Café Labath

Alle persartikels over koffiebar Café Labath

Belgian Hospitality Awards 2013
Winnaars

Verschenen in eigen redactie op 11 12 2013.

Op maandag 9 december werden The Belgian Hospitality Awards voor de eerste keer uitgereikt. De awards zijn een initiatief van het Venuez Hospitality and Style Magazine en bekronen zes toonaangevende venuez, de horecaondernemer van het jaar en de beste bartender van het jaar.

De winnaars:

  • Best Restaurant Design: Cuines 33 – Knokke-Heist, architect Lieven Musschoot
  • Best Hotel Design: La Suite by Sans Cravate – Brugge, architect Lieven Musschoot
  • Best Nightlife Design: Baar – Gent, architect Lieven Musschoot
  • Best Cocktailbar: Jigger's - Gent
  • Best Bartender: Jeroen Van Hecke - L'Apereau - Blankenberge
  • Beste Koffiebar: Labath - Gent
  • Beste Horecaondernemer: Velvet Group - Antwerpen, Eddy Roothaert
  • Beste Horecaconcept: Makisu - Elsene

'100 – The Best of VENUEZ'

Ook werd het boek '100 – The Best of VENUEZ' voorgesteld. Het boek bundelt 100 hotspots. Naast de reguliere uitleg bieden de 100 hotspots ook een blik op het concept, het design, en de beleving van de zaak.

Te koop via Venuez Shop

Barista: Thomas Labath

Verschenen in Venuez op 13 06 2013. Citaat:

"Wat verdere investeringen betreft, kies ik voor projecten die ontegensprekelijk een toegevoegde waarde creëren. Er staat ‘koffiehuis’ boven onze deur en we gaan voor een complete invulling van dit concept. Onze eigen – weldra operationele – koffiebranderij is hierbij een volgende logische stap en onze keuze voor het branden van enkel ‘specialty grade coffee’ vanzelfsprekend. Aanvullend zijn de plannen in uitvoering voor onze eigen koffieschool waar workshops en opleidingen kunnen worden gevolgd door zowel de leken als door (horeca)professionals."

Lees het artikel online (externe link)

Dmuze: Waar eet Jo de Visscher?

Verschenen in DM magazine op 11 05 2013. Citaat:

De favoriete adressen van Jo De Visscher:
La Maison Blanche (Yaoundé, Kameroen), Pasteis de Belém (Lissabon, Portugal), Het Gouden Hoofd (Gent), Izumi (Antwerpen), Café Labath (Gent), filmcafé Studio Skoop (Gent), Maison Meert (Lille, Frankrijk)"

Jo De Visscher is modeontwerpster.

Labath, Gent

Verschenen in gentblogt.be op 14 10 2012. Citaat:

"En als het ook wel eens wat meer mag zijn dan enkel koffie probeer je gewoon eens iets anders. Bij mij werd het een cappuccino star, een cappuccino met slagroom, karamel en maltesers crunch, een ideale combinatie voor die dagen dat het iets meer mag zijn, want dit is een lekkere decadente koffie, ideaal voor een zoetebekje. Trouwens, als je echt decadent wil doen kan je er ook nog een stukje taart van Julie’s House bij nemen."

Lees het artikel online (externe link)

Special Koffie: Koffieklets

Verschenen in DM magazine op 28 04 2012. Citaat:

Femke Vandevelde, hoofdredactrice VENUEZ Magazine, maakte voor De Morgen een roadtrip langs de slowste bars, de mooiste machines en de ferventste fans.

Special Koffie: Koffieklets
Gent: Unieke kaart, Labath

Verschenen in DM magazine op 23 04 2012. Citaat:

"Er is een unieke koffiekaart, waarop ook slow coffee een prominente plaats inneemt - probeer zeker de bunny. Daarnaast kun je hier koffiebonen en ook allerlei zetsystemen en koffiemolens kopen. Het succes van Labath is mee te danken aan Valentine Wanders."

Dmuze: Waar eet Wim Ballieu?

Verschenen in DM magazine op 07 04 2012. Citaat:

De favoriete adressen van Wim Ballieu:
J.e.f (Gent), Sans Cravate (Brugge), Café Labath (Gent).

Wim Ballieu is de nieuwe kok van 'Goe Gebakken' op VT4.

Café Labath, Gent

Verschenen in Belmodo.tv op 26 03 2012. Citaat:

"Op de kaart vind je dan ook een mega aanbod aan koffie. Café Labath is vooral gekend voor zijn Slow Coffee. Je kan hier zelfs je eigen koffie personaliseren, door de bonen en molen zelf te kiezen. Is dit een stap te ver voor jou, dan is de Bunny een aanrader. Dit is de filterkoffie van het huis, you can never go wrong with that! Verder kan je hier terecht voor tienduizend soorten milk based drinks, iced coffees, iced teas en soda’s. Wij probeerden de Iced TinaSoda met munt, citroen en cassis. Mjam!"

Lees het artikel online (externe link)

Café Labath, Gent

Verschenen in elidesc says op 19 03 2012. Citaat:

"Na mijn bestelling binnen – zoals het tegeltje op de terrastafels aangeeft – kwam de ober met fles en al naar buiten om mij in te schenken. Instant impressed. Een indicatie van hoe bewust Café Labath met klanten, leveranciers en het totaalconcept omgaat."

Lees het artikel online (externe link)

Wim Ballieu - Waar ik graag eet.
5 plekken

Verschenen in De Standaard Magazine op 10 03 2012. Citaat:

De favoriete adressen van Wim Ballieu:
El Celler can Roca (Gerona, Spanje), cocktailbar Jiggers's (Oudburg 16, Gent), Jef (Gent), Vintage (Gent), Labath (Gent).

Wim Ballieu is de nieuwe kok van het bakprogramma 'Goe gebakken', vanaf eind maart op VT4.

Lees het artikel online (externe link)

Video: Café Labath - Valentine Wanders

Verschenen in eigen redactie op 10 02 2012.

Gent trekt starters aan

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 01 2012. Citaat:

"Labath heeft jaren les gegeven, maar besloot op een dag om toch zijn droom na te jagen. 'Geen baas meer hebben, leek me fantastisch. Bovendien ben ik zelf een grote koffiefan, dus de keuze voor een koffiebar was snel gemaakt.' Zijn zaak openen, duurde iets langer. 'Ik heb een jaar loopbaanonderbreking genomen om me goed voor te bereiden, ik heb massa's boeken gelezen over ondernemen, cursussen gevolgd en een mooie locatie gezocht.'

Lees het artikel online (externe link)

Walter wordt koffiehuis Labath

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 06 2011. Citaat:

"'We hebben een koffiemachine die echt het onderste uit de koffiebonen haalt', aldus Thomas Labath, en we gaan echt veel soorten aanbieden, uit diverse landen. Ook thee en verse chocolademelk. Voor de thee werken we samen met Ann Van Steenkiste van Curiosithee. Het gebak komt van het Gentse Julie's House."

Lees het artikel online (externe link)