Restaurant Borgloon

Zoek een restaurant in Borgloon

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

Vers in de pers: Borgloon

No-nonsense genieten verzameld in derde editie Bistronomie Gids

verschenen in eigen redactie, op 30 03 2014, citaat:
foto restaurant Mondevino

Op 30 maart stelden horecaondernemers Steven Engels en Johannes Denis hun derde editie van Bistronomie Gids voor. Deze editie werd uitgebreid tot een overzicht van 95 bistronomische restaurants in België.

'Bistronomie' is de samentrekking van bistro en gastronomie en speelt in op de hedendaagse wens naar ongedwongen gastronomische plezier.

De gids wordt uitgebracht in het Nederlands en wordt verdeeld door Agora / Borgerhoff en Lambrechts en is te koop via de website bistronomie.be of in de boekhandel voor €12,95.

over: restaurant Mondevino

Nieuws uit de omgeving van Borgloon

10 jaar Magis!

verschenen in eigen redactie, op 16 10 2014, citaat:

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 november 2014 organiseert sterrenrestaurant Magis een uniek 10-gangen diner (menu excl. drank : 100€ pp.) om hun 10 jarig bestaan te vieren.

Reserveren via de website of telefonisch op 012/743464.

over: restaurant Magis (Tongeren)

Groene GaultMillau 2015: overzicht awards

verschenen in eigen redactie, op 29 09 2014, citaat:

Tijdens de voorstelling van de nieuwe Groene GaultMillau-gids 2015 werden volgende awards uitgereikt:

  • Beste Groenterestaurant van Vlaanderen: Graanmarkt 13, Antwerpen
  • Beste Groenterestaurant van Wallonië/Luxemburg: Le Coq aux Champs, Soheit-Tinlot
  • Beste Groenterestaurant van Nederland: Bolenius, Amsterdam
  • Denk Groenten! Denk Fruit! Award 2015 Hoogste percentage groenten en fruit: Vous lé Vous, Vlimmertingen
  • Beste Smaak en Gezondheid Award 2015: Lemonnier, Lavaux-Sainte-Anne
  • Beste Groenten en Fruit communicatie Award 2015: Taste and Colours
  • Beste Veggie Award 2015: De Eetstee, Amersfoort

De tweede editie van de Groene GaultMillau, die nu in de winkel ligt, bevat dubbel zo veel gezonde adressen als in de editie 2014.

In de gids zijn meer dan 300 adressen verzameld van de beste groente- en vegetarische restaurants, de interessantste markten en groente- en fruitwinkels van de Benelux. Maar ook van opmerkelijke soep- en saladbars, exotische groenterestaurants en glutenvrije restaurants. De redactie van de gids besteedde tevens aandacht aan de nieuwe collectieve moestuintrend met een overzicht van zowat alle plukboerderijen in België.

Meer info: website Groene GaultMillau

over: restaurant Vous Lé Vous (Wimmertingen)

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

verschenen in eigen redactie, op 29 09 2014, citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Vorig jaar profiteerden maar liefst 7.000 jongeren van deze smakelijke actie. De campagne loopt van 1 oktober t.e.m 15 november.

Reserveren kan via facebookpagina Jong Keukengeweld

over: restaurant Altermezzo (Tongeren)

Aan Tafel: Bistro Bis

verschenen in De Standaard Magazine, op 27 09 2014, citaat:

"Bistro Bis heeft de juiste keuze gemaakt geen doorslagje van Magis te worden, maar een eigen concept en culinaire stijl neer te zetten: ruw en rock-'n-roll, maar ook gedreven en bezield."

"Dit is een keuken met pit, beet, punch en crunch, en daar hou ik wel van."

Prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Bistro Bis by Magis (Tongeren)

De kaart van Zoethout

verschenen in Hanos.be, op 26 09 2014, citaat:

"Zoethout verrast zijn gasten culinair met de onbeminde gastronomische schoonheid van de natuur. De voorkeur van Laurens, die zijn keuken omschrijft als 'koppig eigentijds', gaat uit naar soorten die van nature sterk van smaak zijn. In het geval van vis vindt hij de doornhaai, beter bekend als zeepaling, superlekker. Maar ook werkt hij met maatjes, schelvis en heek. Zoethout bouwde in zijn nog korte bestaan een reputatie op met vis. 'De keuze van de gast valt hier vaker op hoofdgerechten met vis dan met vlees', vertelt Laurens. 'Vlees maken de gasten vaak thuis wel klaar. Met vis doen zij dit minder. Vis past natuurlijk daarnaast in het patroon dat mensen lichter willen eten.' Bij vlees valt de keuze ook op vergeten smaken zoals de schouder van het varken, boerderijhert, duif en patrijs."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Zoethout (Wellen)

De Mijlpaal, top in Tongeren

verschenen in Hot Cuisine de Pierre, op 07 07 2014, citaat:

"De volgende rondes waren stuk voor stuk lekkernijen met oerdegelijke producten. Wat dacht je van Kreeft, wortel structuren, ijs van kardemom en een crème van bergamot? Of een kanjer van een Sint-Jakobsnoot met rivierpaling, rode biet en zwarte truffel? De ombervis met aardpeer, inktvis en een saus van cider en curry viel vooral op door de heerlijke saus met curry! Wat een smaakbom! Dit werd gevolgd door een super zacht gegaard melklam, asperges, een flan van zachte look, piperade en een cannelloni pasta met lamsschouder."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant De Mijlpaal (Tongeren)