De Pastorie

foto restaurant De Pastorie

Restaurant De Pastorie, Lichtaart

Adres:

Plaats 2
2460 Lichtaart
liggingtoon de ligging

Telefoon:

tel014 55 77 86

Chef-Kok:

Carl Wens

Type:

gastronomisch, restaurant

Keuken:

Belgisch, Frans

Michelin '14:

pagina 337
keuken: 1 ster
comfort: 3 vorken

GaultMillau '14:

pagina 402
keuken: 16.0 /20

Knackgids:

pagina 100

Faciliteiten:

parking, terras, tuin

Formules:

lunchmenu - menu

Overnachting:

mogelijk

Middag: ma di wo do vr za zo - 12:00 - 14:00
Avond: ma di wo do vr za zo - 19:00 - 21:00

Recente media-aandacht voor restaurant De Pastorie

10 mooiste terrassen om te dineren

verschenen in knackweekend.be, op 16 05 2014

In aanloop naar de komende lente- en zomerperiode heeft Knackweekend een lijst samengesteld van de 10 mooiste terrassen:
Tiecelijn (Lokeren), Altermezzo (Tongeren), Aen De Kerck van Melveren (Sint-Truiden), Auberge du Pecheur (Deurle), Restaurant Figaro (Hasselt), Gasthof Halifax (Deinze), ’t Notarishuys (Diksmuide), De Pastorie (Lichtaart), De Plezanten Hof (Hamme) en Restaurant-hostellerie Vivendum (Dilsen-Stokkem).

lees het artikel online (externe link)

De Pastorie, Lichtaart

verschenen in nieuwsblad.be, op 01 01 2013

Wat maakt uw zaak bijzonder?

"Het totaalplaatje dat we aanbieden aan onze klanten. Het mooie kader maakt onze zaak bijzonder. We zitten in een volledig gerestaureerd pand uit de 17de eeuw. Bovendien liggen we centraal tussen Turnhout, Geel en Herentals. Voor het vierde jaar op rij behaalden we bovendien een Michelinster."

lees het artikel online (externe link)

De Pastorie en Hof Ter Hulst behouden hun ster

verschenen in nieuwsblad.be, op 20 11 2012

"Restaurant De Pastorie in Lichtaart van chef Carl Wens en echtgenote Loes Van Beylen haalt opnieuw een Michelin-ster, al voor het vierde jaar op rij. ‘We zijn uiteraard heel gelukkig', zegt Carl. ‘Een Michelinster behalen is één ding, maar ze dan ook nog behouden is een andere zaak. Dit jaar had ik er wel een goed gevoel bij. De zaak draait goed. Ik heb een goede equipe waarmee we naar mijn gevoel potten kunnen breken.'"

"Ook Hof Ter Hulst in Hulshout heeft, voor de tiende keer op rij al, een Michelinster gekregen. Zaakvoerder Johan Schroven en zijn team blijven het dus goed doen. In het restaurant kan je terecht voor een mix van Franse en Italiaanse gerechten. ‘Ik hoorde het nieuws op de radio. Ik moet toegeven dat ik er eigenlijk heel weinig mee bezig ben geweest', bekent Schroven. ‘Uiteraard ben ik wel heel tevreden, want we doen elke dag ons best om zo goed mogelijk te presteren. Deze ster is heel belangrijk voor ons.'"

lees het artikel online (externe link)

Lees alle 25 persartikels over restaurant De Pastorie »


Meest recente reviews over restaurant De Pastorie

Dit is een topper !

door Erik V op 2012-06-24
Zou je hier opnieuw komen? ja
geschikt voor een romantische uitje? ja
geschikt voor kinderen? ja
geschikt voor zaken? ja
geschikt voor een groep? nee
Globaal: 10
Maaltijd: 10
Bediening: 10
Sfeer: 10

Mijn ervaringen strekken zich uit over bijna 10 jaren, niet zomaar één "terraslunchje". Dit restaurant is het betere werk. Zeker : het is prijzig. Maar als je zo een gelegenheid wilt bezoeken weet je dat op voorhand. Je doet je huiswerk. We gaan er ook niet alle dagen.
Er zijn gerechten die me minder bevallen. Dat heeft meer te maken met mijn persoonlijke smaak dan met de kunde van de kok. Ontvangst en bediening zijn vriendelijk en voorkomend. Een etentje bij goed weer op het terras is schitterend : wat een kader ! Tot de volgende !


In de buurt van restaurant De Pastorie

Meer restaurants in deze buurt (Plaats) »