De Vitrine - Bistro Kobe Desramaults

foto restaurant De Vitrine - Bistro Kobe Desramaults

Toon foto's groter

Restaurant De Vitrine - Bistro Kobe Desramaults, Gent

Adres:

Brabantdam 134
9000   Gent

Toon de ligging

Telefoon:

09 336 28 08

Chef-kok:

Matthias Speybrouck
Niels Desnouck
Kobe Desramaults

Type:

Restaurant, bistro

Keuken:

Frans, Belgisch

Michelin '14:

Pagina 298
Comfort: 1 vork

GaultMillau '14:

Pagina 294
Keuken: 14.0 /20

Middag: ma di wo do vr za zo - 12:00 - 15:00
Avond: ma di wo do vr za zo - 18:00 - 23:00

De Vitrine - Bistro Kobe Desramaults in de media

De Vitrine, Gent

Verschenen in vaut le voyage op 18 04 2014. Citaat:

"Meerdere gangen volgen elkaar in een aangenaam tempo op, en elke gang spreekt tot de verbeelding. We krijgen achtereenvolgens scheermesjes met wat jonge komkommer en zuring (heerlijk), aardappelsliertjes met gezouten makreel en look (de gang die ons het meest in vervoering brengt), paddenstoelen met een bos lentekruiden (dachten we daarnet dat we in vervoering waren, dan zijn we nu in hogere sferen), holsteinrund op groene haver (voor de andere kant is rund vervangen door een lekker eitje), een geitenkaasje met pastinaak (het optionele extra gerechtje en uiteindelijk eerder overbodig), en ten slotte duindoornijs met yoghurt, nougat en caramel (mogen we dit aub elke dag voorgeschoteld krijgen)."

Lees het volledige artikel (externe link)

No-nonsense genieten verzameld in derde editie Bistronomie Gids

Verschenen in eigen redactie op 30 03 2014.

Op 30 maart stelden horecaondernemers Steven Engels en Johannes Denis hun derde editie van Bistronomie Gids voor. Deze editie werd uitgebreid tot een overzicht van 95 bistronomische restaurants in België.

'Bistronomie' is de samentrekking van bistro en gastronomie en speelt in op de hedendaagse wens naar ongedwongen gastronomische plezier.

De gids wordt uitgebracht in het Nederlands en wordt verdeeld door Agora / Borgerhoff en Lambrechts en is te koop via de website bistronomie.be of in de boekhandel voor €12,95.

Gesprekken in de hak van van de laars
Kobe Desramaults op bezoek bij Thomas Siffer

Verschenen in De Standaard Magazine op 08 02 2014. Citaat:

In zijn huis in de hak van de Italië ontvangt Thomas Siffer mensen die hem intrigeren. Met een hoek af, met een verhaal of met een handleiding – het liefst nog de drie samen.
Deze week in Standaard Magazine: Kobe Desramaults.

"Hij kookt in zijn eentje, in een knisperende kou. Op zijn sokken in het gras rolt hij zelfgemaakte pasta uit op het betonnen blad van onze buitenkeuken. 'Zouden jullie het erg vinden als ik vanavond zou koken?' heeft hij gevraagd en in die ene zin lag de schoonheid van zijn karakter samengevat, dat van een Vlaamse reus waarin een hart van pluimen werd gestopt. Aan tafel geloven we even later niet wat onze smaakpapillen onze hersenen proberen wijs te maken. Want de ravioli met een vulling van ui en pijnboompitten, de salade van zelf geteelde romanesco en vers geplukte veldbloemen en de geroosterde bloemkoolbladeren met ansjovis en kappertjes doen ons bijna geloven dat er een scheppende oppermacht bestaat."

Ter info Thomas Siffer blogt ook vanuit Italië:
Intermezzo Italiano

Lees het volledige artikel (externe link)

In de buurt van restaurant De Vitrine - Bistro Kobe Desramaults