Restaurant Borgloon

Zoek een restaurant in Borgloon

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

In de pers: Borgloon

No-nonsense genieten verzameld in derde editie Bistronomie Gids

Verschenen in eigen redactie op 30 03 2014.
foto restaurant Mondevino

Op 30 maart stelden horecaondernemers Steven Engels en Johannes Denis hun derde editie van Bistronomie Gids voor. Deze editie werd uitgebreid tot een overzicht van 95 bistronomische restaurants in België.

'Bistronomie' is de samentrekking van bistro en gastronomie en speelt in op de hedendaagse wens naar ongedwongen gastronomische plezier.

De gids wordt uitgebracht in het Nederlands en wordt verdeeld door Agora / Borgerhoff en Lambrechts en is te koop via de website bistronomie.be of in de boekhandel voor €12,95.

Over: restaurant Mondevino

Nieuws uit de omgeving van Borgloon

Restaurant Zoethout, Wellen

Verschenen in Be-Gusto op 18 03 2015. Citaat:
foto restaurant Zoethout

"Culinair verrast worden. Het gebeurt niet zo vaak per jaar maar onze trektocht naar het landelijke Wellen zullen we niet snel vergeten. Zonder torenhoge referenties en zonder verwachtingen gingen we op bezoek bij restaurant Zoethout, in Wellen City notabene. Jeugdig enthousiasme, inzet, durf en passie haalden de bovenhand en gaven mij één van de eerste culinaire rillingen van het jaar! Het ontdekken van dit soort nieuwe restaurants dat is exact één van de hoofdredenen waarom we tijdens vrije momenten tijd investeren om onze gastronomische beleving neer te pennen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Zoethout

Tongerse kok gooit hoge ogen bij Sergio Herman

Verschenen in MadeInLimburg.be op 12 03 2015. Citaat:
foto restaurant Altermezzo

"Jo Grootaers van restaurant Altermezzo in Tongeren mocht zopas als één van de tien Benelux-finalisten deelnemen aan de internationale wedstrijd Young Chef of the Year. (...) Om vanuit België en Luxemburg een deelnemer voor de internationale finale af te vaardigen, werd een professionele jury samengesteld, met onder meer Sergio Herman en Kobe Desramaults. De kookkunsten van Jo Grootaers kregen erg veel lof."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Altermezzo

Bistro Bis by Be-Gusto & Belgian Taste Buds

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 05 12 2014. Citaat:
foto restaurant Bistro Bis by Magis

"Ik was bijna halfweg het menu en ik wist het al. Hier kwam ik zeker terug. Deze stijl van koken lag me wel. Het volgende bord bevatte boekweit met bospaddenstoelen en yoghurt. Ik hield wel van de mix tussen warm, koud en lauw. De frisheid van de yoghurt, het herfstachtige van de bospaddenstoelen, ik kon het wel smaken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant Bistro Bis by Magis

10 jaar Magis!

Verschenen in eigen redactie op 16 10 2014. Citaat:
foto restaurant Magis

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 november 2014 organiseert sterrenrestaurant Magis een uniek 10-gangen diner (menu excl. drank : 100€ pp.) om hun 10 jarig bestaan te vieren.

Reserveren via de website of telefonisch op 012/743464.

Over: restaurant Magis

Groene GaultMillau 2015: overzicht awards

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Tijdens de voorstelling van de nieuwe Groene GaultMillau-gids 2015 werden volgende awards uitgereikt:

  • Beste Groenterestaurant van Vlaanderen: Graanmarkt 13, Antwerpen
  • Beste Groenterestaurant van Wallonië/Luxemburg: Le Coq aux Champs, Soheit-Tinlot
  • Beste Groenterestaurant van Nederland: Bolenius, Amsterdam
  • Denk Groenten! Denk Fruit! Award 2015 Hoogste percentage groenten en fruit: Vous lé Vous, Vlimmertingen
  • Beste Smaak en Gezondheid Award 2015: Lemonnier, Lavaux-Sainte-Anne
  • Beste Groenten en Fruit communicatie Award 2015: Taste and Colours
  • Beste Veggie Award 2015: De Eetstee, Amersfoort

De tweede editie van de Groene GaultMillau, die nu in de winkel ligt, bevat dubbel zo veel gezonde adressen als in de editie 2014.

In de gids zijn meer dan 300 adressen verzameld van de beste groente- en vegetarische restaurants, de interessantste markten en groente- en fruitwinkels van de Benelux. Maar ook van opmerkelijke soep- en saladbars, exotische groenterestaurants en glutenvrije restaurants. De redactie van de gids besteedde tevens aandacht aan de nieuwe collectieve moestuintrend met een overzicht van zowat alle plukboerderijen in België.

Meer info: website Groene GaultMillau

Over: restaurant Vous Lé Vous

De Mijlpaal, top in Tongeren

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 07 07 2014. Citaat:
foto restaurant De Mijlpaal

"De volgende rondes waren stuk voor stuk lekkernijen met oerdegelijke producten. Wat dacht je van Kreeft, wortel structuren, ijs van kardemom en een crème van bergamot? Of een kanjer van een Sint-Jakobsnoot met rivierpaling, rode biet en zwarte truffel? De ombervis met aardpeer, inktvis en een saus van cider en curry viel vooral op door de heerlijke saus met curry! Wat een smaakbom! Dit werd gevolgd door een super zacht gegaard melklam, asperges, een flan van zachte look, piperade en een cannelloni pasta met lamsschouder."

Lees het volledige artikel (externe link)

Over: restaurant De Mijlpaal