Restaurant Borgloon

Zoek een restaurant in Borgloon

het restaurant heet:
en/of
zoek een restaurant in:

Vers in de pers: Borgloon

No-nonsense genieten verzameld in derde editie Bistronomie Gids

verschenen in eigen redactie, op 30 03 2014, citaat:
foto restaurant Mondevino

Op 30 maart stelden horecaondernemers Steven Engels en Johannes Denis hun derde editie van Bistronomie Gids voor. Deze editie werd uitgebreid tot een overzicht van 95 bistronomische restaurants in België.

'Bistronomie' is de samentrekking van bistro en gastronomie en speelt in op de hedendaagse wens naar ongedwongen gastronomische plezier.

De gids wordt uitgebracht in het Nederlands en wordt verdeeld door Agora / Borgerhoff en Lambrechts en is te koop via de website bistronomie.be of in de boekhandel voor €12,95.

over: restaurant Mondevino

Nieuws uit de omgeving van Borgloon

Restaurant Zoethout: Vlot en modern

verschenen in knackweekend.be, op 10 07 2014, citaat:

"Het eerste echte gerecht bestaat uit gerookte paling, repen koolrabi en zeekraal: mooi en lekker, maar te weinig paling! Vervolgens komen uit hun huisjes gepeuterde tapijtschelpen met granité van selder. Hoofdgerecht is in hooi gegaard speenvarken met mals, rosé vlees en met raapsteel en spitskool. Aardbeien, gemarineerde pompelmoes, ijs van bosaardbei en schuim van limoen vormen de frisse afsluiter."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Zoethout (Wellen)

De Mijlpaal, top in Tongeren

verschenen in Hot Cuisine de Pierre, op 07 07 2014, citaat:

"De volgende rondes waren stuk voor stuk lekkernijen met oerdegelijke producten. Wat dacht je van Kreeft, wortel structuren, ijs van kardemom en een crème van bergamot? Of een kanjer van een Sint-Jakobsnoot met rivierpaling, rode biet en zwarte truffel? De ombervis met aardpeer, inktvis en een saus van cider en curry viel vooral op door de heerlijke saus met curry! Wat een smaakbom! Dit werd gevolgd door een super zacht gegaard melklam, asperges, een flan van zachte look, piperade en een cannelloni pasta met lamsschouder."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant De Mijlpaal (Tongeren)

10 mooiste terrassen om te dineren

verschenen in knackweekend.be, op 16 05 2014, citaat:

In aanloop naar de komende lente- en zomerperiode heeft Knackweekend een lijst samengesteld van de 10 mooiste terrassen:
Tiecelijn (Lokeren), Altermezzo (Tongeren), Aen De Kerck van Melveren (Sint-Truiden), Auberge du Pecheur (Deurle), Restaurant Figaro (Hasselt), Gasthof Halifax (Deinze), ’t Notarishuys (Diksmuide), De Pastorie (Lichtaart), De Plezanten Hof (Hamme) en Restaurant-hostellerie Vivendum (Dilsen-Stokkem).

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Altermezzo (Tongeren)

Beste Benelux Groentenrestaurant 2015: genomineerden

verschenen in eigen redactie, op 07 05 2014, citaat:

Vier restaurants uit Vlaanderen, 4 uit Wallonië en Groothertogdom Luxemburg en 4 uit Nederland dingen mee naar de titel van Beste Benelux Groenterestaurant 2015. Daarmee schiet de wedstrijd voor het Beste Benelux Groenterestaurant definitief uit de startblokken.

Een professionele jury onder leiding van Frank Fol, De Groentekok, zal de genomineerde restaurants één voor één bezoeken en beoordelen. Daarna zal er 1 grote winnaar uit elke regio worden gekozen. Dat betekent dat zowel Vlaanderen, Wallonië/Groothertogdom en Nederland hun 'Beste Groenterestaurant' mogen verwelkomen.

De genomineerden voor Vlaanderen en Wallonië zijn: Taste and Colours (Kortrijk), Vous lé Vous (Wimmertingen) , Naturell (Gent), Graanmarkt 13 (Antwerpen), Little Asia (Brussel), Maison Lemonnier (Lavaux St-Anne), Le Coq aux Champs (Tinlot) en Fruits de la Passion (Perwez).

Meer info en stemmen via website 'Denk Groenten'.

over: restaurant Vous Lé Vous (Wimmertingen)

Magis, Tongeren

verschenen in legourmandbelge.be, op 02 05 2014, citaat:

"Het werd een geslaagd herbezoek aan deze Limburgse tempel der toegankelijke sterrengastronomie. Compleet met een hartelijke ontvangst en een vriendelijke, goed geïnformeerde bediening. Het team van Magis is sinds ons laatste bezoek, nu 3,5 jaren geleden, meegegaan met de tijd en brengt een erg lekkere, pure keuken, zonder dat het moeilijk wordt. De smaken zitten goed, de wijnen zijn top en de prijzen zijn bij de beste die we al gezien hebben voor dit niveau. Het viergangen verrassingsmenu is vanaf nu zelfs onze te kloppen prijs-kwaliteitsreferentie. Magis duikt terug onze top tien binnen en dat is meer dan verdiend."

lees het artikel online (externe link)

over: restaurant Magis (Tongeren)

No-nonsense genieten verzameld in derde editie Bistronomie Gids

verschenen in eigen redactie, op 30 03 2014, citaat:

Op 30 maart stelden horecaondernemers Steven Engels en Johannes Denis hun derde editie van Bistronomie Gids voor. Deze editie werd uitgebreid tot een overzicht van 95 bistronomische restaurants in België.

'Bistronomie' is de samentrekking van bistro en gastronomie en speelt in op de hedendaagse wens naar ongedwongen gastronomische plezier.

De gids wordt uitgebracht in het Nederlands en wordt verdeeld door Agora / Borgerhoff en Lambrechts en is te koop via de website bistronomie.be of in de boekhandel voor €12,95.

over: restaurant Bistro Bis by Magis (Tongeren)