De Vitrine - Bistro Kobe Desramaults

Restaurant De Vitrine - Bistro Kobe Desramaults, Gent

Adres:

Brabantdam 134
9000   Gent

Toon de ligging

Telefoon:

09 336 28 08

Type:

Restaurant, bistro

Keuken:

Frans, Belgisch

Michelin '15:

Pagina 309
Comfort: 1 vork

GaultMillau '15:

Pagina 310
Keuken: 14.0 /20

Middag: ma di wo do vr za zo - 12:00 - 15:00
Avond: ma di wo do vr za zo - 18:00 - 23:00

De Vitrine - Bistro Kobe Desramaults in de media

Kobe Desramaults, Seppe Nobels en EVA introduceren vegetarische kookopleiding

Verschenen in knackweekend.be op 12 02 2015. Citaat:

"Dat steeds meer mensen ervoor kiezen om regelmatig vegetarisch te eten, is geen nieuw gegeven. Dat bewijst onder andere het grote succes van allerhande acties zoals Dagen Zonder Vlees. Jammer genoeg wordt er in de koksopleidingen weinig tot geen aandacht besteed aan de plantaardige en vegetarische keuken."

"Met 'Vegucation' brengt EVA vzw, in samenwerking met de twee topchefs Kobe Desramaults (In De Wulf) en Seppe Nobels (Graanmarkt 13) daar verandering in. 'Zo zullen toekomstige koks voorbereid zijn op de toenemende vraag naar vegetarische gerechten en kunnen ze meewerken aan de evolutie naar lekkere en gezonde voeding die ook duurzaam is', meent de organisatie."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Vitrine, Gent

Verschenen in vaut le voyage op 18 04 2014. Citaat:

"Meerdere gangen volgen elkaar in een aangenaam tempo op, en elke gang spreekt tot de verbeelding. We krijgen achtereenvolgens scheermesjes met wat jonge komkommer en zuring (heerlijk), aardappelsliertjes met gezouten makreel en look (de gang die ons het meest in vervoering brengt), paddenstoelen met een bos lentekruiden (dachten we daarnet dat we in vervoering waren, dan zijn we nu in hogere sferen), holsteinrund op groene haver (voor de andere kant is rund vervangen door een lekker eitje), een geitenkaasje met pastinaak (het optionele extra gerechtje en uiteindelijk eerder overbodig), en ten slotte duindoornijs met yoghurt, nougat en caramel (mogen we dit aub elke dag voorgeschoteld krijgen)."

Lees het volledige artikel (externe link)

No-nonsense genieten verzameld in derde editie Bistronomie Gids

Verschenen in eigen redactie op 30 03 2014.

Op 30 maart stelden horecaondernemers Steven Engels en Johannes Denis hun derde editie van Bistronomie Gids voor. Deze editie werd uitgebreid tot een overzicht van 95 bistronomische restaurants in België.

'Bistronomie' is de samentrekking van bistro en gastronomie en speelt in op de hedendaagse wens naar ongedwongen gastronomische plezier.

De gids wordt uitgebracht in het Nederlands en wordt verdeeld door Agora / Borgerhoff en Lambrechts en is te koop via de website bistronomie.be of in de boekhandel voor €12,95.

In de buurt van restaurant De Vitrine - Bistro Kobe Desramaults

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.