Restaurant Borgloon

Zoek een restaurant in Borgloon

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

Vers in de pers: Borgloon

No-nonsense genieten verzameld in derde editie Bistronomie Gids

verschenen in eigen redactie, op 30 03 2014, citaat:
foto restaurant Mondevino

Op 30 maart stelden horecaondernemers Steven Engels en Johannes Denis hun derde editie van Bistronomie Gids voor. Deze editie werd uitgebreid tot een overzicht van 95 bistronomische restaurants in België.

'Bistronomie' is de samentrekking van bistro en gastronomie en speelt in op de hedendaagse wens naar ongedwongen gastronomische plezier.

De gids wordt uitgebracht in het Nederlands en wordt verdeeld door Agora / Borgerhoff en Lambrechts en is te koop via de website bistronomie.be of in de boekhandel voor €12,95.

over: restaurant Mondevino

Nieuws uit de omgeving van Borgloon

Vrienden van de Smaak belooft een onvergetelijke zomertour

verschenen in eigen redactie, op 18 04 2014, citaat:

Voor het derde jaar op rij trekt de culinaire karavaan van Vrienden van de Smaak door het land. Met haltes op uitzonderlijke plekjes. En met topchefs die voor de gelegenheid avontuurlijk koken buiten hun vertrouwde habitat. Op het menu? Gastronomisch lekkers met lokale producten. En héél veel nieuwe vrienden!

Het concept is eenvoudig maar uniek. Een zeventigtal gasten neemt plaats aan één lange tafel. Op uitzonderlijk mooie plekjes, die vaak exclusief voor Vrienden van de Smaak worden opengesteld. De beste chefs van het land toveren een verrassingsmenu op tafel. Met lokale ingrediënten, pure producten en authentieke smaken. De tafelgenoten leren elkaar kennen en genieten van lekker eten in een gemoedelijke sfeer. En ontdekken vooraf de bijzonderheden van de originele locatie tijdens een begeleide rondleiding.

Deelnemende chefs: o.a. Sofie Dumont, Wim Ballieu, Philippe Van den Bulck, Roger Souveryns en Vincent Tibau.

De Vrienden van de Smaak zomertour 2014 start op zondag 4 mei. Je plekje reserveren kan op www.vriendenvandesmaak.be. Een vijfgangen sharing diner met bijpassende wijnen, inclusief rondleiding, kost 119 euro.

over: restaurant Vous Lé Vous (Wimmertingen)

De Mijlpaal, Tongeren

verschenen in Be-Gusto, op 08 04 2014, citaat:

"Chef Jan start altijd met eersteklas seizoenproducten in zijn keuken en weet op een geslaagde manier dit hedendaags en aantrekkelijk te serveren. Hij bouwt verder op de klassieke inspiratie en zorgt elk seizoen voor een nieuwe gastronomische mijlpaal door in een actuele stijl zijn gerechten te verfijnen. Smaakcohesie en diepgang in zijn creaties zijn nooit veraf."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant De Mijlpaal (Tongeren)

No-nonsense genieten verzameld in derde editie Bistronomie Gids

verschenen in eigen redactie, op 30 03 2014, citaat:

Op 30 maart stelden horecaondernemers Steven Engels en Johannes Denis hun derde editie van Bistronomie Gids voor. Deze editie werd uitgebreid tot een overzicht van 95 bistronomische restaurants in België.

'Bistronomie' is de samentrekking van bistro en gastronomie en speelt in op de hedendaagse wens naar ongedwongen gastronomische plezier.

De gids wordt uitgebracht in het Nederlands en wordt verdeeld door Agora / Borgerhoff en Lambrechts en is te koop via de website bistronomie.be of in de boekhandel voor €12,95.

over: restaurant Altermezzo (Tongeren), restaurant Bistro Bis by Magis (Tongeren)

Magis, Tongeren: Gastronomische inspiratie in het Biessenhuys

verschenen in Be-Gusto, op 19 03 2014, citaat:

"Het hoofdgerecht is werkelijk subliem. Niet alleen is de filet van ree perfect gebakken maar de bijhorende hamburger van de reebout heeft minder de looks maar absoluut wel de smaak. Hierbij wordt schorseneer, een crème van kastanje en maniok chips mooi gepresenteerd. Apart nog een kommetje met paddenstoelen pied de mouton en cantharellen. De pairing met de Faugéres 2009 van het Domaine Leon Barral is ook perfect."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Magis (Tongeren)