De Kruidenmolen

Alle persartikels over restaurant De Kruidenmolen

Dineren op vijftig meter hoogte
Bistronomie in the sky: 24-25-26 mei 2014

verschenen in hln.be, op 04 04 2014

"Brugge is een nieuw gastronomisch evenement rijker. Tijdens het weekend van 24, 25 en 26 mei komt het concept 'Bistronomie in the sky' naar Oud Sint-Jan. Je kan er dineren bij Brugse chefs op een groot platform op 50 meter hoogte."

"Volgens hun concept kiezen de initiatiefnemers voor chefs van restaurants die net onder het sterrenniveau blijven, maar die wel goed bezig zijn. In Brugge zijn dat Rock Fort (met chefs Hermes Vanliefde en Peter Laloo), Bruut (Bruno en Bas Timperman), Kok au Vin (Jürgen Aerts), Tom's Diner (Tom Mestdagh), 't Apertje (Leo Callewaert), Bonte B (Bernard Bonte), Lieven (Lieven Vynck) en De Kruidenmolen (Stijn Bauwens)."

Meer info: www.bistronomieinthesky.be

lees het artikel online (externe link)

No-nonsense genieten verzameld in derde editie Bistronomie Gids

verschenen in eigen redactie, op 30 03 2014

Op 30 maart stelden horecaondernemers Steven Engels en Johannes Denis hun derde editie van Bistronomie Gids voor. Deze editie werd uitgebreid tot een overzicht van 95 bistronomische restaurants in België.

'Bistronomie' is de samentrekking van bistro en gastronomie en speelt in op de hedendaagse wens naar ongedwongen gastronomische plezier.

De gids wordt uitgebracht in het Nederlands en wordt verdeeld door Agora / Borgerhoff en Lambrechts en is te koop via de website bistronomie.be of in de boekhandel voor €12,95.

Fresh: De Kruidenmolen, Klemskerke

verschenen in Venuez, op 17 12 2013

"Gasten houden van de Kruidenmolen omwille van de huiselijkheid, het uitzicht op de omringende polders, het cliënteel van sterrenchefs, maar bovenal omwille van de kwaliteit in de terroirkeuken en het niveau van de hospitality."

lees het artikel online (externe link)

Het Lekkere Westen
Van 15 september tot 15 december 2013

verschenen in eigen redactie, op 13 09 2013

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Van 15 september tot 15 december 2013 kan je bovendien in het restaurant van de chefs proeven van 'Het Lekkere Westen'.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

Reportage Dagelijks Kost: De gebakken mergpijp
De Kruidenmolen te Klemskerke

verschenen in eigen redactie, op 13 05 2013

Bron: Vimeo.com

Make-over De Kruidenmolen

verschenen in eigen redactie, op 01 05 2013

Momenteel krijgt De Kuidenmolen een volledige make-over. Het nieuwe ontwerp is van architect Lieven Musschoot.

Opening van Bistro De Kruidenmolen is voorzien voor 17 mei 2013.

NorthSeaChefs

verschenen in eigen redactie, op 11 03 2013

Vandaag werd in restaurant De Jonkman te Brugge het project 'NorthSeaChefs' gelanceerd. Vlaams minister-president Kris Peeters zette zijn handtekening onder het 'Charter NorthSeaChefs'. Met dit charter verbinden enkele keukenchefs zich ertoe om te werken met Belgische zeevis of de bijvangst van Belgische aanvoer. Peeters ondersteunt het project met 159.000 euro.

Reeds drie jaar werken chefs Filip Claeys (De Jonkman, Sint-Kruis), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo) en Danny Huyghebaert (Vlaamse Schelpdier en Vis Coöperatie, Nieuwpoort) aan een vernieuwend project om de vangst van vis te verduurzamen. Hun 'NorthSeaChefs' project, onder begeleiding van Eric Storm (Storm Foods, Tienen), geniet de steun van het Europees Visserijfonds, de Vlaamse Gemeenschap en de Provincie West-Vlaanderen. Doel is om ook de minder bekende vissoorten (o.a. Pieterman, Steenbolk, Zeekat, Hondshaai, ...) in de keuken te verwerken en ook voor de meestal 'waardeloze' bijvangst door culinaire toepassingen waarde te creëren.

Volgende chefs hebben zich daarbij al aangesloten: Filip Claeys (De Jonkman, Sint-Kruis), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo), Erwin Deys (Rascasse, Kapellen), Kobe Desramaults (In de Wulf, Dranouter), Jason Blanckaert (J.E.F, Gent), Olly Ceulenaere (Volta, Gent), Pieter Lonneville (Tête Pressée, Brugge), Matthieu Beudaert (Table d'Amis, Kortrijk), Ilse D'Hooge (Libelle), Patrick Spiessens en Robrecht Wissels (Belgocatering, Aalst), Stijn Bauwens (De Kruidenmolen, Klemskerke), San Degeimbre (L'Air du Temps, Liernu), David Martin (La Paix, Anderlecht), Kenny Bernaerts (Sea Grill, Brussel) en Michael Vrijmoed (Vrijmoed, Gent).

Dmuze: Waar eet Gert De Mangeleer?

verschenen in DM magazine, op 23 02 2013

De favoriete adressen van Gert De Mangeleer, chef-kok restaurant Hertog Jan:
Rock Fort en Barsalon (Brugge), Bras (Laguiole, Frankrijk), Lam en Yin (Antwerpen), Pure C (Cadzand-Bad, Nederland), De Kruidenmolen (Klemskerke).

Geert Van Hecke: De chef en zijn poulains
Galadiner Weekend Food Awards - 19 nov. 2012

verschenen in Weekend Knack, op 26 09 2012

Tijdens het galadiner waarop de Weekend Food Awards worden uitgereikt, brengen vijf succesvolle jonge koks een ode aan hun mentor, Geert Van Hecke.

Als er één chef bepalend is geweest voor de nieuwe generatie topkoks, dan is het wel de bescheiden Geert Van Hecke van het Brugse driesterrenrestaurant De Karmeliet. Hij bracht zijn poulains respect bij voor het verleden, leerde hen om herkenbaar te koken en met beide voeten op de grond te blijven.

De vijf poulains zijn Angelo Rosseel (La Duree), Stijn Bauwens (De Kruidenmolen), Broes Tavernier ('t Vijfde Seizoen), Frederick Deceuninck (Sel Gris), Maxime Colard (La Table de Maxime).

Uit respect en uit dank voor hun scholing, stelden vijf van zijn discipelen het galadiner samen voor de uitreiking van de Weekend Food Awards. Natuurlijk houdt mentor Geert Van Hecke een oogje in het zeil.

Kruidenmolen, De Haan

verschenen in vaut le voyage, op 08 09 2012

"Voor de eerste ronde waagt de ene kant zich aan een suggestie: mozzarella new style met tomaat en garnaal. Een lekker fris gerechtje met vers gepelde garnalen (vermoeden we toch) en een lekker taartje van buffelmozzarella en tomaat. De anderen kiezen voor klassiekers: de gefrituurde tongreepjes en garnaalkroketten. De glazen worden gevuld met een lekkere, droge Siciliaanse witte wijn."

lees het artikel online (externe link)

Bistro De Kruidenmolen, Klemskerke
Weekend Knack: West-Vlaanderen voor lekkerbekken

verschenen in Weekend Knack, op 03 07 2012

"Naast de spijskaart met perfect uitgevoerde klassiekers (mergpijp, paté, varkenspoot), zijn er de dagelijkse suggesties waarin de chef zijn verbeelding de vrije loop laat. Alles heeft smaak, is harmonieus gekruid en juist geprijsd, ook de wijnen. De informele sfeer en service maken van De Kruidenmolen een aangenaam familierestaurant."

lees het artikel online (externe link)

Weekend Knack: West-Vlaanderen voor lekkerbekken

verschenen in Weekend Knack, op 03 07 2012

"Met tweeëntwintig sterrenrestaurants, bijna een vierde van het totale aantal, is onze kustprovincie de absolute culinaire nummer één in ons land. Het leven is hier genereus. Maar voor lekkers uit de zee of succulent vlees en lokale groenten hoef je niet per se naar een toprestaurant." Weekend Knack maakte een selectie.

  • Visbrasserie: 't Pakhuis, Zeebrugge
  • Brasserie: Bistro De Kruidenmolen
  • Idyllisch: De Drie Ridders
  • Enoteca: Enoteca del Berebene
  • Terras: De Cabane/Chalet Westhinder
  • Revelatie: Cuines, 33
  • Familiaal: Kombuis, Estaminet De Peerdevisscher, Restaurant Oesterput
  • Gastronomie: Oh-Restaurant, Ten Bogaerde, Bistro-resto d'Afspanning, Table d'Amis
  • Lekkere winkels: Keurslager Dierendonck, Kortrijks Koffiehuis

De 15 beste restaurants voor grote gezelschappen

verschenen in De Standaard Magazine, op 17 12 2011

Een selectie van Marc Declercq en Bruno Vanspauwen:

  • Antwerpen: Marcel (Antwerpen), Condacum (Kontich), Het Pomphuis (Antwerpen)
  • Limburg: De Goei Goesting (Hasselt), Spork Foodcafé (Heusden-Zolder), La Botte (Genk)
  • Oost-Vlaanderen: Roosenberg (Waasmunster), Brasserie Latem (Sint-Martens-Latem), Volta (Gent)
  • Vlaams-Brabant: Bozar (Brussel), Bar Bik (Brussel), Mont Liban (Brussel)
  • West-Vlaanderen: De Kruidenmolen (Klemskerke), De Oesterput (Blankenberge), Brasserie Bristol (Knokke-Heist)

Heerlijk tafelen in De Kruidenmolen te Klemskerke

verschenen in Brugse vertellementjes, op 17 09 2011

"De bediening is heel los en gemoedelijk, de gangen komen supervlot op tafel, niets op aan te merken. We betaalden elk 62 euro voor ons menu. Ik wil zeker nog eens teruggaan voor de lunch, en eigenlijk ook wel nog een keer voor een menu ‘s avonds. Als het van mij afhangt, komt dit adres in onze top 10 terecht!"

lees het artikel online (externe link)

Eetadressen met een tuin: West-Vlaanderen

verschenen in De Standaard Magazine, op 20 06 2011

Iedereen heeft er zo wel een. Of meer dan een. Van die adressen waar je op zomerdagen uren aan tafel kunt zitten. Buiten. Tussen het groen.

De Standaard Magazine selecteerde eetadressen in West-Vlaanderen waar het gezellig buiten tafelen is. Dit restaurant is er één van.

Al Dente: Waar eet Joachim Boudens?

verschenen in DM magazine, op 21 05 2011

De favoriete adressen van Joachim Boudens:
Mange-Tout (Middelkerke), Michel Bras (Laguiole, Frankrijk), Bristol (Knokke-Heist), De Kruidenmolen (Klemskerke), Boergondië (Westouter).

Joachim Boudens is verkozen tot Sommelier van het Jaar. Hij is mede-eigenaar van het tweesterrenrestaurant Hertog Jan.

Alle 5 Favoriet : Martin Heylen

verschenen in De Standaard Magazine, op 11 12 2010

De favoriete adressen van Martin Heylen:
't Landhuys (Oostende), De Kruidenmolen (Klemskerke), Brasserie du Parc (Oostende), De Bijloke Bistro (Gent), Couvert Couvert (Heverlee).

Martin Heylen volgt in 'God en klein Pierke' acht beroemde landgenoten, elke dinsdagavond op Eén.

Score GaultMillau 2011: 15/20

verschenen in eigen redactie, op 07 11 2010

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Gastroduinen - De Haan: De Kruidenmolen

verschenen in DM magazine, op 19 06 2010

"Pleisterplaats waar topchefs zich regelmatig neervlijen voor garnaalkroketten of gerechtjes met varkensvlees in de hoofdrol."

Cuisine Xclusive - West-Vlaanderen

verschenen in eigen redactie, op 01 06 2010

Cuisine Xclusive is een nagelnieuw concept van Focus Publishing en verschijnt jaarlijks. Focus Publishing brengt met deze uitgave het verfijnde gastronomische landschap in West-Vlaanderen in kaart.

31 topzaken verspreid over heel West-Vlaanderen zijn opgenomen in de gids. Dit restaurant is er één van.

Mes & Vork: Koken met buikgevoel.
Restaurant De Kruidenmolen in Klemskerke-De Haan.

verschenen in DM magazine, op 24 04 2010

"Stijn Bauwens koos voor een type restaurant waar hij - en met hem zoveel andere topchefs - graag op een vrije dag de benen wil strekken. No-nonsense smaakkeuken op basis van eerste keus terroirproducten met diep repect voor traditie en nog een beetje ruimte voor een culinaire kwinkslag."

Tien restaurants uit regio Brugge halen gids

verschenen in nieuwsblad.be, op 12 11 2009

"Eind deze maand maakt de Michelin zijn sterrenregen bekend, maar onder fijnproevers worden de Bib Gourmands evenzeer gewaardeerd. Koks noemen het graag ‘de favoriete restaurants van de Michelin-inspecteurs'. De gids 2010 telt achttien adressen meer dan vorig jaar, waaronder alvast twee Brugse adressen. Naast de twee nieuwkomers (Refter en Assiette Blanche) zagen acht restaurants uit de regio hun label verlengd."

lees het artikel online (externe link)

Score GaultMillau 2010: 15/20

verschenen in eigen redactie, op 26 10 2009

79 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Terrastafelen : Adressen in West-Vlaanderen.

verschenen in De Standaard Magazine, op 13 06 2009

De Standaard filterde 49 eethuizen in Vlaanderen en het Brusselse uit de Bib Gourmand, allemaal met terras of buiteneetplekje, en allemaal met een driegangenmenu voor minder dan 35 euro.

De adressen te West-Vlaanderen :

Le Flore, De Houtsnip, Restaurant Eglantier, Alain Meessen, Renty, Het Molenhuis, Rita, Vijfwege, Gasthof 't Hommelhof, De Lieve, 't Notarishuys, Luna Piena, De Kruidenmolen, Kwizien Celine, Old Fisher, De Roeschaert, Villared

Gouden Gardes voor West-Vlamingen in Knack .

verschenen in focus-wtv.tv, op 15 10 2008

In West-Vlaanderen werden vier Gouden Gardes uitgedeeld:

- Gastvrouw van het Jaar: Veerle Quintens, De Kruidenmolen te Klemskerke

- Uitmuntende wijnkennis: Hilde Jonckheere, Tanine & Cuisine te Jabbeke

- Jong Talent: Angelo Rosseel, La Durée te Izegem

- Kok van het Jaar: Gert De Mangeleer, Hertog Jan te Brugge

Bekijk de reportage op Focus-wtv.tv