsvlees, niet traditioneel gepresenteerd maar wel heel smaakvol en een salade met rundvlees, nems en noedels."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Buddhasia

Topchef Floris Panckoucke verlaat Savarin en start eigen zaak op

Verschenen in nieuwsblad.be op 26 11 2014. Citaat:
foto restaurant Floris

"Floris Panckoucke verlaat na 5,5 jaar restaurant Savarin. De topchef en zijn vrouw Virginie Opstaele openen in de lente van 2015 hun eigen zaak ‘Floris’ in Sint-Andries."

"'Het restaurant krijgt 24 plaatsen, en een private dining room voor acht à tien personen. Architect Lieven Musschoot, die onder andere al Oud Sluis en Pure C realiseerde, staat in voor het interieur. We willen straks toegankelijke gastronomie brengen, betaalbaar, en met dezelfde keuken en producten als in de Savarin. We zullen met een vaste kaart werken en een viergangenmenu. Daarnaast willen we ook topwijnen per glas aanbieden.'"

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Floris

De Jonkman levert ook 'Viskok van het jaar 2015'

Verschenen in standaard.be op 25 11 2014. Citaat:
foto restaurant De Jonkman

"Nadat sterrenchef Filip Claeys (De Jonkman in Brugge) pas tot Chef van het Jaar werd uitgeroepen door GaultMillau, is zijn souschef Jonathan Oliver maandag 'Viskok van het Jaar 2015' geworden. Zijn combinatie van Noordzeetong met spitskool en pastinaak wist de jury op Horeca Expo in Gent te overtuigen."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant De Jonkman

Voorstelling Michelingids 2015

Verschenen in eigen redactie op 24 11 2014.

Op de Horecabeurs te Gent werd vandaag de nieuwe Michelingids 2015 voorgesteld. In totaal telt de nieuwe Michelingids 137 sterrenrestaurants.

Restaurants Hof Van Cleve, De Karmeliet en Hertog Jan blijven de lijst aanvoeren met 3 sterren. Ook bij de 2 sterren restaurants zijn er geen verschuivingen. Tien Belgische restaurants (vier in Wallonië, drie in Brussel en drie in Vlaanderen) krijgen voor het eerst een Michelin ster.

Opvallend is dat twee zaken die jarenlang fier de stempel van Bib Gourmand droegen, nu een ster krijgen toegewezen dankzij de vooruitgang die ze hebben geboekt. Philippe Meyers (Braine-l’Alleud) en Les Pieds dans le Plat (Marenne) zijn restaurants waar de klassieke keuken met vakmanschap onder handen wordt genomen. Men krijgt hier lekker eten voor een prijs-kwaliteitverhouding die gewoonweg fantastisch is. Ook de rijke brasseriekeuken van Héliport Brasserie (Luik) en de eigentijdse smaakvariaties van Aux petits oignons (Jodoigne/Geldenaken) laten hun gasten genereus genieten.

In Brussel vindt men restaurants die op dezelfde lijn zitten. Zo is Le Pigeon Noir (Ukkel) een prachtvoorbeeld van hoe heerlijk traditionele bereidingen kunnen zijn. Hun bourgondische keuken wordt zonder pretentie bereid en levert fantastische smaken op. Le Monde est Petit (Etterbeek) mengt dan weer lokale lekkernijen met producten uit verre windstreken, Da Mimmo (Sint-Lambrechts-Woluwe) bewijst nog maar eens hoe lekker de pure Italiaanse keuken is.

Hét langverwachte culinaire event van het jaar 2014 was uiteraard de opening van The Jane(Antwerpen), de imposante kapel die chefs Sergio Herman en Nick Bril hebben omgetoverd tot een trendy hotspot. Zij lossen de verwachtingen in met hun weldoordachte, lichte gerechten die een sensationele smaakharmonie opleveren. Die vindt u ook in Gent, een stad die op gastronomisch vlak maar blijft groeien. Nieuw aan de Gentse sterrenhemel is Publiek. Met Olly Ceulenaere staat er een bekende chef in de keuken, maar de echte vedetten zijn de producten. Een (h)eerlijke keuken voor fantastische prijzen! Iets verderop, in Lochristi, biedt D’Oude Pastorie dan weer lichte creaties doorspekt met fantastische, herkenbare smaken.

De nieuwe sterrenrestaurants op een rij:

  • The Jane, Antwerpen
  • Da Mimmo, Brussel
  • Le Monde est Petit, Brussel
  • Publiek, Gent
  • Philippe Meyers, Braîne-l'Alleud
  • Le Pigeon Noir, Ukkel
  • D'Oude Pastorie, Lochristi
  • Aux Petits Oignons, Jodoigne
  • Héliport Brasserie, Luik
  • Les Pieds dans le Plat, Merenne

Over: restaurant De Karmeliet

Bar Jus, Brugge: nieuwe wijnbar

Verschenen in Brugse vertellementjes op 22 11 2014. Citaat:
foto restaurant Bar Jus

"Vanaf 17u kan je er terecht. Er zijn verschillende wijnen per glas te verkrijgen en er is een goed gestoffeerde kaart. Op de kaart staat ook wat fingerfood. Zo kan je kiezen uit worstjes, sardienen, een charcuterie en een kaasschotel, en een vacherin uit de oven."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Bar Jus

Een schot in de roos @ Niek Ducheyne, Brugge

Verschenen in GeorgeS Brugge op 14 11 2014. Citaat:
foto restaurant Niek Ducheyne

"We kijken onze ogen uit! De carpaccio van sint-jakobsschelp is een klein kunstwerk. Dit gerecht is licht, fris en verfijnd. Perfect gekruid opdat de smaken tot hun recht zouden komen. Gewoonweg excellent."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Niek Ducheyne

LESS: Spaanse klassebistro op oud adres van Hertog Jan

Verschenen in knackweekend.be op 06 11 2014. Citaat:
foto restaurant Less

"Chef-kok is Bart Praet, die wij eerder tegenkwamen als rechterhand van Gert De Mangeleer in de keuken en als tuinman in de moestuin. In Hertog Jan werkte Bart met vers uit de grond, in L.E.S.S werkt hij met vers uit blik en bokaal. De formule is bedoeld om te delen. De spijskaart is daartoe opgebouwd uit een twintigtal tapas, aangevuld door een achttal hoofdgerechten die ook in het midden van de tafel komen. Je begint met een feestelijk glaasje Cava Damia en kiest elk twee tapas om dan naar believen bij te bestellen."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Less

Cosy @Bistro Sensuniek, Brugge

Verschenen in GeorgeS Brugge op 05 11 2014. Citaat:
foto restaurant Sensuniek

"De lunch wordt ruim opgediend, de kip is zacht gewokt, de groenten zijn net iets te veel gebakken maar gehuld in het delicieuze sausje kan ik het wel plaatsen. Het geheel wordt aangevuld met een rijkelijk geparfumeerde rijstschotel. Het is zonder zever en geslaagd. Je voelt meteen dat voor deze chef kwaliteitsproducten primeren die hij waardeert met de nodige eenvoud en net genoeg gulheid."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Sensuniek

Een restaurant van de toekomst
Goffin, Brugge

Verschenen in Be-Gusto op 01 11 2014. Citaat:
foto restaurant Goffin

"Goffin weet de klassieke basis met juiste gaartijden en perfect op smaak gebrachte sauzen mooi af te wisselen met enkele moderne en frisse toetsen. De chef brengt verfijning en uitgebalanceerde smaken met zorgvuldige aandacht. Het huiselijk karakter en de ongedwongen persoonlijke service van Timothy en Valerie zorgt voor een aangename beleving. In dit concept met toekomst zit de prijs/kwaliteit goed en kan je stijlvol dineren in een relaxte sfeer. Restaurant Goffin: een adres om te onthouden."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Goffin

Chef Karen Keygnaert van sterrenrestaurant A'Qi:
'Ik kookte nooit eerder op een boot'

Verschenen in knackweekend.be op 26 10 2014. Citaat:
foto restaurant A'Qi

"Terwijl ‘De Smaakboot’ door Brugse reien en het Meetjesland vaart, nestelt chef Karen Keygnaert van restaurant A’Qi zich in de kombuis om de passagiers te verlekkeren met een weloverwogen driegangenmenu."

"'In A’Qi werken we zo vaak mogelijk met Belgische vissen. We hebben een leverancier in Zeebrugge die ons voorziet van verse pladijs, tong, schar, tarbot en ettelijke andere Noordzeeproducten. Mensen zijn vaak wantrouwig tegenover vissen die ze niet kennen, maar ik probeer ze van het tegendeel te overtuigen', aldus Keygnaert.

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant A'Qi

Brugs hotel heeft ‘beste viersterrenkamer van het land’: Hotel Heritage - Restaurant Le Mystique

Verschenen in nieuwsblad.be op 25 10 2014. Citaat:
foto restaurant Le Mystique

"Het Brugse hotel Heritage heeft een award ontvangen voor de 'beste viersterrenkamer van ons land voor zakenreizigers'. Hotel Heritage maakt deel uit van de prestigieuze Relais-Chateaux hotels. Zakenmagazine The Corporate Traveller stuurde een internationale jury naar tal van vier- en vijfsterrenhotels in het hele land, zowel naar gevestigde waarden als naar nieuwkomers. Volgens één van de juryleden, Joanna Pays, viel de keuze op het Brugse Hotel Heritage omwille van de harmonieuze verwerking van technologische in room-faciliteiten."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Le Mystique

Ventura, Brugge: Italiaans langs de Ring

Verschenen in Brugse vertellementjes op 23 10 2014. Citaat:
foto restaurant Ventura

"Ventura te Brugge is spiksplinternieuw, vandaag was het de eerste dag dat ze open waren (...) De keuken moest duidelijk nog haar draai vinden maar na een tijdje kwamen onze hoofdgerechten er aan. Linguini al vongole voor Annemieke en gegrilde tonijn voor mij. Ook hier opnieuw verzorgde borden al was de look iets te veel aanwezig bij de linguini vond mijn immer sympathieke tafelgenote. Ikzelf was tevreden over de tonijn, een mooi dik stuk die correct gebakken was. Ik gruwel immers van die dunne uitgebakken diepvriestonijn. De getomateerde groentesaus viel ook erg in de smaak. Een stukje polenta vergezelde de tonijn."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant Ventura

Fresh fair and fabulous @Hashtagfood, Brugge

Verschenen in GeorgeS Brugge op 13 10 2014. Citaat:
foto restaurant #food (Hashtag food)

"Schitterend omdat de borden ruim geserveerd worden. We starten met een Grote bruschettamix (12 stuks) - 2 stuks van elke soort, gewoon omdat we curieuzeneuzen zijn. Mijn voorkeur ging ongetwijfeld naar de Bruschetta met Roquefort & peer. De voorzichtig uitgekozen ingrediënten smaken naar meer. Absoluut aan te raden, niet te missen, gewoon doen!"

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant #food (Hashtag food)

Kookeet 2014, Brugge
4, 5 en 6 oktober 2014 van 11u tot 21u

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2014.

Op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 oktober wordt de vierde editie van Kookeet georganiseerd in Brugge. Op ’t Zand serveren 30 Brugse chefs gastronomische gerechtjes aan democratische prijzen.

De voorbije jaren is Kookeet uitgegroeid tot het belangrijkste gastronomische evenement in Brugge. Vorig jaar waren er maar liefst 100.000 bezoekers.

De 30 Brugse chefs die dit jaar deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of hoge score bij Gault Millau.

De deelnemers dit jaar zijn: De Karmeliet***, De Jonkman**, Sans Cravate*, A’Qi*, Auberge de Herborist*, Assiette Blanche, Bhavani, Bistro Refter, Bonte B, Bistro Bruut, De Mangerie, De Visscherie, Den Gouden Karpel, D’s Deldycke Traiteurs, Ducheyne Niek, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Restaurant Patrick Devos en special guest Wim Lybaert, Rock-Fort, ‘t Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Weinebrugge, Zeno.

Meer info: website Kookeet

Over: restaurant De Karmeliet, restaurant Patrick Devos, restaurant De Visscherie, restaurant Auberge De Herborist, restaurant De Jonkman, restaurant Bhavani, restaurant Tanuki, restaurant 't Zwaantje, restaurant Guillaume, restaurant Rock-Fort, restaurant De Mangerie, restaurant Sans Cravate, restaurant Bistro Kok Au Vin, restaurant Weinebrugge, restaurant Den Gouden Karpel, restaurant Zeno, restaurant Bistro Refter, restaurant La Tâche, restaurant A'Qi, restaurant Assiette Blanche, restaurant Tête Pressée, restaurant Goffin, restaurant Lieven, restaurant Salon Servaas Van Mullem, restaurant Bonte B., restaurant Bistro Bruut

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014.

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Vorig jaar profiteerden maar liefst 7.000 jongeren van deze smakelijke actie. De campagne loopt van 1 oktober t.e.m 15 november.

Reserveren kan via facebookpagina Jong Keukengeweld

Over: restaurant Zeno, restaurant Tête Pressée, restaurant Bonte B.

Zwart van de honger @Bistro La Porta, Brugge

Verschenen in GeorgeS Brugge op 28 09 2014. Citaat:
foto restaurant La Porta

"Ons hoofdgerecht is een tagliatta di manzo flammingo occidentale con rucola e parmigiano. Het bord ziet eruit als een amazonewoud van ruccola. Na wat kap en schuifwerk ontdek ik mijn vlees zeer ruim geserveerd en perfect gegaard."

Lees het artikel online (externe link)

Over: restaurant La Porta