Hof Van Cleve

Alle persartikels over restaurant Hof Van Cleve

Hof van Cleve en De Karmeliet bij 100 beste restaurants ter wereld

verschenen in nieuwsblad.be, op 11 04 2014

"Het magazine Elite Traveler heeft zijn top honderd van beste restaurants ter wereld bekendgemaakt. Daar zitten twee Belgische restaurants bij: het Hof van Cleve Van Peter Goossens en De Karmeliet van Geert Vanhecke."

"Hof van Cleve behaalde de 19de plaats en wordt door de redacteurs van het magazine geroemd om zijn 'enthousiaste recepten' en 'fijne gastronomie'. De Karmeliet staat op plaats 71 en wordt geprezen om zijn 'mix van klassieke Franse keuken met lokale tradities'."

lees het artikel online (externe link)

Peter Goossens openhartig aan vooravond 50ste verjaardag

verschenen in Sabato-magazine De Tijd, op 05 04 2014

"De keuken van het Hof van Cleve is erg geëvolueerd, na Goossens niet meer delegeert maar zelf tot in de details met zijn gerechten bezig is. Terwijl je hier vroeger virtuose, ingewikkelde composities at waarbij soms wel tien ingrediënten om aandacht vroegen, serveert Peter Goossens vandaag hypergeraffineerde eenvoud. Een patrijs met witloof en frietjes. Langoustine met eekhoorntjesbrood. Een dame blanche. Zelfs de kaaskar is onder handen genomen."

"Nu hij vijftig wordt, wil de beste kok van zijn generatie vooral blijven doen wat hij al zijn hele carrière heeft gedaan: gasten die zijn hoeve binnenstappen een feest bezorgen dat ze nooit meer zullen vergeten."

lees het artikel online (externe link)

Hof van Cleve, Kruishoutem
Gespot op het web

verschenen in eigen redactie, op 05 02 2014

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan driesterrenrestaurant Hof van Cleve.
Lees het verslag

Nieuwe Michelingids België 2014

verschenen in eigen redactie, op 18 11 2013

Op de Horecabeurs te Gent werd vandaag de nieuwe Michelingids 2014 voorgesteld. Hof Van Cleve, De Karmeliet en Hertog Jan blijven de lijst aanvoeren met 3 sterren.

Nieuwkomers in de nieuwe Michelingids met één ster zijn: L'épicerie du Cirque (Antwerpen), The Glorious (Antwerpen), Hofke van Bazel (Bazel), Villa Lorraine (Brussel), WY by Bart de Pooter (Brussel), La Belle (Geel), Chai Gourmand (Gembloux), De Kristalijn (Genk), Horseele (Gent), Vrijmoed (Gent), De Verborgen Tuin (Geraardsbergen), Vous Lé Vous (Wimmertingen), Ciccio (Knokke), La Source (Lanaken), Cuchara (Lommel), Arabelle Meirlaen (Marchin), Au Gré du Vent (Seneffe) en La Menuiserie (Waimes).

Restaurants Bon-Bon (Sint-Pieters-Woluwe) en Bartholomeus (Knokke) stijgen van één naar twee sterren.

In totaal telt de nieuwe Michelingids 132 sterrenrestaurants.

Bron: vtm.be

Peter Goossens nummer één in nieuwe Gault Millau.

verschenen in vtm.be, op 11 11 2013

"Vandaag is de nieuwe Gault Millau voorgesteld. Peter Goossens van het Hof van Cleve blijft voor het elfde jaar op rij de beste chef, met 19,5 op 20."

World's Best Restaurants Awards.
3 Belgische restaurants in top 100.

verschenen in eigen redactie, op 30 04 2013

Drie Belgische restaurants in de nieuwe top 100 van World's Best Restaurants Awards.

Het Hof van Cleve staat nu op 25. Nieuwkomer in de lijst is restaurant Hertog Jan op plaats 78. In De Wulf van Kobe Desramaults stijgt van plaats 92 naar 72.

De top 3 van de lijst: El Celler de Can Roca (Spanje), Noma (Denemarken), Osteria Francescana (Italië)

De lijst wordt door meer dan 900 horecaspecialisten wereldwijd samengesteld.

Overzicht:
The World's 50 Best Restaurant Awards 1-50
The World's 50 Best Restaurant Awards 51-100

Hof Van Cleve: Een puur natuur vegetarisch menu

verschenen in Be-Gusto, op 16 01 2013

"De kelner weet mij te vertellen dat enkele à la carte vegetarische gerechten het afgelopen jaar vervangen werden door dit menu puur natuur ‘Veld-tuin-bos’. Absoluut een schot in de roos! Dat het niveau van de bediening in restaurant Hof Van Cleve op champions league niveau speelt is reeds geweten door perfecte timing en professionele service. Voor speciale gelegenheden blijft deze idyllische hoeve in de Vlaamse Ardennen dan ook één van dé ‘places to be’ in ons rijke culi-landschap."

lees het artikel online (externe link)

Nieuw boek door Peter Goossens
'Passie voor product'

verschenen in eigen redactie, op 19 12 2012

In dit boek brengt Peter Goossens een ode aan zijn favoriete en meesterlijke producten uit ons land en aan de mensen die elke dag voor deze culinaire rijkdom zorgen.

Een aantal van deze producten is zelfs zo uniek dat je ze nergens anders ter wereld vindt. Bij elk product creëerde hij twee recepten die elke thuiskok kan maken.

Meer info op njam.tv

Peter Goossens leidt grootste kookles ooit

verschenen in nieuwsblad.be, op 01 12 2012

"Sinds vorige donderdag draaft de ene na de andere sterrenkok op in het Brusselse Tour en Taxis om er gigantische kooklessen te geven. Stuk voor stuk op uitnodiging van Delhaize. 'Met de feestdagen in aantocht wilden we het grootste kookevenement ooit organiseren', zegt Roel Dekelver, woordvoerder van de supermarktketen. 'En ik denk dat we daarin geslaagd zijn. In vier dagen tijd komen hier 1.600 mensen les volgen van de absolute top. Peter Goossens (***), Yves Mattagne van Sea Grill (**) en Bart Desmidt van Bartholomeus (*) deden de afgelopen dagen hun ding voor telkens tweehonderd man. Vandaag en morgen zijn Lionel Rigolet van Comme Chez Soi (**) en Wout Bru (*) aan de beurt.'"

lees het artikel online (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 3 Michelinsterren

verschenen in eigen redactie, op 19 11 2012

3 Belgische restaurants behalen 3 sterren in de Michelingids 2013:
Hof van Cleve (Kruishoutem), De Karmeliet (Brugge), Hertog Jan (Sint-Michiels).

Peter Goossens: Lieve is een supergastvrouw voor de zaak, een supervrouw voor mij

verschenen in nieuwsblad.be, op 13 11 2012

"Lieve Goossens is gisteren door Gault&Millau uitgeroepen tot Gastvrouw van het Jaar. ‘Wegens haar kunde, maar ook omdat ze er tijdens zo’n moeilijk jaar voor zorgde dat de klanten niets merkten van de privéproblemen. (...) Peter Goossens en zijn vrouw kwamen gisteravond samen, arm in arm, naar de voorstelling van de nieuwe Gault&Millau -restaurantgids in het kasteel van Genval. Beiden met opgeheven hoofd, scherp en duidelijk gelukkig. Met reden. Hij is met 19,5 op 20 voor de tiende keer op rij de beste chef van België. Zij mocht de titel van ‘Gastvrouw van het Jaar’ ontvangen."

lees het artikel online (externe link)

GaultMillau 2013

verschenen in eigen redactie, op 12 11 2012

Vandaag is de 10de editie van GaultMillau voorgesteld.

Uitgereikte awards:

  • Beste chef: Peter Goossens, Hof van Cleve
  • Beste gastvrouw: Lieve Goossens, Hof van Cleve
  • Chef van het jaar: Kobe Desramaults, In de Wulf
  • Beste jonge chef Vlaanderen: Matthieu Beudaert, Table d'Amis
  • Beste jonge chef Wallonië: Benoit Neusy, L'Imperatif
  • Beste jonge chef Brussel: Alexandre Dionisio, Chez Alexandre
  • Brasserie van het jaar: Bozar Brasserie, Brussel
  • Prijs Plezier Vlaanderen: restaurant Veranda, Berchem
  • Prijs Plezier, Wallonië: restaurant Delys, Saint-Georges sur Meuse
  • Prijs Plezier, Brussel: Madou's Provence
  • Mooiste terras: restaurant Slagmolen, Opglabbeek
  • Beste wijnkaart: D’Eugénie à Emilie, Baudour
  • Beste sommelier: Pierre Thirifays, restaurant Li Cwerneu, Huy
  • Italiaan van het jaar: Un Altro Mondo, Wavre
  • Aziaat van het jaar: Fong Mei, Antwerpen
  • Dessert van het jaar: Bruneau, Brussel
  • Beste groenterestaurant: Volta, Gent

Toelichting (franstalig) bij GaultMillau 2013 door Philippe Limbourg, editor in chief GaultMillau.

Bron video: Rtl.be

De restaurantgids ligt vanaf deze week in de winkel en kost 27 euro.

Score GaultMillau 2013: 19,5/20

verschenen in eigen redactie, op 12 11 2012

Restaurant Hof van Cleve, chef-kok Peter Goossens, krijgt als enige restaurant in België een score van 19,5/20 in de GaultMillau-gids 2013.

Hof van Cleve, Kruishoutem

verschenen in vaut le voyage, op 31 08 2012

"We worden aardig ontvangen en naar een leuk plaatsje aan het raam geleid. Er heerst rust in het restaurant en ook het personeel straalt diezelfde rust uit. Dat is plezant. We zijn hier vanavond vooral om het vegetarisch gastronomisch menu te ontdekken. We vinden het altijd bijzonder leuk en interessant als een toprestaurant een volledig vegetarisch menu op de kaart zet."

lees het artikel online (externe link)

De Koelkast: Michaël Vrijmoed in Gentbrugge

verschenen in www.een.be, op 07 08 2012

"Elke week stuurt 1000 zonnen een kok met reputatie op pad. Deze week trekt Michaël Vrijmoed sous-chef van het Hof van Cleve de koelkast open bij Marie-Paule Haegeman in Gentbrugge. Hij maakt er een zomerse ratatouille met kip en aardappelsalade."

Bekijk de aflevering

Hof van Cleve

verschenen in Illyvanilly, op 25 06 2012

"Alles was top maar deze gerechten staan nu in mijn culinair geheugen gegrift: het hapje met olijfolieijs, de bereidingen van het varken (die rillette!), het lenterolletje van Oosterschelde kreeft (zo hadden we er allemaal wel drie gewild), en de eendelever met rode biet, meloen en kers. Die laatste was een warme bereiding, waarvan ik vooraf vreesde dat het te zoet zou zijn voor mij. Maar dat was helemaal niet het geval. Een ongewone combinatie maar heel lekker!"

The World's best 50 restaurants
Hof van Cleve chef-kok Peter Goossens enige belg in Top 50.

verschenen in eigen redactie, op 30 04 2012

"Het Deense restaurant Noma is maandag voor het derde jaar op rij verkozen tot beste restaurant ter wereld. Het enige Belgische restaurant in de top 50 is het Hof van Cleve van Peter Goossens op plaats 42."

Integrale uitzending van de Awards. Bron: YouTube.com

Interview met winnaar Rene Redzepi - Bron: YouTube.com

lees het artikel online (externe link)

Hof van Cleve, Kruishoutem
Gespot op het web

verschenen in eigen redactie, op 10 02 2012

Gespot op de website 'wbpstars.com'
Reportage over restaurant Hof van Cleve te Kruishoutem.

Hof van Cleve: Make-over

verschenen in Het Laatste Nieuws, op 04 12 2011

"Het resultaat is prachtig en maakt best even stil. De klassieke, rijk-landelijke inrichting van weleer heeft plaatsgemaakt voor uitgepuurde moderniteit en sobere wereldklasse. Treffend eenvoudig, zuivere kleuren en lijnen, hoogwaardige materialen. Het geheel creëert een oase van ingetogen rust een stille schoonheid waarin alles klopt, tot en met de Panamarenko's in het toilet."

Hof van Cleve - Video

verschenen in eigen redactie, op 01 12 2011

Bron:YouTube.com

Peter Goossens ontwikkelt drie menu's voor KLM

verschenen in nieuwsblad.be, op 30 11 2011

"Peter Goossens is niet de eerste topchef die KLM aantrekt om de rijkste passagiers sterrengastronomie aan te bieden. Eerder mochten de Nederlandse driesterrenchefs Sergio Herman en Jonnie Boer en tweesterrenkok Mario Ridder hun culinaire creativiteit al loslaten op vliegtuigmenu's. Met de chef van het Hof Van Cleve trekt KLM de Vlaamse kaart. (...) Wie voortaan in World Business Class vliegt bij ons, krijgt automatisch één van de drie door Peter Goossens ontwikkelde menu's geserveerd. Elke maand wisselen de maaltijden. Ook de passagiers uit Economy Class kunnen mits de nodige opleg meeproeven."

lees het artikel online (externe link)

Restaurants met 3 Michelinsterren.
3 sterren in Michelingids 2012 België-Luxemburg

verschenen in eigen redactie, op 21 11 2011

3 Belgische restaurants behalen 3 sterren in de Michelingids Belux 2012.

Peter Goossens nu ook ereburger Kruishoutem

verschenen in nieuwsblad.be, op 16 11 2011

"Het gemeenteraad van Kruishoutem kent unaniem de titel van ereburger toe aan Peter Goossens. De chef van het driesterrenrestaurant Hof van Cleve is nog maar de derde inwoner die deze titel mag dragen."

lees het artikel online (externe link)

Bekroning voor het hele team

verschenen in vtm.be, op 14 11 2011

"Peter Goossens van het Hof van Cleve ziet zijn score van 19,5 op 20 als een bekroning voor zijn hele team."

Bron: vtm.be

Score GaultMillau 2012: 19,5/20

verschenen in eigen redactie, op 14 11 2011

Het Hof van Cleve krijgt als enige restaurant in België een score van 19,5/20 in de GaultMillau-gids 2012.

Hof Van Cleve

verschenen in coolinary.be, op 12 11 2011

"Bijna niet te geloven dat we na al het lekkers nog maar aan de tweede gang aanbeland waren. Deze keer stond de Sint-Jacobsvrucht centraal en mochten we weer rekenen op een koude en een warme bereiding. Bij de koude bereiding was frisheid weer troef. In het bord naast de coquilles ondermeer gerookte paling, tartaar van oester, gegaarde mosterdzaadjes, viseitjes, zeewier, postelein, noem maar op. Wees er maar zeker van dat dit aardig weglepelt. En de warme bereiding, een ode aan de herfst en de absolute favoriet van vriendin, was ook niet te versmaden. Kort gebakken coquilles, knolselder, girolles, postelein, groene kruiden en wat crunch."

lees het artikel online (externe link)

Boek: De chefs van België.
De smaakmakers van de Belgische keuken.

verschenen in eigen redactie, op 04 11 2011

In De chefs van België maakt u kennis met de meest invloedrijke Belgische chefs van het moment. Meer dan 30 chefs vertellen hier openhartig over hun culinaire ideeën en geven hun visie op de Belgische keuken van vandaag. Alle chefs stellen ook drie signatuurgerechten voor.

In De chefs van België vindt u gerechten van onder meer Peter Goossens, Geert Van Hecke, Kobe Desramaults, Kwinten De Paepe, Lionel Rigolet, Johan Segers, Yves Mattagne, Roger Van Damme, Viki Geunes, Sang-Hoon Degeimbre, David Martin, Bart De Pooter, Thierry Theys, Maxime Collard, Gert De Mangeleer, Filip Claeys en nog vele andere smaakmakers van de Belgische keuken.

De chefs van België
ISBN: 9789020997408, Verkoopprijs: 49,99 EUR
Aantal pagina's: 500
Auteurs: Willem Asaert, Marc Declercq
Meer info: Lannoo.be

Alle 5 Favoriet: Johan Museeuw

verschenen in De Standaard Magazine, op 29 10 2011

De favoriete adressen van Johan Museeuw:
Rock-Fort (Brugge), Enoteca del Berebene (Oostende), Koekoek (Oostende), Hof van Cleve (Kruishoutem), Auberge de Herborist (Sint-Andries).

Zweedse website - wbpstars.com - noemt Hof Van Cleve beste restaurant ter wereld

verschenen in nieuwsblad.be, op 18 10 2011

"Met een team van 14 inspecteurs - vooral koks en journalisten - reizen ze de wereld rond. Al vijf jaar lang evalueren ze 1.500 sterrenrestaurants in 70 landen. Pas wanneer een tweede medewerker hetzelfde restaurant bezocht heeft, wordt er een rapport opgemaakt. Dat wordt gepubliceerd op de site. In hun top 60 deelt het Hof van Cleve de eerste plaats met Osteria Francescana in het Italiaanse Modena met 94 punten. 'Hof van Cleve draait rond perfectie', luidt de recensie. 'Van de aperitiefhapjes tot de koekjes op het eind: elk gerecht zal een glimlach op je gezicht toveren.'"

Interessante links:
Top 60 of the world | Website wbpstars.com
Review Hof van Cleve | Website wbpstars.com

lees het artikel online (externe link)

Sommelier Hof van Cleve beste van België
Pieter Verheyde

verschenen in nieuwsblad.be, op 10 10 2011

"De 35-jarige Verheyde is met de titel niet aan zijn proefstuk toe. Sinds 2010 won hij alle belangrijke sommelierprijzen in ons land. Naast 'Beste sommelier van België' is hij ook 'Sommelier van het Jaar 2011' (Gault Millau), 'Beste sommelier van Vlaanderen 2011' (Vereniging van Vlaamse sommeliers), 'Eerste Sommelier van België 2010' (Prosper Montagné) en 'Sommelier of the Year 2010' (mjPublishing)."

lees het artikel online (externe link)

Peter Goossens lanceert Njam!-wijn

verschenen in 6minutes.be, op 30 08 2011

"Topchef Peter Goossens leent zijn naam, afbeelding en handtekening aan twee witte, een rode en een rosé-wijn. De wijnen liggen in de rekken van de Carrefour, maar zullen wellicht ook in andere supermarkten verkocht worden."

lees het artikel online (externe link)

Peter Goossens gastchef in een Oostenrijks toprestaurant

verschenen in knackweekend.be, op 15 07 2011

"Restaurant Ikarus, ondergebracht in het unieke gebouw Hangar-7 in het Oostenrijkse Salzburg, nodigt elke maand een topchef uit. Deze maand is het de beurt aan driesterrenchef Peter Goossens."

lees het artikel online (externe link)

Boek: Peter Goossens - Meesterlijke klassiekers

verschenen in eigen redactie, op 17 06 2011

Peter Goossens brengt met dit boek een bundeling van heerlijke gerechten en basistechnieken uit de goede oude Belgische keuken. Bij elk gerecht legt hij je stap voor stap uit hoe je jouw favoriete klassieker met echte Belgische smaken op tafel zet. Zonder franjes, simpelweg authentiek en smaakvol.

Meesterlijk klassiekers, Peter Goossens
ISBN: 9789059166394, Verkoopprijs: 24,99 EUR
Aantal pagina's: 208
      Meer info via njam.tv

Bekijk een korte voorstelling op YouTube

Glenn Vandenberghe mag met 25.000 euro naar Hof van Cleve

verschenen in nieuwsblad.be, op 07 06 2011

"In september mag Glenn in het Hof van Cleve werken. Zijn stage duurt drie maanden. 'We zien wel wat er daarna gebeurt. Glenn moet het graag doen, het moet klikken met de brigade. Ik ken andere restaurants goed, misschien kan Glenn daar aan de slag.'"

lees het artikel online (externe link)

De Keuken van de Meester - Aflevering 13, 07/06/2011.
Fragmenten

verschenen in eigen redactie, op 07 06 2011

Veertien professionele koks moeten bewijzen dat ze het talent en doorzettingsvermogen hebben om een echte chef te worden. Na dertien weken en evenveel afleveringen zal blijken wie de beste kok is en wie dus aan de slag mag in het Hof van Cleve.

Fragmenten van de finale:

De Keuken van de Meester - Aflevering 12, 31/05/2011.
Fragmenten

verschenen in eigen redactie, op 31 05 2011

Veertien professionele koks moeten bewijzen dat ze het talent en doorzettingsvermogen hebben om een echte chef te worden. Na dertien weken en evenveel afleveringen zal blijken wie de beste kok is en wie dus aan de slag mag in het Hof van Cleve.

Fragmenten uit de 12de aflevering van 'De Keuken van de Meester':

De Keuken van de Meester - De halve finale

verschenen in eigen redactie, op 30 05 2011

Morgen strijden de drie overgebleven koks voor een eerste plaats in de finale.

Bekijk een voorproefje op vtm.be

De Keuken van de Meester - Aflevering 11, 24/05/2011.
Fragmenten

verschenen in eigen redactie, op 24 05 2011

Veertien professionele koks moeten bewijzen dat ze het talent en doorzettingsvermogen hebben om een echte chef te worden. Na dertien weken en evenveel afleveringen zal blijken wie de beste kok is en wie dus aan de slag mag in het Hof van Cleve.

Fragmenten uit de 11de aflevering van 'De Keuken van de Meester':

De Keuken van de Meester - Aflevering 10, 17/05/2011.
Fragmenten

verschenen in eigen redactie, op 17 05 2011

Veertien professionele koks moeten bewijzen dat ze het talent en doorzettingsvermogen hebben om een echte chef te worden. Na dertien weken en evenveel afleveringen zal blijken wie de beste kok is en wie dus aan de slag mag in het Hof van Cleve.

Fragmenten uit de 10de aflevering van 'De Keuken van de Meester':

De Keuken van de Meester - Aflevering 9, 10/05/2011.
Fragmenten

verschenen in eigen redactie, op 10 05 2011

Veertien professionele koks moeten bewijzen dat ze het talent en doorzettingsvermogen hebben om een echte chef te worden. Na dertien weken en evenveel afleveringen zal blijken wie de beste kok is en wie dus aan de slag mag in het Hof van Cleve.

Fragmenten uit de 9de aflevering van 'De Keuken van de Meester':

De Keuken van de Meester - Aflevering 8, 03/05/2011.
Fragmenten

verschenen in eigen redactie, op 03 05 2011

Veertien professionele koks moeten bewijzen dat ze het talent en doorzettingsvermogen hebben om een echte chef te worden. Na dertien weken en evenveel afleveringen zal blijken wie de beste kok is en wie dus aan de slag mag in het Hof van Cleve.

Fragmenten uit de 8ste aflevering van 'De Keuken van de Meester':

De Keuken van de Meester - Aflevering 7, 26/04/2011.
Fragmenten

verschenen in eigen redactie, op 26 04 2011

Veertien professionele koks moeten bewijzen dat ze het talent en doorzettingsvermogen hebben om een echte chef te worden. Na dertien weken en evenveel afleveringen zal blijken wie de beste kok is en wie dus aan de slag mag in het Hof van Cleve.

Fragmenten uit de 7de aflevering van 'De Keuken van de Meester':

Al Dente: Waar eet Dominique Persoone?

verschenen in DM magazine, op 23 04 2011

De favoriete adressen van Dominique Persoone:
Pure C (Cadzand-Bad, Nederland), De Jonkman (Sint-Kruis Brugge), La Botte (Genk), Hertog Jan (Sint-Michiels Brugge), Hof van Cleve (Kruishoutem).

Dominique Persoone is een van de bekenste chocolatiers van België. Hij heeft twee winkels, in Brugge en Antwerpen, en geeft kookdemonstraties op de culinaire zander Njam!.

Info winkels: The Chocolate Line

Topchef Peter Goossens voelt zich onvoldoende gesteund

verschenen in standaard.be, op 20 04 2011

"Maar volgens Peter Goossens is de opkomst van de Spaanse restaurants ook deels toe te schrijven aan hun overheid die middelen heeft vrijgemaakt om de Spaanse keuken internationaal te promoten. 'Dat is helemaal anders dan bij ons. Onze chefs gaan er direct vanuit dat ze helemaal alleen instaan voor hun internationale promotie. Maar op je eentje krijg je de internationale pers niet binnen, daarvoor is de hulp van de overheid nodig.'"

lees het artikel online (externe link)

'3 sterren doen meer plezier'

verschenen in vtm.be, op 19 04 2011

Kort interview voor het VTM-nieuws met Peter Goossens, naar aanleiding van de benoeming van Het Hof van Cleve als 15e beste restaurant ter wereld.

Bron: Vtm.be

World's 50 Best Restaurants: Peter Goossens stijgt twee plaatsen en komt op de 15de plaats.

verschenen in eigen redactie, op 19 04 2011

Restaurant Magazine roept restaurant Noma te Kopenhagen voor de tweede keer uit tot het beste restaurant ter wereld. Peter Goossens (Hof van Cleve) en Sergio Herman (Oud Sluis) stijgen twee plaatsen en komen respectievelijk op de 15de en 17de plaats. Hoogste nieuwkomer is The Ledbury (London)

Overzicht:
The World's 50 Best Restaurant Awards 1-50
The World's 50 Best Restaurant Awards 51-100

De Keuken van de Meester - Aflevering 6, 19/04/2011.
Fragmenten

verschenen in eigen redactie, op 19 04 2011

Veertien professionele koks moeten bewijzen dat ze het talent en doorzettingsvermogen hebben om een echte chef te worden. Na dertien weken en evenveel afleveringen zal blijken wie de beste kok is en wie dus aan de slag mag in het Hof van Cleve.

Fragmenten uit de 6de aflevering van 'De Keuken van de Meester':

Al Dente: Waar eet Sven Ornelis?

verschenen in DM magazine, op 16 04 2011

De favoriete adressen van Sven Ornelis?
Het Gebaar (Antwerpen), Hof van Cleve (Kruishoutem), Little Asia (Brussel), The Paddock (Keerbergen), L'Assiette Champenoise (Tinqueux, Frankrijk), The Fat Duck (Bray, Berkshire, Verenigd Koninkrijk).

Sven Ornelis is presentator bij Q-music en auteur van het boek 'De smaak van het verlangen'.

Feeling Pop-up Restaurant: 25 april tem 24 mei 2011.

verschenen in eigen redactie, op 16 04 2011

Van 25 april tot en met 24 mei kan men in het tijdelijke Feeling restaurant te Aalst proeven van een gastronomisch menu samengesteld door 3 topchefs (Sergio Herman, Peter Goossens en Roger van Damme). Het Feelingmenu van drie gangen met aperitief en aangepaste wijnen kost €99.

De locatie van dit Feeling Popup restaurant is bijzonder: Mnu:kitchen (Wijngaardveld 16, Aalst). In deze ruimte met open keuken en live- videostreaming kunnen telkens 20 gasten aan tafel.

Meer info via www.feelingrestaurant.be

De Keuken van de Meester - Aflevering 5, 12/04/2011.
Fragmenten

verschenen in eigen redactie, op 12 04 2011

Veertien professionele koks moeten bewijzen dat ze het talent en doorzettingsvermogen hebben om een echte chef te worden. Na dertien weken en evenveel afleveringen zal blijken wie de beste kok is en wie dus aan de slag mag in het Hof van Cleve.

Fragmenten uit de 5de aflevering van 'De Keuken van de Meester':

De Keuken van de Meester - Aflevering 4, 05/04/2011.
Fragmenten

verschenen in eigen redactie, op 06 04 2011

Veertien professionele koks moeten bewijzen dat ze het talent en doorzettingsvermogen hebben om een echte chef te worden. Na dertien weken en evenveel afleveringen zal blijken wie de beste kok is en wie dus aan de slag mag in het Hof van Cleve.

Fragmenten uit de 4de aflevering van 'De Keuken van de Meester':

De Keuken van de Meester - Aflevering 3, 29/03/2011.
Fragmenten

verschenen in eigen redactie, op 29 03 2011

Veertien professionele koks moeten bewijzen dat ze het talent en doorzettingsvermogen hebben om een echte chef te worden. Na dertien weken en evenveel afleveringen zal blijken wie de beste kok is en wie dus aan de slag mag in het Hof van Cleve.

Fragmenten uit de 3de aflevering van 'De Keuken van de Meester':

De Keuken van de Meester - Aflevering 2, 22/03/2011.
Fragmenten

verschenen in eigen redactie, op 22 03 2011

Veertien professionele koks moeten bewijzen dat ze het talent en doorzettingsvermogen hebben om een echte chef te worden. Na dertien weken en evenveel afleveringen zal blijken wie de beste kok is en wie dus aan de slag mag in het Hof van Cleve.

Fragmenten uit de 2de aflevering van 'De Keuken van de Meester':

Hof van Cleve
Gespot op het web

verschenen in eigen redactie, op 17 03 2011

Reportage over Hof van Cleve, gespot op de website van 'Qliweb.com':

De Keuken van de Meester

verschenen in eigen redactie, op 15 03 2011

Vanavond start op VTM het programma 'De Keuken van de Meester', waarin Peter Goossens, chef van driesterrenrestaurant Het Hof van Cleve, op zoek gaat naar een kok om zijn team te versterken.
De winnaar krijgt een betaald stagecontract van 3 maanden, of langer indien beide partijen dit zien zitten en daarbovenop nog een prijs van 25.000 euro.

Ridders Peter Goossens en Geert Van Hecke keren terug naar hun hotelschool 'Ter Duinen'

verschenen in nieuwsblad.be, op 01 03 2011

"Het terugzien met hun oude school, Ter Duinen in Koksijde, deed hen zichtbaar meer plezier dan de hoge eer die hen gisteren te beurt viel. Geert Van Hecke en Peter Goossens, de enige driesterrenchefs van ons land, werden geridderd in de Leopoldsorde. Als eerste koks sinds de oprichting van de orde in 1832."

lees het artikel online (externe link)

Goossens en Van Hecke gehuldigd als Ridder in de Leopoldsorde

verschenen in demorgen.be, op 28 02 2011

"'Deze twee chefs hebben een grote verdienste', motiveerde Van Quickenborne hun voordracht. 'Ze kregen de titel voor de manier waarop ze de keuken belichamen. Ze zijn een voorbeeld voor iedereen in dit land die bezig is met koken. Daarenboven zetten ze onze gastronomie op de wereldkaart. Het verheugt me dat ze destijds tijdens hun opleiding niet de beste waren in theorie, maar wel uitblonken in de praktijk. Het waren doeners en ze zijn dus echte stielmannen.'"

lees het artikel online (externe link)

Peter Goossens kiest chef in Acec.
Nieuw VTM-programma: De Keuken van de Meester.

verschenen in nieuwsblad.be, op 26 02 2011

"Het nieuwe VTM-programma 'De Keuken van de Meester' wordt momenteel opgenomen in de oude Acec-gebouwen, vlakbij de grote blauwe kraan langs het water. Driesterrenchef Peter Goossens gaat in het programma op zoek naar een getalenteerde, professionele chef die hij in dienst wil nemen in het Hof van Cleve."

Meer info: De Keuken van de Meester

lees het artikel online (externe link)

Njam Tv: Recepten 'Meesterlijke Klassiekers' - Peter Goossens.
Chef-kok Hof van Cleve

verschenen in eigen redactie, op 19 02 2011

In het programma 'Meesterlijke Klassiekers' op Njam leert de kijker koken van de grootmeester zelf. Peter Goossens toont hoe je een uitgebreide selectie van klassieke gerechten bereidt: paling in 't groen, vlaamse stoverij, vol au vent, witloofrolletjes, kaaskroket, ...

Overzicht van de recepten van Peter Goossens op Njam.tv

Centrum voor Gastrologie wil smaakvoller eten in rust- en ziekenhuizen

verschenen in tvl.be, op 15 02 2011

"In het driesterrenrestaurant 'Hof van Cleve' van topkok Peter Goossens is het Centrum voor Gastrologie voorgesteld. Dit privé-initiatief wil, met de expertise van de universiteit van Leuven, ondervoeding bij bejaarde patiënten voorkomen en wil ook ijveren voor smaakvollere maaltijden in rusthuizen en ziekenhuizen."

Bekijk de reportage op TV Limburg

Chefs Summit 2011

verschenen in vitaya.be, op 26 01 2011

"Op maandag 31/01 en dinsdag 1/02 kan u getuige zijn van ‘Next Level Cooking’ onder leiding van sterrenchefs Sergio Herman, Peter Goossens en Roger van Damme in het exclusieve kader van ‘Metropolis Antwerpen’. Kleurrijke live demonstraties en heerlijke degustaties in een uniek kader."

Info en inschrijvingen op de website van Chefs Summit.

Peter Goossens kookt vanaf 22 januari op Njam!

verschenen in nieuwsblad.be, op 18 01 2011

"Hij kan het goed uitleggen, maar nu gaat Peter Goossens ook echt zelf koken op de buis. Op zijn kookzender Njam! zal hij vanaf 22 januari elke zaterdag om 18 uur te zien zijn in 'Meesterlijke Klassiekers'."

Bekijk een voorproefje op YouTube.

lees het artikel online (externe link)

Het gewaagde gevecht met de 'frisheid van de natuur': Peter Goossens pakt uit met vegetarisch menu.

verschenen in DM magazine, op 18 12 2010

"Uiteraard kan Peter Goossens ook zonder vis of vlees mooi werk leveren. Op zijn kaart staan sinds jaren exquise vegetarische alternatieven. Sinds deze herfst verwent hij zijn klandizie ook met een volledige groente menu."

Willem Asaert ging proeven en oordeelde dat 'het menu de hoge verwachtingen overtreft'. In het artikel lees je het volledige verslag.

Reportage: De geheime adressen van de chefs.
Peter Goossens, chef-kok Hof van Cleve.

verschenen in De Standaard Magazine, op 11 12 2010

"Peter Goossens: ‘Huyze Paelinck (Kortrijksesteenweg, Gent) is mijn favoriete leverancier van zeebaars en langoustines. De zaak heeft enkel de allerbeste en de meest verse producten, van diverse visveilingen en van de Parijse versmarkt Rungis.’"

lees het artikel online (externe link)

Nieuwe kookzender Njam! start morgen.

verschenen in eigen redactie, op 30 11 2010

Op 1 december om 17 uur start Studio 100 haar tweede digitale zender, Njam!

Eén van de drijvende krachten achter Njam! is Peter Goossens, die ook aandeelhouder is. Naast Peter Goossens zullen ook Roger Van Damme (Het Gebaar), Thierry Theys (Nuance), Johan Segers ('t Fornuis), Manuel Wouters, Dominique Persoone en Giuseppe Giacomazza (La Botte) programma's maken voor deze kookzender. Er zullen ook buitenlandse producties te zien zijn van Jamie Oliver, Antonio Carluccio, Rick Stein, Joël Robuchon, James Martin en Gary Rhodes.

Njam! is enkel digitaal te bekijken bij Telenet Digitaal (Kanaal 20).
Meer info: Njam.tv

Peter Goossens zoekt versterking

verschenen in nieuwsblad.be, op 23 11 2010

"Topkok Peter Goossens gaat samen met VTM voor het nieuwe programma 'Goossens zoekt Chef' op zoek naar versterking voor zijn driesterrenrestaurant Hof van Cleve. Wie het programma wint, mag een jaar aan de slag in Hof van Cleve."

Het programma 'Goossens zoekt chef' start in maart 2011.
Bekijk de trailer op vtm.be.

lees het artikel online (externe link)

Extra sterren voor Belgische restaurants.
Geen veranderingen aan de top.

verschenen in standaard.be, op 22 11 2010

"Twee Belgische restaurants krijgen een tweede Michelinster in de nieuwe Michelin Gids België-Luxemburg 2011. Er zijn geen veranderingen aan de top met drie sterren. Acht restaurants krijgen voor het eerst een ster. Dat heeft Michelin vandaag bekend gemaakt."

De gids is vanaf donderdag 25 november te koop voor €19,95 in België.

lees het artikel online (externe link)

Michelin gids Belux 2011: 3 sterren

verschenen in eigen redactie, op 21 11 2010

Op de Horeca beurs te Gent werd vandaag de nieuwe Michelin gids Belux 2011 voorgesteld. Hof Van Cleve en De Karmeliet behalen weer als enige 3 sterren.

Pieter Verheyde uit Watou is 'Eerste Sommelier van België'

verschenen in nieuwsblad.be, op 09 11 2010

"Pieter Verheyde uit Watou heeft de prestigieuze Prosper Montagné-onderscheiding gewonnen en mag zich 'Eerste Sommelier van België' noemen. De sommelier werkt in het Hof van Cleve, in Kruishoutem."

Website Club Prosper Montagné

lees het artikel online (externe link)

Peter Goossens krijgt 19,5 op 20, maar wel 5 koksmutsen.

verschenen in standaard.be, op 09 11 2010

"Goossens is inderdaad de enige kok in de Benelux die vijf koksmutsen krijgt van GaultMillau. In Frankrijk, waar die mutsen belangrijker worden geacht, zijn er maar zes collega's die even goed presteren. België heeft nog twee restaurants met vier mutsen: Sea Grill en Comme Chez Soi. In Frankrijk geeft GaultMillau zelfs geen punten meer, enkel mutsen."

lees het artikel online (externe link)

Vijf koksmutsen voor Hof van Cleve

verschenen in knackweekend.be, op 08 11 2010

"Het Hof van Cleve van sterrenchef Peter Goossens is voor de achtste keer op rij door de hotel- en restaurantgids GaultMillau verkozen tot beste restaurant van België. Het toprestaurant in Kruishoutem kreeg net als vorig jaar een score van 19,5 op 20. Wat sterker is: het restaurant krijgt vijf koksmutsen, een primeur voor ons land."

lees het artikel online (externe link)

Score GaultMillau 2011: 19,5/20

verschenen in eigen redactie, op 07 11 2010

Zoals vorig jaar krijgt het Hof van Cleve als enige restaurant in België een score van 19,5/20 in de GaultMillau-gids 2011.

Al Dente: Waar eet Bartel Dewulf?

verschenen in DM magazine, op 06 11 2010

De favoriete adressen van Bartel Dewulf:
't Nieuw Stadion (Gentbrugge), De Kapelaan (Aalst), Cartel (Aalst), Het Gebaar (Antwerpen), 't Fornuis (Antwerpen) en Hof van Cleve (Kruishoutem).

Bartel Dewulf is gedelegeerd bestuurder van het Aalsterse bedrijf Belgocatering en van mnu:, het culinaire platform van Sergio Herman, Peter Goossens en Roger van Damme.

Het groene ei van Peter Goossens

verschenen in nieuwsblad.be, op 27 10 2010

"Peter Goossens had er drie staan in 'De beste hobbykok', Sergio Herman liet er een inbouwen in een lift: het Big Green Egg, een eivormige barbecue waarmee je vlees en vis in een wip extra smaak kunt geven. 'Een wondertoestel', zegt specialist Peter De Clercq."

lees het artikel online (externe link)

Reportage: Personeelsmaaltijden van toprestaurants.
Hof Van Cleve: Meesterlijke varkenskotelet.

verschenen in knackweekend.be, op 22 10 2010

"Rechterhand en chef Michaël Vrijmoed verdeelt de taken om de maaltijd voor 25 mensen klaar te maken. “Ook dit eten maken we in team. Zo is die dagelijkse klus minder zwaar en is iedereen er meer bij betrokken. Wanneer het maken van een personeelsmaaltijd een zware opgave of saai wordt, gaat de kwaliteit trouwens achteruit”, voegt Vrijmoed eraan toe. Zelf houdt hij ook de timing in het oog, zodat iedereen om halftwaalf de kans krijgt om aan tafel even op krachten te komen. "

De schattenjagers van Peter Goossens & co.

verschenen in tijd.be, op 25 09 2010

'Local' is het nieuwe culinaire buzzword onder de sterrenchefs. Peter Goossens en Kobe Desramaults willen in hun streek gekweekte groenten en regionaal vlees serveren.

Kobe Desramaults lag mee aan de basis van Local Food Express. Sinds een half jaar rijdt zijn neef Rudi Verstraete twee keer per week door het Vlaamse platteland langs een keure lokale boeren, om vervolgens de opgehaalde topproducten kraakvers te leveren bij een ander keure: die van de betere eethuizen.

Restaurants met producten van Local Food Express: Hof Van Cleve (Kruishoutem), In de Wulf (Dranouter), Escabeche Tapas de Luxe (Waregem), Benoit & Bernard De Witte (Ouwegem), Pakhuis (Gent), C-Jean (Gent), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), Table d'Amis (Kortrijk), Lotus Root (Eke), La Duree (Izegem), Villared (Izegem), Pegasus (Poperinge), Hotel Reverie (Rodeberg), De Nachtegaal (Rodeberg), De Smaak (Izegem).

lees het artikel online (externe link)

Peter Goossens geeft tips voor beginnende restauranthouders

verschenen in nieuwsblad.be, op 04 09 2010

"In 'Hoe run ik een restaurant?' bundelt managementadviseur Peter De Prins al zijn ervaring in het coachen van zaakvoerders voor restaurants. De man, die ook opdook in Mijn restaurant, kreeg de deskundige hulp van topkok Peter Goossens, die tien praktische vuistregels meegeeft in dit boek, dat eind september zou moeten verschijnen."

lees het artikel online (externe link)

Al Dente: Waar eet Alain Coninx?

verschenen in DM magazine, op 15 05 2010

De favoriete adressen van Alain Coninx:
Little Asia (Brussel), Hof Van Cleve (Kruishoutem), Oud Sluis (Sluis), De Karmeliet (Brugge), La Botte (Genk), De Goei Goesting (Hasselt), The Glorious (Antwerpen).

Alain Coninx presenteert elke zondagochtend 'De zevende dag' op Eén.

'Peter Goossens is raadsel en mirakel'.

verschenen in nieuwsblad.be, op 12 05 2010

'Bovendien heeft hij zijn eigen zaak strak in de hand', zegt Perez. 'Hij weet precies wie er 's avonds komt eten en hij zal zich telkens op het juiste moment in de zaal tonen. Organisatie en personeel lijken me de sleutel. Peter is bijzonder handig in het bellen en afhandelen van zaken en hij omringt zich met de beste mensen. Zijn echtgenote is een van de beste gastvrouwen die ik ken en op zijn souschef kan hij blind vertrouwen.'

lees het artikel online (externe link)

Kookzender Njam! in een notendop.

verschenen in nieuwsblad.be, op 11 05 2010

"Studio 100 en topchef Peter Goossens slaan de handen in elkaar voor de gloednieuwe kookzender Njam! (...) In de loop van september zullen we bekendmaken met welke programma's we uitpakken en met welke eventuele nieuwe gezichten. Maar voorlopig vertrekt alles bij Peter."

lees het artikel online (externe link)

Culinaria²: 3-4-5-6 juni 2010.

verschenen in eigen redactie, op 03 05 2010

Na het grote succes van vorig jaar komt Culinaria², het prestigieuze gastronomisch festival, in 2010 nog sterker uit de hoek. De organisatoren van Culinaria² brengen een uitzonderlijke selectie van 16 sterrenchefs op een bijzondere plek in Brussel samen. De editie van 2010 in Tour & Taxis wordt een gastronomisch platform waar sterrenchefs, fijnproevers en nieuwe producten de smaakpapillen van vele bezoekers in extase zullen brengen.

De 16 chefs zijn samen goed voor 26 Michelinsterren:
Bon-Bon (*), Chez Bru (Frankrijk, **), Comme Chez Soi (**), Couvert Couvert (*), De Koopvaardij (*), Dôme (*), Hof van Cleve (***), Hostellerie Saint-Nicolas (**), L'Air du Temps (**), L'Eau Vive (**), Senza Nome (*), Le Chalet de la Foret (*), Le Cor de Chasse (*), Sea Grill (**), Pastorale (**), 't Zilte (**).

Website Culinaria²

Sergio Herman en Peter Goossens bij 20 beste restaurants.

verschenen in vtm.be, op 28 04 2010

"Bij de voorstelling van de 50 beste restaurants ter wereld doen Sergio Herman en Peter Goossens het lang niet slecht! Peter steeg tot de 17e plaats en komt hiermee de top 20 binnen. Zijn flamboyante collega legt beslag op de 19e stek."

Bekijk het verslag op vtm.be.

'Goed dat we op de kaart staan.'
Peter Goossens van Hof Van Cleve.

verschenen in nieuwsblad.be, op 27 04 2010

'Ik ben tevreden', zegt Peter Goossens, chef van het Hof van Cleve, het driesterrenrestaurant uit Kruishoutem. Bij het bekende jurylid uit het VTM-programma Mijn restaurant valt de stress weg. 'Je weet nooit hoe het zal uitdraaien. Maar het is leuk dat ik weer negen plaatsen ben gestegen.'

Op de jaarlijkse 'S. Pellegrino World's 50 Best Restaurant Awards 2010' werd het Deense restaurant Noma uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Het 'Hof van Cleve' van chef-kok Peter Goossens werd 17de.
Volledige lijst "The S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants"

lees het artikel online (externe link)

'Hof van Cleve' en 'De Karmeliet' 17de en 57ste beste restaurant ter wereld

verschenen in standaard.be, op 27 04 2010

'Hof van Cleve' in Kruishoutem, dat trots mag zijn op drie Michelinsterren, ging er negen plaatsen op vooruit en kwam dus in de top 20 terecht. Het restaurant mag zich het zeventiende beste restaurant ter wereld noemen, aldus het communiqué."

"Het restaurant van Geert Van Hecke in Brugge, 'De Karmeliet', dat eveneens drie sterren heeft, eindigde op de 57ste plaats en haalde dus de wereldtop 100."

lees het artikel online (externe link)

Al Dente: Waar eet Jelle Temmerman?

verschenen in DM magazine, op 10 04 2010

De favoriete adressen van Jelle Temmerman:
Brasserie La Paix (Anderlecht), Het Land aan de Overkant (Leuven), In 't Spinnekopke (Brussel), In de Patattezak - Pee Klak (Strombeek-Bever), Hof van Cleve (Kruishoutem), Fleur Sur L'Eau (Dendermonde, ondertussen gesloten).

Jelle Temmerman is chef van restaurant d'Hoogeschool in Leuven en won de eerste reeks van 'Mijn restaurant' op VTM.

In de schaduw van de chef.
3 souschefs met 3 sterren.

verschenen in standaard.be, op 20 02 2010

"Peter Goossens, Geert Van Hecke en Sergio Herman (Oud Sluis,NL) zijn ondertussen de bekendste chefs van de lage landen. Voor hun driesterrenrestaurants neemt iedereen zijn hoed af. Maar achter de topchefs zit telkens een gouden rechterhand, die kookt in de schaduw. Wie zijn die mensen? En hoe zien ze hun rol en hun werk? Een gesprek met de drie beste souschefs."

Interviews met Michaël Vrijmoed (souschef Hof van Cleve), Nick Bril (souschef Oud Sluis) en Jean-Francois Delapierre (souschef De Karmeliet).

Artikel eerder verschenen in Standaard Magazine 12/12/2009

lees het artikel online (externe link)

Sommelier van het Jaar werkt in Hof van Cleve: Pieter Verheyde.

verschenen in nieuwsblad.be, op 09 02 2010

"Op het culinaire festival Flemish Primitives werd gisteren de 'Sommelier van het Jaar' bekroond door de beste sommelier uit elke provincie. Laureaat is Pieter Verheyde van het Hof van Cleve in Kruishoutem, die eerder al door restaurantgids Gault-Millau werd verkozen tot beste sommelier."

lees het artikel online (externe link)

Topchefs testen nieuwe smaken.
Reportage The Flemish Primitives - Brugge, 08/02/2010

verschenen in standaard.be, op 09 02 2010

"In Brugge is een groot congres gehouden voor iedereen die met gastronomie te maken heeft. Zowat al onze topchefs waren er bij. Topchefs zoeken constant naar manieren om de perfecte smaken te vinden."
Bekijk de videovoorstelling op Iwatch via standaard.be

Extra artikel op standaard.be over The Flemish Primitives:
"Oesters bezwangerd met de smaak van kiwi op congres The Flemish Primitives."

Alle 5 Favoriet: Peter Van Den Begin.

verschenen in De Standaard Magazine, op 23 01 2010

De favoriete adressen van Peter Van Den Begin:
De Druiventros (Antwerpen), Piétrain (Antwerpen), Dôme sur mer (Antwerpen), Hof Van Cleve (Kruishoutem), Chef Khem (Mortsel).

Peter Van den Begin is acteur en regisseur. Hij is te zien in de fictiereeks 'Oud België', elke zondagavond op Eén.

lees het artikel online (externe link)

Al Dente: Waar eet Linda De Win ?

verschenen in DM magazine, op 16 01 2010

De favoriete adressen van Linda De Win:
Dôme (Antwerpen), Dôme sur Mer(Antwerpen), Pastis (Mortsel), Hof van Cleve (Kruishoutem), De Karmeliet (Brugge) en Radis Noir (Antwerpen).

Linda De Win is politiek journaliste en kandidaat 'Slimste mens ter wereld'. Ze presenteert het Één-programma 'Villa Politica'.

Hof Van Cleve

verschenen in witch.be, op 16 01 2010

"Je kan het eten eigenlijk niet beschrijven. Het was ongelofelijk lekker, en een combinatie van smaken en texturen die je niet verwacht. Eigenlijk doet zelfs het menu het eten oneer aan. Elke schotel bestaat uit een combinatie van minstens tien dingen, die elk wellicht ook weer uit verschillende elementen zijn opgebouwd."

lees het artikel online (externe link)

Man van het Jaar: Peter Goossens.
Uitgebreid interview met de topchef van Hof Van Cleve.

verschenen in Weekend Knack, op 16 12 2009

U staat al jaren aan de top. Wat houdt u op dat niveau?

"Motivatie, en het feit dat ik het zo graag doe. Voor mezelf en vooral voor de klanten, want die komen hier om een leuk moment te beleven. Het is aan ons om die verwachting in te vullen. Ik druk mijn medewerkers altijd op het hart dat ik een glimlach wil zien bij de gasten."

Candy Boy.
Man van het jaar, Peter Goossens.

verschenen in Weekend Knack, op 16 12 2009

Knack Weekend kiest Peter Goossens tot 'Man van het Jaar'. Recensent Pieter Van Doveren volgt Peter Goossens al iets meer dan 15 jaar. Hij schetst de steile opgang en de standvastige carrière van de creatieve topchef.

"Vandaag is een maaltijd in Hof van Cleve een spetterend culinair vuurwerk, waarbij een schier eindeloze stroom snoephapjes over de tafel worden uitgestrooid. Toch is er in die verrassende en blijvend boeiende candykeuken opnieuw die mooie harmonie, is er een opbouw in het verloop en slaagt de chef erin van begin tot eind de spanning hoog te houden."

lees het artikel online (externe link)

Een kant-en-klare box vol sterren.

verschenen in standaard.be, op 12 12 2009

"Mnu:Box is dé oplossing voor wie met de feestdagen de deur niet uit wil, maar op topniveau een gastronomische tête-à-tête wil vieren. Thuiskok Peter Jacobs, die eigenlijk liever zelf kookt, deed de test en was aangenaam verrast door wat Sergio Herman, Peter Goossens en Roger Van Damme thuis laten afleveren."

lees het artikel online (externe link)

Alle 5 Favoriet: Hilde De Baerdemaeker

verschenen in De Standaard Magazine, op 05 12 2009

De favoriete adressen van Hilde De Baerdemaeker:
Hof van Cleve (Kruishoutem), La Pizzaiola (Kortenberg), La Botte (Genk), Sea Grill (Brussel), De Kuiper (Vilvoorde).

Hilde De Baerdemaeker speelt tot 12 januari 2010 in het poppentheater 'Kwak' van theater Froe Froe. Vanaf woensdag is ze te zien in 'Dossier K' van Jan Verheyen.

lees het artikel online (externe link)

Delta Gids België - Luxemburg 2010: Hoogste quotering van 4 koksmutsen

verschenen in 6minutes.be, op 28 11 2009

"Dit jaar reikt de Delta Gids slechts 7 keer de hoogste quotering van 4 koksmutsen uit (vorig jaar 9), te weten Bruneau Brussel, Comme Chez Soi Brussel, Hof van Cleve Kruishoutem, De Karmeliet Brugge, Sea Grill Brussel, Villa Lorraine Brussel en Zur Post in Sankt Vith."

lees het artikel online (externe link)

Hof van Cleve: 1 gerecht = 10 koks.

verschenen in Vacature, op 24 11 2009

"Sterrengerechten zijn zo arbeidsintensief dat de restaurants die ze serveren gemakkelijk zes, zeven chefs in de keuken hebben staan. Samen met een paar mensen in de bediening zorgt dat er al snel voor dat het aantal personeelsleden vlot boven de 10 uitstijgt."

"Zeker in zaken met een relatief klein aantal couverts – zoals Hertog-Jan in Brugge of het Hof van Cleve – leidt dat ertoe dat er per 2 gasten bijna 1 personeelslid in de keuken staat."

Peter Goossens verkozen tot culinaire persoonlijkheid Belgische gastronomie

verschenen in demorgen.be, op 23 11 2009

"Hof van Cleve is gastronomisch de top. Met zijn extra commerciële activiteiten zoals onder andere tv-programma's, volgt hij de trend die grote chefs wereldwijd uitgezet hebben. Bovendien heeft hij alles waar hij mee bezig is, honderd procent onder controle, levert hij steeds kwaliteit en wordt hij door iedereen gerespecteerd", oordeelde de jury."

lees het artikel online (externe link)

Hof Van Cleve en Karmeliet blijven enige driesterrenzaken.

verschenen in demorgen.be, op 23 11 2009

In de nieuwe Michelingids België-Luxemburg 2010 krijgt België vier extra restaurants met twee sterren. Er komen geen restaurants met drie sterren bij, Het totale aantal sterrenrestaurants is gestegen van 104 in 2009 naar 114 dit jaar.

lees het artikel online (externe link)

Michelingids België 2010: 3 Michelin sterren.

verschenen in eigen redactie, op 22 11 2009

2 restaurants in België behalen 3 sterren in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 19,5/20

verschenen in eigen redactie, op 18 11 2009

Eén restaurant in België, het Hof van Cleve van chef-kok Peter Goossens, behaalt de topscore van 19,5/20 in de GaultMillau-gids 2010


"Het restaurant werd geopend in 1987 in een oude hoeve op één van de heuvels van Kruishoutem. De naam komt van de familie die het landgoed tot 1968 bewoonde, de familie Van Cleve. In samenspraak met de vorige eigenaar die een naastliggend restaurant met Michelinster uitbaatte was het een restaurant met brasseriekeuken. Vanaf 1992 en de stopzetting van het andere restaurant, werd gekozen voor een fijne keuken. Dat leidde reeds in 1994 naar een eerste Michelinster. In 1998 kreeg het restaurant een tweede ster. De derde ster volgde in 2005. Het restaurant belandde op de 14de plaats wereldwijd in de Top 50 van het magazine Restaurant in 2007. In 2006, 2008 en 2009 werden respectievelijk de 23ste, 28ste en 26ste positie gehaald. Sinds 2004 kreeg het restaurant ook een score van 19,5 op 20 volgens GaultMillau." (bron: wikipedia).

Hof van Cleve krijgt opnieuw topscore.

verschenen in nieuwsblad.be, op 17 11 2009

"De bekende tv-kok Peter Goossens gaat weer met de hoogste score lopen. Zijn restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem krijgt ook van de culinaire gids Lemaire een 9,5 op 10. Eerder deze maand hadden Goossens en zijn team 19,5 op 20 gekregen van restaurantgids Gault Millau."

lees het artikel online (externe link)

Gids Lemaire geeft 13 restaurants hoogste score (9,5/10).

verschenen in tijd.be, op 16 11 2009

"De inspecteurs van de gids Lemaire kenden het afgelopen jaar 730 restaurants een quotering toe. De adressen die dit jaar niet werden bezocht, komen niet voor in de gids en moeten wellicht nog een jaar of langer wachten op een score."

"Dertien restaurants kregen 9,5 op 10, de hoogste quotering. (...) De gids houdt zowel rekening met de sfeer, de kwaliteit als de specialiteiten van de restaurants."

AL Dente : Waar eet Jef Geeraerts?

verschenen in DM magazine, op 31 10 2009

De favoriete adressen van Jef Geeraerts:
Hof Van Cleve (Kruishoutem), De Karmeliet (Brugge), Den Gouden Harynck (Brugge), De Lijsterbes (Berlare), Auberge du Pecheur (Sint-Martens-Latem), La Paix (Anderlecht), Le Baan Thai (Gent), Tanuki (Brugge), Bistro Margaux (Sint-Martens-Bodegem), De Blauwe zalm (Gent).

Auteur Jef Geeraerts signeert op de Boekenbeurs zijn boeken 'Muziek en emotie' en 'Dossier K'

Peter Goossens krijgt opnieuw 19,5 op 20 van GaultMillau

verschenen in demorgen.be, op 26 10 2009

"Sterrenchef Peter Goossens van het Hof van Cleve krijgt voor de zevende keer op rij 19,5 op 20 van de restaurantgids GaultMillau."

lees het artikel online (externe link)

GaultMillau 2010 - Overzicht onderscheidingen.

verschenen in eigen redactie, op 26 10 2009

Beste chef: Roger Van Damme - Het Gebaar, Antwerpen.

Beste jonge chef Vlaanderen: Thierry Theys - Nuance, Duffel.

Beste jonge chef Wallonië: Clement Petitjean - La Grappe d'Or, Torgny.

Beste jonge chef Brussel: Damien Vanderhoeven - Le Coriandre, Watermaal-Bosvoorde.

Beste gastvrouw: Caroline Claeys - Rascasse, Kapellen.

Beste sommelier: Pieter Verheyde - Hof van Cleve, Kruishoutem.

Beste wijnkaart: De Pastorale, Rumst.

Beste digestievenkaart: Le Sanglier des Ardennes, Durbuy.

Beste dessertenkaart: Li Cwerneu, Huy.

Mooiste terras: De Pastorie, Lichtaart.

Beste Mediterraan: Le jardin des Bégards, Luik.

Beste Aziaat: Nonbe Daigaku, Elsene.

Beste brasserie: Refter, Brugge.

Beste Benelux Groentenrestaurant: Clandestino, Haasdonk

Meest kindvriendelijke groenterestaurant Benelux: Potiron, Kasterlee.

'De Essentie', de nieuwe keukenbijbel.

verschenen in eigen redactie, op 06 10 2009

Op 5 oktober stelde Unilever Foodsolutions op Horeca Life de nieuwe keukenbijbel 'De Essentie' voor, een boek dat de meest recente en geavanceerde kennis op keukengebied bundelt, gaande van eigentijds tot moleculair koken.
Jean-Pierre Gabriel, journalist en fotograaf gespecialiseerd in voeding en gastronomie, is auteur en fotograaf van het boek. Jean-Claude Mesman leidde dit project voor Unilever Foodsolutions.

Verschillende topchefs gaven mee vorm aan dit boek: Wout Bru (Chez Bru, Frankrijk), Filip Claeys (De Jonkman), San Hoon Degeimbre (L'Air du Temps), Viki Geunes ('t Zilte), Peter Goossens (Hof Van Cleve), Yves Mattagne (Sea Grill),...

Meer info: Unilever Foodsolutions - microsite 'De Essentie'.

Godfathers van de gastronomie.
Dubbelinterview met Peter Goossens en Sergio Herman.

verschenen in Weekend Knack, op 23 09 2009

Peter Goossens: 'Je kunt het vergelijken met de Champions League, alleen spelen wij twee wedstrijden per dag en duren ze ook nog eens langer.'

Sergio Herman: 'Het is keihard werken en in het team moeten alle neuzen in dezelfde richting wijzen. De sfeer moet goed zijn, ik probeer altijd meteen aan te voelen wie er slecht in z'n vel zit, wie de zwakke schakel is in het geheel.'


Meer info:
- Peter Goossens (Hof Van Cleve, Kruishoutem): www.hofvancleve.be
- Sergio Herman (Oud Sluis, Sluis-NL): www.oudsluis.nl
- Mnu (project samen met Roger Van Damme): www.mnuweb.be

'Ik zit op een sneltrein'.
Interview met Peter Goossens, chef-kok Hof Van Cleve.

verschenen in nieuwsblad.be, op 19 09 2009

Al in 1998 kreeg je als jongste chef-kok ooit twee Michelinsterren, de Guide Lemaire plaatste vijf kronen naast je naam, je kreeg 19,5 op 20 van Gault-Millau, momenteel heeft je restaurant drie Michelinsterren en je staat al jaren in de top dertig van de beste restaurants ter wereld.

'Dat is allemaal heel tof. De ambitie was om lekker te koken, mensen tevreden te stellen met iets exclusiefs. Dat dit me nog steeds lukt stemt me heel tevreden. Het lijkt allemaal vlekkeloos te gaan, maar elke dag moeten we opnieuw van nul beginnen. Ik klaag niet, maar mijn leven is keihard. Het restaurant is vijf dagen op zeven open en ook die twee vrije dagen blijf ik in de weer. Momenteel heb ik 27, 28 mensen in dienst. Samen met mijn vrouw heb ik een enorme verantwoordelijkheid, we moeten coachen en managen, aan klantenbinding doen, we staan hier als eerste en gaan als laatste naar huis.'

lees het artikel online (externe link)

Alle 5 Favoriet : Sven Ornelis.

verschenen in De Standaard Magazine, op 19 09 2009

De favoriete adressen van Sven Ornelis:
San Daniele (Brussel), De Paddock (Keerbergen), Hof Van Cleve (Kruishoutem), Pegasus (Hotel Recour te Poperinge), Per Se van chef-kok Thomas Keller (New York, USA - 6de plaats Michelin ranglijst van beste eethuizen ter wereld).

Sven Ornelis presenteert 'Ornelis & Rogiers Showtime', elke werkdag van 6u tot 9u op Q-music.

Alles wat wij vragen, is een lekker bord eten

verschenen in standaard.be, op 01 09 2009

"Vijfhonderd hobbykoks hebben zich ingeschreven voor het nieuwe VTM-programma De beste hobbykok van Vlaanderen. Honderd worden uitgenodigd voor het grote selectieweekend. Dertien mogen daarna naar de Trainingskeuken, waar ze een opleiding krijgen van Peter Goossens, de chef van het sterrenrestaurant Hof van Cleve, en zijn collega van Oud Sluis, Sergio Herman. De winnaar krijgt de eretitel van 'beste hobbykok van Vlaanderen'. 'Maar ze kunnen toch iets winnen: ze mogen bij Sergio en mij een maand de afwas doen, dan zullen ze zien wat een keuken is', zegt Goossens lachend."

lees het artikel online (externe link)

TV-tip : De Beste Hobbykok van Vlaanderen
Dinsdag 01/09/2009 : VTM 20:35 - 21:35

verschenen in vtm.be, op 31 08 2009

Honderden kookliefhebbers worden door Peter Goossens en Sergio Herman uitgenodigd om hun beste, naar eigen keuze, gerecht te presenteren. De chefs houden hiermee de eerste grote schifting en weerhouden slechts een dertigtal kandidaten voor de tweede culinaire proef, die duidelijk moet maken wie er nog tot meer in staat is.

Links :
www.vtm.be
bekijk hier de trailer

Hocus Pocus Pats: een driesterrenmenu

verschenen in gva.be, op 27 08 2009

"Deze kerst moet je je geen zorgen maken over de verschillende feestmenu's. Je kan nu iedereen verbazen met een driesterrenmenu, zonder er zelf iets voor te doen. Chefkoks Peter Goossens, Sergio Herman en Roger van Damme sloegen de handen in elkaar en creëerden een Mnu:Box. Aperitiefhapjes en voorgerechtjes bereid door Sergio Herman, een hoofdgerecht van de hand van Peter Goossens en een desert van Roger van Damme maken de box tot een culinair hoogstandje."

lees het artikel online (externe link)

dm zomer : Waar eet Peter De Clercq ?

verschenen in DM magazine, op 01 08 2009

De favoriete adressen van Peter De Clercq :
Hof Van Cleve (Kruishoutem), Oud Sluis (Sluis, Nederland), Il Trionfo (Knokke), Kwizien Papinglo (Maldegem), Pick-Wick (Moerkerke), The Chocolate Line (Chocolade winkel te Simon Stevenplein, Brugge), Rock-Fort Barsalon (Brugge).

Barbecuefreak Peter de Clercq is voormalig wereldkampioen. Hij staat achter het fornuis van zijn grillrestaurant Elckerlijc en is auteur van verschillende bestsellers.

Peter Goossens zoekt beste hobbykok.

verschenen in standaard.be, op 21 06 2009

"Topkok Peter Goossens zoekt voor VTM de beste Vlaamse amateurkok. Zijn collega Sergio Herman assisteert. VTM is voor zijn nieuwe programma op zoek naar getalenteerde amateurkoks. Die moeten minstens achttien jaar zijn en in België wonen, mogen nooit voltijds als chefkok gewerkt hebben en mogen hun boterham niet verdienen 'met het bereiden of koken van vers voedsel in een professionele omgeving'."

lees het artikel online (externe link)

Interview : Topchefs Peter Goossens en Sergio Herman schuiven samen aan tafel.

verschenen in De Standaard Magazine, op 20 06 2009

Peter Goossens-Hof van Cleve: "Ik houd dat constant voor ogen : wij zijn er voor de gasten, en alleen voor de gasten. Zodra die reserveren, moet hun belevenis beginnen. Als zij naar Hof van Cleve komen, hebben ze voor mij gekozen. En zullen ik en mijn brigade er voor hen staan. Ik wil en dat is mijn beroepseer, dat ze zich elk bezoek aan ons zullen herinneren en dat wij aan hun hoge verwachtingen voldoen."

Sergio Herman-Oud Sluis): "Wij moeten twee keer per dag het hoogste bereiken, dat is onze ambitie, en die opdracht valt niet te onderschatten. Je mag jezelf niet toestaan om op je lauweren te rusten. De perfectie is geen vaststaand feit, geen afgebakend einddoel. je moet de nieuwe tendensen niet volgen, je moet erop vooruit zijn, ze misschien zelfs zelf creeëren.

Sterrendiner in je huiskamer.

verschenen in standaard.be, op 26 05 2009

"Een diner van Peter Goossens en Sergio Herman, de driesterrenchefs van Hof van Cleve en Oud Sluis, met een dessert van specialist Roger van Damme bij u thuis? Dat kan met de Mnu:Box, het eerste project van hun nieuwe 'denk- en doetank' Mnu."

Meer info : www.mnuweb.com | Video te bekijken via Knack.be : link

lees het artikel online (externe link)

Mes & Vork : Culinaire topentertainers.
Hof van Cleve te Kruishoutem

verschenen in DM magazine, op 09 05 2009

"Wanneer de bezoeker geen contact krijgt met de creaties en de visie van zo'n meester, gaat er veel van het uitzonderlijke verloren. Toppers alleen bezoeken om te vertellen dat je er geweest bent, resulteert meestal in afknappers. Peter Goossens behoort tot het kleine kransje van aparte chefs die met een handvol selecte ingrediënten de geconcentreerde proever op de rand van zijn stoel krijgt."

Culinaria, de trots van België
Gastronomisch festival in Jubelpark verenigt 18 topchefs .

verschenen in DM magazine, op 09 05 2009

"Het Culinaria-gebeuren speelt zich af binnen een omheinde cirkel van één kilometer. Het park wordt ingedeeld in verschillende themapleinen, ondergebracht in speciale tenten. Dé krachttoer is het samenbrengen van zestien topchefs uit ons land die tezamen vijfentwintig Michelinsterren vertegenwoordigen."

"In het jubelpark kan me al binnen voor 12,5 euro en koste een uniek gastronomish menu 45 euro, wijn inbegrepen."

Mes & vork: Hof van Cleve

verschenen in demorgen.be, op 05 05 2009

"Geef Goossens kreeft of vers gehakt. Hij tilt beide op tot extreem hoog smaakplezier. Slechts een handvol chefs uit de recent verschenen 'Mondiale Vijftig' bezit die uitzonderlijke gave. Culinair topentertainment is schaarser dan we denken."

lees het artikel online (externe link)

El Bulli blijft 's werelds beste restaurant

verschenen in standaard.be, op 21 04 2009

"De Catalaanse chef Ferran Adrià, van elBulli bij Roses, is gisteravond in Londen voor de vijfde keer uitgeroepen tot beste kok van de wereld, volgens het gerenommeerde culinaire blad Restaurant Magazine."

"Ook België doet het goed. Na de terugval van vorig jaar wint Peter Goossens van Hof van Cleve twee plaatsen terug. Hij staat 26ste. Twaalf restaurants verdwenen uit de top-50, die jaar na jaar aan belang lijkt te winnen."

lees het artikel online (externe link)

De volledige top 50.
Volgens het gerenommeerde culinaire blad Restaurant Magazine

verschenen in standaard.be, op 21 04 2009

1. El Bulli Spain (=) www.elbulli.com
2 The Fat Duck UK (=) www.fatduck.co.uk
3 Noma Denmark (+7) www.noma.dk
4 Mugaritz Spain (=) www.mugaritz.com
5 El Celler de Can Roca Spain (+21) www.cellercanroca.com
6 Per Se USA (=) www.perseny.com
7 Bras France (=) www.michel-bras.com
8 Arzak Spain (=) www.arzak.es
9 Pierre Gagnaire France (-6) www.pierre-gagnaire.com
10 Alinea USA (+11) www.alinea-restaurant.com
...
26 Hof van Cleve Belgium (+2)www.hofvancleve.be
...
29 Oud Sluis Netherlands (+13) www.oudsluis.nl

Fijnproeverij in openlucht.
Culinaria² te Brussel.

verschenen in knackweekend.be, op 06 04 2009

"Het driedaagse evenement Culinaria² in hartje Brussel brengt zestien gerenommeerde koks bijeen die tijdens diverse demonstraties de geheimen van hun kookkunst zullen onthullen en een aantal tips en trucs zullen meegeven."

Culinaria² : vrijdag 15 en zaterdag 16 mei van 12 tot 22 uur, zondag 17 mei van 12 tot 18 uur op de esplanade van het Jubelpark.

Alle 5 Favoriet : Patrick Snijers.

verschenen in De Standaard Magazine, op 21 02 2009

De 5 favorieten van Patrick Snijers:
Hof van Cleve (Kruishoutem), Bistronoom (Wortegem-Petegem), Da Lidia (Maasmechelen), Bar Tre (Hasselt), Poortgebouw (Rekem).

Masterclass : 26/09/08 - Aflevering 1 - Hof Van Cleve.

verschenen in kanaalz.be, op 26 09 2008

In het najaar van 2008 serveerde Kanaal Z met Masterclass twaalf weekends lang een kookles in samenwerking met Weekend Knack. Op het menu van twaalf topchefs stond telkens een typerend product dat met klassieke of eigentijdse kooktechnieken vorm en smaak kreeg.

Aflevering 1 : Chef-kok Peter Goossens - Restaurant Hof Van Cleve.
> Bekijk de aflevering op Kanaalz.trends.be

Hof van Cleve

verschenen in 6minutes.be, op 20 06 2008

"Culinair grootmeester Peter Goossens gaat geen enkele uitdaging uit de weg en weet zijn gasten telkens opnieuw met uitzonderlijke harmonieën in smaak en textuur te verrassen."

lees het artikel online (externe link)

Hof van Cleve

verschenen in DM.city Gent, op 19 12 2007

"Het is even wennen om €535 te betalen voor een gezellige tête-à-tête, maar toch doet het minder pijn dan verwacht. Hof van Cleve is dan ook niet enkel een toprestaurant. Hier tafelen is een buitengewone ervaring waar je nog lang van kan nagenieten."

Beoordeling: 5 sterren.

lees het artikel online (externe link)