Kaai 14

foto restaurant Kaai 14

Toon foto's groter

Restaurant Kaai 14, Gent

Adres:

Kuiperskaai 14
9000   Gent

Toon de ligging

Telefoon:

09 234 34 44

Chef-kok:

Dieter Van den Broecke

Type:

Restaurant

Faciliteiten:

Bar, terras

Formules:

Lunchmenu - menu

Middag: ma di wo do vr za zo - 12:00 - 14:00
Avond: ma di wo do vr za zo - 18:00 - 22:00

Kaai 14 in de media

Tafelen met een hart voor kinderen: deelnemende restaurants. Actie vanaf 1 okt. tem. 15 nov. 2014

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2014.

Via de actie Tafelen met een Hart voor Kinderen tonen Vlaamse restauranthouders zich solidair met gekwetste en maatschappelijk kwetsbare jongeren in Vlaanderen.

Van 1 oktober tot 15 november plaatsen de deelnemende restaurants één of meerdere bijzondere menu’s of gerechten op de kaart. Een deel van de opbrengst van deze gerechten schenken de restauranthouders aan Tafelen met een Hart voor Kinderen.

Op de kaart kan je de menu's of gerechten herkennen aan een 'hartje'. Van elk gerecht met een 'hartje' gaat een vooraf bepaald bedrag of percentage naar Tafelen met een Hart voor Kinderen. Klanten die een gerecht met een 'hartje' kiezen, ontvangen na de maaltijd een cadeautje.

Met de opbrengst van de actie financiert het Pedagogisch Centrum Wagenschot de vernieuwing van de ateliers waar jongeren die tijdelijk niet meer functioneren op de schoolbanken, via creatieve methodieken gemotiveerd, ondersteund en getraind worden om hun beroepsopleiding af te werken.

Meer info: website Tafelen met een hart voor Kinderen

Tafelen met een Hart voor Kinderen.
1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013.

Van 1 oktober tot 15 november plaatsen heel wat Vlaamse restauranthouders één of meerdere bijzondere menu's op de kaart, ten voordele van Tafelen met een Hart voor Kinderen. Op de kaart kan je de menu's of gerechten herkennen aan een ♡ (rood hartje).

Van elk gerecht met een ♡ gaat een vooraf bepaald bedrag of percentage naar Tafelen met een Hart voor Kinderen.

Met de opbrengst van de actie financiert het Pedagogisch Centrum Wagenschot uit Eke-Nazareth zes klassen van haar beroepsopleiding voor kwetsbare jongeren. De andere helft van de opbrengst gaat naar Plan België, dat de centen investeert in onderwijs en het terugdringen van kinderarbeid in Bolivia. Het loont de moeite want de vorige editie in 2011 bracht 53.933 euro op.

Ambassadeurs van deze actie zijn Koen Wauters en Pascale Platel, ambassadeurs van resp. Plan België en Wagenschot.

PocketResto.be steunt deze actie met een publicitaire campagne.

Tafelen: Gents restaurant Kaai 14 voor alle leeftijden

Verschenen in Weekend Knack op 08 11 2012. Citaat:

"Kaai 14 wordt bezocht door mensen van alle leeftijden. ’s Middags komen zakenlui en bedienden voor de goedkope lunch (18 euro), ’s avonds zijn het vooral tweeverdieners en gepensioneerden die aanschuiven voor het marktmenu (36 euro). (...) Alles wat wij proefden was verzorgd en had smaak. Dieter Van den Broecke maakt er een erezaak van om voor iedereen zijn best te doen."

Beoordeling keuken: 7,5/10. Prijs-kwaliteit geproefde menu: 7,5/10.

Lees het artikel online (externe link)

In de buurt van restaurant Kaai 14